s
Προφητικά όνειρα - Page 5
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 5 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 LastLast
Results 41 to 50 of 87

Re: Προφητικά όνειρα

Δυστιχώς είμαι απο τα άτυχα άτομα που όταν βλέπω συγκεκριμένα όνερια κάποιος "φέυγει".... και λέω δυστηχώς γιατι στην αρχή λες οτι είναι σύμπτωση αλλα μετά βλέπεις οτι παραπάνω απο μία συμπτώσεις πάυουν να είναι συμπτώσεις αλλα η πραγματικότητα...Είναι δύσκολο να ξέρεις οτι κάπιος θα "φύγει" (εννίοτε ξέρεις και ποιος είναι) και εσύ απλά να κάθεσε εκεί να βλέπεις σαν θεατής την κατάσταση να εξελήσετε...

Όνομα:
    Markella

εγώ τρεις φορές είδα ένα συγκεκριμένο όνειρο και τις τρεις φορές έχασα την επομένη μέρα από ένα πολύ στενό μου πρόσωπο. δεν ξέρω αν ήταν σύμπτωση ή όχι, πάντως εμένα μου φάνηκε περίεργο. τι να πω. άβυσσος η ψυχή του ανθρώπου...

Το να ''φεύγει'' κάποιος αφού έχεις δει περίεργα όνειρα, μου ακούγεται κάπως ''δρακουλιάρικο''...:blink: Ωστόσο κι εγώ όσες φορές είδα ότι κάποιος αγαπημένος μου έπαθε κάποιο ατύχημα στο όνειρό μου, συνέβη κάτι κακό μετά από 1-2 μέρες...

Όνομα:
    Διονυσία

Βλέπω και δεν μου αρέσει καθόλου.
    Όταν βλέπω κάτι που μου βγαίνει απλός είμαι ποιό προσεκτική στα πρόσωπα που είδα.

OXI SE EMENA DEN EXEI TYXEI POTE EXEI TYXEI STIN KORH MOU OMWS KAI MOU TO LEEI META,H ALITHIA EINAI OTI DEN KSERW PWS NA TO EKSIGISW

Όνομα:
    Δήμητρα

Δεν ξέρω άν τελικά υπάρχουν προφητικά όνειρα.
    Αυτό που γνωρίζω όμως πολύ καλά είναι πως τα επαναλαμβανόμενα όνειρα είναι τα πιο σημαντικά και αυτά που χρήζουν άμεσης επίλυσης του θέματος στο οποίο αναφέρονται.
    Το θέμα το οποίο μας απασχολεί έχει περάσει στο υποσυνείδητο και το όνειρο έρχεται να μας θυμίσει ενίοτε την άμεση λύση του. Όσο αμελούμε αυτή την λύση τόσο εκείνο μας στέλνει μηνύματα..
    Δεν θέλω να πιστέψω πως υπάρχουν κακά και καλά όνειρα με την απλή έννοια των όρων. Όλα είναι γεννήματα της ψυχής μας. Όταν εκείνη είναι καλά, τα μηνύματά της είναι θετικά, όταν όχι, τότε είναι μάλλον αρνητικά.
    Τα διάφορα σύμβολα που απεικονίζονται στα όνειρα, άν προσέξουμε έχουν να κάνουν με σπίτια, με αυτοκίνητα, με πλοία ...Αυτά-κατά κοινή ομολογία των ψυχολόγων- αντιπροσωπεύουν τον εαυτό μας. Και ανάλογα στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται, δίδονται και οι αντίστοιχες ερμηνείες.

Το παρακάτω κομμάτι σχετικά με τον Freud και την ερμηνεία των ονείρων, το διάβασα και σας το παραθέτω αυτούσιο.

Ο Freud και η Ερμηνεία των Ονείρων

Το όνειρο ως έκφραση της (ασυνείδητης) ψυχικής ζωής του ονειρευόμενου :

Η «βασιλική οδός της γνώσης του ασυνείδητου στην ψυχική ζωή»

Η βασική υπόθεση του Freud: «Τα όνειρα είναι η (μεταμφιεσμένη) εκπλήρωση μιας (καταπιεσμένης, απωθημένης) επιθυμίας» (1900)

Το όνειρο ως συμβιβασμός: διαμορφώνεται μέσα από τη δράση δύο ψυχικών συστημάτων.

Η μια εκφράζεται μέσα από την ονειρική επιθυμία ενώ η άλλη ασκεί λογοκρισία στην επιθυμία αυτή και επιβάλλει παραμόρφωση στην έκφρασή της
    Βυθισμένες πάντα, μέσα στο πυθάρι της ψυχής, αλήθειες που πονάνε, όμορφα κρυμμένα μυστικά, σε ανελέητο Παράδεισο...

Όνομα:
    Ιουλία

Quote Originally Posted by diml View Post
    Δεν ξέρω άν τελικά υπάρχουν προφητικά όνειρα.
    Αυτό που γνωρίζω όμως πολύ καλά είναι πως τα επαναλαμβανόμενα όνειρα είναι τα πιο σημαντικά και αυτά που χρήζουν άμεσης επίλυσης του θέματος στο οποίο αναφέρονται.
    Το θέμα το οποίο μας απασχολεί έχει περάσει στο υποσυνείδητο και το όνειρο έρχεται να μας θυμίσει ενίοτε την άμεση λύση του. Όσο αμελούμε αυτή την λύση τόσο εκείνο μας στέλνει μηνύματα..
    Δεν θέλω να πιστέψω πως υπάρχουν κακά και καλά όνειρα με την απλή έννοια των όρων. Όλα είναι γεννήματα της ψυχής μας. Όταν εκείνη είναι καλά, τα μηνύματά της είναι θετικά, όταν όχι, τότε είναι μάλλον αρνητικά.
    Τα διάφορα σύμβολα που απεικονίζονται στα όνειρα, άν προσέξουμε έχουν να κάνουν με σπίτια, με αυτοκίνητα, με πλοία ...Αυτά-κατά κοινή ομολογία των ψυχολόγων- αντιπροσωπεύουν τον εαυτό μας. Και ανάλογα στην κατάσταση στην οποία βρίσκονται, δίδονται και οι αντίστοιχες ερμηνείες.
    Λένε ότι το αυτοκίνητο συμβολίζει την ψυχή μας!
    I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
    Voltaire

Πάντως σίγουρα δεν είναι όλα τα όνειρα προφητικά...Αρκετές φορές ονειρεύομαι αυτό που είχα στο μυαλό λίγο πριν με πάρει οριστικά ο ύπνος... (δηλαδή τον .......)

Ε φυσικά και δεν είναι όλα τα όνειρα προφητικά!
    Δηλαδή όταν κάθε φορά που γράφω εξετάσεις και βλέπω στο όνειρο μου να περνούν από μπροστά μου αυτά που έχω μάθει, σημαίνει πως είναι προφητικό;; Όχι βέβαια... το άγχος είναι! Και σένα SKΥLOROCK είναι η λαχτάρα της επανασύνδεσης. :bigsmile: Και για να μην βγω off topic, προφητικά όνειρα θεωρώ ότι είναι αυτά που σου δείχνουν κάποια σημάδια ....που περιέχουν πολλούς συμβολισμούς, οι οποίοι σου δείχνουν ότι κάτι θα συμβεί, είτε αυτό είναι καλό, είτε είναι κακό!

Θα προσθέσω για τα προφητικά όνειρα, ότι συνήθως όταν τα βλέπει κανείς, ψυπνάει ξέροντας ότι κάτι θα συμβεί, με ένα πολύ έντονο αίσθημα.
    Ετεη δε ουδεν ιδμεν εν βυθω γαρ η αληθεια...

Page 5 of 9 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)