s
Ερμηνεία και αξιολόγηση όψεων για αρχάριους
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 7 of 7

Re: Κύριες όψεις

Αρκετά διαφωτιστικό το άρθρο σας. Με βάση αυτό άρχισα να ανακαλύπτω αρκετά δυσάρεστα πράγματα σχετικά με τον γενέθλιο χάρτη μου. Την ημέρα που γεννήθηκα σχεδόν όλοι οι πλανήτες ήταν "μαλωμένοι", δηλαδή οι περισσότεροι από αυτούς βρίσκονταν σε όψη αντίθεσης μεταξύ τους ή σε δυσμενή όψη ή οι σύνοδοί τους δεν ήταν ευνοϊκές. Αυτό σημαίνει ότι σε ολόκληρη τη ζωή μου θα αντιμετωπίζω ατυχίες και θα αναγκάζομαι να προσέχω τις κινήσεις που θα ακολουθώ σε οποιαδήποτε φάση της ζωής μου;

Πολύ κατανοητό και χρήσιμο ειδικά για τους "άσχετους" όπως είμαι εγώ. Αλλά....έχω μια τραγικά μεγάλη απορία. έχω στα χέρια μου μια πλήρη ανάλυση των όψεων των πλανητών μου και είναι λίγο σαλάτα......δηλαδή "Ο Ερμής σε Ευμενή όψη με τον ¶ρη: Αναμφίβολα είστε ικανοί στο σχέδιο"...... Πραγματικά καμία σχέση όμως με το άτομό μου.....μα καμία.....εγώ μόνο που λέω τη λέξη μολύβι γίνεται μουτζούρα.....άσε που τη μία λέει η ανάλυση ότι είμαι πολύ πιστή και την άλλη λέει ότι είμαι άπιστη. μετά ότι θα κερδίσω απο την δημοτικότητα και στη συνέχεια διαβάζω ότι πρέπει να προσέχω την δημοτικότητα γιατί θα με βλάψει.....??????? με το μικρό μου μυαλό να υποθέσώ ότι οι όψεις δημιουργούν διαφορετικά και αντικρουόμενα αποτελέσματα και υπερισχύουν οι πιο δυνατές???? το μόνο που συμφωνώ απόλυτα είναι η βασική ανάλυση ζωδίου - ωροσκόπου (δίδυμος - τοξότης και πολύ μ αρέσει....) και επίσης να υποθέσω ότι κάποια πράγματα εκδηλώνονται στην πορεία της ζωής μας??? σας ζάλισα αλλά ξέρω ότι είστε πολύ βοηθητικοί και το αξιοποιώ.....ΜΑΡΙΖΑ:blink:

Όνομα:
    Λίλιαν

Re: Ερμηνεία και αξιολόγηση όψεων για αρχάριους

Αγαπητά μέλη

kassy
    Δεν πρέπει να θεωρείτε άτυχη τη ζωή σας. Αντίθετα είναι πιο ενδιαφέρουσα γιατί θα έχετε προκλήσεις και θα θέλετε να μάχεστε και να γίνεστε καλύτερη. Αν όλα στον χάρτη είναι ευνοϊκά (σχεδόν απίθανη περίπτωση), είμαστε αδρανείς και η ζωή κυλά χωρίς ουσιαστική άνοδο και εξέλιξη. Αλλά όταν έχουμε δύσκολες προδιαγρφές, αυτό σημαίνει πως πρέπει να κατανοήσουμε τις ευαισθησίες μας και μέσα από αυτές τις ευαισθησίες των άλλων. Γινόμαστε πιο εύκολα καλύτεροι. Αγαπήστε τον εαυτό σας όπως περιγράφεται. Αυτό αποφασίσατε να έχετε και πρέπει να το φροντίσετε ουσιαστικά κι όχι εγωιστικά. Να το σεβαστείτε και να δείτε τα δώρα του!

MELINE
    Εύλογη η απορία σας, αλλά βασίζετε τη γνώση σας στα εγχειρίδια των γενικών συμβουλών. Η αστρολογία είναι μία ευρεία γνώση που χρειάζεται μαθήματα ετών για να την κατανοήσετε σε βάθος. Εκεί να μάθετε να κάνετε την σύνθεση των πληροφοριών και να δείτε γιατί δεν λειτουργεί αυτό που λέει στεγνά και αόριστα ένα βιβλίο. Εξ άλλου, η όψη αυτή δείχνει ευχέρεια στην οξύτητα του νου, τάση να λειτουργούμε με ετοιμότητα τον λόγο και πολλά άλλα. Δεν αφορά μόνο το σκίτσο.
    Για τις αντιφατικές απόψεις, είναι φυσικό να υπάρχουν, γιατί εμείς μέσα μας είμαστε γεμάτοι αντιθέσεις. ¶λλοτε ήπιοι, άλλοτε νευρικοί, αλλού τρυφεροί, αλλού επιθετικοί. Αυτό περιγράφει ο χάρτης μας. Είμαστε σύνθεση πολλών στοιχείων, όχι μία επίπεδη περιγραφή. Η προσωπικότητα είναι πολυσχιδής.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Re: Ερμηνεία και αξιολόγηση όψεων για αρχάριους

οκ!! το πιασα!!!! Ευχαριστώ πολύ για την άμεση και κατατοπιστική απάντηση. Ω:bigsmile: ς γνήσιο διδυμάκι εκνευρίζομαι που δεν γίνεται με 5 λεπτά ανάγνωση να μάθω ΟΛΗ την αστρολογία!!! χαχαχαχα! ευχαριστώ και πάλι.:bigsmile: :bigsmile:

Quote Originally Posted by MELINE View Post
    Πολύ κατανοητό και χρήσιμο ειδικά για τους "άσχετους" όπως είμαι εγώ. Αλλά....έχω μια τραγικά μεγάλη απορία. έχω στα χέρια μου μια πλήρη ανάλυση των όψεων των πλανητών μου και είναι λίγο σαλάτα......δηλαδή "Ο Ερμής σε Ευμενή όψη με τον ¶ρη: Αναμφίβολα είστε ικανοί στο σχέδιο"...... Πραγματικά καμία σχέση όμως με το άτομό μου.....μα καμία.....εγώ μόνο που λέω τη λέξη μολύβι γίνεται μουτζούρα.....άσε που τη μία λέει η ανάλυση ότι είμαι πολύ πιστή και την άλλη λέει ότι είμαι άπιστη. μετά ότι θα κερδίσω απο την δημοτικότητα και στη συνέχεια διαβάζω ότι πρέπει να προσέχω την δημοτικότητα γιατί θα με βλάψει.....??????? με το μικρό μου μυαλό να υποθέσώ ότι οι όψεις δημιουργούν διαφορετικά και αντικρουόμενα αποτελέσματα και υπερισχύουν οι πιο δυνατές???? το μόνο που συμφωνώ απόλυτα είναι η βασική ανάλυση ζωδίου - ωροσκόπου (δίδυμος - τοξότης και πολύ μ αρέσει....) και επίσης να υποθέσω ότι κάποια πράγματα εκδηλώνονται στην πορεία της ζωής μας??? σας ζάλισα αλλά ξέρω ότι είστε πολύ βοηθητικοί και το αξιοποιώ.....ΜΑΡΙΖΑ:blink:
    Η προσωπικότητα είναι κάτι πολύπλοκο και σήμερα έχουμε έτοιμες ολόκληρες κατηγορίες προσωπικοτήτων που εξετάζουμε αστρολογικά. Η αντικοινωνική προσωπικότητα, η οριακή, η ψυχαναγκαστική κλπ, ολόκληρα σύνδρομα, όχι απλά χαρακτηριστικά. Ενημερωτικά σας λέω ως παράδειγμα ότι στο τελευταίο τεύχος του Meridian (Ιούνιος 2007), ένα ΕΜΠΟΡΙΚΟΤΑΤΟ περιοδικό (ΝΑΙ ΝΑΙ και αυτά θα πουλούσαν στην Ελλάδα αν το τολμούσαμε), ο Markus Jehle έχει ολόκληρο άρθρο για την οριακή διαταραχή αστρολογικά τη στιγμή που στην Ελλάδα δεν έχουμε ούτε ένα βιβλίο που να διδάσκει στοιχειώδη σύνθεση. Κάτι τέτοια με κάνουν να ζηλεύω τους γερμανούς και τους αυστριακούς. Χομπίστας είμαι αλλά όταν ακούω κάποιους να λένε ότι οι χάρτες έχουν αντιφάσεις, δεν συμερίζομαι την άποψή τους. 'Η όταν διαβάζω αναλύσεις τύπου ''είστε φιλικός, εξωστρεφής, θρασύς, ανοιχτός, γενναιόδωρος, αλλά και εσωστρεφής, τσιγγούνης, ντροπαλός''. Δεν υπάρχουν τέτοιες αντιφάσεις, αυτά είναι κόλπα που εφευρέθηκαν από τις εταιρίες αστρολογικών software ή συντηρούνται από ανεπαρκείς αστρολόγους. Λυπάμαι για το θράσος μου αλλά αυτή είναι η αλήθεια : Η προσωπικότητα ξεκινάει να παρουσιάζει τα γνωρίσματά της από πολύ νωρίς και μέχρι τα 34 περίπου έχει διαμορφωθεί αφού περάσει από αρκετές συγκρούσεις το άτομο (εσωτερικές και εξωτερικές). Σύνθεση γίνεται ωραιότατα. Οι τριμερείς δομές λύνουν το πρόβλημα και το θέμα είναι να ξέρουμε ποιό απ'όλα τα στοιχεία του Ωροσκοπίου δείχνει τί ακριβώς. Φυσικά παίζει μεγάλο ρόλο και η εξέλιξη του Ωροσκοπίου. Προσωπικά εξετάζω πολλά χρόνια όλες τις κατευθύνσεις και την στιγμή που ο Ωροσκόπος ή ο 'Ηλιος και άλλα σημαντικά σημεία αλλάζουν ζώδιο. Ακολουθώ σ'αυτό την διδασκαλία 'Εμπερτιν, αλλά εξετάζω και τις προόδους μόνο για να δω εξέλιξη της ποιότητας του ατόμου - όχι για πρόβλεψη τις προόδους, εκτός αν πρόκειται για μακρόχρονα θέματα υγείας, καταστάσεις που χρειάζεται καιρό για να αναπτυχθούν, όπως πχ προαγωγές κλπ. Το γενέθλιο Ωροσκόπιο δεν είναι μια σφραγίδα που μας βάλανε στο διηνεκές αλλά θα μεταβάλλεται διαρκώς. Η ουσία όμως θα μένει σταθερή και η ουσία είναι ότι η δομή της προσωπικότητας που σύμφωνα με την Ψυχολογία και την Ψυχιατρική έχει ολοκληρωθεί πάνω κάτω στα 30. Γιατί νομίζετε ότι οι Αστρολόγοι λένε ότι ο Ωροσκόπος λειτουργεί μετά τα 30 ? Είναι τυχαίο ? 'Οποιος διαβάζει Ψυχολογία θα δει ότι είναι βασικό αξίωμα της επιστήμης αυτό περί σταθεροποίησης της προσωπικότητας σ'αυτήν περίπου την ηλικία. Λένε όλοι ότι πολύ αργά από τα 20 ξεκινάμε να παρουσίαζουμε τις πιο έντονες τάσεις μας και γύρω στα 30-33 έχουμε ολοκληρωθεί. Θυμάστε όλοι πως είσασταν στα 20 και πως σήμερα, άλλος στα 30, άλλος στα 40, κοκ. Σίγουρα δεν θα είστε οι ίδιοι άνθρωποι. Ερευνήστε και τον κύκλο του Κρόνου που κι αυτός παίζει μεγάλο ρόλο και έχουμε μια απόλυτη ταύτιση των νόμων της Αστρολογίας με τους νόμους της Ψυχολογίας.
    Τα πάντα ρει αλλά οι βάσεις έχουν μπει πολύ νωρίς και το μόνο που μας δείχνει το γενέθλιο είναι οι βάσεις, όχι τί είμαστε τώρα αναγκαστικά.

6. Re: Κύριες όψεις

Quote Originally Posted by Jimy Pappalardo View Post
    Η προσωπικότητα είναι κάτι πολύπλοκο και σήμερα έχουμε έτοιμες ολόκληρες κατηγορίες προσωπικοτήτων που εξετάζουμε αστρολογικά. Η αντικοινωνική προσωπικότητα, η οριακή, η ψυχαναγκαστική κλπ, ολόκληρα σύνδρομα, όχι απλά χαρακτηριστικά.
    Αν και διαφωνώ με την λογική της κατηγοριοποίησης αυτής της μορφής και σε τέτοιον βαθμό, και γενικότερα με την αναγωγή των επί μέρους συμπεριφορών σε σύνδρομα και "σύνδρομα" (δεν είναι και επί του παρόντος, βέβαια), συμφωνώ με την αρχή ότι η προσωπικότητα είναι κάτι πολύπλοκο και ότι οι διαφοροποιήσεις από άτομο σε άτομο είτε από ομάδες ατόμων σε άλλες ομάδες είναι αρκετά μεγάλες.

Αυτό που νομίζω όμως ότι είναι σημαντικότερο και άξιο ανάλυσης και από τον καθένα μας είναι αυτό:
    Το γενέθλιο Ωροσκόπιο δεν είναι μια σφραγίδα που μας βάλανε στο διηνεκές αλλά θα μεταβάλλεται διαρκώς.
    Και αυτό γιατί συνιστά μια ανοικτή αντίληψη για την έννοια της αστρολογίας και θεωρώ ότι δημιουργεί κίνητρα για βελτιώσεις μάλλον παρά εσωστρεφείς συμπεριφορές και περιοριστικές πρακτικές. Αν ζούμε σε ένα Σύμπαν συνεχώς μεταβαλλόμενο (τα πάντα ρει), πώς θα μπορούσαμε εμείς ως χαρακτήρες/προσωπικότητες να παραμένουμε στάσιμοι;
    Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...

Quote Originally Posted by Δ. Μ. View Post
    Αν ζούμε σε ένα Σύμπαν συνεχώς μεταβαλλόμενο (τα πάντα ρει), πώς θα μπορούσαμε εμείς ως χαρακτήρες/προσωπικότητες να παραμένουμε στάσιμοι;
    Ακριβώς αυτή είναι η αλήθεια. Ο άνθρωπος εξελίσσεται και αλλάζει και αναθεωρεί μέσα από τις εμπειρίες του. Οι εμπειρίες διαμορφώνουν προσωπικότητα, γι'αυτό και αργούν τόσο πολύ να εκδηλωθούν γνωρίσματα του Ωροσκόπου, πολλές φορές περίπου στα 30 μας ή και αργότερα, που σύμφωνα με την Ψυχολογία τότε είναι
    που κατασταλάζουν θεωρητικά ''οριστικά'' τα γνωρίσματα μιας προσωπικότητας. 'Ενα μεγάλο όπλο είναι η γνώση του Ωροσκοπίου ενός παιδιού από τους γονείς για να του υποδείξουν τομείς που θα ενεργοποιήσει το δυναμικό του. Να μην στρέψουν π.χ ένα καλλιτεχνικό ταλέντο που δεν έχει μαθηματική σκέψη να γίνει λογιστής. Πολλοί άνθρωποι ανακαλύπτουν σε μεγάλη ηλικία ένα νέο τομέα ενασχόλησης και εγκαταλείπουν άλλες ενασχολήσεις, κι αυτά όλα εξηγούνται αστρολογικά. Αλλάζουν δηλαδή προτιμήσεις, και κοσμοθεωρίες και ακόμα και χώρα, γιατί κάτι υπάρχει μέσα τους που τους λέει ''τώρα θα κοιτάξεις αυτό, αύριο το άλλο''. Η ανάγκη της ψυχής να εναρμονιστεί με το σύμπαν είναι αδιάκοπη.

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)