s
Πλανήτες με έντονη θέση στο χάρτη - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 ... LastLast
Results 21 to 30 of 76
    Όνομα:
    Βασίλης

Re: Πλανήτες με έντονη θέση στο χάρτη

Πολύ καλή η προσέγγιση σου, Δημήτρη... Ελπίζω μόνο να μην αρχίσουν τώρα όλα τα μέλη να σου ζητάνε ανάλυση προσωπικότητας
    Το ζήτημα του χαρακτηρισμού της προσωπικότητας όταν υπάρχουν περισσότεροι από ένας τονισμένοι πλανήτες παραμένει πάντως. Μου είχε γεννηθεί η απορία πριν διαβάσω την ανάλυση σου, όταν ακόμα διάβαζα την εσωτερική αστρολογία του Λήο. Κι εκείνος ισχυριζόταν ότι οι προσωπικότητες πέρα από την επίδραση των οίκων και των πλανητών, κάποια στιγμή αρχίζουν να ταυτίζονται με ένα συγκεκριμένο πλανήτη...
    Βέβαια εκείνος απευθυνόταν σε πιο εσωτερικά ζητήματα...
    Ένα άλλο ζήτημα που με έχει απασχολήσει στο συγκεκριμένο χάρτη είναι οι δεκανοί στα αέρινα ζώδια... Αν παρατηρήσεις, η Αφροδίτη είναι στους Διδύμους, αλλά στο δεκανό του Ζυγού. Ο Ουρανός είναι στο Ζυγό, επίσης στον πρώτο δεκανό του Ζυγού. Και ο ¶ρης στον Υδροχόο είναι κι αυτός στο δεκανό του Ζυγού. Όλα αυτά δημιουργούν μία υπόγεια επίδραση γύρω από την Αφροδίτη.
    Εν τέλει θα έλεγα ότι το ωροσκόπιο - το κάθε ωροσκόπιο - θα μπορούσε - εκτός από τις άλλες μεθόδους - να ιδωθεί σαν μία σχέση μεταξύ Μεσουρανήματος και Ωροσκόπου. Ποιος θέλω να είμαι σε σχέση με το ποιος είμαι. Πού θέλω να πάω σε σχέση με το από πού ξεκινάω. Κι εκεί υπάρχει μία σχέση μεταξύ ¶ρη και Αφροδίτης. Το θέλω να πάω σχετίζεται με την επίδραση που κατέγραψες που συγκεντρώνεται γύρω από τον ¶ρη. Το πού είμαι ή το από πού ξεκινάω σχετίζεται πιστεύω με την επίδραση γύρω από την Αφροδίτη. Μεταξύ των δύο υπάρχουν συνδέσεις και δεν είναι τυχαίο ότι περνάνε και τα δύο μέσα από όψεις με τον Ουρανό... Αλλά η βασική αντίθεση που πρέπει να ξεπεραστεί είναι συγκεκριμένη και συνοψίζεται στην εξής πρόταση. Ξέχασε - αν μπορείς μια και ο ¶ρης είναι και ανάδρομος - τη γνώμη των άλλων και την ανάγκη σου για αποδοχή και προχώρα μπροστά για τον εαυτό και για τη γνώση...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Quote Originally Posted by Vassilis13 View Post
    Μου είχε γεννηθεί η απορία πριν διαβάσω την ανάλυση σου, όταν ακόμα διάβαζα την εσωτερική αστρολογία του Λήο. Κι εκείνος ισχυριζόταν ότι οι προσωπικότητες πέρα από την επίδραση των οίκων και των πλανητών, κάποια στιγμή αρχίζουν να ταυτίζονται με ένα συγκεκριμένο πλανήτη...
    Βέβαια εκείνος απευθυνόταν σε πιο εσωτερικά ζητήματα...
    Kι αυτό το πιστεύω. Πιστεύω ακόμα ότι κάποιες εποχές, οι εσωτερικές εξελίξεις φαίνονται και επιβεβαιώνονται καθαρά και από τους προοδευμένους χάρτες. Προσωπικά έχω εκπλαγεί με τις κατευθύνσεις που τις εμπιστεύομαι πια σχεδόν τυφλά πολλά χρόνια.

Ένα άλλο ζήτημα που με έχει απασχολήσει στο συγκεκριμένο χάρτη είναι οι δεκανοί στα αέρινα ζώδια... Αν παρατηρήσεις, η Αφροδίτη είναι στους Διδύμους, αλλά στο δεκανό του Ζυγού. Ο Ουρανός είναι στο Ζυγό, επίσης στον πρώτο δεκανό του Ζυγού. Και ο ¶ρης στον Υδροχόο είναι κι αυτός στο δεκανό του Ζυγού. Όλα αυτά δημιουργούν μία υπόγεια επίδραση γύρω από την Αφροδίτη.
    Με τους δεκανούς είχα ασχοληθεί πάρα πολύ τα πρώτα χρόνια, και σήμερα πιστεύω ότι τους είχα υπερεκτιμήσει. Αυτό είναι προσωπική άποψη. Θα πούμε περισσότερο και γι'αυτά με τον καιρό.

Εν τέλει θα έλεγα ότι το ωροσκόπιο - το κάθε ωροσκόπιο - θα μπορούσε - εκτός από τις άλλες μεθόδους - να ιδωθεί σαν μία σχέση μεταξύ Μεσουρανήματος και Ωροσκόπου. Ποιος θέλω να είμαι σε σχέση με το ποιος είμαι.Πού θέλω να πάω σε σχέση με το από πού ξεκινάω.
    Αυτό το δείχνει και ο άξονας 4ου-10ου και ο άξονας δεσμών Σελήνης. Ο Ωροσκόπος προσωπικά για μένα έχει πάντα πολύ λιγότερη σημασία από αυτά. (Θα σας κουράσω ίσως λίγο με τις αιρετικές μου θέσεις σε μερικά ζητήματα, αλλά έχω πειστεί ότι μεταξύ 4ου και 10ου παίζεται το παιχνίδι της ''αποστολής'' - προορισμού, κι εκεί είναι το πολύ ''χοντρό παιχνίδι'' σε όλους τους χάρτες.

Αλλά η βασική αντίθεση που πρέπει να ξεπεραστεί είναι συγκεκριμένη και συνοψίζεται στην εξής πρόταση. Ξέχασε - αν μπορείς μια και ο ¶ρης είναι και ανάδρομος - τη γνώμη των άλλων και την ανάγκη σου για αποδοχή και προχώρα μπροστά για τον εαυτό και για τη γνώση...
    Αυτή η ''προτροπή'' όμως για μένα προέρχεται καθαρά από τη Σελήνη και το νότειο δεσμό στον 4ο κι όχι από την Αφροδίτη. Αυτό το ''ξέχασε την γνώμη των άλλων και την ανάγκη για αποδοχή και προχώρα μπροστά για τον εαυτό σου και για τη γνώση που λες το είχα αποδώσει στον 4ο οίκο σου. Ο Λέων στον 4ο παίζει μεγάλο ρόλο, μην τον υποτιμάς και είναι και ο νότειος δεσμός εκεί, γι'αυτό τόνισα αυτό τον άξονα στοιχείων γύρω από 4ο και γύρω από Μεσουράνημα στο πρώτο μου post όχι τυχαία. Θέλει το άτομο να ξεφύγει από το εγώ για να δημιουργήσει, να ξεφύγει από την ατομικότητα και πιθανόν και από την ανάγκη για επιδοκιμασία που είναι τυπικό λιονταρίσιο αίτημα (Σελήνη/Λέοντα, νότειος δεσμός Σελήνης στον 4ο και στο Λέοντα) και να απελευθερωθεί, πιθανόν και από μια οικογένεια.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Jimy Pappalardo View Post
    Αυτό το δείχνει και ο άξονας 4ου-10ου και ο άξονας δεσμών Σελήνης. Ο Ωροσκόπος προσωπικά για μένα έχει πάντα πολύ λιγότερη σημασία από αυτά. (Θα σας κουράσω ίσως λίγο με τις αιρετικές μου θέσεις σε μερικά ζητήματα, αλλά έχω πειστεί ότι μεταξύ 4ου και 10ου παίζεται το παιχνίδι της ''αποστολής'' - προορισμού, κι εκεί είναι το πολύ ''χοντρό παιχνίδι'' σε όλους τους χάρτες.
    Από ψυχολογικής πλευράς ισχύει αυτό που λες, Δημήτρη. Δηλαδή ο άξονας 4ου - 10υ δείχνει τη βασική αντίθεση υποσυνείδητου - συνειδητού, από πού έρχομαι και πού πάω, αλλά η αντίθεση αυτή δε λαμβάνει υπόψη της καθόλου τα σωματικά χαρακτηριστικά. Εκεί μπαίνει ο Ωροσκόπος. Τι θέλω να πω... Κάποιος μπορεί να έχει ψυχολογική ανάγκη να ξεφύγει από κάτι και να θέλει να γίνει κάτι άλλο, αλλά να μην τον βοηθάει το σώμα του, π.χ. να έχει κάποιο πρόβλημα υγείας ή να θέλει να γίνει αθλητής, αλλά να έχει κάποια αναπνευστική ασθένεια. Οι σωματικοί περιορισμοί που θα πρέπει να ξεπεράσει πιστεύω υποδεικνύονται από τον ωροσκόπο.

Αυτή η ''προτροπή'' όμως για μένα προέρχεται καθαρά από τη Σελήνη και το νότειο δεσμό στον 4ο κι όχι από την Αφροδίτη. Αυτό το ''ξέχασε την γνώμη των άλλων και την ανάγκη για αποδοχή και προχώρα μπροστά για τον εαυτό σου και για τη γνώση που λες το είχα αποδώσει στον 4ο οίκο σου. Ο Λέων στον 4ο παίζει μεγάλο ρόλο, μην τον υποτιμάς και είναι και ο νότειος δεσμός εκεί, γι'αυτό τόνισα αυτό τον άξονα στοιχείων γύρω από 4ο και γύρω από Μεσουράνημα στο πρώτο μου post όχι τυχαία. Θέλει το άτομο να ξεφύγει από το εγώ για να δημιουργήσει, να ξεφύγει από την ατομικότητα και πιθανόν και από την ανάγκη για επιδοκιμασία που είναι τυπικό λιονταρίσιο αίτημα (Σελήνη/Λέοντα, νότειος δεσμός Σελήνης στον 4ο και στο Λέοντα) και να απελευθερωθεί, πιθανόν και από μια οικογένεια.
    Σωστά με διορθώνεις, γιατί το βασικό αίτημα δηλώνεται από την αντίθεση που περιγράφεις. Αυτό που προσδίδει όμως ο Ωρσοκόπος είναι το πώς αντιδρά το άτομο σε όλη αυτή την κατάσταση. Ποια είναι η οδός που επιλέγει για να δηλώσει το "εγώ είμαι". Στην περίπτωση αυτή ο Ωροσκόπος Δίδυμος και η Αφροδίτη που είναι μαζί του υποδηλώνει μία προσωπικότητα, που αναζητεί τους συμβιβασμούς με το περιβάλλον (περιβάλλον όμως που είναι απρόβλεπτο και τον βασανίζει και δεν τον αφήνει στη ναρκισσιστική ραστώνη, όπως δηλώνει ο Ουρανός που κάνει τρίγωνο με την Αφροδίτη).. Αυτή η Αφροδίτη είναι και σε εξάγωνο με τη Σελήνη (δεν την πολυσυμπαθεί τη μάνα και την οικογένεια, όπως θα γινόταν με ένα τρίγωνο, αλλά συνεργάζεται μαζί τους αναγκαστικά - και εν τέλει φέρνει αποτέλεσμα - γιατί σιχαίνεται τις συγκρούσεις).

Με άλλα λόγια ο άξονας 4ου-10ου θα μας δείξει βεβαίως το βασικό αίτημα αλλά ο Ωροσκόπος και ο κυβερνών πλανήτης σε συνδιασμό με το Μεσουράνημα θα μας δείξουν πώς θα αντιδράσει το άτομο με σκοπό το self statement.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Quote Originally Posted by Vassilis13 View Post
    Οι σωματικοί περιορισμοί που θα πρέπει να ξεπεράσει πιστεύω υποδεικνύονται από τον ωροσκόπο.
    'Oχι κυρίως από τον Ωροσκόπο κατά τη γνώμη μου. 'Οχι τόσο απ'αυτό, όσο από τον 'Ηλιο και τον 'Αρη, ειδικά σε αρσενικό Ωροσκόπιο. Επίσης κάνε έρευνα στον ελεύθερο χρόνο σου για μεσοδιαστήματα 'Ηλιου/Ποσειδώνα, 'Αρη/Ποσειδώνα, Κρόνου/Ποσειδώνα, Ποσειδώνα/Πλούτωνα, Κρόνου/Ουρανού, 'Αρη/Κρόνου (κυρίως και όχι μόνο αυτά τα μεσοδιαστήματα). Υπάρχουν σύμφωνα με 'Εμπερτιν 10 μεσοδιαστήματα σημαντικά για παθολογικές καταστάσεις που μπλοκάρουν την ενέργεια όταν κάνουν όψεις κυρίως με προσωπικούς πλανήτες.

Σωστά με διορθώνεις, γιατί το βασικό αίτημα δηλώνεται από την αντίθεση που περιγράφεις. Αυτό που προσδίδει όμως ο Ωρσοκόπος είναι το πώς αντιδρά το άτομο σε όλη αυτή την κατάσταση. Ποια είναι η οδός που επιλέγει για να δηλώσει το "εγώ είμαι". Στην περίπτωση αυτή ο Ωροσκόπος Δίδυμος και η Αφροδίτη που είναι μαζί του υποδηλώνει μία προσωπικότητα, που αναζητεί τους συμβιβασμούς με το περιβάλλον (περιβάλλον όμως που είναι απρόβλεπτο και τον βασανίζει και δεν τον αφήνει στη ναρκισσιστική ραστώνη, όπως δηλώνει ο Ουρανός που κάνει τρίγωνο με την Αφροδίτη).. Αυτή η Αφροδίτη είναι και σε εξάγωνο με τη Σελήνη (δεν την πολυσυμπαθεί τη μάνα και την οικογένεια, όπως θα γινόταν με ένα τρίγωνο, αλλά συνεργάζεται μαζί τους αναγκαστικά - και εν τέλει φέρνει αποτέλεσμα - γιατί σιχαίνεται τις συγκρούσεις). .
    Σωστά τα λες για το πώς αντιδρά το άτομο. Αυτό συμφωνώ ότι είναι θέμα Ωροσκόπου. Νομίζω ότι αυτό που μπλοκάρει τον Ωροσκόπο σου είναι ο Κρόνος που είναι πολύ κοντά. Το τρίγωνο και το εξάγωνο της Αφροδίτης το θεωρώ πάλι δευτερεύον. Η δύναμη του χάρτη σου είναι όλα αυτά γύρω κοντά στο Μεσουράνημα. Τον Κρόνο σου τον θεωρώ είναι υπεύθυνο για την προσωπικότητα που αναζητά τους συμβιβασμούς. Δίνει έναν Κρόνειο χαρακτήρα αυτοέκφρασης, αυτό που λες συμβιβασμούς, αλλά οι καταστάσεις στην τελική θα σε απελευθερώσουν γιατί το αίτημα του χάρτη δεν παύει να είναι ουράνιο. Μ'αυτή την έννοια εννοώ κάποιον χάρτη ''ουράνιο'', ''ποσειδώνιο'' κλπ. Υπάρχουν άνθρωποι που η αυτοέκφρασή τους είναι συγκρατημένη, αλλά το αίτημα τους κατά βάθος είναι άλλο από αυτό που παρουσιάζουν προς τα έξω με τον Ωροσκόπο. Σ'αυτό το χάρτη ειδικά πιστεύω ότι τα κίνητρα (Μεσουράνημα) εδώ είναι πολύ πιο σημαντικά από την αυτοέκφραση και την εξωτερίκευση (Ωροσκόπος) και ότι η απελευθέρωση είναι σχετικά πιο εύκολη.

Με άλλα λόγια ο άξονας 4ου-10ου θα μας δείξει βεβαίως το βασικό αίτημα αλλά ο Ωροσκόπος και ο κυβερνών πλανήτης σε συνδιασμό με το Μεσουράνημα θα μας δείξουν πώς θα αντιδράσει το άτομο με σκοπό το self statement.
    Πώς θα αντιδράσει, σωστά το λές. Αυτό είναι ο Ωροσκόπος. Το βασικό αίτημα παραμένει ουράνιο, υπάρχει όμως κάποιο μπλοκάρισμα της αυτοέκφρασης λόγω Κρόνου που θα ξεπεραστεί κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες ΟΤΑΝ ΤΟ ΑΤΟΜΟ ΒΡΕΙ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΥΡΑΝΙΟΣ. 'Οταν ασχολείσαι με Εσωτερισμό, έρευνα Παραψυχολογίας, Αστρολογία, Επιστημονική Φαντασία κλπ, θα δεις ότι τότε είσαι ο εαυτός σου, αυτό λέει πολλά. Αυτό το μπλοκάρισμα του Κρόνου κοντά στον Ωροσκόπο δεν μου δίνει δικαίωμα να χαρακτηρίσω αυτό τον χάρτη Κρόνειο. Θα το έλεγα αν υπήρχαν αν πολύ περισσότερες ενδείξεις, αλλά εδώ ο Κρόνος δεν είναι ο πιο καθοριστικός παράγοντας κατά τη γνώμη μου.

Υπάρχουν και οι μεικτοί τύποι επίσης, κάτι που μπορεί να αναλύσω αργότερα για να δείξω τι εννοώ.

Όνομα:
    Βασίλης

Χμ, ο Κρόνος νομίζω έχει κάποια άλλη λειτουργία... δηλώνει στο 12ο οίκο τα πισώπλατα μαχαιρώματα και το σφίξιμο, την έλλειψη χαλαρότητας... η Αφροδίτη σημαίνει κάτι άλλο... σημαίνει κάποιον που δεν επιθυμεί να διεκδικεί, που χρησιμοποιεί τα φυσικά του χαρίσματα για να περνάει το δικό του. Δηλώνει και κάποια πράγματα για τη σεξουαλικότητα αν θέλεις, που όμως δεν είναι του παρόντος να αναφέρει κανείς εδώ... Αλλά ο ψυχισμός και η σεξουαλικότητα είναι πάρα πολύ δεμένες έννοιες... Γενικότερα Θα έλεγα ότι Κρόνος και Αφορδίτη στη συγκεκριμένη περίπτωση λειτουργούν και συμπληρωματικά. Ο Κρόνος καρφώνει και η Αφροδίτη βρίσκει τρόπους να ξεφεύγει...

Τελικά πάντως νομίζω ότι κάπου εδώ θα κάνω μία παύση... για να μη μονοπωλήσω και τη συζήτηση κι επειδή έχω βγει νομίζω και off topic, αναφερόμενος σε ανάλυση δικού μου ωροσκοπίου...

Ευχαριστώ για την ανταπόκριση στο διάλογο...

Καλησπερα. Να ρωτήσω κατι και γω..οταν ένας πλανήτης είναι σε κρίσιμες μοιρες, θεωρείται τονισμένος ?

Εν τέλει θα έλεγα ότι το ωροσκόπιο - το κάθε ωροσκόπιο - θα μπορούσε - εκτός από τις άλλες μεθόδους - να ιδωθεί σαν μία σχέση μεταξύ Μεσουρανήματος και Ωροσκόπου. Ποιος θέλω να είμαι σε σχέση με το ποιος είμαι.Πού θέλω να πάω σε σχέση με το από πού ξεκινάω.

Και κατι ακόμα σε σχεση με τα παραπάνω. Κρόνος στον 4ο, Διας στον 10ο. Τι σημαίνει αυτό ? Οτι πρέπει να ξεπεραστεί ο περιορισμός του κρόνου με στόχο την επεκταση του δια? Κατι τετοιο?

Quote Originally Posted by dream_on View Post
    Και κατι ακόμα σε σχεση με τα παραπάνω. Κρόνος στον 4ο, Διας στον 10ο. Τι σημαίνει αυτό ? Οτι πρέπει να ξεπεραστεί ο περιορισμός του κρόνου με στόχο την επεκταση του δια? Κατι τετοιο?
    Ναι, ακριβώς αυτό. Στον 4ο για μένα ο Κρόνος είναι που μπορεί να λειτουργήσει σαν άγκυρα για τον χάρτη, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και σαν γερός βράχος πάνω στον οποίο θα ανέβεις, θα πατήσεις γερά για να φτάσεις τις φιλοδοξίες σου (Δίας στο 10ο). Προτίμησε να το δεις σαν βράχο και όχι σαν άγκυρα, για να πας μπροστά. Εξαρτάται κι από τον υπόλοιπο χάρτη. Γερές βάσεις θα οδηγήσουν στην επιτυχία μέσα από εμπόδια. Η επιτυχία αυτή δεν θα σου χαριστεί αλλά θα είναι πολύ στέρεη όταν κατακτηθεί, αυτή είναι η άποψή μου χωρίς να έχω την όλη εικόνα.

Ευχαριστώ πολυ. Αυτο που μ αρέσει στην αστρολογία, είναι οτι η ερμηνεία θέλει έμπνευση. Αρκει να ξέρει κανείς τα βασικα

Τον Κρόνο σου τον θεωρώ είναι υπεύθυνο για την προσωπικότητα που αναζητά τους συμβιβασμούς. Δίνει έναν Κρόνειο χαρακτήρα αυτοέκφρασης, αυτό που λες συμβιβασμούς, αλλά οι καταστάσεις στην τελική θα σε απελευθερώσουν γιατί το αίτημα του χάρτη δεν παύει να είναι ουράνιο.
    Συγγνώμη, μια διευκρίνηση εδώ, αν γίνεται: Ο Κρόνος υπεύθυνος για συμβιβασμούς; Από που προκύπτει αυτή η ερμηνεία; Για ρεαλισμό ίσως να είναι υπεύθυνος, αλλά τόση έμφαση στο συμβιβασμό; Υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος λόγος εδώ που υποδεικνύεται από το σύνολο του χάρτη ώστε να τονίζεται κάτι τέτοιο;

Page 3 of 8 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)