s
Αρχαιοι Ελληνες & Νεοι στοχαστες
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 3 1 2 3 LastLast
Results 1 to 10 of 21
    Όνομα:
    ΑΚΗΣ

Αρχαιοι Ελληνες & Νεοι στοχαστες

Εδω ανοιγει ενα νεο θεμα : Ποσο μοντερνοι τελικα ειναι οι αρχαιοι Ελληνες? Ποσο επιρρεασαν την ιστορια αλλα και την εν γενει εξελιξη της ανθρωποτητας? Μηπως τελικα ειναι ...ξεπερασμενοι. Χρειαζεται ομως καθαρο διαλογο με συνεση και ηρεμια . Σαφως και Audiatur et altera pars (ΑΣ ΑΚΟΥΣΤΕΙ ΚΑΙ Η ΑΛΛΗ ΠΛΕΥΡΑ). Μονο θα παρακαλουσα να μην γινεται επιθεση επι προσωπικου και να ειμαστε ετοιμοι (αμφοτεροι) να δεχτουμε και τον αντιλογο. Να ανταλλαξουμε αποψεις και να δουμε ολες τις πλευρες.

Καλη συζητηση και παρακαλω αν υπαρχει και η δυνατοτητα να παραθετουμε και βιβλιογραφια θα ηταν ακομα καλυτερα για μια οσον τον δυνατον αντικειμενικη και επιστημονικη προσεγγιση του θεματος.
    Ο Χαρακτήρας ειναι το πεπρωμενο του καθενος*Ηρακλειτος
    Κατα συνεπεια για αυτα που παθαίνετε, καλως τα παθαίνετε* Ακης Αντωνιου

Όνομα:
    ΑΚΗΣ

Re: Αρχαιοι Ελληνες & Νεοι στοχαστες

Ανοιγω εγω τον χορο λοιπον. Θεωρω πως οι Ελληνες ηταν ενας πολιτισμος ο οποιος εδωσε τα φωτα του στην ανθρωποτητα. Διδαξαν ηθος , αλλαξαν το ρου της Ιστοριας. "...Σοφία είναι να νικήσουμε τον Εαυτό ΜΑΣ...
    Ενώ 'Αγνοια είναι να νικηθούμε απο Αυτόν..."

Σωκράτης

Ανδρών επιφανών πάσα γη τάφος.
    Θουκιδίδης

ειμαι λάτρης της Αρχαίας Ελλάδας και των αρχαίων Ελλήνων ...
    πιστεύω οτι όλη η γνωση είχε περάσει απο τα χέρια τους ...μακάρι να μπορούσαμε να φτάσουμε έστω και κατα το ήμισυ τους αρχαίους και κάτι παραπάνω να μπορούσαμε να κρατήσουμε την ποιότητα που είχαν !!!
    είχαν μια ιδιαίτερη ικανότητα να κρατούν την ψυχή ζωντανή ...και τον νου
    ειναι γνωστο σε όλους άλλωστε το νους υγιής εν σωματι υγιή ...
    εμείς το μόνο που κάνουμε ειναι να καθόμαστε μπροστά σε μια τηλεόραση και να βυθίζουμε το μυαλό μας σε εικόνες χωρίς να του δίνουμε την ευκαιρία να σκεφτεί !!!
    όσον αφορά για το πόσα έχουν προσφέρει στην ανθρωπότητα πριν κανα μήνα ίσως και παραπάνω διάβασα ενα άρθρο για μια ομάδα ιατρών οι οποίοι ανέτρεξαν στα κείμενα του Ιπποκράτη για να βρούν πληροφορίες για μια αρρώστια και για να βρούν πληροφορίες για τον τρόπο αντιμετώπισης ...
    μακάρι να μπορούσα να σας πω ακριβώς που το διάβασα αλλά δεν θυμάμαι πάντως ήταν σε μια απο τις γνωστές ενημερωτικές σελίδες το flash.gr ήταν το in.gr ;δεν θυμάμαι ...

Ισως αν δεν είχαμε τις γνώσεις που μας άφησαν οι αρχαίοι δεν θα είχαμε φτάσει ουτε στα μισα που είμαστε τώρα και φανταστείτε οτι ίσως να μην έχουμε στα χέρια μας ούτε το 1/3 απο αυτά που εκείνοι γνώριζαν...

Όνομα:
    ΑΚΗΣ

Αγαπητη μαρακι _1975 ανοιξες ενα θεμα που ειχε ξεχαστει. Πολυ ωραια κινηση. Οι Αρχαιοι Ελληνες ηταν ουσιαστικα αυτοι που εδωσαν τα φωτα του πολιτισμου. Στις τεχνες ,στα γραμματα, στις επιστημες. Απο την αλλη ακομα και σημερα νοητικα ειναι ετη φωτος μπροστα απο εμας (ισως ακουγετε αιρετικο αλλα κατα την γνωμη μου ετσι ειναι) . Τουλαχιστον ας κραταμε ζωντανα μεσα μας καποια πραγματα. Υπαρχουν αναφορες σε αρχαια κειμενα που πραγματοποιησαν καυστηριασμους σε καρκινο του στηθους και αλλα πολλα. Μιλησαν πρωτη για εναν Θεο και Αθανασια της Ψυχης ( Σωκρατης).

α! κύριε Αντωνίου ίσως αυτο το άρθρο που λέω να αναφερόταν σε καρκίνο θα το ψάξω στα αρχεια που κρατούν αυτα τα site και θα το παραθέσω !!!
    κι εγω η αλήθεια ειναι οτι πολλές φορές εχω ''κατηγορηθεί'' ως αιρετική για κάποιες ιδέες μου και μάλιστα εχω εναν γνωστο ο οποίος δωδεκαθείστρια με ανεβάζει και με κατεβάζει και οτι ζώ σε εναν άλλον κόσμο ...
    κι εγω απαντώ μακάρι και να ζούσα στον κόσμο της αρχαίας Ελλάδας εκεί που το ελληνικό πνεύμα ήταν αληθινό και ζωντανό και όχι μιασμένο όπως κοντεύει (θα κρατησω μια ελπιδα) όπως ειναι σήμερα !!!
    θα επανέλθω συντόμως με το άρθρο το οποίο ελπίζω να βρω !!!

μόλις βρήκα ενα άρθρο δεν πρέπει να ναι αυτο βέβαια που είχα δει αλλά ειναι αντιπροσωπευτικό και αυτο ...
    βρίσκεται στην σελίδα του Δημήτριου Καραμπερόπουλου
    http://www.karaberopoulos.gr/karaber...rgasies/69.asp

Διόρθωση από διαχειριστή: Το άρθρο διαγράφηκε. Ο σύνδεσμος είναι αρκετός. Όποιος επιθυμεί μπορεί να το διαβάσει στην πηγή του. Για αναδημοσειύσεις άρθρων επιβάλλεται να έχουν δώσει άδεια οι συγγραφείς τους.

Όνομα:
    Μαρία

Καλησπέρα!

Τίθεται ένα αρκετά ενδιαφέρον θέμα... πόσο μοντέρνοι είναι οι Αρχαίοι Έλληνες και το πνεύμα τους;;; Είναι διαχρονικότατοι σίγουρα και μάλλον αυτό να οφείλεται στην κυκλικότητα όλων των φαινομένων, πράγμα το οποίο το έθιξαν έτσι κι αλλιώς ιδιαιτέρως.
    Το θέμα είναι βέβαια να μπορέσουμε να ανιχνεύσουμε και να κατανοήσουμε (όσο μπορούμε βέβαια) τις συνθήκες εκείνες που συνετέλεσαν στο να μιλάμε τώρα εμείς για "αρχαίο ελληνικό πνεύμα" και "ελληνικό πολιτισμό"...

αγαπητή Μαρούλι , θα ήταν πολυ καλό αυτο που λές να μιλούσαμε για το τι συνετέλεσε να μιλάμε τώρα για τον ελληνικό πολιτισμό , και το αρχαίο ελληνικό πνεύμα ...
    θα σου πω όμως κάτι αντιθετικό αλλά εξίσου βασικό ...
    μήπως είμαστε πολυ λίγοι αυτοί που μιλάμε για τον αρχαίο ελληνικο πολιτισμό; και δεν εννοω σε αυτο εδω το φορουμ εννοώ εδω στην Ελλάδα , μήπως καλύτερα να ψάξουμε να βρούμε τι ειναι αυτο που έκανε τους Έλληνες να μην μιλούν για τον αρχαίο ελληνικό πολιτισμό ; τι ειναι αυτο που έκανε τους Ελληνες να μην ακολουθούν πια το ''νους υγιής εν σωματι υγιεί'' ...
    τι ειναι αυτο που κάνει τους Έλληνες να προσπαθούν να θάψουν τον πολιτισμό και να ακολουθήσουν ενα μείγμα ''πολιτισμών'' ή εστω επιρροών ;
    Μήπως λέω μήπως (και δεν θέλω να κατηγορηθώ για αυτο που θα πω ειναι η άποψη μου ...) φταίει και λιγάκι η εκκλησία για αυτη την παραγκώνιση του Αρχαίου Ελληνικού πνεύματος ;

Πόσα μπορούμε να πούμε για αυτο το θέμα !!!
    παρα πολλά μπορούμε ώρες ατέλειωτες να μιλάμε για αυτο ...
    κάτω απο τα πόδια μας σε Όλη την Ελλάδα ζεί η Αρχαία Ελλάδα και όσο κι αν την θάβουν αυτη πάλι εκεί θα ειναι ...και όλη την ενεργεια που έχει θα την δίνει σε μας ...
    όση μπορούν να την πάρουν και ειναι ανοικτοί σε αυτο ...ίσως και να πλησιάσουν το αρχαίο ελληνικό πνεύμα ...(εύχομαι να ειμαι κι εγω μέσα σε αυτούς )
    η αλήθεια ειναι οτι όσο μπορω προσπαθώ ΄να μην γίνω κι εγω το παιδί της τηλεόρασης ...θα μου πείς μα τώρα κάθεσαι πάνω σε εναν υπολογιστή ...
    ναι ! αλλά μιλάμε για σπουδαία θέματα ... δεν αφήνουμε το μυαλό μας να κοιμηθεί ίσα ίσα ξυπνάμε κομμάτια του μυαλού που μέσα εκεί κρύβεται το μυστικό της ηρεμίας της ψυχής και της αυτοιγνωσίας !!!
    αυτη ειναι η άποψη μου !!!
    όσοι έχουμε μείνει λοιπόν ας κρατήσουμε ζωντανή μέσα στη ψυχή μας την Αρχαία Ελλάδα και αν μπορούμε ας θυμήσουμε και στους άλλους (σε όσους θέλουν ) τις ρίζες μας ...την ''υπεροχή'' του Αρχαίου Ελληνα !!!

συγνώμη που έγραψα πολλά , δεν θέλω να κουράζω αλλά ειναι ενα θέμα που με συγκινεί ιδιαίτερα !!!

Όνομα:
    ΑΚΗΣ

εδω μαρακι_1975 τα πραγματα περιμπλεκονται. Σε πληροφορω πως κανενας λαος δεν εχει δειξει τοση αχαριστια για τους προγονους του, οσο οι Νεοελληνες. Δυστυχως δεν υπαρχει η σωστη διδασκαλια των αρχαιων και της Ιστοριας με αποτελεσμα τα παιδια να βλεπουν αυτα τα μαθηματα ως κολαστηριο. Σιγουρα δεν ειπαμε να μιλαμε του στυλ << ...Πας οστις δυναται>> αλλα ουτε να μην ξερουμε Ιστορια. Αν ρωτησεις εναν νεο πες μου ενα εργο του Πλουταρχου θα σου απαντησει << δεν ειναι ο ερωτας παιδι της λογικης>>. Ο Καραισκακης δεν ειναι ηρωας της Επαναστασης του 1821 αλλα γηπεδο στο Νεο Φαληρο.Τα παιδια εχουν παρει την κατω βολτα και δεν θα ξαναυπαρξει γενια του 1940, ή του Πολυτεχνειου κλπ. Τωρα ειναι η γενια του PSP οπου οι νεοι θα αγωνιζονται στο ΦΙΦΑ 2006. ΔΥΣΤΥΧΩΣ

Οι Ελληνες μεσα απο τα εργα τους μιλησαν για ολα. Πραγματα που ουσιαστικα τα πηραν οι Ευρωπαιοι και τα ανεδειξαν. Αληθεια ποια επιτευμα των Αρχαιων Ελληνων δεν μπορει ο ανθρωπος να πραγματοποιησει εδω και 2500 χρονια?? Ενα !! Μονο ενα!! Την δημοκρατια του Σολωνα.

Καλημερα
    Ακης Αντωνιου

Όνομα:
    Φωτεινή

Καλημέρα και απο μένα!

Συμφωνω,πως ο αρχαιος ελληνικος πολιτισμος επηρεασε ,την πορεια των λαων,εδωσε τα "φωτα".

Δεν θα σταθω στο οτι εδωσε τα φωτα και μετα,βυθιστηκε στο σκοταδι,γιατι σηκωνει μεγαλη συζητηση-το θεμα ειναι ανεξαντλητο.

Αυτό όμως που θεωρω σιγουρο,είναι ότι σιγουρα ενας αρχαιος ελληνας,δεν θα διαβαζε μονο ένα βιβλιο της βιβλιοθηκης,αλλα ολη την βιβλιοθηκη ,προτου καταληξει σε οποιοδηποτε συμπερασμα.
    Τι εννοω;

Ναι ,πρεπει να μαθουμε για τις ριζες μας και φυσικα να ειμαστε υπερηφανοι για αυτές,αλλα δεν πρεπει να μεινουμε μονο στην δικη μας ιστορια.
    Δεν ειμαστε η μοναδικη χωρα που ανεπτυξε πολιτισμο.
    Εχουμε παραδειγματα του Αιγυπτιακου,του Ινδικου του Κινεζικου ,των Μαγιας,των Αζτεκων,ολοι πολιτισμοι με ιστορια χιλιαδων ετων,που μαζι με το δικο μας και αλλους ακομη,οδηγησαν την ανθρωποτητα μπροστα.
    Είναι παγκοσμια κληρονομια,η γνωση, από οποιο λαο κι αν προηλθε.

Καταληγω,πως το σημαντικοτερο μαθημα που πρεπει να παρουμε ως Νεοελληνες,είναι να τοποθετηθουμε επιτελους,στην σωστη θέση, στον κοσμο.
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Page 1 of 3 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)