- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 39
-
04-07-2007, 01:27 PM #1
Συγκλίνουσες και αποκλίνουσες όψεις σε προόδους και συναστρία
Η συζήτηση "Συγκλίνουσες και αποκλίνουσες όψεις" αποτελεί συνέχεια της συζήτησης
"Πλανήτες με έντονη θέση στο χάρτη", που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.
-
04-07-2007, 01:29 PM #2
Συγκλίνουσες και αποκλίνουσες όψεις
Τώρα, σχετικά με το θέμα των συγκλινουσών ή αποκλινουσών γωνιών δεν ξέρω κατά πόσο συμφωνώ με το δεδομένο πως οι πρώτες είναι ισχυρότερες. Ίσως τις δεύτερες να τις αντιλαμβάνεται κανείς καλύτερα, ως κάτι το οποίο να ξέρει πως να το χειριστεί αποτελεσματικότερα.
Και σχετικά με το προοδευτικό ωροσκόπιο, αν σκεφτούμε πως οι όψεις έχουν ανοχή κατά 10ο μέγιστο, το πολύ στην ηλικία των 10 ετών του ατόμου θα πρέπει να έχουν φτάσει στο μέγιστο της επιρροής τους.
Με το προοδευτικο ωροσκοπιο και το μεγιστο της επιρροης ομως, μπερδευτηκα! Αν παρεις ως βαση το γενεθλιο [ηλικια μηδεν], μονο οι συγκλινουσες οψεις που εχουν ανοχη 10° θα φτασουν στο μεγιστο της επιρροης τους στην ηλικια των 10 ετων.
Αν οι οψεις ειναι ακριβεις στο γενεθλιο, στο προοδευτικο θα εχουν την μινιμουμ επιρροη, αφου θα αποκλινουν κατα 10 °. Αν κανω λαθος, παρακαλω διορθωσε με!:bigsmile:Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
04-07-2007, 10:18 PM #3
Re: Πλανήτες με έντονη θέση στο χάρτη
Όντως. Ίσως και να μην είναι απαραίτητο το ένα να αναιρεί το άλλο. Ούτε κι εγώ το έχω λυμένο. Απλώς αναρωτιέμαι μήπως η αποκλίνουσα ακριβώς γι'αυτό το λόγο γίνεται αντιληπτή ως ελαφρότερη, επειδή το άτομο αντιλαμβάνεται καλύτερα πως να την χειριστεί. Μια όψη που δεν ξέρει κανείς πώς να την τιθασεύσει, τη λαμβάνεται ως εντονότερη.
Όσο για το προοδευτικό, δεν κάνεις κάπου λάθος. Προφανώς εγώ δεν το κατέστησα σαφές. Αναφέρομαι, πράγματι, στις όψεις που στην ηλικία των 10 ετών θα έχουν τη μέγιστη ισχύ τους, εννοώντας πως δεν θεωρώ πως έχει σημασία αν μια όψη είναι συγκλίνουσα ή αποκλίνουσα. Κι αυτό, διότι, ακόμη κι αν θεωρηθεί πως η συγκλίνουσα εμπερικλείει περισσότερο δυναμικό με βάση τα προοδευτικό ωροσκόπιο, τότε το δυναμικό αυτό θα εκδηλωθεί στο μέγιστό του το πολύ στα 10 χρόνια ζωής του ατόμου (πολύ μικρή ηλικία).
-
05-07-2007, 10:16 AM #4
Τα δέκα χρόνια που αναφέρεις, Αργυρώ, αφορούν μόνο τους Ήλιο, Ερμή και Αφροδίτη. Στο προοδευτικό όμως υπάρχουν και άλλοι πλανήτες, π.χ. ο ¶ρης. Εκεί η διάρκεια ξεπερνά κατά πολύ τα δέκα έτη...
Γενικότερα πάντως το επιχείρημα μου ότι οι συγκλίνουσες όψες είναι πιο ισχυρές θα πρέπει να το εξετάσετε ανεξάρτητα από το προοδευτικό ωροσκόπιο. Το προοδευτικό το ανέφερα σαν ένα επιχείρημα υποστήριξης. Ο ισχυρισμός μου ότι οι συγκλίνουσες όψεις είναι πιο ισχυρές είναι δανεισμένος από τη συναστρία για να πω την αλήθεια, όπου, όταν ένας γρήγορος πλανήτης συγκλίνει σε ένα αργό του συντρόφου δείχνει να υπάρχει προοπτική κάποιων ετών σε μία σχέση, ενώ, όταν αποκλίνει, η σχέση δείχνει απλή επανάληψη συναντήσεων από το παρελθόν. Το να μεταφέρω το επιχείρημα αυτό στο γενέθλιο ωροσκόπιο είναι μάλλον λογικό άλμα και υπόκειται φυσικά στην κρίση σας...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
05-07-2007, 11:47 AM #5
Ναι, ίσως ο ¶ρης να αποτελεί μια πιο ιδιάζουσα περίπτωση, λόγω της πιο αργής κίνησής του, επομένως η επιρροή του κρατάει περισσότερο. Αν και έχω την εντύπωση πως στις περιπτώσεις των αργών πλανητών, γίνεται αποδεκτή μικρότερη ανοχή. Ιδιαίτερα δε, στους εξωκρόνιους πλανήτες, νομίζω πως μιλάμε για ανοχή μιας μοίρας, άρα επιρροή της όψης γύρω στον ένα χρόνο.
Τώρα, όσον αφορά τη συναστρία, εκεί τα πράγματα περιπλέκονται πάρα πολύ. Και ειδικά εκεί είναι που έχω και τις σημαντικότερες ενστάσεις. Αν , π.χ., υπάρχει συγκλίνουσα γωνία 'Ηλιου - Πλούτωνα με ανοχή 3 μοιρών σε μία συναστρία, αυτό σημαίνει πως τα άτομα θα βιώσουν τα πρώτα τρία χρόνια μία κατάσταση κλιμακούμενου πάθους που μετά το σημείο κορύφωσης θα αρχίσει να φθίνει; Και αν ειδικά αυτό το πάρουμε βάσει του προοδευτικού, τα άτομα αυτά θα έπρεπε να βιώσουν το απόλυτο πάθος όταν το ένα θα βρίσκεται γύρω στην ηλικία των 3 ετών. Κομματάκι δύσκολο το βρίσκω...
Προσωπικά, σε συναστρίες προσώπων που είναι παντρεμένοι πολλά χρόνια έχω δει αρκετές φορές αποκλίνουσες γωνίες, ειδικά αυτή του τριγώνου ή εξαγώνου του Ήλιου του ενός με τον Κρόνο του άλλου, όπως και την Αφροδίτη με τον Κρόνο.
Για τις όψεις στη συναστρία νομίζω πως μπορούμε να πούμε πάρα μα πάρα πολλά, αλλά πιστεύω πως θα ήταν καλύτερο να ανοίγαμε ένα καινουριο θέμα.
-
05-07-2007, 01:55 PM #6
Δεν έχεις κι άδικο... Ίσως πρέπει να ανοίξουμε καινούριο θέμα... Πάντως έχω προσωπική άποψη γι' αυτό... Μου έχει τύχει δύο φορές η προοδευτική Σελήνη ενός ατόμου να πλησιάζει στο γενέθλιο Δία μου... Όσο πλησίαζε, τόσο η σχέση γινόταν πιο στενή και είχε τη μορφή δασκάλου - μαθητή, αλλά παρείχε και κάλυψη οικονομική στο άτομο αυτό... Μόλις η προοδευτική Σελήνη απέκλινε του Δία, η σχέση διαλύθηκε, γιατί το άτομο δεν είχε να μάθει κάτι πλέον από μένα και δε με χρειαζόταν οικονομικά...
Να σημειώσω ότι στις όψεις της συναστρίας δεν κοιτάζουμε προοδευτικό με προοδευτικό αλλά προοδευτικό του ενός με γενέθλιο του άλλου...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
05-07-2007, 02:37 PM #7
να πω και εγω οτι ειχα σχεση εξι ετων με συναστρια τετραγωνο Αφροδιτης Κρονου στην οποια η προοδευμενη Αφροδιτη του εκανε συνοδο με τον πλουτωνα μου.Οταν ομως πηξε ο Κρονος στον Ταυρο και ενεργοποιησε το τετραγωνο χωρισαμε.εχω την αισθηση οτι ειναι λιγο περιπλοκα τ απραγματα στο αν και πως γινεται μια σχεση μεταξυ δυο ατομων.Ακομα και το καλυτερο γενεθλιο να εχου.
There are only two tragedies in life: one is not getting what one wants, and the other is getting it.
A little sincerity is a dangerous thing, and a great deal of it is absolutely fatal.
Oscar Wilde
-
05-07-2007, 10:44 PM #8
-
05-07-2007, 11:14 PM #9
δηλαδη μπορει να υπαρχουν οψεις στη συναστρια των γενεθλιων ωροσκοπιων που να μην εκφρεαζονται? και αν ναι πως ξερουμε ποιες ειναι αυτες που εκφραζονται και ποιες οχι? α και αυτες που δεν εκφραζονται ποτε και πως ενεργοποιούνται; και τελος πως τα βλεπουμε ολα αυτά?
(πω, πω, ποσες αποριες μαζεμενες! καλα ξεπερασα κ τον εαυτο μου! :toung
-
06-07-2007, 12:06 AM #10
Εννουσαν προοδους
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.