s
Συζήτηση περί τύχης και θετικής σκέψης - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 11 to 20 of 34
    Όνομα:
    Ιουλία

Re: Πάρτε την τύχη στα χέρια σας

Quote Originally Posted by Alie View Post
    Αν είναι έτσι.... πάσο

Σίγουρα αυτό εννοεί η παροιμία;
    Εσύ τι λες? Εννοεί κάτι διαφορετικό?
    I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
    Voltaire

Όνομα:
    Κωνσταντίνος

Όχι. Συμφωνώ μαζί σου.

Εννοείς δηλαδή πως η σκέψη μπορεί να αλλάξει τις πιθανότητες;
    Ενδιαφέρον....

Έχεις ακούσει για την τυπική απόκλιση;
    Αγαπητέ Alie, η σκέψη μπορεί να αλλάξει τις πιθανότητες, αλλά αυτό δεν εννοώ ότι γίνεται με μαγικό τρόπο. Χρησιμοποιήσα το παράδειγμά σου για να τονίσω την δύναμη της θετικής σκέψης. Ο λαός λέει καλομελέτα και έρχεται....
    Το standard deviation τί σχέση έχει? Δεν μιλάμε εδώ για πιθανότητες σε μαθηματικό επίπεδο, είχα την εντύπωση ότι το θέμα μας ήταν μάλλον σε φιλοσοφικό επίπεδο.:bigsmile:
    Προσπαθώ να βγω απ' το ψυχολογικό μου αδιέξοδο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα.

Όνομα:
    Κωνσταντίνος

Quote Originally Posted by Marina 7771 View Post
    Αγαπητέ Alie, η σκέψη μπορεί να αλλάξει τις πιθανότητες, αλλά αυτό δεν εννοώ ότι γίνεται με μαγικό τρόπο. Χρησιμοποιήσα το παράδειγμά σου για να τονίσω την δύναμη της θετικής σκέψης. Ο λαός λέει καλομελέτα και έρχεται....
    Το standard deviation τί σχέση έχει? Δεν μιλάμε εδώ για πιθανότητες σε μαθηματικό επίπεδο, είχα την εντύπωση ότι το θέμα μας ήταν μάλλον σε φιλοσοφικό επίπεδο.:bigsmile:
    Δηλαδή, για να καταλάβω, υπάρχουν άλλες πιθανότητες σε φιλοσοφικό και άλλες σε μαθηματικό επίπεδο;

Δηλαδή, για να καταλάβω, υπάρχουν άλλες πιθανότητες σε φιλοσοφικό και άλλες σε μαθηματικό επίπεδο;
    Δεν λέω αυτό, λέω ότι εδώ δεν μιλάμε για πιθανότητες....Τουλάχιστον εγώ δεν το αντιλήφθηκα έτσι το θέμα.
    Προσπαθώ να βγω απ' το ψυχολογικό μου αδιέξοδο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα.

Όνομα:
    Κωνσταντίνος

Δεν λέω αυτό, λέω ότι εδώ δεν μιλάμε για πιθανότητες....Τουλάχιστον εγώ δεν το αντιλήφθηκα έτσι το θέμα.
    Πραγματικά, το συγκεκριμένο θέμα (ή μάλλον το θέμα που αρχικά γινόταν η συζήτηση) δεν μιλούσε για πιθανότητες. Προσωπικά, συμφωνώ σε πολλά σημεία με τον συγγραφέα του αρχικού θέματος.

Αλλά…
    Η ιδέα πως η «θετική σκέψη», μπορεί να επηρεάσει μια διαδικασία που στηρίζετε στις πιθανότητες, σίγουρα δεν μπορεί να τεκμηριωθεί. Εδώ ήταν η ένσταση η δική μου, και γι’ αυτό το παράδειγμα με το ζάρι (θα μπορούσε να είναι με ένα νόμισμα που στρίβουμε), όπου σε βάθος χρόνου το αποτέλεσμα τείνει να είναι όσο ακριβώς οι πιθανότητες ορίζουν. Δηλαδή, το αποτέλεσμα του τυχαίου είναι μόνο βραχυπρόθεσμο.

Κατά τα άλλα, φυσικά και η «θετική σκέψη» είναι κάτι που συμβάλει θετικά στην ποιότητα της καθημερινής μας ζωής (όπως και η «πλάγια σκέψη» στην επίλυση προβλημάτων).

Τα καλά αποτελέσματα (σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής), είναι αποτέλεσμα δουλειάς, μελέτης και σωστής λήψης αποφάσεων.

Πραγματικά, το συγκεκριμένο θέμα (ή μάλλον το θέμα που αρχικά γινόταν η συζήτηση) δεν μιλούσε για πιθανότητες. Προσωπικά, συμφωνώ σε πολλά σημεία με τον συγγραφέα του αρχικού θέματος.

Αλλά…
    Η ιδέα πως η «θετική σκέψη», μπορεί να επηρεάσει μια διαδικασία που στηρίζετε στις πιθανότητες, σίγουρα δεν μπορεί να τεκμηριωθεί. Εδώ ήταν η ένσταση η δική μου, και γι’ αυτό το παράδειγμα με το ζάρι (θα μπορούσε να είναι με ένα νόμισμα που στρίβουμε), όπου σε βάθος χρόνου το αποτέλεσμα τείνει να είναι όσο ακριβώς οι πιθανότητες ορίζουν. Δηλαδή, το αποτέλεσμα του τυχαίου είναι μόνο βραχυπρόθεσμο.

Κατά τα άλλα, φυσικά και η «θετική σκέψη» είναι κάτι που συμβάλει θετικά στην ποιότητα της καθημερινής μας ζωής (όπως και η «πλάγια σκέψη» στην επίλυση προβλημάτων).

Τα καλά αποτελέσματα (σε όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής), είναι αποτέλεσμα δουλειάς, μελέτης και σωστής λήψης αποφάσεων.
    Ναι Alie, συμφωνούμε σ' αυτό. Η ιδέα ότι η θετική σκέψη μπορεί να επηρεάσει μια διαδικασία δεν μπορεί να τεκμηριωθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει απαραίτητα ότι δεν μπορεί και να συμβαίνει. Από προσωπική πείρα και μόνο θα σου πω ότι όσα άτομα μίζερα και μεμψίμοιρα έχω γνωρίσει τα ακολουθεί και μία κακοτυχία να το πω, γκαντεμιά να το πω...:sick: Αντιθέτως οι αισιόδοξοι και θετικά σκεπτόμενοι άνθρωποι έχουν συνήθως καλύτερη μοίρα. Αυτό βέβαια δεν λέω ότι είναι μαγικό. Μάλλον η αιτία βρίσκεται σ' αυτό που λες κι εσύ στις δύο τελευταίες σου φράσεις.:bigsmile:

Όνομα:
    Φωτεινή

Re: Συζήτηση περί τύχης και θετικής σκέψης

Θα συμφωνήσω πως η τύχη δεν συνδέεται με την θετική σκέψη.Αλλά σίγουρα ο θετικά σκεπτόμενος άνθρωπος δεν θα δεί παντού ναυάγια και καταστροφές,αλλά ευκαιρίες να δοκιμάσει τον εαυτό του με στόχο τα καλύτερα.Κι όταν είσαι χαλαρός και θετικός είναι πολύ πιο ευκολο να να αναγνωρίσεις τις ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα από κάθε κατάσταση,ή ακόμα και όταν κατι παει στραβά,έχεις την ψυχολογία υπέρ σου ώστε να το ξεπεράσεις.

Στην αντίθετη περίπτωση,βλεπεις το ποτήρι μισοάδειο,γίνεσαι μουρτζουφλης προκαλώντας στον εαυτό σου περισσότερη "κακοτυχία",καθώς αντιμετωπίζεις τα πάντα μοιρολατρικά (ειμαι γκαντεμης αρα ότι και να κανω δεν θα πετυχει) και παθητικά χωρίς να προσπαθήσεις να γυρίσεις τα πράγματα υπέρ σου.

Η ζωή όμως θεωρώ ότι θέλει τα ρίσκα της,ακόμα κι οταν οι πιθανότητες είναι εναντίον μας.:bigsmile:

marina τέλειο το άβαταρ σου:nuts:
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Quote Originally Posted by roadrunner View Post
    Η ζωή όμως θεωρώ ότι θέλει τα ρίσκα της,ακόμα κι οταν οι πιθανότητες είναι εναντίον μας.:bigsmile:
    Perfect Συμφωνώ όσο δεν παίρνει...:toung: Ένα απ' τα αγαπημένα μου moto, με εκφράζει απόλυτα. ¶μα δεν ρισκάρεις δεν θα μάθεις και τις πιθανότητες που είχες να "κερδίσεις". Εξ άλλου όπως λένε "η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς" και τους θετικά σκεπτόμενους συμπληρώνω εγώ.

Όνομα:
    Κωνσταντίνος

¶μα δεν ρισκάρεις δεν θα μάθεις και τις πιθανότητες που είχες να "κερδίσεις". Εξ άλλου όπως λένε "η τύχη βοηθάει τους τολμηρούς" και τους θετικά σκεπτόμενους συμπληρώνω εγώ.
    ¶μα πρώτα ρισκάρεις, και μετά περιμένεις να μάθεις τις πιθανότητες, τότε αγαπητή μου Marina, θα γίνεις ένα πολύ σοφό άτομο, αλλά θα είσαι εκτός πιάτσας και δεν θα μπορείς να εφαρμόσεις αυτά που έμαθες

Το ρίσκο, φυσικά και είναι καλό. Αλλά το ελεγχόμενο ρίσκο, είναι πάντα καλύτερο. Η τύχη, δεν βοηθάει τους τολμηρούς, αλλά αυτούς που ρισκάρουν με τις καλύτερες πιθανότητες.

Επίσης, σιγά σιγά θα μάθεις, πως όσο ποιό πολλά έχεις να χάσεις, τόσο λιγότερο ρισκάρεις.

Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)