s
Συγκλίνουσες και αποκλίνουσες όψεις σε προόδους και συναστρία - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 21 to 30 of 39
    Όνομα:
    Μαργαρίτα

Re: Συγκλίνουσες και αποκλίνουσες όψεις σε προόδους και συναστρία

Σας ευχαριστω πολυ KiaΠαντος το προγραμμα που χρησιμοποιειται για τον γενεθλιο πρεπει να υπολογιζει μεχρι 8 μοιρες συνοδο....εχω πλανητες που εχουν αποστασει απο τον Ηλιο 10 αλλα δεν γραφεται!Anyway ξαναευχαριστω!

Ναι, σε αυτό έχεις δίκιο. Αλλά, ίσως συμβαίνει επειδή η πιο συνηθισμένη ανοχή που δινεται για την σύνοδο είναι οι 8 μοίρες.

Quote Originally Posted by Κασσιόπη View Post
    Ξέρω πως ο έλεγχος των όψεων προοδευτικού προς γενέθλιο αποτελεί τμήμα της μελέτης μια συναστρίας. Δεν είναι όμως τόσο καθοριστικό, κατά τη γνώμη μου.

Βρίσκω λίγο παράλογη την ιδέα της μελέτης συναστρίας ενός ατόμου με ένα άτομο το οποίο δεν είναι αυτό που είναι, αλλά είναι κάτι άλλο. Κάπως έτσι αντιλαμβάνομαι αυτό το κομμάτι της συναστρίας. Δεν μπορεί ένα πρόσωπο που έχει π.χ. Αφροδίτη στον Κριό, γύρω στα 30 του - το πολύ - οι όποιες σχέσεις του να εξετάζονται υπό το πρίσμα ότι το προσωπο αυτό έχει αφροδίτη στον Ταύρο και συμπεριφέρεται ως τέτοιο.
    Ξέρεις πόσες φορές το έχω πει αυτό κι εγώ ; 'Οτι είναι παράλογη αυτή η ιδέα ; 'Εχω πειστεί για πρώτη φορά στα χρονικά της έρευνας ότι έχω υποτιμήσει φοβερά τη συναστρία των προόδων του ενός με τον γενέθλιο χάρτη του άλλου. Κατά 90% απίστευτο κι όμως αληθινό, λειτουργεί. Για περισσότερα στοιχεία δεν μπορώ να σου πω δημόσια, αλλά αν θες και έχεις όρεξη θα σου στείλω μια περίπτωση που δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου. Πρώτη φορά στη ζωή μου έχω πειστεί τόσο πολύ για την αποτελεσματικότητα των προόδων του ενός σε σχέση το γενέθλιο του άλλου. Ταπεινά γηράσκω αεί διδασκόμενος. Επίσης κάτι άλλο, πιστεύω ότι και η τέλεια συναστρία να είναι, αν το άτομο περνάει φάση ''απαγορευτική'' για σχέση, κάτι που αρκούν να το δείξουν οι απλές διελεύσεις, πρόοδοι, κατευθύνσεις, ηλιακή επιστροφή κλπ σε σχέση με το γενέθλιό του, η σχέση δεν ξεκινά ή δεν προχωρά. 'Ισως το τελευταίο πράγμα που πρέπει να εξετάζουν οι ερευνητές για να διαπιστώσουν αν ξεκινήσει μια σχέση, να είναι η στατική συναστρία μεταξύ των δυο γενέθλιων. Και σίγουρα να την εξετάζουν με τελείως διαφορετικό τρόπο απ'αυτόν που την εξετάζουν ως τώρα. Φέτος μου έχουν ζητήσει πολλά ζευγάρια να δω την εξέλιξη της σχέσης τους και στις πέντε περιπτώσεις οι συναστρίες γενέθλιων ήταν υπέροχες, όλο τρίγωνα, αλλά οι πρόοδοι του ενός σε συναστρία με το γενέθλιο του άλλου ήταν για κλάματα και τους έλεγα ''α πρέπει να έχετε χωρίσει ή να χωρίζετε ε ?'' Και επιβεβαίωναν όλοι. Οι δε συναστρίες μεταξύ των γενέθλιων Ωροσκοπίων τέλειες. Κι έβλεπες ας πούμε, η προοδευμένη Σελήνη του ενός να είναι σε αντίθεση με το γενέθλιο 'Ηλιου του άλλου, και τέτοιες ενδείξεις. Κι εγώ δεν το πίστευα, αλλά είναι στο γενικό κλίμα αναθεωρήσεων της εποχής.

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    Ξέρεις πόσες φορές το έχω πει αυτό κι εγώ ; 'Οτι είναι παράλογη αυτή η ιδέα ; 'Εχω πειστεί για πρώτη φορά στα χρονικά της έρευνας ότι έχω υποτιμήσει φοβερά τη συναστρία των προόδων του ενός με τον γενέθλιο χάρτη του άλλου. Κατά 90% απίστευτο κι όμως αληθινό, λειτουργεί. Για περισσότερα στοιχεία δεν μπορώ να σου πω δημόσια, αλλά αν θες και έχεις όρεξη θα σου στείλω μια περίπτωση που δεν θα πιστεύεις στα μάτια σου. Πρώτη φορά στη ζωή μου έχω πειστεί τόσο πολύ για την αποτελεσματικότητα των προόδων του ενός σε σχέση το γενέθλιο του άλλου. Ταπεινά γηράσκω αεί διδασκόμενος. Επίσης κάτι άλλο, πιστεύω ότι και η τέλεια συναστρία να είναι, αν το άτομο περνάει φάση ''απαγορευτική'' για σχέση, κάτι που αρκούν να το δείξουν οι απλές διελεύσεις, πρόοδοι, κατευθύνσεις, ηλιακή επιστροφή κλπ σε σχέση με το γενέθλιό του, η σχέση δεν ξεκινά ή δεν προχωρά. 'Ισως το τελευταίο πράγμα που πρέπει να εξετάζουν οι ερευνητές για να διαπιστώσουν αν ξεκινήσει μια σχέση, να είναι η στατική συναστρία μεταξύ των δυο γενέθλιων. Και σίγουρα να την εξετάζουν με τελείως διαφορετικό τρόπο απ'αυτόν που την εξετάζουν ως τώρα. Φέτος μου έχουν ζητήσει πολλά ζευγάρια να δω την εξέλιξη της σχέσης τους και στις πέντε περιπτώσεις οι συναστρίες γενέθλιων ήταν υπέροχες, όλο τρίγωνα, αλλά οι πρόοδοι του ενός σε συναστρία με το γενέθλιο του άλλου ήταν για κλάματα και τους έλεγα ''α πρέπει να έχετε χωρίσει ή να χωρίζετε ε ?'' Και επιβεβαίωναν όλοι. Οι δε συναστρίες μεταξύ των γενέθλιων Ωροσκοπίων τέλειες. Κι έβλεπες ας πούμε, η προοδευμένη Σελήνη του ενός να είναι σε αντίθεση με το γενέθλιο 'Ηλιου του άλλου, και τέτοιες ενδείξεις. Κι εγώ δεν το πίστευα, αλλά είναι στο γενικό κλίμα αναθεωρήσεων της εποχής.
    Ομολογώ πως στα περισσότερα συμπεράσματά μου σχετικά με τη συναστρία έχω οδηγηθεί μελετώντας συναστρίες ατόμων που είναι αρκετά χρόνια παντρεμένοι, στην ηλικιακή περιοχή των γονιών μου (γύρω στα 60 περίπου). Από τα άτομα της ηλικίας μου δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα, ακόμη. Για τους δε μικρότερους, ούτε λογος να γίνεται.

Να ξεκαθαρίσω πως όσον αφορά τη μελέτη της συναστρίας, ως πρωταρχικό στάδιο θεωρώ αυτό της ερμηνείας του καθενός γενέθλιου ωροσκοπίου χωριστά.

Επίσης, δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση πως κανείς μπορεί να προδιαγράψει εξέλιξη σχέσης μέσα από ένα ωροσκόπιο, είτε αυτό λέγεται συναστρικός χάρτης, είτε χάρτης Davison, είτε σύνθετο ωροσκόπιο (ειδικά δε για το τελευταίο έχω αναπτύξει σε άλλο θέμα την πολεμική μου). Η εξέλιξη της σχέσης επαφίεται καθαρά στους άμεσα ενδιαφερόμενους. Προσωπικά, όποιο φιλικό μου πρόσωπο έρχεται και με ρωτάει αν θα χωρίσει, το παραπέμπω στο Cosmopolitan.
    Θεωρώ σημαντικές τις διελεύσεις και μόνο, ειδικά των βαρέων πλανητών, για να μην πω κυρίως του Κρόνου. Κι αυτές πιστεύω πως επηρεάζουν τα μεμονωμένα ωροσκόπια των μελών της σχέσης, και μέσω αυτών τη σχέση κι όχι τη σχέση καθεαυτή. Δεν πιστεύω πως η σχέση είναι ο "τρίτος της παρέας" που εν δυνάμει κάνει και ότι του καπνίσει.

Θα συμφωνήσω πως αν κάποιο άτομο βρίσκεται σε μια δύσκολη φάση της ζωής του, υπό την επίδραση πλανητών σε διέλευση απαιτητικών όψεων, οι σχέσεις του δε θα μείνουν ανεπηρέαστες. Και εκεί νομίζω πως δίνονται όλες οι απαντήσεις.

Τα περί προόδων, ειδικά στη συναστρία, μου φαίνονται ολίγον τι "ήξεις αφήξεις ουκ εν τω πολέμω θνήξεις".

Ομολογώ πως στα περισσότερα συμπεράσματά μου σχετικά με τη συναστρία έχω οδηγηθεί μελετώντας συναστρίες ατόμων που είναι αρκετά χρόνια παντρεμένοι, στην ηλικιακή περιοχή των γονιών μου (γύρω στα 60 περίπου). Από τα άτομα της ηλικίας μου δεν μπορώ να βγάλω ασφαλή συμπεράσματα, ακόμη. Για τους δε μικρότερους, ούτε λογος να γίνεται.
    Επίσης, δεν δέχομαι σε καμία περίπτωση πως κανείς μπορεί να προδιαγράψει εξέλιξη σχέσης μέσα από ένα ωροσκόπιο, είτε αυτό λέγεται συναστρικός χάρτης, είτε χάρτης Davison, είτε σύνθετο ωροσκόπιο (ειδικά δε για το τελευταίο έχω αναπτύξει σε άλλο θέμα την πολεμική μου).
    Kι εγώ έχω πάρα πολλές ενστάσεις για τους σύνθετους χάρτες. Αυτό είναι που μου φαίνεται παράλογο περισσότερο απ'όλα. Μου φαίνονται λίγο κατασκευάσματα της ανθρώπινης φαντασίας, χάρτες ''φαντάσματα''. Για την ιστορία πάντως ας αναφέρω ότι η Mona Rieger, μια πολύ καλή αστρολόγος και συγγραφέας, με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στις συναστρίες, έχει καταλήξει ότι το Composite δεν κάνει για μελέτη σχέσεων μεταξύ ατόμων που έχουν μια σχέση μηνών ή που γνωρίζονται ''σήμερα'' ας το πούμε έτσι, και έχει πειστεί ότι το Combine είναι πολύ προτιμότερο Ωροσκόπιο για τις περιπτώσεις που αναφέρεις, για άτομα που είναι πολλά χρόνια παντρεμένοι δηλαδή, αλλά και για σχέσεις γονέα-παιδιού, αδελφών κλπ. Απλά καταθέτω αυτό το στοιχείο με αφορμή την ηλικία που ανέφερες. Μόνο και μόνο πάντως ότι για το Composite, οι απόψεις δυίστανται ακόμα και για το με ποιόν απ'τους δυο τρόπους πρέπει να υπολογιστεί ο Ωροσκόπος του, εμένα μου λέει πολλά και με αποτρέπει να στηριχθώ σ'αυτό.

Quote Originally Posted by Αργοναύτης View Post
    Kι εγώ έχω πάρα πολλές ενστάσεις για τους σύνθετους χάρτες. Αυτό είναι που μου φαίνεται παράλογο περισσότερο απ'όλα. Μου φαίνονται λίγο κατασκευάσματα της ανθρώπινης φαντασίας, χάρτες ''φαντάσματα''. Για την ιστορία πάντως ας αναφέρω ότι η Mona Rieger, μια πολύ καλή αστρολόγος και συγγραφέας, με πολυετή πείρα και εξειδίκευση στις συναστρίες, έχει καταλήξει ότι το Composite δεν κάνει για μελέτη σχέσεων μεταξύ ατόμων που έχουν μια σχέση μηνών ή που γνωρίζονται ''σήμερα'' ας το πούμε έτσι, και έχει πειστεί ότι το Combine είναι πολύ προτιμότερο Ωροσκόπιο για τις περιπτώσεις που αναφέρεις, για άτομα που είναι πολλά χρόνια παντρεμένοι δηλαδή, αλλά και για σχέσεις γονέα-παιδιού, αδελφών κλπ. Απλά καταθέτω αυτό το στοιχείο με αφορμή την ηλικία που ανέφερες. Μόνο και μόνο πάντως ότι για το Composite, οι απόψεις δυίστανται ακόμα και για το με ποιόν απ'τους δυο τρόπους πρέπει να υπολογιστεί ο Ωροσκόπος του, εμένα μου λέει πολλά και με αποτρέπει να στηριχθώ σ'αυτό.
    Θα συμφωνήσω γενικότερα. Και όντως, παρέλειψα να αναφερθώ στις σχέσεις γονέα - παιδιού, όπως και μεταξύ αδελφών, οι οποίες θεωρώ πως περιγράφονται άψογα από το συναστριακό χάρτη.

Παρακαλώ, μη με διαολίζετε πρωί - πρωί με το Σύνθετο, δεν το έχω και πολύ να αρχίσω πάλι να εξαπολύω μύδρους εναντίον του Και θα βγω και εκτός θέματος.

Όνομα:
    Βασίλης

Εγώ πάλι θα σε διαολίσω, Αργυρώ μου, γιατί για το σύνθετο τα έχουμε ξαναπεί τα δυο μας... Εσύ καλά τα λες αυτά που λες θεωρητικά, αλλά εγώ σου έχω περιγράψει ακριβέστατα πώς δικές μου σχέσεις συνδύαζαν επανειλημμένα διέλευση βαρέος πλανήτη από τον πρώτο οίκο του σύνθετου ωροσκοπίου. Συνεπώς ό,τι και να λες περί μη επαρκούς ποιοτικής εξήγησης η πράξη δείχνει ότι το σύνθετο δουλεύει. Και μην ξεχνάς ότι και στην επιστήμη πέρασαν δεκαετίες και κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τη συμπεριφορά των φωτονίων μέχρι που εμφανίστηκε ο Αϊνστάιν. Η πραγματικότητα υπάρχει, απλά εμείς δεν μπορούμε να την εξηγήσουμε...

Και για να αναφερθώ και στο άλλο θέμα ο συνδυασμός προοδευτικού με γενέθλιο έχει πολύ σημαντική ποιοτική σημασία. Δείχνει ακριβώς ότι οι σχέσεις δεν είναι στατικές, όπως θα ήταν αν κοίταζες μόνο συναστρία γενεθλίων, αλλά ότι κάθε σχέση που κάνουμε κομίζει συγκεκριμένα βιώματα στον καθένα από μας. Ο σύντροφος μας δεν είναι απλά σύντροφος μας, είναι κανάλι - φορέας εμπειριών που έχουμε ανάγκη να ζήσουμε τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας (το βιβλίο "Ουράνεια Προφητεία" το περιγράφει πολύ παραστατικά). Κι αυτό ακριβώς δείχνει το προοδευτικό. Δείχνει τι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε και σε σύνοδο με το γενέθλιο δείχνει αν αυτός που είναι δίπλα μας συμφωνεί να κομίσει αυτή τη γνώση ή όχι.

Συμφωνώ επίσης με το Δημήτρη ότι η απλή συναστρία συνήθως δε δείχνει σχεδόν τίποτα. Κατά τη γνώμη μου πρώτα από όλα πρέπει να κοιτάζονται οι διελεύσεις του σύνθετου και στη συνέχεια η σύνοδος προοδευτικού με γενέθλιο. Αυτά είναι που καθορίζουν το timing της σχέσης...

Και μία παρατήρηση:

Το γεγονός ότι μελετάς ζευγάρια που είναι μαζί πολλά χρόνια μπορεί να είναι λόγος που η γενέθλια συναστρία σε αυτούς όντως παίζει σημαντικό ρόλο. Τι εννοώ... Τα ζευγάρια αυτά έχουν περάσει άπειρες όψεις προοδευτικών προς γενέθλιο ή διελεύσεις στο σύνθετο και τα έχουν ξεπεράσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Με τον τρόπο αυτά προοδευτικά αρχίζουν αναγνωρίζουν τις καταιγίδες που έρχονται και το κλίμα γενικότερα και παίρνουν έγκαιρα θέσεις άμυνας. Το να επεκτείνουμε όμως το μοντέλο αυτό γενικότερα σε όλες στις σχέσεις θα μας οδηγήσει να αποκλείσουμε από την ερμηνεία όλες τις σχέσεις που διαρκούν μικρό χρονικό διάστημα, π.χ. 2-3 χρόνια ή πέντε χρόνια... Δυστυχώς αυτές οι σχέσεις είναι η πλειοψηγία και δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε...

Συνεπώς πιστεύω ότι το να κοιτάζουμε κυρίως τη γενέθλια συναστρία μπορεί να είναι μοντέλο που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένη μόνο ομάδα ζευγαριών και δη σε αυτά που έχουν ξεπεράσει τα πρώτα 5-6 χρόνια της σχέσης, έχουν ξεπεράσει τουλάχιστον δύο διελεύσεις βαρέων πλανητών από το σύνθετο και έχουν αλλάξει οι προοδευτικές σελήνες τους τουλάχιστον δύο ζώδια, ώστε να αρχίζουν να ξεχωρίζουν τα ίδια τι είναι παροδικό και τι όχι και να αρχίσει να αναδύεται μέσα από τη διαδικασία αυτή η γενέθλια συναστρία.

Ειδάλλως τα ζευγάρια τείνουν να ταυτίζουν την όψη που έχει η σχέση τους τη συγκεκριμένη περίοδο με την ουσία της κι όταν η χροιά αυτή χάνεται δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να δουν τη σχέση αλλιώς. Εάν όμως περάσουν από μία δύο τέτοιου είδους αλλαγές, αρχίζουν να ξεχωρίζουν τη χροιά της συγκεκριμένης περιόδου από την ουσία της σχέσης.

ΥΓ: Ο πιο συνηθισμένος λόγος που το σύνθετο αποτυγχάνει είναι γιατί οι ώρες γέννησης που ξέρουμε δεν είναι σωστές. Και στο σύνθετο η ερμηνεία διέλευσης από τους οίκους είναι πολύ σημαντική. Όχι ότι δεν κοιτάμε τις όψεις. Αν δει κανείς για παράδειγμα αντιθέσεις Αφροδίτης - Ουρανού στο σύνθετο, σημαίνει ότι η σχέση είναι έντονη αλλά παροδική. Ωστόσο στη συναστρία γενεθλίων και προοδευτικού - γενέθλιου συνήθως δεν κοιτάμε τόσο τους οίκους αλλά περισσότερο τα ζώδια και τις όψεις, οπότε δεν έχουμε τέτοια ζητήματα.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Συμφωνώ απολύτως με Βασίλη, το θέμα το έχω ψάξει καλά και έχεις δίκιο. Κρατάω μόνο τις επιφυλάξεις μου για το Σύνθετο, γιατί έχω επηρρεαστεί αρκετά από τους αγαπημένους μου γερμανούς αστρολόγους Philip Schifman και Mona Rieger που έχουν ουσιαστικά αποδείξει ότι το Σύνθετο κάνει καλή δουλειά μόνο για σχέσεις που είναι στο ξεκίνημά τους και το μόνο που μπορεί να μας περιγράψει είναι το πώς ξεκινάει μια σχέση. Χαρακτηριστικά, η Rieger γράφει ότι το Σύνθετο περιγράφει σχέσεις τύπου 7ου οίκου και όχι 8ου οίκου. Τί εννοεί μ'αυτό...Η Κασσιόπη αναφέρεται πολύ δικαιολογημένα σε μακρόχρονες σχέσεις που έχουν δοκιμαστεί στον χρόνο, και αυτές οι σχέσεις είναι σχέσεις που έχουν έναν χαρακτήρα 8ου οίκου, όπου υπάρχουν στοιχεία ισχυρού δεσμού ή ακόμα και ψυχολογικής εξάρτησης, όπως σχέσεις μητέρας-γιου, αδελφών, παντρεμένων ζευγαριών κοκ. ''Δεν μπορώ να ζήσω χωρίς εκείνη'' λέει ο άντρας για τη γυναίκα του ή ''ακόμα κι αν ξαναγιεννιόμουν πάλι την ίδια γυναίκα θα ήθελα''. Αυτές είναι ''δηλώσεις'' που έχουν έναν πλουτώνειο χαρακτήρα αναγκασμού, πιο μοιραίες και πολύ λιγότερο επιφανειακές από τις σχέσεις τύπου 7ου οίκου που περιγράφει το Σύνθετο. Ο 7ος οίκος δεν είναι ο ουσιαστικός γάμος μεταξύ δυο ανθρώπων. Είναι πολύ περισσότερο η συνάντηση, ο άνθρωπος που βρίσκεται απέναντί μας και μακρυά, όχι αυτός που γίνεται σώνει και καλά ''η ζωή μας''. Και όπως έχουμε γράψει κι αλλού πολλούς μήνες πριν δυο άτομα που δεχθήκαμε κάποια κριτική, ο 7ος έχει έναν κάπως απρόσωπο χαρακτήρα και δεν μαρτυρά ντε και καλά βέρες. Είναι βασικές αναθεωρήσεις που οφείλουμε να κάνουμε, γιατί αυτά τα πράγματα έχουν αποδειχθεί εδώ και δεκαετίες σε ερευνητικούς κύκλους του εξωτερικού με τεράστιο στατιστικό αποδεικτικό υλικό. Ως τότε οι ''αιρετικοί'' θα δεχόμαστε κριτική ή ακόμα και χλευασμό, αλλά αυτό είναι το βαρύ κάρμα της γνώσης. Από τις διαφωνίες ας ελπίσουμε ότι με τον καιρό θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Quote Originally Posted by Βασίλης Παπαδολιάς View Post
    Εγώ πάλι θα σε διαολίσω, Αργυρώ μου, γιατί για το σύνθετο τα έχουμε ξαναπεί τα δυο μας... Εσύ καλά τα λες αυτά που λες θεωρητικά, αλλά εγώ σου έχω περιγράψει ακριβέστατα πώς δικές μου σχέσεις συνδύαζαν επανειλημμένα διέλευση βαρέος πλανήτη από τον πρώτο οίκο του σύνθετου ωροσκοπίου. Συνεπώς ό,τι και να λες περί μη επαρκούς ποιοτικής εξήγησης η πράξη δείχνει ότι το σύνθετο δουλεύει. Και μην ξεχνάς ότι και στην επιστήμη πέρασαν δεκαετίες και κανείς δεν μπορούσε να εξηγήσει τη συμπεριφορά των φωτονίων μέχρι που εμφανίστηκε ο Αϊνστάιν. Η πραγματικότητα υπάρχει, απλά εμείς δεν μπορούμε να την εξηγήσουμε...

Και για να αναφερθώ και στο άλλο θέμα ο συνδυασμός προοδευτικού με γενέθλιο έχει πολύ σημαντική ποιοτική σημασία. Δείχνει ακριβώς ότι οι σχέσεις δεν είναι στατικές, όπως θα ήταν αν κοίταζες μόνο συναστρία γενεθλίων, αλλά ότι κάθε σχέση που κάνουμε κομίζει συγκεκριμένα βιώματα στον καθένα από μας. Ο σύντροφος μας δεν είναι απλά σύντροφος μας, είναι κανάλι - φορέας εμπειριών που έχουμε ανάγκη να ζήσουμε τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας (το βιβλίο "Ουράνεια Προφητεία" το περιγράφει πολύ παραστατικά). Κι αυτό ακριβώς δείχνει το προοδευτικό. Δείχνει τι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε και σε σύνοδο με το γενέθλιο δείχνει αν αυτός που είναι δίπλα μας συμφωνεί να κομίσει αυτή τη γνώση ή όχι.

Συμφωνώ επίσης με το Δημήτρη ότι η απλή συναστρία συνήθως δε δείχνει σχεδόν τίποτα. Κατά τη γνώμη μου πρώτα από όλα πρέπει να κοιτάζονται οι διελεύσεις του σύνθετου και στη συνέχεια η σύνοδος προοδευτικού με γενέθλιο. Αυτά είναι που καθορίζουν το timing της σχέσης...

Και μία παρατήρηση:

Το γεγονός ότι μελετάς ζευγάρια που είναι μαζί πολλά χρόνια μπορεί να είναι λόγος που η γενέθλια συναστρία σε αυτούς όντως παίζει σημαντικό ρόλο. Τι εννοώ... Τα ζευγάρια αυτά έχουν περάσει άπειρες όψεις προοδευτικών προς γενέθλιο ή διελεύσεις στο σύνθετο και τα έχουν ξεπεράσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Με τον τρόπο αυτά προοδευτικά αρχίζουν αναγνωρίζουν τις καταιγίδες που έρχονται και το κλίμα γενικότερα και παίρνουν έγκαιρα θέσεις άμυνας. Το να επεκτείνουμε όμως το μοντέλο αυτό γενικότερα σε όλες στις σχέσεις θα μας οδηγήσει να αποκλείσουμε από την ερμηνεία όλες τις σχέσεις που διαρκούν μικρό χρονικό διάστημα, π.χ. 2-3 χρόνια ή πέντε χρόνια... Δυστυχώς αυτές οι σχέσεις είναι η πλειοψηγία και δεν μπορούμε να τις αγνοήσουμε...

Συνεπώς πιστεύω ότι το να κοιτάζουμε κυρίως τη γενέθλια συναστρία μπορεί να είναι μοντέλο που εφαρμόζεται σε συγκεκριμένη μόνο ομάδα ζευγαριών και δη σε αυτά που έχουν ξεπεράσει τα πρώτα 5-6 χρόνια της σχέσης, έχουν ξεπεράσει τουλάχιστον δύο διελεύσεις βαρέων πλανητών από το σύνθετο και έχουν αλλάξει οι προοδευτικές σελήνες τους τουλάχιστον δύο ζώδια, ώστε να αρχίζουν να ξεχωρίζουν τα ίδια τι είναι παροδικό και τι όχι και να αρχίσει να αναδύεται μέσα από τη διαδικασία αυτή η γενέθλια συναστρία.

Ειδάλλως τα ζευγάρια τείνουν να ταυτίζουν την όψη που έχει η σχέση τους τη συγκεκριμένη περίοδο με την ουσία της κι όταν η χροιά αυτή χάνεται δεν μπορούν να προσαρμοστούν και να δουν τη σχέση αλλιώς. Εάν όμως περάσουν από μία δύο τέτοιου είδους αλλαγές, αρχίζουν να ξεχωρίζουν τη χροιά της συγκεκριμένης περιόδου από την ουσία της σχέσης.

ΥΓ: Ο πιο συνηθισμένος λόγος που το σύνθετο αποτυγχάνει είναι γιατί οι ώρες γέννησης που ξέρουμε δεν είναι σωστές. Και στο σύνθετο η ερμηνεία διέλευσης από τους οίκους είναι πολύ σημαντική. Όχι ότι δεν κοιτάμε τις όψεις. Αν δει κανείς για παράδειγμα αντιθέσεις Αφροδίτης - Ουρανού στο σύνθετο, σημαίνει ότι η σχέση είναι έντονη αλλά παροδική. Ωστόσο στη συναστρία γενεθλίων και προοδευτικού - γενέθλιου συνήθως δεν κοιτάμε τόσο τους οίκους αλλά περισσότερο τα ζώδια και τις όψεις, οπότε δεν έχουμε τέτοια ζητήματα.
    Όντως, κατάφερες να με διαολίσεις σε μεγάλο βαθμό. Και ακριβώς επειδή έχουμε ξανασυζητήσει σε άλλο θέμα, δεν αντελήφθην από συμπέρανες πως μιλάω μόνο θεωρητικά.
    Για τα δικά σου προσωπικά παραδείγματα που επικαλείσαι, πρώτον, δεν γνωρίζω επαρκή στοιχεία για να έχω γνώμη επί του συνόλου, δεύτερον, την συγκεκριμένη διέλευση που επικαλείσαι δεν τη θεωρώ συνταρακτικό αποδεικτικό στοιχείο και τρίτον, αναρωτιέμαι αν σε όλες σου τις σχέσεις είχες τέτοιου είδους επαληθεύσεις.

Επομένως, αν για σένα βάσει των παραπάνω θεωρείται αποδεδειγμένο πως το σύνθετο δουλεύει, για μένα, που δεν είχα διέλευση κανενός πλανήτη από κρίσιμες ακμές του σύνθετου σε όλες τις σημαντικές μου σχέσεις, στην πράξη δεν δουλεύει. Υποθέτω πως θα είναι μάλλον επειδή δεν με χωνεύει... Κι εδώ που τα λέμε, ίσως και να είναι οικογενειακό μας, γιατί ούτε τη σχέση των γονιών μου περιγράφει, ούτε τη δική μου με την αδερφή μου. Σημειωτέον πως για όλους γνωρίζω ακριβή ώρα γέννησης.

Στις θεωρητικές του ασάφειες και επικινδυνότητες,δεν θα επανέλθω, νομίζω πως το έχουμε εξαντλήσει το θέμα. Απλώς θα ήθελα να επισημάνω για άλλη μια φορά πως οι «ελαστικές» ερμηνείες που παίρνουν το σχήμα του δοχείου, χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής.

Δεν διαφωνώ πως η πραγματικότητα υπάρχει. Τουναντίον. Το πρόβλημα είναι τι της φορτώνει ο καθένας και τι αφήνει για τις δικές του πλάτες.

Σχετικά με το προοδευτικό τώρα, δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου το ποιοτικό της τοποθέτησης. Δηλαδή, το ένα πρόσωπο δεν είναι στατικό (γι’ αυτό και κοιτάζουμε το προοδευτικό του ωροσκόπιο), αλλά το άλλο παραμένει, γι αυτό και ελέγχουμε το γενέθλιό του σε συνδυασμό με το προοδευτικό του άλλου;
    Δεύτερον, ποιος μίλησε πως το γενέθλιο ωροσκόπιο είναι στατικό; Αν δεν απατώμαι, εξ ορισμού το γενέθλιο ωροσκόπιο δείχνει τάσεις. Επομένως, κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει στατικότητα στο γενέθλιο ωροσκόπιο.

Το ζήτημα είναι από εκεί και πέρα πως αντιλαμβάνεται κανείς τις τάσεις αυτές. Αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε να τις θεωρήσει προδιαγεγραμμές, ότι θα φανούν από το προοδευτικό, έχει κάθε δικαίωμα να το πιστεύει. Συγγνώμη, αλλά τη θέση ότι το προοδευτικό δείχνει του τι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας και το αν ο σύντροφος μας είναι σε θέση να πορευτεί μαζί μας, τη θεωρώ εντελώς ατεκμηρίωτη. Κι άλλωστε, αν ήταν έτσι, θα συγκρίναμε τα προοδευτικά μεταξύ τους (το οποίο νομίζω πως γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις, όταν δεν βγαίνει το προσδοκόμενο από τον έλεγχο προοδευτικού - γενεθλίου).

Προσωπικά, όπως είναι προφανές νομίζω, διαφωνώ και μαζί σου και με τον Αργοναύτη όσον αφορά τη σημασία της γενέθλιας αστρολογίας και του συναστριακού χάρτη. Κυρίως όμως διαφωνώ - κι αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας - πως μπορεί οποισδήποτε τρόπος, είτε αυτός που επικαλείστε εσείς, είτε οποισδήποτε άλλος παραπλήσιος, να ορίσει το timing, όπως το ονομάζεις, ή την διάρκεια, κι ακόμη περισσότερο, την τελική ποιότητα μιας σχέσης.

Οι πρακτικές τις οποίες επικαλείστε στηρίζονται κατ’ ουσίαν στη βάση του «πεπρωμένον φυγείν αδύνατον», την οποία πολύ αστρολόγοι επικαλούνται και πολλές φορές το αναφέρουν και δημόσια. Δεν μπορούν διαφορετικά να αιτιολογηθούν απόψεις του τύπου « το προοδευτικό δείχνει τι έχεις ανάγκη» = ντε και καλά η εξέλιξη σου θα είναι προς εκείνη την κατεύθυνση.

Σχετικά τώρα με τις μακροχρόνιες και μη σχέσεις, δεν αντιλαμβάνομαι από που προέκυψε το συμπέρασμα πως οι δεύτερες αποκλείονται από την ερμηνεία. Ειλικρινά. Αυτό που ανέφερα είναι πως, βάσει προσωπικής στατιστικής, έχω κάνει επαλήθευση συναστρικών όψεων που περιλαμβάνουν βαρείς πλανήτες, π.χ. εξάγωνο Ήλιου - Κρόνου σε συναστρία. Αντιλαμβάνεται λοιπόν κανείς πως για κάτι τέτοιο απαιτείται να εξεταστούν σχέσεις που έχουν διάρκεια. Δεν δήλωσα πουθενά πως οι σχέσεις διάρκειας 2 - 5 χρόνων δεν ερμηνεύονται βάσει συναστριακών χαρτών. Θεωρώ πως δεν έχουν καμία διαφορά από τις άλλες.

Τώρα, αν η εμπειρία που αποκομίζουν τα μέλη μιας σχέσης έχει να κάνει συγκεκριμένα με την αλλαγή του ζωδίου της προοδευτικής σελήνης και τις διελεύσεις των βαρέων από τα προοδευτικό τους, νομίζω πως απάντησα παραπάνω.

Αυτά.

Υ.Γ. Κατά τη γνώμη μου, ο μόνος λόγος που το σύνθετο «επαληθεύεται» είναι γιατί παρέχει τις πιο «πασπαρτού» ερμηνείες που μπορεί να φανταστεί κανείς.

Όνομα:
    Βασίλης

Λοιπόν, η απάντηση σου είναι λαμπρό παράδειγμα για το πώς μπορεί κανείς να βγει από τα ρούχα του συζητώντας με ένα Αιγόκερω ... Του λες συγκεκριμένα πράγματα κι αυτός τα ερμηνεύει τελείως αντίθετα... Στο τέλος βγαίνεις τελείως από τα ρούχα σου... Θα το ρίξω λίγο στην πλάκα λοιπόν, γιατί το γαϊτανάκι δε θα βγάλει πουθενά...΄

Για τα δικά σου προσωπικά παραδείγματα που επικαλείσαι, πρώτον, δεν γνωρίζω επαρκή στοιχεία για να έχω γνώμη επί του συνόλου, δεύτερον, την συγκεκριμένη διέλευση που επικαλείσαι δεν τη θεωρώ συνταρακτικό αποδεικτικό στοιχείο και τρίτον, αναρωτιέμαι αν σε όλες σου τις σχέσεις είχες τέτοιου είδους επαληθεύσεις.
    Λοιπόν, εδώ τι να απαντήσω; Όταν σου λέει κάποιος ότι η διέλευση βαρέος πλανήτη στον ωροσκόπο δεν είναι συνταρακτική; Τι απαντάς; Νομίζω τίποτα... ουδέν σχόλιον...

Επομένως, αν για σένα βάσει των παραπάνω θεωρείται αποδεδειγμένο πως το σύνθετο δουλεύει, για μένα, που δεν είχα διέλευση κανενός πλανήτη από κρίσιμες ακμές του σύνθετου σε όλες τις σημαντικές μου σχέσεις, στην πράξη δεν δουλεύει. Υποθέτω πως θα είναι μάλλον επειδή δεν με χωνεύει... Κι εδώ που τα λέμε, ίσως και να είναι οικογενειακό μας, γιατί ούτε τη σχέση των γονιών μου περιγράφει, ούτε τη δική μου με την αδερφή μου. Σημειωτέον πως για όλους γνωρίζω ακριβή ώρα γέννησης.
    Μάλλον άλλαξες γνώμη, φαίνεται.. .γιατί την άλλη φορά που είχαμε κάνει τη συζήτηση και σου είχα αναφέρει εντελώς τα ίδια το βρήκες πολύ ενδιαφέρον

Σχετικά με το προοδευτικό τώρα, δεν αντιλαμβάνομαι καθόλου το ποιοτικό της τοποθέτησης. Δηλαδή, το ένα πρόσωπο δεν είναι στατικό (γιʼ αυτό και κοιτάζουμε το προοδευτικό του ωροσκόπιο), αλλά το άλλο παραμένει, γι αυτό και ελέγχουμε το γενέθλιό του σε συνδυασμό με το προοδευτικό του άλλου;
    Δεύτερον, ποιος μίλησε πως το γενέθλιο ωροσκόπιο είναι στατικό; Αν δεν απατώμαι, εξ ορισμού το γενέθλιο ωροσκόπιο δείχνει τάσεις. Επομένως, κανείς δεν μπορεί να καταλογίσει στατικότητα στο γενέθλιο ωροσκόπιο.
    Εδώ είναι το σημείο που λέω ότι θα βγω από τα ρούχα μου... Έχεις διαστρέψει τελείως τα λόγια μου.. .δεν μπορώ καν να απαντήσω... ελπίζω να έχουν καταλάβει τουλάχιστον οι υπόλοιποι που μας διαβάζουν γιατί η σχέση ως παράγοντας γνώσης είναι ποιοτικό γνώρισμα...

Το ζήτημα είναι από εκεί και πέρα πως αντιλαμβάνεται κανείς τις τάσεις αυτές. Αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε να τις θεωρήσει προδιαγεγραμμές, ότι θα φανούν από το προοδευτικό, έχει κάθε δικαίωμα να το πιστεύει. Συγγνώμη, αλλά τη θέση ότι το προοδευτικό δείχνει του τι έχουμε ανάγκη να ζήσουμε τη συγκεκριμένη περίοδο της ζωής μας και το αν ο σύντροφος μας είναι σε θέση να πορευτεί μαζί μας, τη θεωρώ εντελώς ατεκμηρίωτη. Κι άλλωστε, αν ήταν έτσι, θα συγκρίναμε τα προοδευτικά μεταξύ τους (το οποίο νομίζω πως γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις, όταν δεν βγαίνει το προσδοκόμενο από τον έλεγχο προοδευτικού - γενεθλίου).
    ¶λλη μία διαστροφή.. Υποθέτεις και βγάζεις δικά σου συμπεράσματα... Υποθέτεις, ότι αν ισχύει αυτό που λέω θα έπρεπε να συγκρίνουμε προοδευτικά ωροσκόπια... η υπόθεση σου είναι εσφαλμένη... επεκτείνεις δικές μου δηλώσεις για να καταλήξεις σε αυτό που θεωρείς άτομο συμπέρασμα...

Κυρίως όμως διαφωνώ - κι αυτή είναι η ειδοποιός διαφορά μας - πως μπορεί οποισδήποτε τρόπος, είτε αυτός που επικαλείστε εσείς, είτε οποισδήποτε άλλος παραπλήσιος, να ορίσει το timing, όπως το ονομάζεις, ή την διάρκεια, κι ακόμη περισσότερο, την τελική ποιότητα μιας σχέσης.

Οι πρακτικές τις οποίες επικαλείστε στηρίζονται κατʼ ουσίαν στη βάση του «πεπρωμένον φυγείν αδύνατον», την οποία πολύ αστρολόγοι επικαλούνται και πολλές φορές το αναφέρουν και δημόσια. Δεν μπορούν διαφορετικά να αιτιολογηθούν απόψεις του τύπου « το προοδευτικό δείχνει τι έχεις ανάγκη» = ντε και καλά η εξέλιξη σου θα είναι προς εκείνη την κατεύθυνση.
    Και πάλι αυτή η τάση να αναφέρεται ένα επιχείρημα κι εσύ να του βάζεις από πίσω και δύο συμπεράσματα που δεν τα ισχυρίστηκε κανείς... Δε νομίζω ότι ούτε εγώ ούτε ο Δημήτρης ισχυριστήκαμε κάτι που να θυμίζει "το πεπρωμένον φυγείν αδύνατον". Αυτό το αποδίδεις εσύ σε μας, για να τεκμηριώσεις την αντίρρηση σου...

Δυστυχώς δε βρίσκω και τις απαιτούμενες λέξεις για να μπορέσω να πω με μεγαλύτερη σαφήνεια ποια είναι η ειδοποιός διαφορά του γενέθλιου από το προοδευτικό ωροσκόπιο, τι σημαίνει timing και τι σημαίνει ο σύντροφος είναι κομιστής γνώσης για τη ζωή μας... Με συγχωρείς που δεν το κάνω, αλλά το θεωρώ τόσο προφανές, βρε συ, που δεν μπορώ να διανοηθώ πώς δεν το καταλαβαίνεις... είναι σα να πρέπει να εξηγήσω κάτι τελείως αυτονόητο... Μήπως έχεις Ερμή σε γήινο ζώδιο και τα θέλεις όλα τελείως χειροπιαστά και μετρήσιμα;

Όσο για τις απόψεις μας, ναι είναι υποκειμενικές... εσύ διαφωνείς και δικαίωμα σου.. εγώ είμαι από την πλευρά μου υποχρεωμένος να πω και τα δικά μου βιώματα για να μην αιωρείται μία γενική καταδίκη στους αναγνώστες εναντίον αστρολογικών πρακτικών, όπως το σύνθετο, που και γενικότερα αποδεκτές είναι και πραγματικά δουλεύουν.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Page 3 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)