- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 76
-
24-06-2007, 03:27 PM #1
Πλανήτες με έντονη θέση στο χάρτη
Καλημέρα. Μήπως θα μπορούσε κάποιος να μου εξηγήσει τι εννοούμε όταν λέμε ότι κάποιος πλανήτης έχει έντονη θέση στο χάρτη μας? Δεν καταλαβαίνω δηλαδή τι θα πει π.χ "έχω τονισμένο τον ουρανό".Το μόνο που μπορώ να φανταστώ είναι το είδος και ο αριθμός των όψεων που κάνει ο πλανήτης με άλλους...έτσι είναι??:weird::weird::weird:
Θέλω να σου κάνω ότι η άνοιξη στις κερασιές.....
-
24-06-2007, 03:34 PM #2
Re: Πλανήτες με έντονη θέση στο χάρτη
Αυτή η φράση που συχνά χρησιμοποιείται νομίζω έχει να κάνει με πολλές ενδείξεις που μπορεί να υπάρχουν ως προς έναν πλανήτη. π.χ. ένας πλανήτης μπορεί να θεωρηθεί έντονος/ ισχυρός, όταν βρίσκεται στο ζώδιο κυριαρχίας του, όπου βγάζει τις ιδιότητες που έχει σε ιδανικό βαθμό. π.χ. μία Σελήνη στον Καρκίνο ή μία Αφροδίτη στον Ταύρο ή τον Ζυγό.
Επίσης, μπορεί να θεωρηθεί ισχυρός όταν βρίσκεται στο ζώδιο της έξαρσής του, όπου οι ιδιότητές του εκφράζομαι στον μέγιστο βαθμό. π.χ. μια Σελήνη στον Ταύρο.
Αν δεν απατώμαι, ακόμα και η οικοθέτηση ενός πλανήτη μπορεί να τον καταστήσει ισχυρό, δηλαδή να βρίσκεται σε έναν οίκο που πρωτοτυπικά τον εκφράζει. π.χ. η Σελήνη να βρίσκεται στον 4ο οίκο (ως κυρίαρχος του Καρκίνου και επειδή ο Καρκίνος είναι το 4ο ζώδιο).
Σίγουρα παίζει ρόλο και το σύνολο των όψεων που σχηματίζει. Αυτό δηλώνει ότι έχει μεγάλη εμπλοκή στη σύνθεση του συνόλου του χάρτη.
Αν υπάρχει και κάτι άλλο, ίσως κάποιο άλλο μέλος μπορεί να βοηθήσει!
-
24-06-2007, 04:03 PM #3
Εγώ από ότι έχω διαβάσει και με αρκετή επιφύλαξη, αυτό το λέμε όταν ένας πλανήτης κάνει πολλές όψεις με άλλους δίνοντας μας έτσι αρκετές από τις ιδιότητες του! Βέβαια δεν είμαι σίγουρη... Αλλά από ότι έχω καταλάβει μάλλον αυτό είναι!
I'm not a perfect girl.My hair does'nt always stay in place & I spill things a lot. I'm pretty clumsy & sometimes I have a broken heart.My friends and I sometimes fight & maybe some days nothing goes right.but when I think about it & take a step back I remember how amazing life truly is & that maybe.just maybe.
I like beeing unperfect...
-
24-06-2007, 04:12 PM #4
-
24-06-2007, 04:15 PM #5
Θέλω να σου κάνω ότι η άνοιξη στις κερασιές.....
-
24-06-2007, 04:19 PM #6
I'm not a perfect girl.My hair does'nt always stay in place & I spill things a lot. I'm pretty clumsy & sometimes I have a broken heart.My friends and I sometimes fight & maybe some days nothing goes right.but when I think about it & take a step back I remember how amazing life truly is & that maybe.just maybe.
I like beeing unperfect...
-
24-06-2007, 08:45 PM #7
Παράδειγμα - γυναικείος χάρτης :
Ποσειδώνας στο Μεσουράνημα, 'Ηλιος σε όψη με Ποσειδώνα, Σελήνη σε όψη με Ποσειδώνα, και επιπλέον ανατέλλουν οι Ιχθείς. 'Ηλιος, Ερμής, Σελήνη στον Κριό αλλά όχι στον 1ο ή στον 10ο, αλλά σε εσωστρεφείς οίκους (αν μου επιτρέπετε την γλωσσολογική αυθαιρεσία). πχ σε 2ο, 12ο, 4ο. Συμπέρασμα ? : Καθαρά Ιχθυακή προσωπικότητα. Σας μιλάω από προσωπικές εμπειρίες. Αυτό θα πει τονισμένος Ποσειδώνας. Μια υπερευαισθησία, καλοσύνη, απόλυτη θηλυκότητα - παθητικότητα, απουσιάζει τελείως κάθε στοιχείο εριστικότητας, εγωισμού και αυταρχισμού. Καλλιτεχνικές αναζητήσεις, καλλιτεχνικό επάγγελμα, φαντασία, ευπιστία, τάση να γίνεται θύμα και να εξαπατάται από macho men, αναζήτηση ενός τρυφερού ρομαντικου υπερευαίσθητου συντρόφου. Οι κινήσεις έχουν μια χάρη και μια χαλαρότητα, απουσιάζει η ένταση και η νευρικότητα που θα περιμέναμε με τόσο τονισμένο το ζώδιο του Κριού. Το πρότυπο συζύγου γι'αυτήν ('Ηλιος) δεν είναι ένας macho υπερ-αποφασιστικός άντρας γιατί έχει αυτή την έντονη όψη Ηλίου Ποσειδώνα. Αυτό ήταν ένα παράδειγμα τονισμένου Ποσειδώνα. Το πρότυπο εραστή ('Αρης) στους Ιχθείς πάλι ή σε όψη με Ποσειδώνα ή στον 12ο.
Αυτό θα πει Ποσειδώνιο άτομο και μετά έχουμε ν'ασχοληθούμε με το φάσμα των Ποσειδώνιων τύπων. Ποσειδώνιος με την παραπάνω έννοια (καλή ποιότητα αλλά μαρτυρική) και Ποσειδώνιος απ'την αρνητική (απατεώνας, ψεύτης ή ακόμα και ναρκομανής). Η κουλτούρα και οι συνθήκες ανατροφής θα προσδιορίσουν ακόμα περισσότερα αν ο τονισμένος Ποσειδώνας θα οδηγήσει σε λύτρωση ή σε αυτοκαταστροφή.
Περισσότερα παραδείγματα προσεχώς.
-
24-06-2007, 09:12 PM #8
Μία ερώτηση Δημήτρη, σχετικά με τους εσωστρεφείς οίκους. Υπάρχει κάποια συγκεκριμένη κατηγοριοποίηση;
-
24-06-2007, 09:35 PM #9
Παράδειγμα 2 : Τονισμένος Κρόνος - ανδρικός χάρτης
Ο Ωροσκόπος στον Λέοντα αλλά σε σύνοδο με τον Κρόνο και τη Σελήνη. Το Μεσουράνημα είναι στον Ταύρο αλλά σε τετράγωνο με τον Κρόνο. Δίδασκε πολύ καιρό, και ήταν ένας μάλιστα ένας πολύ αυστηρός δάσκαλος, άρα ένα πρόσωπο ''εξουσίας'' - ''αυθεντίας''. Ο 'Ηλιος στο Μεσουράνημα του ενισχύει επιπλέον τα αιγοκερίσια - κρόνεια χαρακτηριστικά της προσωπικότητας. Τέτοιοι άνθρωποι μπορεί συχνά να είναι είτε καθηγητές είτε δημόσιοι υπάλληλοι σε υψηλά πόστα και όχι μόνο. Μια υπερβολικά ανεπτυγμένη αίσθηση του καθήκοντος κάνουν το άτομο αποστασιοποιημένο, αντικειμενικό, τίμιο αλλά και μοναχικό. Θέλει να βασίζεται σε χειροπιαστά δεδομένα και απορρίπτει οτιδήποτε ασαφές. 'Ενα πρόσωπο αναφοράς, πατέρας ή μητέρα, παρουσιάζονται με ταμπού, αναστολές ή είναι πολύ αυστηροί και συντηρητικοί. Το ίδιο θα συνέβαινε και αν ο Κρόνος ήταν στον 4ο ή πολύ κοντά στο Μεσουράνημα. Παρουσιάζει υπερβολική σοβαρότητα και υπευθυνότητα. Η ζωή αυτού του ατόμου είναι εξαιρετικά αυτοπειθαρχημένη. Είναι ολιγαρκής και ψύχραιμος. Δεν κλαίει εύκολα όπως κάποιος που θα είχε Σελήνη και Ωροσκόπο στο Λέοντα χωρίς όψεις με Κρόνο, και φιλτράρει προσεκτικά τα βιώματά του αποφεύγοντας τις υπερβολές.
-
24-06-2007, 10:17 PM #10
Είναι κάπως αυθαίρετη η ορολογία, αλλά μάλλον έχει βάση :
Κυρίως εσωστρεφείς οίκους θεωρώ 2ο και 4ο οίκο, 8ο και 12ο.
2ος οίκος, επειδή έχει αντιστοιχία στην Αφροδίτη, το απόλυτο θυλυκό, το εσωστρεφές και παθητικό-δεκτικό. Παθητική κατάσταση σε αντίθεση με τον 'Αρη και τον 1ο οίκο.
4ος οίκος, που έχει αντιστοιχία στην Σελήνη, την μάνα, την μήτρα, την θαλπωρή μας, και το ζώδιο του Καρκίνου. Είμαστε πριν την γέννησή μας κλεισμένοι κάπου και τα περιμένουμε όλα από τους άλλους.
8ος οίκος, που αφορά εσωτερικές διεργασίες μεταμόρφωσης, υποσυνείδητο, και ακόμα και σεξουαλικότητα (ακόμα και το σεξ είναι μια καθαρά προσωπική υπόθεση :bigsmile: κεκλεισμένων των θυρών). Επίσης ο συμβολικός και πραγματικός θάνατος που κατά βάθος είναι μια μοναχική υπόθεση. 'Ερχομαι και φεύγω μόνος μου από την ζωή.
12ος οίκος, που έχει αντιστοιχία στον Ποσειδώνα, την φυγή, την απομόνωση, τις φυλακές, ορατές και αόρατες φυλακές.
Φυσικά υπάρχουν εξαιρέσεις που πολλοί άνθρωποι δραστηριοποιούνται σε εθελοντισμούς, φιλανθρωπίες, προστατεύουν αδύναμους κλπ, και έχουν έντονα τονισμένο τον 12ο οίκο, οπότε διάγουν εξωστρεφή βίο, αλλά κι αυτό πιστεύω βγαίνει λόγω πολικότητας με τον 6ο οίκο που είναι ο οίκος της κοινωνικής υπηρεσίας και της εργασίας, ο οίκος της Παρθένου. 0 6ος και ο 10ος είναι οίκοι που σχετίζονται με κοινωνική ένταξη και παραγωγή. Ενώ ο 4ος δεν σχετίζεται με κοινωνικά ζητήματα, αλλά με προσωπικά συναισθήματα, βαθμό ασφάλειας, ρίζες, και πολύ πιο εσωτερικά ζητήματα.
Ο 2ος είναι κι αυτός ο οίκος της ηδονής και της απόλαυσης, οπότε και εδώ το άτομο έχει κύριο μέλημα την προσωπική απόλαυση, άνεση, υλικά αγαθά και λιγότερο την κοινωνία. Είναι ο οίκος του ''παίρνω'', ''δέχομαι κάτι με ανοιχτό το στόμα'', είτε είναι τροφή, είτε παθιασμένα φιλιά από κάποια γυναίκα, και οποιαδήποτε χαρά και ηδονή. Ο 2ος αντιστοιχεί στο λεγόμενο ''στοματικό στάδιο'' για το οποίο μίλησε ο Φρόυντ. Γι'αυτό αντιστοιχεί και στο ηδυπαθές ζώδιο του Ταύρου. Είναι καθαρά οίκος της ηδονής για μένα και πιστεύω πολύ περισσότερο και από τον 8ο σε μερικές περιπτώσεις.
Ο 1ος οίκος είναι κι αυτός υπό μια έννοια αντικοινωνικός, αλλά όχι καθαρά εσωστρεφής, εφόσον το άτομο και η προσωπικότητα τοποθετείται μεν πάνω από την κοινωνία και τους άλλους, αλλά προβάλλεται και εκτίθεται, δεν κρύβεται. Ο 1ος αντιστοιχεί στο ζώδιο του Κριού, που για μένα είναι αυτό το σύμβολο του εγωισμού και όχι ο Λέων όπως πιστεύεται.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 5 users browsing this thread. (0 members and 5 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.