s
[Συζήτηση] Γυναικεία σεξουαλική αύρα: πώς εκφράζεται ζωδιακά; - Page 5
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 5 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast
Results 41 to 50 of 62

Re: Γυναικεία σεξουαλική αύρα: πώς εκφράζεται ζωδιακά;

Εγώ, από την άλλη, θα διαφωνήσω. Πιστεύω πως ο κάθε άνθρωπος, είτε είναι άνδρας είτε γυναίκα - επειδή το θέμα αναφέρεται στη γυναικεία αύρα - ανάλογα με την ωριμότητά του, μπορεί να έχει πλήρη συναίσθηση του εαυτού του, στη φάση που διανύει. Το γεγονός πως μπορεί κανείς να μην έχει αυτοπεποίθηση ή εμπιστοσύνη στον εαυτό του σε ορισμένα πράγματα δεν σημαίνει πως έχει και παραπλανητική εικόνα για το άτομό του.

Απλώς ο καθένας , κατά καιρούς εντοπίζει επάνω του διάφορα ελαττώματα και προσπαθεί να τα ξεπεράσει. Δεν υπάρχει κάτι το παραπλανητικό σ'αυτό. Ούτε ότι δεν έχει βρει τον εαυτό του ή δεν τον αγαπάει.

Εκτός εάν ανήκει σε συγκεκριμένο ζώδιο με τάσεις στην παραπλάνηση, οπότε, από αστρολογικής πλευράς, εκεί όντως αλλάζει το πράγμα.

Όνομα:
    Λίλιαν

Αγαπητά μέλη

Όπως και να το κάνουμε, είμαστε συνυφασμένοι με την φύση μας (Ήλιος) αλλά τον ωροσκόπο τον καλλιεργούμε και τον αναπτύσσουμε όσο μεγαλώνουμε και αντλούμε εμπειρίες. Είναι η γήινη πραγματικότητα. Δεν αναδεικνύεται άμεσα, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Αυτό είναι γενικά αποδεκτό στην αστρολογική κοινότητα, αν και όπως είναι φυσικό, δεν συμφωνούν όλοι. Στατιστικά όμως και με την προσωπική μου εμπειρία, φαίνεται πως εξελίσσεται η συνειδητοποίηση του ωροσκόπου όσο μεγαλώνουμε, ειδικά μετά την πρώτη επιστροφή του Κρόνου, δηλαδή τα 30 χρόνια μας.

Όσο για την λεπτομέρεια που ανέφερε η friary, είναι γεγονός πως ειδικά για το ζώδιο του ωροσκόπου, αν δεν το έχουμε αποδεχτεί για διαφόρους λόγους (δεν αγαπάμε την προσωπικότητά μας, δεν την εκτιμάμε επαρκώς...) συνήθως μας ενοχλούν άτομα που βάζουν τον Ήλιο τους εκεί, άρα ανήκουν στο ίδιο ζώδιο με τον Ωροσκόπο μας. Μας φωτίζουν τις αδυναμίες που δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε. Δεν αφορά παραπλάνηση, αλλά αδυναμία ή άρνηση να αντιμετωπίσουμε αυτή την αδυναμία.

Αυτό σημαίνει λεπτομέρεια συναστριακή, δεν συμβαίνει τυχαία, επομένως άπτεται το "εγώ" και όχι της βαθύτερης φύσης που είναι ο Ήλιος.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Quote Originally Posted by Λίλιαν Σίμου View Post
    Αγαπητά μέλη

Όπως και να το κάνουμε, είμαστε συνυφασμένοι με την φύση μας (Ήλιος) αλλά τον ωροσκόπο τον καλλιεργούμε και τον αναπτύσσουμε όσο μεγαλώνουμε και αντλούμε εμπειρίες. Είναι η γήινη πραγματικότητα. Δεν αναδεικνύεται άμεσα, εκτός από ελάχιστες περιπτώσεις. Αυτό είναι γενικά αποδεκτό στην αστρολογική κοινότητα, αν και όπως είναι φυσικό, δεν συμφωνούν όλοι. Στατιστικά όμως και με την προσωπική μου εμπειρία, φαίνεται πως εξελίσσεται η συνειδητοποίηση του ωροσκόπου όσο μεγαλώνουμε, ειδικά μετά την πρώτη επιστροφή του Κρόνου, δηλαδή τα 30 χρόνια μας.

Όσο για την λεπτομέρεια που ανέφερε η friary, είναι γεγονός πως ειδικά για το ζώδιο του ωροσκόπου, αν δεν το έχουμε αποδεχτεί για διαφόρους λόγους (δεν αγαπάμε την προσωπικότητά μας, δεν την εκτιμάμε επαρκώς...) συνήθως μας ενοχλούν άτομα που βάζουν τον Ήλιο τους εκεί, άρα ανήκουν στο ίδιο ζώδιο με τον Ωροσκόπο μας. Μας φωτίζουν τις αδυναμίες που δεν θέλουμε ή δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε. Δεν αφορά παραπλάνηση, αλλά αδυναμία ή άρνηση να αντιμετωπίσουμε αυτή την αδυναμία.

Αυτό σημαίνει λεπτομέρεια συναστριακή, δεν συμβαίνει τυχαία, επομένως άπτεται το "εγώ" και όχι της βαθύτερης φύσης που είναι ο Ήλιος.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου
    Αγαπητή κυρία Σίμου,

σχετικά με το ζήτημα του ωροσκόπου θα μπορούσαμε να πούμε αρκετά, στο πλαίσιο της υγιούς ανταλλαγής απόψεων, αλλά νομίζω πως μάλλον θα πρέπει να μεταφερθούμε στο κατάλληλο θέμα.

Ωστόσο, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω πως αυτή η άποψη σχετικά με τη μη αποδοχή της προσωπικότητας εμπεριέχει κάτι που κοινώς αποκαλείται "κομματάκι βαρύ" και, κατά τη γνώμη μου, θέλει κάποια προσοχή.

Για λόγους ειλικρίνειας και αμεσότητας, να αναφέρω πως πέρα από το γενικότερο αστρολογικό ενδιαφέρον, η περίπτωση που μελετάμε με αφορά, καθώς κι εγώ προσωπικά είμαι κοντά στα 30 και δεν τρέφω καμία απολύτως εκτίμηση για τους εκπροσώπους του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται ο ωροσκόπος μου, εντούτοις όμως ουδέποτε αντιμετώπισα προβλήματα προσωπικότητας όπως αυτά που αναφέρετε.

Φιλικά

Όνομα:
    Γεωργία

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου
    Αυτό που λέει η κυρία Σίμου, εμένα με εκφράζει απόλυτα. Αν και εγώ απλά προσπαθώ να ελέγξω τις αδυναμίες του ιχθύ καθώς και ότι με κάνει ευάλωτη. Δεν μπορώ να το αποβάλλω αλλά επειδή με παρασέρνουν αυτά τα χαρ/κα και με κάνουν να χάνω την εσωτερική δύναμη που έχω, προσπαθώ να τα ελέγξω και να τους βάλω ένα όριο. Βέβαια έχω δει άτομα που είναι ζευγάρια και ο ένας έχει το ζώδιο του άλλου στον ωροσκόπο του αλλά τα πάνε μια χαρά! Νομίζω ότι είναι και θέμα ποιότητας του ωροσκόπου αλλά και άλλων όψεων φυσικά.
    I'm not a perfect girl.My hair does'nt always stay in place & I spill things a lot. I'm pretty clumsy & sometimes I have a broken heart.My friends and I sometimes fight & maybe some days nothing goes right.but when I think about it & take a step back I remember how amazing life truly is & that maybe.just maybe.
    I like beeing unperfect...

Quote Originally Posted by zeta1987 View Post
    Αυτό που λέει η κυρία Σίμου, εμένα με εκφράζει απόλυτα. Αν και εγώ απλά προσπαθώ να ελέγξω τις αδυναμίες του ιχθύ καθώς και ότι με κάνει ευάλωτη. Δεν μπορώ να το αποβάλλω αλλά επειδή με παρασέρνουν αυτά τα χαρ/κα και με κάνουν να χάνω την εσωτερική δύναμη που έχω, προσπαθώ να τα ελέγξω και να τους βάλω ένα όριο. Βέβαια έχω δει άτομα που είναι ζευγάρια και ο ένας έχει το ζώδιο του άλλου στον ωροσκόπο του αλλά τα πάνε μια χαρά! Νομίζω ότι είναι και θέμα ποιότητας του ωροσκόπου αλλά και άλλων όψεων φυσικά.
    Όταν λες ποιότητα του ωροσκόπου τι εννοείς; Την ποιότητα του ζωδίου του ωροσκόπου προφανώς; Εννοείς μήπως πως όσοι έχουν ωροσκόπο στους ιχθείς εμφανίζουν τέτοια χαρακτηριστικά; Γιατί και σ'αυτό, εφόσον επιχειρηματολογείς επι προσωπικού, θα διαφωνήσω στο ίδιο επίπεδο.

Επιπλέον, η σύμπτωση ηλιακού ζωδίου και ωροσκόπου στη συναστρία δίνει έντονη αίσθηση ταύτισης. Δεν είναι περίεργο.

Φιλικά

Όνομα:
    Γεωργία

Quote Originally Posted by Κασσιόπη View Post
    Όταν λες ποιότητα του ωροσκόπου τι εννοείς; Την ποιότητα του ζωδίου του ωροσκόπου προφανώς; Εννοείς μήπως πως όσοι έχουν ωροσκόπο στους ιχθείς εμφανίζουν τέτοια χαρακτηριστικά; Γιατί και σ'αυτό, εφόσον επιχειρηματολογείς επι προσωπικού, θα διαφωνήσω στο ίδιο επίπεδο.

Επιπλέον, η σύμπτωση ηλιακού ζωδίου και ωροσκόπου στη συναστρία δίνει έντονη αίσθηση ταύτισης. Δεν είναι περίεργο.

Φιλικά
    Εννοώ το τι ζώδιο είναι ο ωροσκόπος..:embarrest Εγώ όσους άντρες ιχθείς έχω γνωρίσει τους θεωρούσα πάντα πολύ αλλοπαρμένους και περίεργους. Βέβαια είμαι και μικρή ακόμα. Τώρα θα πατήσω τα 20. Επομένως καλύτερα να περιμένω ακόμα λιγάκι και μετά βγάζω την απόφαση!!:embarrest
    I'm not a perfect girl.My hair does'nt always stay in place & I spill things a lot. I'm pretty clumsy & sometimes I have a broken heart.My friends and I sometimes fight & maybe some days nothing goes right.but when I think about it & take a step back I remember how amazing life truly is & that maybe.just maybe.
    I like beeing unperfect...

Όνομα:
    Λίλιαν

Quote Originally Posted by Κασσιόπη View Post
    Αγαπητή κυρία Σίμου,

σχετικά με το ζήτημα του ωροσκόπου θα μπορούσαμε να πούμε αρκετά, στο πλαίσιο της υγιούς ανταλλαγής απόψεων, αλλά νομίζω πως μάλλον θα πρέπει να μεταφερθούμε στο κατάλληλο θέμα.

Ωστόσο, επιτρέψτε μου να παρατηρήσω πως αυτή η άποψη σχετικά με τη μη αποδοχή της προσωπικότητας εμπεριέχει κάτι που κοινώς αποκαλείται "κομματάκι βαρύ" και, κατά τη γνώμη μου, θέλει κάποια προσοχή.

Για λόγους ειλικρίνειας και αμεσότητας, να αναφέρω πως πέρα από το γενικότερο αστρολογικό ενδιαφέρον, η περίπτωση που μελετάμε με αφορά, καθώς κι εγώ προσωπικά είμαι κοντά στα 30 και δεν τρέφω καμία απολύτως εκτίμηση για τους εκπροσώπους του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται ο ωροσκόπος μου, εντούτοις όμως ουδέποτε αντιμετώπισα προβλήματα προσωπικότητας όπως αυτά που αναφέρετε.

Φιλικά
    Αγαπητή φίλη

Επιτρέψτε μου να έχω διαφορετική προσέγγιση και λόγω διαφοράς ηλικίας και λόγω εμπειρίας. Φυσικά και μέσω ενός φόρουμ δεν αναλύεται το ψυχολογικό προφίλ ενός ατόμου με απλές αντιπαραθέσεις ιδεών, αλλά αφού δεν τρέφετε καμία εκτίμηση για κάποιους εκπροσώπους ζωδίου, κάτι συμβαίνει που πρέπει να διερευνηθεί στον δικό σας χάρτη κι όχι στους άλλους. Επειδή πλησιάζετε τα 30, είναι πολύ πιο εύκολο να συνειδητοποιήσετε σταδιακά τους λόγους, μια και αναζητάτε τον δρόμο της αυτογνωσίας, όπως φαίνεται.

Κάτι που μας ενοχλεί στους άλλους, είναι δικό μας κομμάτι μη αποδεκτό, απλά το εναποθέτουμε αλλού διότι δυστυχώς όσο κι αν θεωρούμε πως έχουμε κατανοήσει και αποδεχτεί την προσωπική μας έκφραση, είναι το πιο δύσκολο να συμβεί. Συνήθως το κάνουμε μετά από πολλές προσπάθειες και πολύ αργότερα από όσο νομίζουμε. Δεν χρειάζεται να το θεωρήσετε σαν θέση "βαριά" αυτό, δεν είναι κακό, ίσα-ίσα μας υπογραμμίζει ένα σημείο εστίασης της έρευνάς μας.

Η ψυχολογική αστρολογία δίνει πολλές δυνατότητες αυτο-κατανόησης και πολλά σημεία που θεωρούμε πως δεν μας απασχολούν, υποσυνείδητα "δουλεύουν" και δημιουργούν τις τάσεις μας. Νέες λεπτομέρειες, όπως αυτές των Κενταύρων, αλλά και κλασσικές που χρησιμοποιούν οι αστρολόγοι που ενδιαφέρονται για το ψυχολογικό μας κομμάτι, εξηγούν πολλά και φέρνουν στο φως σημαντικές πτυχές μας.

Κλείνοντας θα σας αναφέρω, πως όσο κι αν ψάχνουμε τον χαρακτήρα, την προσωπικότητά μας και τα βαθύτερα σημεία μας, πάντα μας διαφεύγουν στοιχεία που ανακαλύπτουμε μεγαλώνοντας, όταν πλέον είμαστε έτοιμοι να τα καταλάβουμε. Διαφορετικά, για χρόνια εθελοτυφλούμε σε μας, ενώ σε άλλους μπορεί εύκολα να αναγνωρίζουμε λεπτομέρειες. Είναι φυσικό, διότι όσο κι αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί στον ίδιο μας τον εαυτό, δεν είναι εύκολο. Αρκεί να είμαστε ανοιχτοί και να περιμένουμε!

Σας εύχομαι καλές διαδρομές αναζήτησης, πάντα εποικοδομητικές.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Κύριε Μαντά θέλω και εγώ με τη σειρά μου να σας συγχαρώ για το άρθρο σας. Πράγματι με αντιπροσωπεύει ακριβώς όχι μόνο εμένα αλλά και τον σύζυγό μου ο οποίος είναι Ιχθύς και μπορώ να διαβεβαιώσω άκρως ερωτικός. :bigsmile:

Αγαπητή φίλη

Επιτρέψτε μου να έχω διαφορετική προσέγγιση και λόγω διαφοράς ηλικίας και λόγω εμπειρίας. Φυσικά και μέσω ενός φόρουμ δεν αναλύεται το ψυχολογικό προφίλ ενός ατόμου με απλές αντιπαραθέσεις ιδεών, αλλά αφού δεν τρέφετε καμία εκτίμηση για κάποιους εκπροσώπους ζωδίου, κάτι συμβαίνει που πρέπει να διερευνηθεί στον δικό σας χάρτη κι όχι στους άλλους. Επειδή πλησιάζετε τα 30, είναι πολύ πιο εύκολο να συνειδητοποιήσετε σταδιακά τους λόγους, μια και αναζητάτε τον δρόμο της αυτογνωσίας, όπως φαίνεται.

Κάτι που μας ενοχλεί στους άλλους, είναι δικό μας κομμάτι μη αποδεκτό, απλά το εναποθέτουμε αλλού διότι δυστυχώς όσο κι αν θεωρούμε πως έχουμε κατανοήσει και αποδεχτεί την προσωπική μας έκφραση, είναι το πιο δύσκολο να συμβεί. Συνήθως το κάνουμε μετά από πολλές προσπάθειες και πολύ αργότερα από όσο νομίζουμε. Δεν χρειάζεται να το θεωρήσετε σαν θέση "βαριά" αυτό, δεν είναι κακό, ίσα-ίσα μας υπογραμμίζει ένα σημείο εστίασης της έρευνάς μας.

Η ψυχολογική αστρολογία δίνει πολλές δυνατότητες αυτο-κατανόησης και πολλά σημεία που θεωρούμε πως δεν μας απασχολούν, υποσυνείδητα "δουλεύουν" και δημιουργούν τις τάσεις μας. Νέες λεπτομέρειες, όπως αυτές των Κενταύρων, αλλά και κλασσικές που χρησιμοποιούν οι αστρολόγοι που ενδιαφέρονται για το ψυχολογικό μας κομμάτι, εξηγούν πολλά και φέρνουν στο φως σημαντικές πτυχές μας.

Κλείνοντας θα σας αναφέρω, πως όσο κι αν ψάχνουμε τον χαρακτήρα, την προσωπικότητά μας και τα βαθύτερα σημεία μας, πάντα μας διαφεύγουν στοιχεία που ανακαλύπτουμε μεγαλώνοντας, όταν πλέον είμαστε έτοιμοι να τα καταλάβουμε. Διαφορετικά, για χρόνια εθελοτυφλούμε σε μας, ενώ σε άλλους μπορεί εύκολα να αναγνωρίζουμε λεπτομέρειες. Είναι φυσικό, διότι όσο κι αν θέλουμε να είμαστε αντικειμενικοί στον ίδιο μας τον εαυτό, δεν είναι εύκολο. Αρκεί να είμαστε ανοιχτοί και να περιμένουμε!

Σας εύχομαι καλές διαδρομές αναζήτησης, πάντα εποικοδομητικές.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου
    Αγαπητή κυρία Σίμου,

ο καθένας δικαιούται να έχει διαφορετική άποψη, ανεξαρτήτως ηλικίας ή εμπειρίας. Αλλιώς θα εξέφραζαν απόψεις μόνο πρόσωπα κάποιας συγκεριμένης ηλικίας και άνω. Αυτό χωρίς να υποννοείται καμία μομφή στο πρόσωπο ή τις εμπειρίες σας, άλλωστε παρακάτω θα σας αξηγήσω τι εννοώ .

Το γεγονός πως εγώ προσωπικά ή όποιος άλλος δεν έχει εκτίμηση για τους εκπροσώπους του ζωδίου στο οποίο βρίσκεται ο ωροσκόπος του, σαφώς και είναι θέμα του δικού του χάρτη και όχι των άλλων. Κανείς δεν ισχυρίστηκε το αντίθετο, υπό την έννοια βέβαια πως πρόκειται για αναγνώριση χαρακτηριστικών στους άλλους που συνειδητοποιούμε πως δεν ταιριάζουν με τα δικά μας.

Στη βάση αυτή δεν αντιλαμβάνομαι το συλλογιστικό άλμα που κάνετε, ορίζοντας ότι "κάτι που μας ενοχλεί στους άλλους, είναι δικό μας κομμάτι μη αποδεκτό" και συνδυάζοντας το με τα προηγούμενα. Δεν αντιλέγω πως ίσως, θεωρούμενη διερευνητικά και μόνο, μια τέτοια θέση θα μπορούσε να έχει ένα ενδιαφέρον υπό την έννοια της εστίασης της έρευνας σε κάποια συγκεκριμένα σημεία , όπως επισημαίνετε. Αλλά και πάλι, η καθολικότητα με την οποία τίθεται ως ερμηνευτικό συμπέρασμα, επιδέχεται πολλές συζητήσεις.

Επειδή όμως όντως ο χώρος ενός φόρουμ εν μέρει δεν ενδείκνυται για εκτεταμένες προσεγγίσεις και για να κλείσουμε, ας επικεντρωθώ σε αυτό που κατ' εμέ αποτελεί την κύρια πηγή της διαφωνίας μας και εμφανίστηκε με αιχμή το θέμα του ωροσκόπου:

Η θέση της "προσωπικότητας που γίνεται αντιληπτή σταδιακά", εισάγει μια αντίληψη της προσωπικότητας ως ενός εν γένει πλήρους συστήματος, η εξέλιξη του οποίου στην ουσία αφορά το αν το άτομο θα "συνειδητοποιήσει" και θα "αποδεχτεί" τα θετικά ή τα αρνητικά του, μέσω των εμπειριών.

Η συγκεκριμένη οπτική, βάσει των δικών μου αξιολογικών παραμέτρων, κρίνεται σε μεγάλο βαθμό αντι - διαλεκτική και έχει εμφανείς ρίζες σε φιλοσοφικές προσεγγίσεις που δεν με βρίσκουν σύμφωνη. Πιστεύω δηλαδή, πως η διαφωνία έχει να κάνει με υιοθέτηση διαφορετικού φιλοσοφικού υπόβαθρου, επομένως κάπου εδώ μάλλον πρέπει να σταματήσουμε.

Σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.

Όνομα:
    Λίλιαν

Αγαπητή Κασσιόπη

Κι εγώ σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Πιστεύω ο καθένας εξήγησε επαρκώς τις θέσεις του και δεν έχω λόγο να προσθέσω κάτι επιπλέον. Οι αναγνώστες ας προβληματιστούν κι ας κρίνουν, καθώς η αστρολογία επιδέχεται κριτική βάση στατιστικής μελέτης και αναζήτησης.

Σίγουρα, όπως το θέτετε, το φιλοσοφικό υπόβαθρο του καθενός, είναι ένα κριτήριο που θέλοντας ή μη, επηρεάζει ευρύτερα την προσέγγιση, όταν αυτή δεν ξεφεύγει από τα επιτρεπτά όρια. Εξ άλλου, αυτό μας εμπλουτίζει στην ανταλλαγή ιδεών. Γι' αυτό και ο χρόνος και η εμπειρία επιτρέπουν τη συλλογή διαφορετικών ιδεών και την αποκρυστάλλωσή τους σταδιακά.

να είστε καλά και καλή συνέχεια

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Page 5 of 7 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 15 users browsing this thread. (0 members and 15 guests)