- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 11 to 20 of 23
Thread: Συζήτηση για τον 5ο οίκο
-
09-07-2007, 02:52 PM #11
Re: Συζήτηση για τον 5ο οίκο
Δεν έχω εμπειρία από τις συγκεκριμένες θέσεις για να είμαι ειλικρινείς. Εκείνο που πρόσφατα έχω συνειδητοποιήσει πάντως είναι ότι ο πέμπτος οίκος δείχνει το εγώ μας, δηλαδή τον τρόπο που μεγάλοι πια, μετά τα είκοσι - εικοσιπέντες αποφασίζουμε να πάρουμε τη ζωή μας στα χέρια μας... Θα συνιστούσα να διαβάζει κανείς στα ωροσκόπια και το ωροσκόπιο του πέμπτου οίκου του.. Δυστυχώς είναι πολύ παραμερισμένος οίκος και τον αναφέρουν μόνο για τον έρωτα, τα παιδιά και την τέχνη, ενώ στην πραγματικότητα δείχνει όλη την εγωική προσέγγιση στη ζωή. Σελήνη και Ποσειδώνας και μαζί και ¶ρης στο Σκορπιό δίνουν φυγή και βαθύ συναίσθημα και ίσως και ανάγκη για πόνο... Αλλά πιο πολλά δεν ξέρω να πω, γιατί όπως είπα δεν έχω βιωματικές εμπειρίες από αυτές τις θέσεις...
Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
09-07-2007, 03:00 PM #12
-
09-07-2007, 03:13 PM #13
Η Δημιουργική έκφραση του εγώ και γενικά η χαρά της ζωής όντως παιδιά συμφωνώ.
Να υποθεσω οτι υπάρχει έντονο το δημιουργικο στοιχείο, η ενασχόληση με κάποια τέχνη - η τις τέχνες γενικά σαν τρόπος έκφρασης του τόσο έντονου συναισθήματος που έχει;
Να υποθέσω πως επειδή έχει την σελήνη με τον ποσειδώνα εχει την τάση να βλέπει τους ανθρώπους μεν επιφυλακτικά αλλά όταν δεθεί μαζί τους ίσως τους εξιδανικεύει με αποτέλεσμα καποτε να εισπράτει απογοητεύσεις και πόνο;
Επίσης ίσως λόγω της φυσης του ζωδίου θα υπάρχουν πολλές και έντονες αλλαγές στον τρόπο έκφρασης μέσα απο εμπειρίες.ίσως ακόμη το ότι το συναίσθημα και η φαντασία της (σεληνη + ποσειδώνας)είναι στον 5ο που έχει να κανει και με την επιβεβαίωση του εγώ λόγω λέοντα- δείχνουν ότι κατα κάποιον τροπο αναζητά την συναισθηματική τελικά επιβεβαίωση μέσα απο τις λίγες και έντονες(σκορπιός)- σχεσεις που συνάπτει;
:unsure:επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
09-07-2007, 03:20 PM #14
:bigsmile:
Ειναι ενδιαφερουσα η αποψη σου για την εγωικη προσεγγιση της ζωης μεσα απ αυτον τον οικο [προφανως λογω Λεοντα;]. Το βαθυ συναισθημα, δεν ξερω αν μπορω να τα βασισω μονο σε αυτα τα στοιχεια του γενεθλιου μου, αλλα δεν θα ελεγα αναγκη για πονο. Θα ελεγα αντοχη στον πονο, ως προσωπικο στοιχημα.
Ευχαριστω παντως για την απαντηση σου!:bigsmile:Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
09-07-2007, 03:38 PM #15
Η χαρα της ζωης δεν ειναι δεδομενο με τον Σκορπιο στον 5°. Αυτο μπορω να το βεβαιωσω!:bigsmile:
Επισης μπορω να βεβαιωσω οτι η -για οποιους λογους- "απαγορευση" ή αδυναμια ενασχολησης με καποια μορφη τεχνης, στερει απο την ζωη ενα σημαντικοτατο μερος νοηματος.
Οτι η εξιδανικευση ειναι αναγκη παρ ολο που οδηγει σε απογοητευσεις.
Να επεξεργαστω λιγο κι αυτο που εγραψε η Μαρουλιτα για την λαμπροτητα του οικου: με τον Σκορπιο εκει, η ευτυχια και η χαρα οταν υφιστανται, ειναι πιο εσωτερικες, πιο εντονες, αλλα οχι και τοσο ορατες σε τριτους ή ξενους.
Και φυσικα οι υποθεσεις που κανεις Φωτεινουλα, εχουν αντικρυσμα...:bigsmile:Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
09-07-2007, 05:51 PM #16
Ρε σεις. Φιγούρα κάνετε; :toung: Πείτε στον κόσμο ότι γνωρίζεστε μη πιστέψει ότι έμαθε αστρολογία το καβούρι
Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
09-07-2007, 09:16 PM #17
Εμένα η ακμή του 5ου οίκου μου είναι στις 16,02 του καρκίνου και είναι μέχρι τις 11,52 του λέων. Θα ήθελα αν μπορεί κάποιος να μου απαντήσει, αυτό δείχνει μία εσωστρέφεια ως προς τις ιδιότητες του οίκου;; Γιατί κυβερνήτης είναι η σελήνη, εφόσον είναι στον καρκίνο.:embarrest
I'm not a perfect girl.My hair does'nt always stay in place & I spill things a lot. I'm pretty clumsy & sometimes I have a broken heart.My friends and I sometimes fight & maybe some days nothing goes right.but when I think about it & take a step back I remember how amazing life truly is & that maybe.just maybe.
I like beeing unperfect...
-
10-07-2007, 09:29 AM #18
επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
10-07-2007, 10:05 AM #19
Η εσωστρέφεια είναι μία πολύ παρεξηγημένη ιδιότητα του Καρκίνου... Χρησιμοποιούμε αυτόν τον όρο και κάτω από αυτόν βάζουμε τα πάντα... Στην πραγματικότητα βάζουμε το γεγονός ότι δεν μπορεί κάποιος να αναλύσει με τη λογική τη συμπεριφορά του Καρκίνου... Αυτό τον κάνει δυσερμήνευτο και δινει τη δυνατότητα να τον πούμε κυκλοθυμικό και να τελειώνουμε...
Στην πραγματικότητα ο Καρκίνος διαθέτει μέσα του την ικανότητα να γεννά. Η Σελήνη για τη μεταφυσική είναι αυτή που δίνει μορφή στη ζωή. Ο Καρκίνος λοιπόν είναι το ζώδιο της δημιουργικότητας. Όχι όμως της νοητικής δημιουργικότητας, που προσομοιάζει στο Λέοντα, αλλά της αρχέγονης δημιουργικότητας. Η πρώτιστη ανάγκη του είναι να δημιουργήσει (=να γεννήσει μορφές). Αυτό άλλοι το λένε ανάγκη για μητρότητα, άλλοι για προστασία, άλλοι το αποδίδουν αλλού. Στην πραγματικότητα δεν είναι τίποτα παραπάνω από ανάγκη δημιουργίας. Ανάγκη δημιουργίας καλλιτεχνική όμως και γι' αυτό άφατη, ενστικτώδης, αυθόρμητη και μη εξηγούμενη από τη λογική.
Ο Καρκίνος υπό αυτή την έννοια είναι το κατεξοχήν καλλιτεχνικό ζώδιο με την έννοια ότι είναι αυτό που "γεννά" πραγματικά μορφές, δεν τις κατεβάζει από το νου ή από τη φαντασία, αλλά τις βγάζει από μέσα του κυριολεκτικά σα συναισθήματα που τον βασανίζουν και τα διοχευτεύει σε ένα αντικείμενο. Η όλη διαδικασία θυμίζει πολύ τη διαδικασία της γέννας, όπου μέσα από πόνο γεννιέται η ζωή. Αν κάποια εποχή μελετηθούν καλύτερα οι αύρες, ίσως διαπιστωθεί ότι ο Καρκίνος πραγματοποιεί κάποια μεταβίβαση συναισθηματικής ενέργειας σε αντικείμενα (ένας από τους λόγους που ο Καρκίνος θεωρείται και ζώδιο μαγείας).
Για να απαντήσω λοιπόν και στην ερώτηση ο 5ος οίκος στον Καρκίνο είναι ένας κατεξοχήν καλλιτεχνικός οίκος, μόνο που χρειάζεται το κατάλληλο περιβάλλον για να ανθίσει, καθώς η εποχή μας σήμερα, αν δεν μπορεί να "ταξινομήσει" τις καλλιτεχνικές εμπνεύσεις, τις περιθωριοποιεί...
Αν θεωρήσουμε επίσης ότι ο 5ος οίκος μας δίνει το εγώ του ανθρώπου, τότε ο Καρκίνος είναι μία συνειδητή απόφαση που παίρνει ο άνθρωπος εκεί γύρω στα 20-25 να προσεγγίζει τη ζωή με ένα συγκεκριμένο τρόπο, διαισθητικά, αγαπησιάρικα και μέσα από την αυτοέκφραση, χωρίς τις δεσμεύσεις της λογικής και των συμβατικών κανόνων. Η Σελήνη, ας μην ξεχνάμε συνδέεται και με την τρέλα, το σεληνιασμό... Είναι συνεπώς απρόβλεπτη κι αν πάει να την βάλει κανείς σε ένα καλούπι, εξεγείρεται...
Αυτό στον 5ο οίκο βγαίνει σα συνειδητή στάση ζωής. Είμαι ήρεμη, κοιτάζω τον εαυτό και την οικογένεια μου, τους φροντίζω, θέλω να εκφράζω ελεύθερα τα συναισθήματα μου, χωρίς να με κρίνουν, να ακολουθώ τις εμπνεύσεις μου και να αισθάνομαι αποδεκτή για τα συναισθήματα μου. Αυτός είναι ο δρόμος αυτοέκφρασης θα έλεγα για τα άτομα με Καρκίνο στον 5ο οίκο.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
10-07-2007, 11:27 AM #20
Καλημέρα σε όλους.
Σχετικά με τον 5ο οίκο, ποιά είναι η γνώμη σας για:
1. 5ο οίκο στον Ταύρο,με πλανήτη την Αφροδίτη σε σύνοδο με Β.Δεσμό ο οποίος με την σειρά του βρίσκεται σε αντίθεση με τον Ποσειδώνα που βρίσκεται στον 11ο οίκο στον Σκορπιό.
και
2. 5ο οίκο στον Ζυγό με πλανήτη τον Ποσειδώνα(ο οποίος βρίσκεται στον σκορπιό) σε αντίθεση με Δία στον 11ο οίκο στον Ταύρο.
ΟΤΑΝ ΚΑΝΕΙΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΣΥΝΟΜΩΤΕΙ ΓΙΑ ΧΑΡΗ ΤΟΥ
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.