s
Παραλληλία - Αντιπαραλληλία, Σκιά - Αντισκιά
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 8 of 8

Παραλληλία - Αντιπαραλληλία, Σκιά - Αντισκιά

Έχω δύο απορίες: Τι είναι η όψη παραλληλίας και αντιπαραλληλίας;Εχω βρει κάποιες αναφορές σ'αυτές αλλά δεν μου έχει λυθεί η απορία σχετικά με τη φύση τους και τις μοίρες που απέχουν.Επίσης,αγαπητά (συν)μέλη,δεν γνωρίζω τίποτα όσον αφορά τις έννοιες σκιά, (κόντρα)αντισκιά.Πώς τις βρίσκουμε και πως ερμηνεύονται; Όποιος γνωρίζει κάτι.. Ευυχαριστωωωώ:bigsmile:

Re: Παραλληλία-Αντιπαραλληλία,Σκιά-Αντισκιά

Για την Αντισκιά-Κόντρα αντισκιά υπάρχει ένα άρθρο, το Αντισκιές και Κόντρα - Αντισκιές.
    Αναφέρει στην αρχή ότι
    Οι Αντισκιές και Κόντρα-Αντισκιές είναι άκρως λειτουργικές, όχι μόνο στην Ωριαία Αστρολογία, αλλά σε όλη την Αστρολογία, κυρίως στην Προγνωστική που γίνεται με τη μέθοδο των διελεύσεων. Οι Αντισκιές και Κόντρα-Αντισκιές, βασίζονται στο αξίωμα πως οι βασικότεροι άξονες του ωροσκοπίου -του κάθε ωροσκοπίου- είναι τα λεγόμενα ηλιοστασιακά σημεία της 0 μοίρας Καρκίνου και της 0 μοίρας Αιγόκερω.
    Ενώ, για την Παραλληλία-Αντιπαραλληλία, μπορείς να διαβάσεις το άρθρο Declinations, H 2η όψη της αστρολογίας, στο οποίο αναφέρεται ότι
    Παραλληλία έχουμε όταν ένας πλανήτης έχει το ίδιο πλάτος με ένα άλλο με ανοχή 1 μοίρας ενώ αντιπαραλληλία όταν είναι στο αντίστροφο πλάτος με ανοχή και πάλι 1 μοίρας.
    Πιστεύω να σε βοηθήσουν.

Με βοήθησαν αρκετά αυτά τα άρθρα,ευχαριστώ για την απάντησή σου kia!Βέβαια, το πλάτος των αποστάσεων μεταξύ των πλανητών,δεν μπορούμε να το υπολογίσουμε από τον γενέθλιο χάρτη που έχουμε, ετσι δεν είναι;Εκεί (αν δεν κάνω λάθος) βλέπουμε μόνο το μήκος.Πώς μπορούμε να βρούμε τις όψεις αυτές;Υπάρχει κάποιο άλλο σύστημα που μας δίνει τις θέσεις των πλανητών στο χώρο;

Έχω την εντύπωση πως οι όψεις αυτές βγαίνουν από τα αστρολογικά προγράμματα. Δεν ξέρω αν τις έχουν όλα, αλλά αν θυμάμαι καλά, τις έχω δει σε χάρτες, και προφανώς αυτό που πρέπει να γίνει είναι να επιλεχθούν από τον χρήστη του προγράμματος να φαίνονται όπως όλες οι άλλες όψεις.

Οκ,ευχαριστώ:bigsmile:

Όνομα:
    Κορίνα

Οι όψεις αυτές τι ισχύ έχουν;
    Είναι για παράδειγμα σαν τη σύνοδο; Ή σαν ένα τρίγωνο; Ή δεν έχουν καμιά σχέση;
    Δεν τις είχα ξανακούσει μέχρι τώρα :embarrest

Quote Originally Posted by laziali View Post
    Οι όψεις αυτές τι ισχύ έχουν;
    Είναι για παράδειγμα σαν τη σύνοδο; Ή σαν ένα τρίγωνο; Ή δεν έχουν καμιά σχέση;
    Δεν τις είχα ξανακούσει μέχρι τώρα :embarrest
    Παραλληλία λέμε όταν οι πλανήτες έχουν ίση απόσταση σε απόκλιση στην ίδια πλευρά του ισημερινού. Κόντρα παραλληλία είναι η ίση απόσταση σε απόκλιση στις αντίθετες πλευρές του ισημερινού. H παραλληλία έχει μια φύση συνόδου, ενώ η αντιπαραλληλία μια φύση αντίθεσης. Μ'αυτά έχει ασχοληθεί πολύ ο μεγάλος Reinhold Ebertin και έχει γράψει ένα βιβλίο που καταπιάνεται αποκλειστικά με το θέμα. 'Εχουμε επίσης βάσιμες ενδείξεις και μελέτες για την συσχέτιση τους με καιρικά φαινόμενα.

Όνομα:
    Κορίνα

Σε ευχαριστω πολυ Αργοναύτη για την διευκρίνηση! :bigsmile:

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)