s
ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Αστρολογία;
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Results 1 to 5 of 5
  1. #1
    Join Date
    May 2005
    Όνομα:
    ΑΚΗΣ
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    271

    ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Αστρολογία;

    Το τι είναι η Αστρολογία είναι ένα ερώτημα που ψάχνει απάντηση. Βέβαια πολλές φορές αναρωτήθηκα το τι δεν είναι η Αστρολογία. Αλλά ο σκοπός μου δεν είναι ούτε να προσηλυτίσω κανέναν αλλά ούτε κάνω κάποιον να με ακούσει παρά την θέλησή του. Δεν νοιώθω την ανάγκη, αν θέλετε, να μπω κάτω από μια ταμπέλα.

    Η Αστρολογία δεν έχει σχέση με Θρησκείες, παραθρησκείες, αιρέσεις, αθεΐα, μάγια, ή λατρεία στα Ουράνια σώματα όπως θέλουν κάποιοι στενοκέφαλοι να πιστεύουν. Τα Άστρα και οι Πλανήτες είναι για τον Αστρολόγο, ότι οι Αριθμοί για τον Μαθηματικό οι αριθμοί, ότι για τον Φιλόλογο τα Αρχαία Κείμενα, ότι για τον Μικροβιολόγο τα Μικρόβια. Δηλαδή αντικείμενα προς έρευνα και τελικά η δουλειά μας. Καμία σχέση με λατρείες, θεοποίηση των Ουράνιων Σωμάτων και άλλα τέτοια βλακώδη, που τελικά σου φέρνουν λύπη και αγανάκτηση ακούγοντας τα από "μορφωμένους" ανθρώπους. Άλλωστε η μόρφωση με την παιδεία ουδεμία σχέση έχουν.

    Η Αστρολογία είναι ένας συνδυασμός Τέχνης & Επιστήμης. Λέω συνδυασμός διότι εξ ορισμού δεν πληρει ούτε τον όρο "επιστήμη" αλλά ούτε τον όρο "τέχνη". Άλλωστε ειδικά για τον όρο "ΕΠΙΣΤΗΜΗ" με την αρχαιοελληνική έννοια του όρου (ΕΠΙΣΤΑΜΑΙ = ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΛΑ) καμιά από τις επίσημες επιστήμες δεν πλήρη την πραγματική έννοια του όρου διότι είναι όλες υπό εξέλιξη. Είναι πασιφανές πως αν προσεγγίσουμε το θέμα του τι είναι Αστρολογία, μέσω της Ελληνικής Γλώσσας, θα πάρουμε επ΄ ακριβώς την απάντηση. Θα δανειστώ ένα απόσπασμα από το βιβλίο του διακεκριμένου Μαθηματικού Ελευθέριου Αργυρόπουλου "Η ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΩΔΙΚΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ" ένα βιβλίο που σας το συνιστώ ανεπιφύλακτα . Λέγει λοιπόν στο εν λόγω βιβλίο … "Ο ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ". Ακόμη κι αν δεν σας ικανοποιεί αυτή η εξήγηση είμαι διατεθειμένος να σας δώσω ακόμα μια. Οι χαρτομάντεις, οι ταρωμάντεις, κρυσταλλομάντεις, έχουν μέσα την λέξη ΜΑΝΤΕΙΑ δηλαδή προλέγω (μαντεύω) τα μελλοντικά γεγονότα. Δηλαδή γνωρίζει τα μελλοντικά γεγονότα βλέποντας μέσα από τη διορατική του ικανότητα που έχει πρόσωπα και καταστάσεις. Ο Αστρολόγος απλά αναλύει τις τάσεις, επισημαίνει και κάνει πρόβλεψη δηλαδή ΒΛΕΠΕΙ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΔΗΛΑΔΗ ΠΡΟΝΟΩ!!!!

    Ο αστρολόγος με λίγα λόγια δεν κάνει ΜΑΝΤΕΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ, όπως κάνουν οι χρηματιστές, οι γιατροί κ.λπ., δηλαδή εκτιμά με βάση τα δεδομένα που έχει στα χέρια του τα δεδομένα μιας κατάστασης. Ευτυχώς που η ελληνική γλώσσα που είναι η πλουσιοτέρα στον κόσμο μα δίνει την δυνατότητα να ορίσουμε ακριβώς το τι κάνει η Αστρολογία.

    Καλή ανάγνωση!!
    Ο Χαρακτήρας ειναι το πεπρωμενο του καθενος*Ηρακλειτος
    Κατα συνεπεια για αυτα που παθαίνετε, καλως τα παθαίνετε* Ακης Αντωνιου

  2. #2
    Join Date
    Dec 2004
    Όνομα:
    Φυλλένια
    Location
    Πέρα από τους μύθους
    Posts
    969

    Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Αστρολογία;

    Σαφέστατο και κατανοητό!
    Ιδιαίτερα η επισήμανση της διαφοράς μεταξύ μελλοντολογίας και πρόβλεψης,μεταξύ διαισθητικής προσέγγισης και κριτικής έρευνας και μελέτης κατά την επιστημονική μεθοδολογία (επειδή "θορυβεί" ο όρος επιστήμη).
    Γνωστές θέσεις βεβαίως που σπανίως αναφέρονται, έστω στο πνεύμα της αντικειμενικότητας.

    Φυλλένια
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

  3. #3
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    32

    Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Αστρολογία;

    Συμφωνώ με αρκετά σημεία του άρθρου , κυρίως ότι η αστρολογία δεν έχει σαν σκοπό της να μαντέψει . Είχα διαβάσει , λυπάμαι αλλά δεν βρίσκω τη σελίδα αυτή τη στιγμή για να την παραθέσω , ότι η αστρολογία είναι ουσιαστικά η πρώτη προσπάθεια οργανωμένης στατιστικής έρευνας που έχει ο άνθρωπος . Θέλω μια παραπέρα γνώμη πανω σε αυτό

  4. #4
    Join Date
    May 2005
    Όνομα:
    ΑΚΗΣ
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    271

    Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Αστρολογία;

    Θα ελεγα πως εχεις δικιο. Η αστρολογια ειναι πολυ παραποιημενη στην εποχη μας. Οντως ειναι η πρωτη οργανωμενη προσπαθεια στατιστικης. Χαρακτηριστικα θα σου πω πως ο Γαλλος στατιστικος Μισελ Γκωγκλεν εκανε ενα στατιστικο δειγμα 20.000 ωροσκοπιων με σκοπο την απορριψη της Αστρολογιας και τελικα εγινε μελετητης της. Βεβαια αυτο λενε δεν ειναι σοβαρο δειγμα , αλλα ας πουμε για την δοκιμη ενος νεου φαρμακου εχουν συνηθως δειγματοληψια απο 200 εως 500 ατομα, ενω για exit - poll που ειναι χαρακτηριστικο στατιστικο δειγμα χρειαζονται 2000-3000 ατομα και ειναι απολυτως ακριβεις , ενω ο Γκωγκλεν με 20000 δεν ειναι μεγαλο το πειραμα για να βγουν κατανοητα , οπως λενε , συμπερασματα.

    Σε καθε περιπτωση μεσα απο τις μελετες μας θα προσπαθησουμε να βαλουμε την Αστρολογια εκει που αξιζει , μεσα στις Πανεπιστημιακες αιθουσες.
    Λιγο δυσκολο αλλα οχι ακατορθωτο.
    Ο Χαρακτήρας ειναι το πεπρωμενο του καθενος*Ηρακλειτος
    Κατα συνεπεια για αυτα που παθαίνετε, καλως τα παθαίνετε* Ακης Αντωνιου

  5. #5
    Join Date
    Jun 2005
    Όνομα:
    Μαρία
    Location
    Αθήνα
    Posts
    79

    Re: ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η Αστρολογία;

    Μου άρεσε πολύ το θέμα σου... σωστά τοποθετημένο και λογικο...!
    Prasina_Matia

    ...Σκόρπιες σκέψεις που ίσως να χαθούν στον άνεμο...

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads