s
Προλήψεις - Δεισιδαιμονίες - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 29
    Όνομα:
    Silia

Re: Προλήψεις-Δεισιδαιμονίες

Αγαπητή Kia,

συμφωνώ με όσα γράφεις.. δεν νομίζω όμως ότι όλα τα άτομα είναι ικανά να "ψυχανεμιστούν" τη θετική ή αρνητική ενέργεια που διαχέεται..

Από όσο ξέρω, άτομα με στοιχεία Ουρανού, Ποσειδώνα, Ερμή, Σελήνης κ ενίοτε Πλούτωνα, έχουν αυτές τις δυνατότητες.

may..

Όνομα:
    Ιουλία

Quote Originally Posted by kia
    panther και γω να σου πω πιστεύω πολύ στο μάτι γιατί έχω δει και μου έχουν πει διάφορα περιστατικά δικά μου πρόσωπα. Πάντως για το άτομο που συναντάς συνέχεια και μετά κάτι παθαίνεις, φαντάζομαι πως μόλις ατιληφθείς την παρουσία του κάνεις στροφή 180 μοιρών και αν χρειαστεί κάνεις κύκλο για να πας στον προορισμό σου. Ανάλογο του ματιού θα έλεγα ότι είναι και το "ομιλητικο", τα λόγια! Προφανώς κάτι συμβαίνει με τα αισθητήρια όργανα!:bigsmile:
    Μακάρι να μπορούσα να έκανα στροφή 180ο μοιρών. Δυστυχώς, είμαι εκεί!
    Όσον αφορά το λόγια, αυτά είναι τα χειρότερα και λένε ειδικά από αυτοί που έχουν ανοικτόχρωμα είναι οι χειρότεροι!!!!

Όνομα:
    Φωτεινή

Δεν θα ελεγα οτι ειμαι προληπτική.

Παρ'ολα αυτα πιστευω στο μάτι,με την μορφή που καποιοι ανέφεραν,δηλαδη,οτι ίσως κάποιος κανει ασχημες/φθονερες σκέψεις,με αποτέλεσμα αυτη η"ενεργεια" ίσως να μεταφέρεται/προβάλλεται, στο αντικείμενο των σκέψεων.Ισως!

Νομιζω ομως,πως το πιο σημαντικο ειναι οτι πολλες φορες τείνουμε να συνδέουμε γεγονοτα με ημέρες ή ανθρωπους,για δικους μας λογους.
    Οπως επισης και η λαικη παραδοχη,των προλήψεων,μας επηρεάζει.
    Πχ,Καθε Τρίτη και 13,ολοι μας πιστευω προσέχουμε περισσοτερο τι συμβαίνει,και στο πρώτο στραβο που ισως συμβει,μας "μενει" οτι συνέβη λογω μέρας.
    Η πχ αν καποιος που δεν συμπαθούμε ιδιαίτερα(προκατειλλημένα δηλαδη),τύχει να βρίσκεται μπροστά σε στιγμη΄που κατι στραβο μας συμβεί,σπευδουμε να τον θεωρησουμε πηγη της ατυχιας μας.

Δεν ειναι και τόσο απλό το θέμα,αφου εχει πολλες παραμέτρους:
    Ψυχολογια της μάζας,λαικες παραδοσεις,επιρροη απο οικογενειακο περιβάλλον,μορφωτικο επιπεδο,επιστημονική εξελιξη και πολλες ακομα.
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Όνομα:
    Ιουλία

Φωτεινή θα συμφωνήσω μαζί σου εν μέρει.

Ναι - συμφωνώ - στο ότι δεν θα πρέπει να στηριζόμαστε στις ημερομηνίες π.χ. Τρίτη και 13, γιατί προσωπικά όπως ήδη προανέφερα εκείνη η μέρα ήταν από τις πιο τυχερές για εμένα και κάποια άσχετη ημέρα μου έτυχαν όλα τα στραβά.

Πιστεύω όμως στους γρουσούζηδες, στο κακο μάτι και στους κακούς ανθρώπους ... που ευχαρίστως θα σου βγάλουν το μάτι!!!

Quote Originally Posted by kia
    Γεια σας και από μένα. Είπα να ανοίξω και γω ένα θεματάκι μετά από μια φλασιά που μου ήρθε!!! Πιστεύετε στις προλήψεις? Όταν βλέπετε μαύρη γάτα στρίβετε δρόμο? Αν περάσετε κάτω από σκάλα σκιάζεστε? Πιστεύετε στο "Τρίτη και 13, Παρασκευή και 13"?
    Εγώ θεωρώ ότι είναι πραγματικά δισειδαιμονίες και απλά όταν τα ζω γελάω!
    Έχει κανείς σας κάποια εμπειρία πάνω στο θέμα?:amuse:
    Αν και ακομα και ο Πυθαγορας υπηρξε δεισιδαιμον, εν τουτοις προσωπικα κι εγω γελω μ' ολα αυτα.

Re: Προλήψεις - Δεισιδαιμονίες

Mε αφορμή το θέμα θα ήθελα να σας γράψω μια πολλύ πρόσφατη εμπειρία μου. Ετοιμάζομαι να φύγω από το σπίτι που μένω τώρα (αν βρώ σπίτι). Η σποιτονοικοκυρά μου τρελλάθηκε. Η αλήθεια είναι οτι καιρό το σκεφτόμουν απλά τώρα βρήκα το χρόνο και τα νεύρα (αφού μου ζήτησε αύξηση 20 ευρώ).
    Να μην σας κουράζω βρήκα σπίτι στην απέναντι πολυκατοικία . Για την τύχα μου η σποιτονοικοκυρά το έμαθε και πήρε τηλ. τον ιδιοκτήτη και του είπε τα χειρότερα για μένα.
    Οπότε όπως καταλαβαίνετε ναυάγησε η μετακόμιση.
    Ε λοιπόν κάθε μέρα έβλεπα μπροστά μου αυτήν και την μάνα της.
    Έπεφτα , χτυπούσα , κάτι άσχημο γινόταν και 2-3 φορές την ημέρα με ξεμάτιαζε η μαμά και η γιαγιά μου. Λοιπόν μια μέρα τσακωθήκαμε.
    Το ίδιο βράδυ με πιάνει πυρετος 41,5 . Να φανταστείτε οτι έβλεπα διάφορα πράγματα και τα ζούσα μάλιστα.
    Είχα σοκαριστεί........ :wondering
    Επειτα άρχισα να τα σκέφτομαι όλα μαζί και κατέληξα στο συμπέρασμα ότι η "κυρία" είναι............."καλός άνθρωπος".
    Το λέω σε μια γειτόνισα και μου λέει:"καλά δεν το ήξερες? όλη η οικογένεια είναι πολλύ κακκοι και γρουσούζηδες, μακρυά:nuts: .
    Τέλος πάντον ελπίζω να μετακομίσω σύντομα για να ησυχάσω....

Όσον αφορά στον πυρετό σου Markella, έχω να πώ ότι κάθε φορά που με πιάνουν τα νέυρα μου (συμβαίνει σπάνια) ανεβάζω πυρετό. Αυτό μου συμβαίνει γιατί ποτέ δεν ''ξεσπάω'' σε κάποιον ή κάτι και όλη η κακή ενέργεια βγαίνει με αυτό τον τρόπο. Τώρα για τη γλωσσοφαγιά και την κακοήθεια των τριγύρω συμφωνώ απόλυτα!!! Επίσης όταν΄γνωρίζω κάποιον άνθρωπο η πρώτη εντύπωση που θα έχω γι'αυτον θα επαληθευτεί αργότερα είτε ειναί αρνητική είτε θετική. Πιστευω πολύ στην ενέργεια που μεταδίδει ο καθένας μας στον περιγυρό.
    Προλήψεις και Δεισιδαιμονίες.... δεν μου ταιρίαζουν....

Σαν πρόληψη έχω την παραμονή του νέου έτους και την ημέρα των γεννεθλίων μας... Πιστεύω οτι όπως σου μπεί εκείνη η μέρα έτσι σε ακολουθεί και το νέο έτος όσο για τα γεννέθλια όταν έρχετε εκείνη η μέρα δεν λέμε πχ "κλείνω τα 24.." για μένα είναι σαν να μπαίνεις σε μια καινούρια πόρτα με ένα μεγάλο διάδρομο και κλείνοντας την πόρτα την κλείδονεις και την αφήνεις πίσω σου ( το παρελθόν σου δηλαδή) και προχωράς μπροστά στον διάδρομο (στο μέλλον σου δηλαδη) καλό είναι να μπαίνεις με θετική αύρα και αισιοδοξία...

αυτααα :bigsmile: :bigsmile:

Εγώ πάντως δεν έχω προσέξει ποτέ να μου πηγαίνει κάτι στραβά επειδή είδα κάποιο συγκεκριμένο άτομο και φυσικά δεν πιστεύω ούτε σε μαύρες γάτες ούτε σε γρουσούζικες μέρες...¶τομα με θετική ή αρνητική ενέργεια έχω παρατηρήσει γύρω μου αλλά δε θεωρώ ότι αυτοί φταίνε για κάποιο κακό που ίσως πάθω... :suspiciou

Όνομα:
    Βασίλης

Το μόνο σίγουρο είναι πως εποχές που νιώθω κάπως (ευτυχισμένα η μία επιτυχία, δλδ δυνατός), δεν με έπιασε ποτέ μάτι. Κάποιες άλλες όμως που τα πράματα είναι πιο καθισμένα το μάτι με πιάνει εύκολα. Ίσως έχει να κάνει με την δεκτικότητά μας.

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)