s
Συγκλίνουσες και αποκλίνουσες όψεις σε προόδους και συναστρία - Page 4
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 4 of 4 FirstFirst 1 2 3 4
Results 31 to 39 of 39

Re: Συγκλίνουσες και αποκλίνουσες όψεις σε προόδους και συναστρία

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Λοιπόν, η απάντηση σου είναι λαμπρό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να βγει από τα ρούχα του συζητώντας με ένα Αιγόκερω ... Του λες συγκεκριμένα πράγματα κι αυτός τα ερμηνεύει τελείως αντίθετα... Στο τέλος βγαίνεις τελείως από τα ρούχα σου... Θα το ρίξω λίγο στην πλάκα λοιπόν, γιατί το γαϊτανάκι δε θα βγάλει πουθενά...΄

Λοιπόν, εδώ τι να απαντήσω; Όταν σου λέει κάποιος ότι η διέλευση βαρέος πλανήτη στον ωροσκόπο δεν είναι συνταρακτική; Τι απαντάς; Νομίζω τίποτα... ουδέν σχόλιον...

Μάλλον άλλαξες γνώμη, φαίνεται.. .γιατί την άλλη φορά που είχαμε κάνει τη συζήτηση και σου είχα αναφέρει εντελώς τα ίδια το βρήκες πολύ ενδιαφέρον

Εδώ είναι το σημείο που λέω ότι θα βγω από τα ρούχα μου... Έχεις διαστρέψει τελείως τα λόγια μου.. .δεν μπορώ καν να απαντήσω... ελπίζω να έχουν καταλάβει τουλάχιστον οι υπόλοιποι που μας διαβάζουν γιατί η σχέση ως παράγοντας γνώσης είναι ποιοτικό γνώρισμα...

¶λλη μία διαστροφή.. Υποθέτεις και βγάζεις δικά σου συμπεράσματα... Υποθέτεις, ότι αν ισχύει αυτό που λέω θα έπρεπε να συγκρίνουμε προοδευτικά ωροσκόπια... η υπόθεση σου είναι εσφαλμένη... επεκτείνεις δικές μου δηλώσεις για να καταλήξεις σε αυτό που θεωρείς άτομο συμπέρασμα...

Και πάλι αυτή η τάση να αναφέρεται ένα επιχείρημα κι εσύ να του βάζεις από πίσω και δύο συμπεράσματα που δεν τα ισχυρίστηκε κανείς... Δε νομίζω ότι ούτε εγώ ούτε ο Δημήτρης ισχυριστήκαμε κάτι που να θυμίζει "το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον". Αυτό το αποδίδεις εσύ σε μας, για να τεκμηριώσεις την αντίρρηση σου...

Δυστυχώς δε βρίσκω και τις απαιτούμενες λέξεις για να μπορέσω να πω με μεγαλύτερη σαφήνεια ποια είναι η ειδοποιός διαφορά του γενέθλιου από το προοδευτικό ωροσκόπιο, τι σημαίνει timing και τι σημαίνει ο σύντροφος είναι κομιστής γνώσης για τη ζωή μας... Δυστυχώς δεν μπορώ γιατί μεταξύ άλλων οι έννοιες αυτές είναι μεταξύ άλλων και βιωματικές και ίσως ακόμη και μεταφυσικές... πώς να σου τα εξηγήσω αυτά με μαθηματικά;

Οι σχέσεις που μελετάς Αργυρώ, είναι φοβάμαι επηρεασμένες από συγκεκριμένες ανάγκες και απόψεις για διάρκεια... Μελετάς σχέσεις μεγάλης διάρκειας και με εμπλεκόμενους βαρείς πλανήτες.. Δυστυχώς με τον τρόπο αυτό χάνεις τη μελέτη των ουράνιων σχέσεων που δρουν σύντομα και ηλεκτρικά... συναντάς κάποιον για δύο μήνες και σε διδάσκει όσα δε σου δίδαξε ο σύντροφος σου για είκοσι χρόνια...

Αυτά δυστυχώς δεν μπορώ να σου τα εξηγήσω και ναι είναι υποκειμενικά... εσύ διαφωνείς και δικαίωμα σου.. εγώ είμαι από την πλευρά μου να πω και τα δικά μου βιώματα για να μην αιωρείται μία γενική καταδίκη στους αναγνώστες εναντίιον αστρολογικών πρακτικών που πραγματικά δουλεύουν.
    Μάλλον η δική σου απάντηση είναι παράδειγμα του πόσο συναισθηματικά παίρνει τα πράγματα ένας Καρκίνος και δεν βλέπει μπροστά του.

Δεν μπορώ να κάνω σωστά τις παραθέσεις, οπότε θα απαντήσω, υπό το ίδιο πλαίσιο της πλάκας, σε κάθε κομμάτι που χώρισες.

Για το πρώτο «ουδέν σχόλιον» σχετικά με τον βαρύ πλανήτη, επέτρεψε μου να σου πω, πως δεν είναι συνταρακτική και ούτε κρίνεται μεμονωμένα. Αν εσύ θέλεις, να το κρίνεις από μόνο του ως συνταρακτικό, δικαίωμα σου. Σου επιστρέφω το «ουδέν σχόλιον». Εγώ πάλι, που έκανα σχέσεις χωρίς τέτοια διέλευση, να το εκλάβω ως συνταρακτικό ή όχι;

Όχι, δεν άλλαξα πουθενά γνώμη. Βρίσκω ενδιαφέρον ένα μεμονωμένο στοιχείο, ακόμη και τώρα, αλλά σε καμία περίπτωση δεν το θεωρώ αποδεικτικό. Είναι ενδιαφέρον στη βάση του να ελέγξει κανείς το παράδειγμα στο σύνολό του. Νομίζω πως δεν λέω κάτι διαφορετικό από αυτό που έλεγα και τότε. Δεν ομολόγησα και τότε πως με έπεισες σχετικά με κάτι.
    Και ούτε θυμάμαι να σου είχα αναφέρει ποτέ πως το σύνθετο επαληθέυτηκε , έστω και μια φορά , στις δικές μου περιπτώσεις...

Παρακάτω. Βγήκες από τα ρούχα σου, καλό μου Καρκινάκι; Ξαναμπες μέσα, και μην αποκαλείς άλλη φορά τις σχέσεις που περιγράφονται από τα γενέθλια ωροσκόπια ως «στατικές». Και επειδή είμαι καλό αιγοκεράκι, σου ζητώ να μου εξηγήσεις, αφου μου προσάπτεις διαστρέβλωση των λεγομένων σου, να μου επεξηγήσεις σε παρακαλώ πολύ τον όρο: «στατικές σχέσεις βάσει συναστρίας γενεθλίων ωροσκοπίων».

Παρακάτω. Διαστροφή; «Κι αυτό ακριβώς δείχνει το προοδευτικό. Δείχνει τι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε και σε σύνοδο με το γενέθλιο δείχνει αν αυτός που είναι δίπλα μας συμφωνεί να κομίσει αυτή τη γνώση ή όχι.» Αυτές δεν είναι δικές σου λέξεις; Συγγνώμη, αλλά θα ορίσει το προοδευτικό ωροσκόπιο σε κάποιο άτομο τι έχει ανάγκη να ζήσει; Ήμαρτον...
    Επιπλέον, τον συνδυασμό προοδευτικού με προοδευτικό δεν το καταλόγισα σε σένα. Πρώτον , έχω δει στη βιβλιογραφία να το αναφέρουν ως στάδιο της μελέτης συναστρίας σε ορισμένες περιπτώσεις. Δεύτερον, όσον αφορά τη δική μου υπόθεση, την οποία όντως έκανα, κάνε αν θέλεις τον κόπο να μου εξηγήσεις το γιατί είναι εσφαλμένη.
    Και μην ισχυρίζεσαι πως επεκτείνω δικές σου δηλώσεις για να εξάγω συμπεράσματα. Αντίλογο σου παραθέτω. Μαθηματικά. Αν ισχύει η υπόθεση σου, τότε εγώ πιστεύω πως θα έπρεπε να ισχύει αυτό. Ανέπτυξε κι εσύ το επιχείρημά σου, στη βάση το ότι «όχι, δεν είναι απαραίτητο να συμβαίνει αυτό, διότι...».
    Αλλά μην μου προσάπτεις πως επεκτείνω δικές σου δηλώσεις. Καμία σχέση με αυτό.

Παρακάτω. Σχετικά με το τι είπες εσύ ειδικά, επαναλαμβάνω την εξής παράθεση:
    « Κι αυτό ακριβώς δείχνει το προοδευτικό. Δείχνει τι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε και σε σύνοδο με το γενέθλιο δείχνει αν αυτός που είναι δίπλα μας συμφωνεί να κομίσει αυτή τη γνώση ή όχι
    Αν αυτή η φράση, και γενικότερα η όλη φύση της απάντησης δεν είναι συνδηλωτική του «πεπρωμένον φυγείν αδύνατον», τότε , ειλικρινά, δεν μπορώ να καταλάβω τι άλλο μπορεί να θεωρηθεί ως τέτοιο, πέραν του να το δηλώσει κανείς απολύτως ανοιχτά.

Παρακάτω. Στο σχολείο μου μάθανε πως όταν κάποιος δεν βρίσκει τις κατάλληλες λέξεις να εκφράσει κάτι, σημαίνει πως δεν είναι σε θέση να το κάνει γιατί δεν το έχει ο ίδιος ξεκαθαρισμένο μέσα του ως έννοια. Και όντως, είναι κάτι που το αποδέχομαι. Και δεν είναι απαραίτητο να αποδεικνύει κανείς με μαθηματικά. Κρατάω λοιπόν πως δεν μπορείς να μου εξηγήσεις την ειδοποιό διαφορά του γενέθλιου από το προοδευτικό, την έννοια του timing για τη σχέση και τα λοιπά παρεμφερή. Κι αυτό, για μένα τουλάχιστον, λέει πολλά.

Παρακάτω. Το συμπέρασμα πάλι για το ότι χάνονται οι «ουράνιες σχέσεις που δρουν σύντομα και ηλεκτρικά», δεν μπορώ να καταλάβω από που εξήχθη. Το επανέλαβα και στην προηγούμενη δημοσίευση, το ξαναλέω και τώρα, πως θεωρώ πως όλων των ειδών οι σχέσεις ξεδιπλώνουν κάλλιστα τη δυναμική τους μέσα από το συναστριακό χάρτη.
    Τώρα, για το αν συναντάς κάποιον που σου «διδάσκει μέσα σε δύο μήνες όσα δεν σου δίδαξε ο σύντροφός σου μέσα σε 20 χρόνια», αυτό είναι άλλο θέμα, δεν άπτεται τέτοιων προσεγγίσεων και σαφώς δεν τίθεται έτσι, γενικά, αόριστα και ονειρικά...

Και σχετικά με αυτήν την τελευταία, άκρως ασαφή και χαώδη σκέψη, όπως και τα υπόλοιπα χαώδη περί μεταφυσικής, αύρας και βιωματικών εμπειριών, πραγματικά δεν έχω να σχολιάσω κάτι.

Εκτός ίσως από το εξής ― όλη την τάση του να ψάχνει κανείς, το υποτιθέμενο όνειρο κάπου αλλού, εκτός από τη δική του ευθύνη. Να το ψάχνει σε αυτόν που του δίδαξε κάτι μέσα σε δύο μήνες ενώ ο άλλος «απέτυχε» να το διδάξει σε 20 χρόνια, ή έφταιγε το προοδευτικό γιατί έδειχνε πως δεν ήταν τότε ο κατάλληλος καιρός ή έφταιγε το σύνθετο γιατί διέλαυνε ο Κρόνος από τον υποτιθέμενο ωροσκόπο που δεν βγαίνει και με ακρίβεια ή στην αύρα που του ενός ήταν κίτρινη και του άλλου κόκκινη και στο τέλος η πορτοκαλί που τους προέκυψε - όπως βέβαια ήταν το φυσικό - δεν τους πολυάρεσε και το διαλύσανε το μαγαζί.
    Η γοητεία του ονείρου είναι ωραία και εμπνέει. Και ανθεκτική. Στηρίζει όλα τα άλλοθι του κόσμου. Πολλές φορές με τη συμβολή της αστρολογίας και των τεχνικών της, που τις θέλουμε να «δουλεύουν».
    Η ομορφιά της πραγματικότητας όμως, είναι τόσο γλυκειά, όσο και σπάνιο να ξεστραβωθείς, να την ξεχωρίσεις και να τη βιώσεις. Και το να το πετύχεις αυτό, μάλλον δεν είναι θέμα αύρας, αλλά πραγματικά φτύνεις αίμα για να το κατορθώσεις. Και το φτύνεις στον πραγματικό κόσμο, όχι στον μεταφυσικό.
    Και αυτή δεν είναι απάντηση με μαθηματικά. Αν σε ικανοποιεί αυτό. Αν πάλι όχι, λυπάμαι.

Και επειδή στην αρχή της τοποθέτησής σου χρησιμοποίησες τη λέξη «γαϊτανάκι», και μου έκανε εντύπωση από κάποιον που υποτίθεται πως είναι ανοιχτός στον διάλογο και στις απόψεις με τις οποίες δεν συμφωνεί, επίσης σου επιστρέφω τον όρο. Μην κάνεις τον κόπο να απαντήσεις σε αυτό που σου ζήτησα παραπάνω, γιατί το θέμα το κουράσαμε, βγήκαμε εκτός, θα μας βρίζουν όλοι και επιπλέον δεν νομίζω πως κανένας από τους δυο μας νιώθει καλά για να το συνεχίσει.

Τέρμα το γαϊτανάκι. Καλό απόγευμα.

Όνομα:
    Βασίλης

Ρε συ, Αργυρώ, πήρες μία διαφωνία σε αστρολογικά θέματα και τη μετέτρεψες σε κόντρα... Γιατί είσαι τόσο οξύθυμη; Εγώ σου απευθύνθηκα με ήρεμο τρόπο και με χιούμορ... Ακόμα και οι παρατηρήσεις μου για το αιγοκεράκι ήταν χιουμοριστικές... Εσύ παρεξηγήθηκες και άναψες και βρόντηξες... Με κατηγόρησες ότι ονειροβατώ, είμαι στον κόσμο μου, είμαι ανίκανος να σε αντικρούσω, κλπ. Ποιος σου λέει ότι επειδή κάτι δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια δεν υπάρχει; Γιατί να είμαι ανίκανος εγώ να σε αντικρούσω και να μην είναι εσύ ανίκανη να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου και το συναίσθημα; Τι είναι αυτά που γράφεις ρε συ; Σε παρασύρει τόσο πολύ το πάθος που μου επιτίθεσαι...

Αν είναι τόσο σημαντικό για σένα να έχεις δίκιο, πες ότι νίκησες, Αργυρώ.. εμένα δε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν... αυτό που ήθελα απλά ήταν να μη μείνει στους αναγνώστες λανθασμένη εντύπωση από τα όσα είπες...

Και μη θυμώνεις τόσο...κάνεις εχθρούς κι αυτούς που είναι φίλοι σου...

¶ντε καλημέρα...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    Ο 7ος οίκος δεν είναι ο ουσιαστικός γάμος μεταξύ δυο ανθρώπων. Είναι πολύ περισσότερο η συνάντηση, ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί μας
    Μπορεί να έχεις και δίκιο... Είχα κάνει μία εργασία σχετικά με την ψυχολογία και την αστρολογία που ανέθετε στον 7ο οίκο το ρόλο της Σκιάς... αυτό δηλαδή που δε θα θέλαμε να είμαστε ποτέ, αλλά ταυτόχρονα κι αυτό που ξέρουμε ότι μας λείπει... Και η μορφή αυτή συνήθως απαντώνταν σε άτομο του ίδιου φύλου. Ενώ στον 8ο οίκο αποδίδει την άνιμα ή τον άνιμους, άρα τη βαθύτερη ανάγκη μας που αναζητούμε διαχρονικά σε άτομο του αντίθετου φύλου... Ίσως γι' αυτό το λόγο τα αντίθετα ζώδια συνεννοούνται δύσκολα... ο Δίδυμος με τον Τοξότη, ο Καρκίνος με τον Αιγόκερω, κλπ, έχουν τους ίδιους στόχους αλλά την αντίθετη μεθοδολογία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά ο ένας θεωρεί τελείως λάθος τη μεθοδολογία του άλλου...

Ίσως αυτό εξηγεί γιατί έχουμε και τόσες πολλές σχέσεις μεταξύ ζωδίων που το ένα είναι στον 8ο οίκο του άλλου... Ιχθύς με λιοντάρια, Κριοί με Σκορπιούς, Ταύροι με Τοξότες είναι συνδυασμοί που παραδοσιακά δε θα έστεκαν, αλλά τους βρίσκουμε πολύ συχνά...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Μπορεί να έχεις και δίκιο... Είχα κάνει μία εργασία σχετικά με την ψυχολογία και την αστρολογία που ανέθετε στον 7ο οίκο το ρόλο της Σκιάς... αυτό δηλαδή που δε θα θέλαμε να είμαστε ποτέ, αλλά ταυτόχρονα κι αυτό που ξέρουμε ότι μας λείπει... Και η μορφή αυτή συνήθως απαντώνταν σε άτομο του ίδιου φύλου. Ενώ στον 8ο οίκο αποδίδει την άνιμα ή τον άνιμους, άρα τη βαθύτερη ανάγκη μας που αναζητούμε διαχρονικά σε άτομο του αντίθετου φύλου...
    Είναι μια άποψη, όχι η απόλυτη αλήθεια, όπως και λίγα πράγματα είναι απόλυτα (και για λόγους αποφυγής εντάσεων...) Για μένα όπως έχω ξαναπεί, ο 7ος δεν είναι τίποτα άλλο παρά ένα τυπικό συμβόλαιο, όπως άλλωστε είναι και ο γάμος, που ''υπογράφεται'' μεταξύ δυο ανθρώπων για κοινωνικούς και άλλους λόγους. 'Εχω πει επίσης ότι ο αληθινός γάμος μεταξύ δυο ατόμων είναι πολύ πιο ουσιαστική υπόθεση από μια εκκλησία ή ένα δημαρχείο. Ο 8ος είναι ένας οίκος που δένει ή χωρίζει τα άτομα μέσα από συγκλονιστική αγάπη ή συγκλονιστικό μίσος ανάλογα. Το σεξ που αποδίδεται στον 8ο, είναι επίσης ένα από τα βασικότερα συστατικά για να κρατηθεί μια μακρόχρονη σχέση. Χωρίς σεξ, σπάνια κρατιέται για πολύ καιρό μια ερωτική σχέση. Τον ίδιο καθοριστικό ρόλο παίζουν τα παιχνίδια εξουσίας, οι ζήλιες, ο βαθμός ανταγωνισμού, τα οικονομικά του ζευγαριού και όλα αυτά. Μπορεί να παντρεύεσαι υπογράφοντας το συμβόλαιο του 7ου, αλλά την ουσία του γάμου και τα ''δεσμά χωρίς επιστροφή'' είτε με την θετική είτε με την αρνητική έννοια, τα βιώνεις και με τον 8ο. Είναι μια άποψη της Rieger την οποία έχω τεστάρει και βλέπω ότι λειτουργεί. Και φυσικά δεν υποτιμώ καθόλου τις πληροφορίες που θα πάρουμε από τον 3ο οίκο, του οποίου οι αρχικές ιδιότητες έχουν ξεχαστεί. Γενικά γάμος δεν είναι μόνο ο 7ος οίκος, εφόσον ναι μεν εμπεριέχει την έννοια ''συμβόλαιο'', αλλά δεν εμπεριέχει την έννοια ''ψυχολογικά και σεξουαλικά δεσμά''. Δεν είναι ένας οίκος εξάρτησης και ανάγκης του άλλου ατόμου όπως είναι ο 8ος, γι'αυτό άλλωστε και η κοινωνικότητα του Ζυγού (του ζωδίου που αντιστοιχεί στον 7ο) είναι πιο απρόσωπη και πολύ λιγότερο δεσμευτική από άλλων ζωδίων. Ο Ζυγός θέλει όπως και 7ος οίκος να ''τακτοποιήσει'' κάτι για κοινωνικούς λόγους, δεν νοιάζεται να δεθεί με ''όρκους αιώνιας αγάπης'' με το ταίρι του μέσα από ένα ουσιαστικό γάμο και μια μακρόχρονη σχέση. Ο 7ος δεν θα ''δέσει με αλυσίδες ή βέρες, όπως το πάρει κανείς δυο εραστές'' παρά κυρίως για κοινωνικούς λόγους. Τον ίδιο απρόσωπο χαρακτήρα του 7ου συναντάμε σε Ωροσκόπια πολιτικών με τονισμένο τον 7ο οίκο, που απευθύνονται τελείως απρόσωπα σε ένα μεγάλο κοινό.

Ρε συ, Αργυρώ, πήρες μία διαφωνία σε αστρολογικά θέματα και τη μετέτρεψες σε κόντρα... Γιατί είσαι τόσο οξύθυμη; Εγώ σου απευθύνθηκα με ήρεμο τρόπο και με χιούμορ... Ακόμα και οι παρατηρήσεις μου για το αιγοκεράκι ήταν χιουμοριστικές... Εσύ παρεξηγήθηκες και άναψες και βρόντηξες... Με κατηγόρησες ότι ονειροβατώ, είμαι στον κόσμο μου, είμαι ανίκανος να σε αντικρούσω, κλπ. Ποιος σου λέει ότι επειδή κάτι δεν μπορεί να εκφραστεί με λόγια δεν υπάρχει; Γιατί να είμαι ανίκανος εγώ να σε αντικρούσω και να μην είναι εσύ ανίκανη να χρησιμοποιήσεις τη φαντασία σου και το συναίσθημα; Τι είναι αυτά που γράφεις ρε συ; Σε παρασύρει τόσο πολύ το πάθος που μου επιτίθεσαι...

Αν είναι τόσο σημαντικό για σένα να έχεις δίκιο, πες ότι νίκησες, Αργυρώ.. εμένα δε με ενδιαφέρει να πείσω κανέναν... αυτό που ήθελα απλά ήταν να μη μείνει στους αναγνώστες λανθασμένη εντύπωση από τα όσα είπες...

Και μη θυμώνεις τόσο...κάνεις εχθρούς κι αυτούς που είναι φίλοι σου...

¶ντε καλημέρα...
    Εδώ είναι το σημείο που λέω ότι θα βγω από τα ρούχα μου... Έχεις διαστρέψει τελείως τα λόγια μου.. .δεν μπορώ καν να απαντήσω... ελπίζω να έχουν καταλάβει τουλάχιστον οι υπόλοιποι που μας διαβάζουν γιατί η σχέση ως παράγοντας γνώσης είναι ποιοτικό γνώρισμα..

Συγγνώμη αν παρεξήγησα, αλλά, προσωπικά τουλάχιστον, συνήθως όταν κάνω συζήτηση χαριτολογώντας δεν λέω στον συνομιλητή μου ότι με βγάζει από τα ρούχα μου, ούτε ότι διαστρέφει τα λόγια μου. Ειδικά το δεύτερο, το θεωρώ αρκετά σοβαρό όταν συζητάει κι επιχειρηματολογεί κανείς. Και ομολογώ πως δεν έχω συνηθίσει να μου καταλογίζουν κάτι τέτοιο.
    Αν είναι αυτός ο ήρεμος τρόπος και το χιούμορ σου, με συγχωρείς, αλλά δεν το κατάλαβα.

Και όχι, δεν με απασχολεί αν νίκησα ή όχι. Με αφήνει εντελώς αδιάφορη το γεγονός. ¶λλο πράγμα με απασχολεί και το έχω τονίσει πολλές φορές. Και στην παραπάνω δημοσίευση.

Όσο για τους εχθρούς και τους φίλους, δεν ξέρω. Μάλλον πρέπει να κοιτάξω τα προοδευτικά ωροσκόπια.

Όνομα:
    Μαρια

Το θεμα ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον οποτε θα πω την γνωμη μου στηριζομενη τοσο σε διαβασμα οσο και σε αναλυσεις ωροσκοπιων που κατα καιρους εχω κανει.Ετσι νομιζω οτι η μελετη συναστριων ατομων που γνωριστηκαν σε κοινωνια με εντελως διαφορετικες δομες απο αυτες που εχει η σημερινη ειναι ενα θεμα....διοτι αν η μητερα μου ζουσε σημερα σιγουρα δεν θα παντρευοταν στα εικοσι ασχετα χαρτη.οσον αφορα τωρα τα προοδευτικα θεωρω οτι η συνδεση προοδευτικου με γενεθλιο ειναι σημαντικη και ειναι δεικτης δημιουργιας σχεσης.Σαφως και ενα γενεθλιο που "λειτουργει'θα δειξει αν θα ξεκινησει κατι αλλα αν ενας προοδευμενος πλανητης δεν κανει μια οψη με εναν γενεθλιο του συντροφου νομιζω οτι ανθρακες ο θησαυρος...Παντως απο προσωπικη εμπειρια νομιζω οτι δεν ισχυουν τα ιδια για ολα τα ωροσκοπια γιαυτο ΜΕΓΑΛΗ σημασια εχει το γενεθλιο.τι και αν εγω εχω αφροδιτη απο προοδο στους Διδυμους?ναι θα τραβηξω εναν Υδροχοο π.χ αλλα αν η γενεθλια ειναι στον Ταυρο δεν θα δουλεψει?Ακομα και σε μενα μονο κατοπιν εορτης και αφου εγινε η σχεση βρηκα τι λειτουργησε..οσο για το composite...επιφυλασομαι.αυτα..κ ι ακουω αντιρρησεις με χαρα μεγαλη μπας και καταληξω καπου και εγω σε αυτο το θεμα. Μονο σε νεα θεμα δεν δεχομαι συζητηση γιατι ειμαι βεβαια οτι ισχυει.αν ο κρονος δεν κανει οψεις δεν κραταει τιποτα.Ακομα και Κρονος συνοδο Σεληνη...αυτα....
    There are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it.
    A little sincerity is a dangerous thing, and a great deal of it is absolutely fatal.
    Oscar Wilde

Όνομα:
    Βασίλης

Συνήθως στο προοδευτικό παίζει ρόλο η θέση της Σελήνης... Πολύ συχνά, ειδικά στα ωροσκόπια αντρών παρουσιάζονται γνωριμίες περαστικές, που στο γενέθλιο χάρτη της γυναίκας κάποιος πλανήτης - συνήθως ο ¶ρης - κάνει σύνοδο με την προοδευτική Σελήνη του άντρα και την ενεργοποιεί...

Για το σύνθετο τα είπαμε νομίζω... είναι καλό που βγαίνουν αντιρρήσεις.. αρχίζει και μου κάνει εντύπωση το γεγονός ότι υπάρχουν αρκετοί που δεν το θεωρούν αποδεκτό...

Quote Originally Posted by emmalene View Post
    Το θεμα ειναι εξαιρετικα ενδιαφερον οποτε θα πω την γνωμη μου στηριζομενη τοσο σε διαβασμα οσο και σε αναλυσεις ωροσκοπιων που κατα καιρους εχω κανει.Ετσι νομιζω οτι η μελετη συναστριων ατομων που γνωριστηκαν σε κοινωνια με εντελως διαφορετικες δομες απο αυτες που εχει η σημερινη ειναι ενα θεμα....διοτι αν η μητερα μου ζουσε σημερα σιγουρα δεν θα παντρευοταν στα εικοσι ασχετα χαρτη.οσον αφορα τωρα τα προοδευτικα θεωρω οτι η συνδεση προοδευτικου με γενεθλιο ειναι σημαντικη και ειναι δεικτης δημιουργιας σχεσης.Σαφως και ενα γενεθλιο που "λειτουργει'θα δειξει αν θα ξεκινησει κατι αλλα αν ενας προοδευμενος πλανητης δεν κανει μια οψη με εναν γενεθλιο του συντροφου νομιζω οτι ανθρακες ο θησαυρος...Παντως απο προσωπικη εμπειρια νομιζω οτι δεν ισχυουν τα ιδια για ολα τα ωροσκοπια γιαυτο ΜΕΓΑΛΗ σημασια εχει το γενεθλιο.τι και αν εγω εχω αφροδιτη απο προοδο στους Διδυμους?ναι θα τραβηξω εναν Υδροχοο π.χ αλλα αν η γενεθλια ειναι στον Ταυρο δεν θα δουλεψει?Ακομα και σε μενα μονο κατοπιν εορτης και αφου εγινε η σχεση βρηκα τι λειτουργησε..οσο για το composite...επιφυλασομαι.αυτα..κ ι ακουω αντιρρησεις με χαρα μεγαλη μπας και καταληξω καπου και εγω σε αυτο το θεμα. Μονο σε νεα θεμα δεν δεχομαι συζητηση γιατι ειμαι βεβαια οτι ισχυει.αν ο κρονος δεν κανει οψεις δεν κραταει τιποτα.Ακομα και Κρονος συνοδο Σεληνη...αυτα....
    Η παρατήρηση είναι πολύ σωστή και με είχε απασχολήσει και μένα όταν μελετούσα συναστρίες ατόμων μεγάλης ηλικίας. Βέβαια, κάθε περίπτωση ήταν διαφορετική, ας πούμε αρκετά ζευγάρια που είχαν κάνει σπουδές δεν παντρεύτηκαν σε ιδιαίτερα μικρή ηλικία. Πάνω κάτω σε εκείνη που παντρεύονται και στη δική μας γενιά.

Από την άλλη μεριά, όσο μεγάλωνα συνειδητοποιούσα πως εν τέλει δεν υπάρχουν σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα κοινωνικά δεδομένα εκείνης της εποχής και αυτής που ζούμε εμείς τώρα. Στη θεωρία ίσως περισσότερο, αλλά στην πράξη όχι τόσο. Νέοι και των δύο φύλων που δεν έχουν σπουδάσει και έχουν ξεκινήσει να εργάζονται γύρω στα 18 ή και νωρίτερα, αρκετά συχνά προχωρούν σε διαδικασίες γάμου γύρω στα 21 - 22.
    Επιπλέον, ακόμη και αυτοί που έχουν σπουδάσει, γύρω στα 27 - 30 με μεγάλη συχνότητα πράττουν το ίδιο. Στην ίδια ηλικία παντρεύτηκε και η μητέρα μου, αλλά και άλλοι γνωστοί της.
    Οπωσδήποτε όμως συμφωνώ πως στην ερμηνεία των χαρτών πρέπει να λαμβάνονται υπόψη οι συνολικότερες συνθήκες.

Όνομα:
    Μαρία

Για λόγους συνοχής πάλι του θρεντ, τα υπόλοιπα ποστς μεταφέρθηκαν εδώ, όπου συζητιέται το θέμα: "μητρικά και πατρικά πρότυπα στην αστρολογία".

Page 4 of 4 FirstFirst 1 2 3 4

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)