- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 23
Thread: Μεσοδιάστημα γάμου και βίας
-
03-09-2007, 12:54 AM #11
Re: Μεσοδιάστημα γάμου και βίας
Αγαπητή super_lela
Συμφωνώ σε μεγάλο βαθμό με την προσέγγιση του Αργοναύτη, πάνω στις λεπτομέρειες που αναζητάτε. Αλλίμονο αν ένα μεσοδιάστημα είχε μία απόλυτη ερμηνευτική προσέγγιση και μάλιστα τόσο σκληρή όπως την αναφέρατε. Το μεσοδιάστημα περιγράφει όλες τις θετικές και αρνητικές προσεγγίσεις των δύο πλανητών. Γιατί πρέπει να πάμε στα βίαια και αρνητικά σημεία; Η αστρολογία δεν είναι μία γνώση που καταδικάζει και περιορίζει, αντίθετα μας υπογραμμίζει αδυναμίες και δυσκολίες, που πρέπει να επεξεργαστούμε.
Ένα γεγονός συμβαίνει όταν υπάρχουν πολλές ενδείξεις κι όχι μόνο κάποια ενεργοποίηση μεσοδιαστημάτων. Χρειάζεται να το αναδεικνύουν τα προοδευτικά συστήματα (τουλάχιστον 3), οι ετήσιες προδιαγραφές, οι διελεύσεις, τα μεσοδιαστήματα, οι εκλείψεις ίσως. Όλα συγκριτικά αγγίζουν την εικόνα. Επομένως ο γάμος δεν θα φανεί με ένα μεσοδιάστημα και μόνο.
Οι μικροί πλανήτες περνούν συχνά σε όψη με ένα μας μεσοδιάστημα. Έπρεπε τότε συνέχεια να έχουμε γεγονότα. Δεν είναι τόσο απλό, λοιπόν. Ένα σκληρό μεσοδιάστημα, όπως αυτό που εννοείτε (που θα συμφωνήσω με τον Αργοναύτη πως προσδίδει πάθος και έντονη ενέργεια, αντί βία - γιατί βία προσδίδει ο ίδιος ο άνθρωπος όταν λειτουργεί την σκοτεινή του πλευρά), θα έπρεπε να σας φέρνει πολύ συχνά αντιμέτωπη με καταστάσεις αυτού του τύπου. Κι όλους εμάς, επίσης.
φιλικά
Λίλιαν Σίμου
-
04-09-2007, 02:52 PM #12
-
04-09-2007, 08:14 PM #13
Κανονικά μεσοδιάστημα γάμου όπως και μεσοδιάστημα βίας ή μεσοδιάστημα κηδείας και δεν ξέρω και γω τι άλλο δεν υπάρχει. Μεσοδιαστήματα προδιάθεσης γάμου θα μπορούσες να τα πεις καλύτερα. Το μεσοδιάστημα Δία/Αφροδίτη είναι πολύ λιγότερο σημαντικό για το γάμο απ'ότι το 'Ηλιου/Σελήνης. Καρατσεκαρισμένο στάνταρ, γιατί ο 'Ηλιος είναι ο άντρας και η Σελήνη η γυναίκα. 'Ο,τι είναι για το σεξ το ζευγάρι 'Αρη (άντρα) και Αφροδίτης (γυναίκα). 'Οπου ''συμμετέχει'' η Αφροδίτη δεν έχουμε παρά την εταίρα, καμμία εγγύηση για σοβαρή σχέση ή γάμο. Και ο Δίας ως σύμβολο-αρχέτυπο είναι ασύμβατο με την Αφροδίτη, ενώ πιο συμβατό αρχέτυπο για τη Σελήνη δεν υπάρχει άλλο εκτός απ'αυτό του 'Ηλιου.
-
04-09-2007, 09:35 PM #14
-
04-09-2007, 10:30 PM #15
'Ετσι πιστεύω, ότι η Σελήνη είναι πιο δυνατός παράγοντας όσον αφορά θέματα ''γάμου'' με την έννοια της δέσμευσης, γιατί το αίτημα της Σελήνης (και κατ'επέκταση του ζωδίου της, του Καρκίνου) είναι η συναισθηματική ασφάλεια που προσφέρει ένας γάμος, καθώς και η μητρότητα και η δημιουργία οικογένειας, αιτήματα του Καρκίνου. Ενώ η Αφροδίτη αναζητά κυρίως τον έρωτα, την τρυφυλότητα, την ηδονή, τον αισθησιασμό, πράγματα πολύ χρήσιμα για μια γυναίκα, αλλά όχι τόσο ζωτικά όσο τα της Σελήνης της. 'Οπως πιστεύω ότι μια γυναίκα νοιώθει πολύ πιο ευτυχισμένη και ολοκληρωμένη όταν ''χαιδεύεται'' από καλές διελεύσεις η Σελήνη της παρά η Αφροδίτη της. Η Σελήνη δεν είναι απλά ένα ακόμα στοιχείο του γυναικείου χάρτη, είναι το ιερό σύμβολο της Μητέρας - Γυναίκας - συζύγου. Η γυναίκα κυρίως σε δυο καταστάσεις εκδηλώνει την τρυφερότητα και την ευαισθησία της, όταν είναι μητέρα και όταν είναι σύζυγος πιστή μέσα σε σταθερή σχέση, και αυτά τα δυο είναι σεληνιακές ιδιότητες. Ως ερωμένη (Αφροδίτη) δεν βγάζει απαραίτητα στοργή, ούτε έχει τις ίδιες δυνατότητες να αναπτύξει διαίσθηση και συναίσθηση του πόνου του άντρα.
-
05-09-2007, 02:00 PM #16
Να κάνω εγώ τώρα μία ερώτηση βρε παιδιά..Εγώ δηλαδή που έχω μεσοδιάστημα σελήνης/ήλιου στις 13ο σκορπιού, τι σημαίνει αυτό??
Επίσης..Τι σημαίνει έντονη σελήνη σε συνάστρια?
-
05-09-2007, 02:22 PM #17
-
05-09-2007, 03:14 PM #18
Ενδιαφέρον θέμα. Θα συμφωνήσω με όσα είπατε, αλλα απο τη μικρή μου μελέτη γενικότερα θα ήθελα να καταθέσω, πως τα μεσοδαιστήματα είναι πολύ κούραση ενω τα ίδια πραγματα βγαίνουν με Πλανήτες όψεις διλευσεις κλπ. Εξάλλου να μην ξεχνάμε και την βασική αρχή πως έχουμε ευθύνη για το ωροσκόπιό μας. Απο πολλά δεινά μπορούμε να γλυτώσουμε, αν κάνουμε τις επιλογές μας στη ζωή με σύνεση και προσοχή κι ν δεν αφήνουμε τις ... ορέξεις μας ανεξέλεγκτες...
Δεν είναι το ίδιο πράγμα να κάνεις πνεύμα και να έχεις πνεύμα. Claudel
-
05-09-2007, 05:28 PM #19
Στο ερώτημα περί ''έντονης Σελήνης'' σε συναστρία να πω καταρχήν ότι δεν χρησιμοποίησα εγώ αυτό τον όρο, αλλά το Τοξοτάκη.:toung: Δεν ξέρω αν τον έχω καταλάβει σωστά αυτό τον όρο, οπότε το αφήνω. Σχετικά με την κούραση που προκαλούν τα μεσοδιαστήματα συμφωνώ ως προς το υπολογιστικό κομμάτι. Να τα υπολογίσει κανείς θέλει λίγο περισσότερο χρόνο. Αλλά δεν συμφωνώ ως προς το πρακτικό κομμάτι, γιατί έχω δει ότι αυτές οι τεχνικές σε γλυτώνουν από πολλές παγίδες (κυρίως όταν η ώρα γέννησης δεν είναι σίγουρη ή όταν έχεις καταλάβει τί παιχνίδι παίζεται με τα συστήματα οικοθεσίας και δεν έχεις πολύ χρόνο να αποφασίσεις για σοβαρά θέματα). Προσωπικά πολύ λιγότερες αντιφάσεις στην πρόβλεψη βλέπω χρησιμοποιώντας μεσοδιαστήματα και πολύ πιο γρήγορος είμαι όταν χρησιμοποιώ αυτά παρά οποιοδήποτε άλλο σύστημα. Υπάρχουν φανατικοί υπέρμαχοι και φανατικοί επικριτές.
'Οσον αφορά το άλλο ερώτημα περί μεσοδιαστήματος 'Ηλιου/Σελήνη στις 13 Σκορπιού, έχει αποδειχθεί ότι η ερμηνεία των μεσοδιαστήματων από μόνη τους χωρίς να δούμε τί όψεις με πλανήτες ή σημεία του χάρτη σχηματίζουν, δεν υφίσταται.
'Ομως πράγματι τα μεσοδιαστήματα αποτελούν ισχυρά κέντρα στο χάρτη, ειδικά όταν τα εξετάζουμε με ζωδιακή κι όχι πλανητική τάξη. Τί σημαίνει ζωδιακή τάξη ; Πχ προσωπικό παράδειγμα : 29 μεσοδιαστήματα στο ζώδιο του Σκορπιού και μόνο 4 στο ζώδιο του Κριού. Φανταστείτε λοιπόν τι συνέβη σε εκείνο το άτομο την χρονιά που ο Δίας από διέλευση διέτρεχε το ζώδιο του Σκορπιού. Μαζί με τις αναδρομές μερικά ίσως ενεργοποιήθηκαν πάνω από μία φορά. Παρά το ότι το άτομο δεν έχει ούτε έναν πλανήτη στο Σκορπιό στο γενέθλιο η χρονιά ήταν πλούσια από συμβάντα και βιώματα Πλουτώνειας φύσης (αναγγένηση, μεταμόρφωση και αναγνώριση μέσα από ''γκρέμισμα'' παλιών νοοτροπιών, μετά από ανταγωνισμό, ζήλιες, πάθη κλπ). Ζούμε πολύ συχνά ανυποψίαστοι γεγονότα που δεν ξέρουμε που να τα αποδώσουμε αλλά στον χάρτη υπάρχουν πολλά κρυμμένα σημεία.
-
05-09-2007, 10:25 PM #20
Φίλε Αργοναύτη,
έγραψες πάλι :clapping: και μας άφησες όλους αδιάβαστους!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 10 users browsing this thread. (0 members and 10 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.