s
[Συζήτηση] Oι δώδεκα θεοί του ολύμπου στο ζωδιακό κύκλο - Page 5
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 5 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5
Results 41 to 46 of 46

Re: Oι Δώδεκα θεοί του Ολύμπου στο ζωδιακό κύκλο

Quote Originally Posted by Vassilis13 View Post
    Και στην ελληνική μυθολογία δηλαδή ο Απόλλωνας ήταν ναρκισσιστής όπως ο Λέων; Ήταν ήρωας όπως ο Ηρακλής (κατεξοχήν σύμβολο του Λέοντα, αν με ρωτήσεις); Ηγέτης; Που γινόταν θυσία για τους άλλους; Ή ήταν μάντης, καλλιτέχνης και προστάτης της λογικής; Τι σχέση έχει ο Απόλλωνας που είναι ο κατεξοχήν ορθολογικός θεός με την εγωική μανία του Λέοντα και το γεγονός ότι τυφλώνεται από τις κολακείες των άλλων;
    Mα γι'αυτό λέω συνέχεια από την ώρα που ξεκίνησε αυτό το θέμα, ότι κανένα ζώδιο δεν μπορεί να βρει την αποκλειστική του αντιστοιχία σε έναν θεό. 'Εχει απολλώνια στοιχεία όμως ο Λέων, αλλά είναι κι αυτό ένα πολύ παρεξηγημένο ζώδιο. Δεν έχει μανίες ο Λέων, αυτή είναι η άποψή μου. Πάθος έχει όπως πολύ σωστά λές, αλλά δεν είναι διονυσιακό το πάθος του γιατί είναι ηλιακό ον, γι'αυτό και πολύ μόνο κατά βάθος. Και απορώ γιατί αποδίδουν όλοι το ΕΓΩ στον Λέοντα αφού το ΕΓΩ αντιστοιχεί στον Κριό, που εκφράζει τη μονάδα και την προσωπικότητα και τον 1ο οίκο. Ο Λέων είναι παιδί του Φωτός και όχι του πολέμου και του σεξ (που αυτά τα δυο έχουν κοινά στοιχεία κάποιες φορές). Η οξυθυμία του Λέοντα είναι σαν κι αυτή ενός μικρού παιδιού και η καρδιά του πολύ ευαίσθητη. Είναι ο έρωτας με την ευρύτερη έννοια, έρωτας για τη ζωή και τη δημιουργία. Δεν είναι καλλιτέχνης ο Λέων ? Ο ποιητής της ζωής είναι, υπάρχουν και πολλοί ποιητές λόγω όλης αυτής της υπερευαισθησίας που έχουν, και στον 5ο οίκο αποδίδουν και καλλιτεχνική δημιουργία και αυτοέκφραση.

Όνομα:
    Βασίλης

Λοιπόν είναι ενδιαφέρον αυτό το θέμα που ανοίγεις σχετικά με το ζώδιο του Λέοντα. Την άποψη μου μπορώ να πω μόνο κι οι αναγνώστες μπορούν να συμφωνήσουν ή να διαφωνήσουν.

Ο Λέων είναι κατά τη γνώμη μου ψυχολογικά το ζωδιακό σημείο που η θέληση επιβάλλεται στα πάθη. Αυτό είναι το μάθημα που υποτίθεται πρέπει να πάρει όποιος είναι σε αυτό το ζώδιο. Αυτό συμβολίζουν και οι άθλοι του Ηρακλή.

Ο Λέων ζει τη ζωή, τη χαίρεται, είναι καλλιτέχνης, του αρέσει η ομορφιά, αλλά με μία παιδική ξεγνοιασιά και ανεμελιά όπως λες. Η αίσθηση της ομορφιάς που έχει είναι διαισθητική. Μ'αρέσει ή δε μ' αρέσει. Με έλκει ή δε με έλκει. Δεν έχει νοητικό σχήμα, δεν έχει καλούπι νοητικό, δεν έχει πλατωνική ιδέα που να του αντιστοιχεί.

Η νοητική αίσθηση της ομορφιάς και της αρμονίας είναι κάτι που ξεκινά ως αναζήτηση στους Διδύμους, αλλά τελικά εμφανίζεται στο ζώδιο του Ζυγού ως κατάκτηση και πάντως έχει να κάνει με την Αφροδίτη στην ουράνια έκφραση της.

Σε κάθε περίπτωση ο Λέων δεν έχει σχέση με τη μαντεία και την ενόραση. Θα μπορούσα να σκεφτώ ένα σωρό ζώδια γι' αυτό αλλά όχι το Λέοντα.

Σε ό,τι αφορά το εγώ, ψυχολογικά το εγώ εκφράζεται και από τα τρία ζώδια της φωτιάς. Στον Κριό το εγώ είναι αυθόρμητο, δεν το ελέγχει δηλαδή η θέληση μας. Είναι το εγώ που ξεπετάγεται μπροστά "εγώ θα το αναλάβω αυτό" χωρίς να το πολυσκεφτεί. Στο Λέοντα το εγώ είναι πιο ώριμο και αναλαμβάνει ευθύνες συνειδητά, έχοντας υπολογίσει τις συνθήκες. Στον Τοξότη το εγώ γίνεται αντιληπτό ως δυνατότητα. Είμαι αυτό, αλλά θα μπορούσα να γίνω κι εκείνο. Έχω αυτή, εκείνη και την άλλη δυνατότητα να αναπτυχθώ. Αυτή πιστεύω είναι η διαφορά μεταξύ των τριών ζωδίων.
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Πράγματι είναι πολύ αξιόλογη αυτή η συζήτηση, αλλά δεν βλέπω να υπάρχει μια κοινή νόρμα αναφορικά με τους αρχετυπικούς συμβολισμούς και εκεί κάπου μπερδεύτηκα
    Πρέπει να είσαι έτοιμος να καείς στην ίδια σου τη φλόγα: Πώς να ξαναγεννηθείς, αν δεν γίνεις πρώτα στάχτη;

Ταδε έφη Ζαρατούστρα

Όνομα:
    Βασίλης

Νομίζω είναι φυσιολογικό αυτό μια και καθένας έχει διαφορετική αφετηρία...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    ντινα

Για τον Υδροχοο θα πω γιατι με αφορα , ο Ηφαιστος ταιριαζει γιατι ειναι τεχνιτης και οι περισσοτεροι Υδροχοοι που ξερω ( βαζω και τον εαυτο μου μεσα ) μας αρεσει να φτιαχνουμε πραγματα (κερια , σαπουνια ,με πηλο κ.α. ) με τα χερια μας , μην ξεχναμε οτι στη μυθολογια ο Ηφαιστος εφτιαξε τον πρωτο ανθρωπο την Πανδωρα ,αλλα εχω βρει πολλες ομοιοτητες και με την Ηρα , που ηταν πρωστατιδα του γαμου και η γιορτη του γαμου της γινοταναι το μηνα του Υδροχοου , γιαυτο ο μηνας λεγοταν Γαμηλιων .Ακομη θα διαφωνησω με τον ορο Υδροχοος το ζωδιο των διαζυγιων ,γιατι ειναι αναληθης , τουλαχιστον για τους Υδροχοους που ξερω , μονο των διαζυγιων δεν ειναι και μην ξεχναμε οτι η Ηρα μπορει να χωρησε , αλλα δεν ξαναπαντρευτηκε ποτε , ουτε ειχε αλλο εραστη οπως αλλες θεες και θνητες .

Η δική μου άποψη είναι ότι ο Ταύρος αντιστοιχεί στον Ήφαιστο, ο Ζυγός στην Αφροδίτη και ο Υδροχόος στην Ήρα. Μερικά από τα επιχειρήματά μου αναφέρονται στο παρακάτω link. Για τις υπόλοιπες 9 είμαστε βέβαιοι:bigsmile: Το δυσκολότερο πάντως είναι ο αποσυμβολισμός των 12 μαθητών του Ιησού!! Οι περικοπές στα Ευαγγέλια βλέπετε είναι πολλές και οι πληροφορίες που λείπουν το ίδιο...μόνο για Πέτρο και Ιούδα φαίνεται ξεκάθαρη η κατάσταση...άντε και για Θωμά!

http://www.myhoroscope.gr/%EF%E9-%E5...E8%E5%EF-7485/

Page 5 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 6 users browsing this thread. (0 members and 6 guests)