- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 51 to 60 of 76
-
02-07-2007, 07:49 AM #51
Re: Πλανήτες με έντονη θέση στο χάρτη
Αρκετά δεν είναι επαληθεύσιμα, άλλα όμως αποτελούν πλέον βάσεις και είναι τεκμηριωμένα μέσα από βιβλιογραφία και στατιστική. Αφού σας ενδιαφέρει η στατιστική επαλήθευση όποιας θεωρίας όπως γράφετε, τότε καλά θα κάνετε να το ψάξετε περισσότερο πριν βγάζετε τόσο απόλυτα συμπεράσματα. Ζητήσατε στατιστική, σας παρέπεμψα σε στατιστική. Ο 'Εμπερτιν είναι από τους ελάχιστους που έχουν κάνει στατιστική. Το μόνο που απομένει να μάθετε γερμανικά που δεν νομίζω να αξίζει να μπείτε στον κόπο για να ψαχτείτε κι από εκείνη την πλευρά - εξάλλου ο καθένας είναι οχυρωμένος πίσω από την αλήθεια του,πόσο μάλλον ένας Αιγόκερως - ή να βρείτε καμμιά καλή μετάφραση αυτών των έργων, γιατί κι αυτό το μοναδικό έργο που κυκλοφορεί στην αγορά βρίθει από λάθη και παραλείψεις και μόνο Κοσμοβιολογία δεν είναι.
-
02-07-2007, 09:32 AM #52
Ευχαριστώ για τις προτροπές, ωστόσο να επιτρέψτε μου τις εξής παρατηρήσεις:
Πρώτον, δεν νομίζω πως ο συγκεκριμένος ερευνητής που αναφέρετε είναι από τους ελάχιστους που έχουν κάνει στατιστική. Στατιστική μπορεί να έχουν κάνει επί του συγκεκριμένου θέματος πολλοί αστρολόγοι και να έκριναν πως όντως οι συγκεκριμένες όψεις είναι ελάσσονος σημασίας.
Επομένως, στη βάση αυτή, εάν κάποιος βρει στη βιβλιογραφία π.χ. 5 αναφορές πως οι όψεις αυτές δεν θεωρούνται ιδιαίτερα σημαντικές και 1 - έστω και του Έμπερτιν - ότι οι όψεις αυτές είναι σημαντικές, έχει ένα δεδομένο πως μάλλον η πλάστιγγα γέρνει υπέρ των πρώτων. (Το γεγονός πως οι αναφορές και στις δύο περιπτώσεις παρουσιάζονται ως τεκμηριωμένες από αμφοτέρους θεωρείται δεδομένο).
Από εκεί και πέρα ενδιαφέρον έχουν και άλλες απόψεις, όπως αυτή που υποστηρίζει πως ανάλογα με το δυναμικό του προσωπικού ωροσκοπίου, άλλα άτομα αισθάνονται επιδράσεις μη ισχυρών γωνιών (όπως ημιεξαγώνου, μισού τετραγώνου και ενάμιση τετραγώνου) και άλλα όχι. Για να είμαι ειλικρινής, πιστεύω πως η συγκεκριμένη άποψη, υπό μία έννοια, αποτελεί την κοντινότερη στην αλήθεια.
Οπότε, μη βιάζεστε να κρίνετε κατά πόσο έχει ψάξει κανείς κάποια πράγματα ή όχι.
Δεύτερον, δεν νομίζω πως ο Αιγόκερως μονοπωλεί το δικαίωμα της εξαγωγής απόλυτων συμπερασμάτων. Αρκεί να θυμηθούμε το προηγούμενο θέμα σχετικά με την απόδοση των συμβιβασμών στον Κρόνο.
Καλή σας μέρα.
ΥΓ. Σας έχω διαβεβαιώσει πως δεν ξέρω γρι γερμανικά ώστε να με προτρέπετε να μάθω ή να μη ψαχτώ και σ'αυτόν τον τομέα; Δεν θυμάμαι να έχουμε αναφερθεί σε κάτι τέτοιο. Όπως και να έχει, σας ευχαριστώ για τις συμβουλές. :bigsmile:
-
02-07-2007, 09:44 AM #53
-
02-07-2007, 09:59 AM #54
Καταρχήν χαίρομαι που το Σ/Κ υπήρξαν τόσο ενδιαφέρουσες ανταλλαγές απόψεων... Επίσης χαίρομαι πάντα να βλέπω την Αργυρώ να κινείται με λεπτομέρεια και ακρίβεια που καμιά φορά εκνευρίζει μέχρι κι ένα Παρθένο...
Αστειεύομαι βέβαια και χαίρομαι που γράφετε κι οι δύο σε αυτή την ενότητα παιδιά, κι ας μη συμφωνείτε, γιατί είναι χαρά να διαβάζει κανείς τόσο τεκμηριωμένες και υψηλού επιπέδου θέσεις...
Σε ό,τι με αφορά πιστεύω ότι τα μισά τετράγωνα δεν έχουν σημαντική επίδραση αλλά το ενάμισι τετράγωνο, πιστεύω ότι έχει. Ένα ενάμισι τετράγωνο είναι σύνθετη όψη μεταξύ ενός τετραγώνου και ενός μισού τετραγώνου. Επειδή περιέχει την όψη του τετραγώνου το θεωρώ πιο δυνατή όψη από το μισό τετράγωνο.
Γενικότερα σε ό,τι αφορά όμως την ισχύ των όψεων καθώς και την ανταλλαγή απόψεων και την αντιπαράθεση για τις ποιότητες των ζωδίων (Ιχθύς, Παρθένος, Αιγόκερως, κλπ) θα ήθελα να επαναλάβω δύο παρατηρήσεις που έκανα σε προηγούμενα post ή και δημοσιεύσεις...
1. Υπάρχει η άποψη ότι σε ένα ζώδιο δε θα πρέπει να αποδίδουμε ιδιότητες, αλλά αιτήματα. Έτσι ένας Ιχθύς πραγματεύεται το θέμα του αλτρουϊσμού, αλλά δε σημαίνει ότι διάκειται θετικά προς αυτόν. Τον απασχολεί, αλλά μπορεί και να τον απορρίψει και να γίνει κάλλιστα οπορτουνιστής. Η αλήθεια είναι ότι η προσωπική μου εμπειρία κλίνει μάλλον προς το ότι οι Ιχθύς είναι καλοπερασάκηδες... Ωστόσο έχω τη γνώμη, ότι αυτό δεν είναι ανάγκη να είναι και κανόνας κι ότι κάπου αλλού μπορεί να υπάρχουν και άλλοι που δεν είναι... Ανάλογα στοιχεία ισχύουν και για τους Παρθένους. Αν βέβαια στο ωροσκόπιο ενός Παρθένου υπάρχει έντονος Ουρανός, υποθέτω ότι δεν πρέπει να ψάχνουμε οπωσδήποτε για τις παραδοσιακές ιδιότητες των Παρθένων. Ο Ουρανός αναιρεί νομίζω σε μεγάλο βαθμό τις παραδοσιακές ιδιότητες οποιουδήποτε ζωδίου.
2. Υπάρχει η άποψη που είχα γράψει στα άρθρα για την εσωτερική αστρολογία, που υποστήριζε η Bailey, ότι από τις επιδράσεις των ζωδίων (και κατ' επέκταση των όψεων) δεχόμαστε αυτά που είμαστε σε θέση να δεχτούμε στο σημείο εξέλιξης που βρισκόμαστε. Για όποιον μελετά τα πράγματα πιο πρακτικά, αυτό σημαίνει κάτι ανάλογο με την αρχή του Heisenberg στη φυαική. Οι φυσικοί νόμοι δεν ισχύουν μηχανικά, αλλά εμπεριέχουν πάντα τη μεσολάβηση του παρατηρητή. Συνεπώς η προσπάθεια μας να αξιολογήσουμε την αξία των όψεων έχει να κάνει και για ποιον άνθρωπο μιλάμε και πόσο "ευαίσθητος" είναι για να συλλάβει ελάσσονες όψεις ή χρειάζεται έντονες όψεις όπως τα τετράγωνα για να ενεργοποιηθεί
Στο σημείο αυτό επίσης να πω ότι συμφωνώ εδώ με την άποψη ότι ότι ανάλογα με τη φύση του ωροσκοπίου μπορεί να βιώνονται περισσότερο ελάσσονες ή μείζονες όψεις. ένα άτομο που ξεκουράζεται από το κάρμα του θα έχει γενικά όψεις "εύκολες" στα θέματα της ζωής και κάποιες γωνίες χιαστί ενδεχομένως για να αναλογιστεί κάποια θέματα που έχουν να κάνουν με την ψυχή του. Ένα άτομο που έχει να δώσει ή να προσφέρει πολλά, θα πρέπει αντίθετα να έχει τετράγωνα και αντιθέσεις, ενώ οι ελλάσονες όψεις χρησιμεύουν γιατί είναι πιο δημιουργικές.. Ψυχολογικά το τετράγωνο μας αναγκάζει να κάνουμε προβολή του ενός πλανήτη σε άλλα πρόσωπα έξω από μας κι έτσι δε βοηθά και τόσο στην εξέλιξη μας όσο στη διατύπωση του αιτήματος. Αντίθετα αν μαζί με τα τετράγωνα υπάρχουν και ελάσσονες όψεις, μπορούμε να βρούμε συμβιβαστικές λύσεις στο αίτημα πιο δημιουργικά.
Αυτά από μένα και καλό μήνα...Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
02-07-2007, 10:32 AM #55
-
02-07-2007, 12:26 PM #56
Να ευχαριστήσω για μια ακόμη φορά τον Βασίλη για τον απαράμιλλα ευγενή και εύστοχο τρόπο του, με τον οποίο μου επισημαίνει τα πάντα. :bigsmile:
Όσον αφορά το αστρολογικό περιεχόμενο της δημοσίευσης, γενικότερα δεν διαφωνώ κάπου, με μια μικρή επιφύλαξη στα όσα αναφέρονται περί εσωτερικής αστρολογίας κι αυτό λόγω δικής μου μη ενασχόλησης με το θέμα, οπότε δεν μπορώ να εκφέρω άποψη.
Μόνο μια μικρή ερώτηση: Θεωρώ πως η αιτιολόγηση της σημαντικότητας της ισχύος του ενάμιση τετραγώνου είναι πολύ εύστοχη, όσον αφορά το "υπολογιστικό " της μέρος. Θα ήθελα όμως μια διεξοδικότερη ανάλυση όσον αφορά και το ποιοτικό της.
Καλό μήνα και σε σένα, Βασίλη
-
02-07-2007, 02:12 PM #57
Ποιοτικά δεν ξέρω αν είμαι ο κατάλληλος να εξηγήσω τι σημαίνει το ενάμισι τετράγωνο και γιατί είναι σημαντικό ή τουλάχιστον πιο σημαντικό απο το ημιτετράγωνο.
Και για τις δύο όψεις πάντως, αν αντλήσω κάποιες πληροφορίες από τη σύγκριση ψυχολογίας και αστρολογίας θα τολμούσα να κάνω μία τελείως προσωπική εκτίμηση ότι σε μία όψη ημιτετραγώνου ή ενάμισι τετραγώνου συνήθως εμπλέκονται δύο διαδοχικά ζώδια, δύο ζώδια δηλαδή που ανήκουν στο αντίθετο στοιχείο (ψυχολογικά για τη φωτιά αντίθετη είναι η γη και για το νερό ο αέρας).
Σε τέτοιες περιπτώσεις ωστόσο η σύγκρουση δεν είναι πάντα εμφανής, ιδιαίτερα αν στην όψη εμπλέκονται αντίθετα στοιχεία (γη - φωτιά ή αέρας - γη), γιατί στις περιπτώσεις αυτές συνήθως το ένα στοιχείο είναι συνειδητό και εμφανές και το άλλο ασυνείδητο και εκφράζεται υπόγεια ή με εκρήξεις σε συγκεκριμένες στιγμές απόγνωσης. Έτσι δεν είναι εύκολο να αντιληφθεί κανείς την ύπαρξη μίας τέτοιας σύγκρουσης.
Η ύπαρξη ενός τετραγώνου όμως στην όψη ενάμισι τετράγωνο στην ουσία λειτουργεί κάπως σαν την όψη Ταυ, την όψη δηλαδή των δύο τετραγώνων που κάνουν μία αντίθεση. Εκεί το σημείο της κορυφής ενισχύεται από το γεγονός ότι είναι στο κέντρο δύο αντίρροπων δυνάμεων και πρέπει να φέρει την ισορροπία. Έτσι κι εδώ στην όψη του ενάμισι τετραγώνου το σημείο που συναντάται το τετράγωνο με το ημιτετράγωνο ισχυροποιείται και κάπου εκεί δημιουργείται πιστεύω κι η ειδοποιός διαφορά, γιατί η ύπαρξη δύο όψεων που συναγωνίζονται μεταξύ τους αναγκάζει το στοιχείο που στο ημιτετράγωνο παραμένουν ασυνείδητα να εκδηλωθούν.Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.
-
02-07-2007, 07:02 PM #58
Με πολύ προσοχή προσπάθησα να παρακολουθήσω τα τεκτενόμενα...
Μήπως να ανοίξουμε ένα πόστ με θέμα: <Τα ζώδια με έντονη παρουσία στο myhoroscope;
Ελάτε !!! Πλάκα κάνω !!!Αυτό που είναι δύσκολο είναι να θυμάσαι κι όταν θα φύγεις από δω , ποιός είσαι και τι σου ταιριάζει και μην περιμένεις να σ' το πει κανείς, ο καθένας θα σου λέει άλλα. Γιατί αλήθεια ;;; Γιατί ο καθένας έχει τα μάτια που του ταιριάζουν. (Από την ιστορία του Χόμυ της Θεοδώρας Φασιανού -Ντάκου )
-
02-07-2007, 07:58 PM #59
-
02-07-2007, 08:04 PM #60
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.