- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 51 to 60 of 268
-
26-01-2007, 11:13 AM #51
Re: Ερωτικά «αντίο» και η λαχτάρα της επανασύνδεσης
Βασικά, εξαρτάται τον λόγο/ τους λόγους του χωρισμού.
Αλλά, συνήθως εάν χωρίσεις για σοβαρό λόγο όπως άσχημη συμπεριφορά ή ασυμφωνία χαρακτήρων, αδιαφορία κλπ., δύσκολα να πετύχει!!!
Γιατί για να φύγεις μια φορά (από τη σχέση) σημαίνει ότι κάτι δεν σου άρεσε. ¶μα, ξαναγυρίσεις, πάλι δεν θα σου αρέσει, γιατί πολύ απλά οι άνθρωποι δεν αλλάζουν!!!
Επίσης, άλλο να χωρίσεις για 2-3 μέρες και άλλο 6 μήνες ή και 1 χρόνο. Γιατί, όταν ο ένας θέλει τον άλλο μπορεί να τσακωθούν και να χωρίσουν, αλλά δεν θα μπορέσουν να μείνουν μακρυά παραπάνω από 2-3 μέρες, γιατί όταν ενδιαφέρεσαι πραγματικά για τον άλλον ... ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΜΑΚΡΥΑ ΤΟΥ.I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
Voltaire
-
26-01-2007, 12:24 PM #52
Εδώ θα έρθω να συμφωνήσω και να επιβεβαιώσω τον νόμο που λέτε με δυο υπάρχοντες νόμους της ψυχολογίας!
Δηλαδή:
1. Αν σε κάποια στιγμή ένας οργανισμός εκφράσει μια συμπεριφορά, τότε τείνει να την επαναλάβει αν βρεθεί σε μια παρόμοια κατάσταση (νόμος της συνάφειας κατά Edwin Guthrie)
2. Η αντίδραση σε μια νέα κατάσταση είναι ανάλογη με την αντίδραση παρόμοιας προηγηθείσας κατάστασης (νόμος της αναλογίας κατά Ε. Thorndike)
Βέβαια θα μπορούσαμε να πούμε πως ο επιμένων νικά (για να μην είμαστε και απόλυτοι) αλλά αυτό προϋποθέτει προσπάθεια και από τους δύο και υποχωρήσεις. Υποχωρήσεις όμως τις οποίες εάν επαναληφθεί η ίδια συμπεριφορά (τελικά) δεν θα τις χτυπάμε στον άλλο γιατί έτσι δείχνουμε ότι ό,τι και αν κάναμε ήταν καθαρά εγωιστικό.
-
26-01-2007, 05:36 PM #53
Σιγουρα αν ο λογος χωρισμου ειναι η ασχημη συμπεριφορα ή η προδοσια ειναι δυσκολο να γινει επανασυνδεση και ποιος ο λογος αλλωστε αλλα οταν υπαρχουν αλλοι λογοι ή αν απλα δεν υπηρξε χρονος για να φτιαξεις καποια κακως κειμενα της σχεσης σου ή οι συγκυριες τα φεραν κατα καποιο τροπο ετσι τοτε υπαρχει "χωρος" για επανασυνδεση και καμμια φορα ο χωρισμος μπορει να σε κανει να συνειδητοποιησεις καλυτερα τα συναισθηματα, τον εαυτο σου σε σχεση με τον αλλον και την σχεση και να ξαναμπεις πιο ωριμα παλι μεσα σε αυτην. Αλλα για να γινει αυτο δεν φτανουν μονο 2-3 μερες εξαλλου 2-3 μερες χωρισμος ειναι σαν να μην ειναι χωρισμος ισως χρειαστουν και μηνες (ενταξει οχι πανω απο 6 μηνες γιατι μετα πιο πολυ για ουτοπια μου κανει ή για εξαιρεση στον κανονα)
οσο υπαρχει εξουσια δεν υπαρχει ελευθερια
-
26-01-2007, 05:40 PM #54
Μα δεν είναι το θέμα ότι δεν υφίσταται επανασύνδεση. Φυσικά και μπορεί να γίνει και μία και δυο και τρεις φορές. Το θέμα είναι τί μας προσφέρει, τί προσωπικό όφελος θα έχουμε και τί χαρά θα μας δώσει. Διότι προσωπικά πιστεύω ότι στην αρχή πάλι όλα μέλι γάλα θα'ναι, αλλά μετά πάλι τα ίδια προβλήματα θα υπάρχουν.Πολύ απλά, διότι οι χαρακτήρες δεν αλλάζουν. Αλλά ακόμη κι αν άλλαζαν, θα εξακολουθούσα να μη θέλω πίσω στη ζωή μου κάτι που ήδη είναι φθαρμένο. Δεν πάω κόντρα στους νόμους της ζωής, ίσως γι'αυτό... Υπάρχουν φυσικά πολλά ζευγάρια που ζουν ευτυχισμένα μετά από επανασύνδεση. Και καλά κάνουν. Μιλάω εντελώς προσωπικά εδώ. Δε θα ένιωθα με τίποτα ευτυχισμένη με κάτι που ήδη είναι τελειωμένο για εμένα. Γιατί όταν χωρίζω, δε νιώθω μετά την πίκρα ΤΙΠΟΤΑ. Απλά έχει κλείσει ο κύκλος και κοιτάζω το μέλλον.Είμαι ninja!!!
-
26-01-2007, 05:41 PM #55
Ποτε μη λες ποτε
-
26-01-2007, 05:46 PM #56
Λες να τα λέω έτσι αυτά εδώ μέσα? Λες να μην είχα τέτοιες εμπειρίες? Λες να μην το είδα το story απ'την καλή κι απ'την κακή?
Πίστεψέ με όσα λέω τα εννοώ. Και ναι, μπορεί να είμαι απόλυτη, αλλά όταν κάποιος έχει καεί, μια και δυο φορές, δεν ξανακάνει τα ίδια λάθη. Εγώ τουλάχιστον έτσι λειτουργώ εδώ και αρκετά χρόνια πλέον.Νομίζεις δεν αγαπώ ακόμα κι αν χωρίσω? Τα πάντα όμως μπορεί ο καθένας μας να τα κοντρολάρει. Αν λειτουργήσεις με λογική, βλέπεις καθαρά την κατάσταση, τί σου αξίζει και τί όχι. Και ναι, μπορεί να είναι σκληρό, αλλά όταν σκέφτομαι λογικά, μετά φεύγει και το συναίσθημά μου. Και δε νιώθω πραγματικά τίποτα.(γιατί όπως είπα, έχω καεί κι έμαθα)Είμαι ninja!!!
-
26-01-2007, 06:17 PM #57
Εμενα ακομα δεν μου εχει τυχει αλλα εχει τυχει σε δικους μου ανθρωπους και το αποτελεσμα ηταν η σχεση να ειναι καλυτερη απο ποτε και φτιαξαν μια αγαπημενη οικογενεια.
-
26-01-2007, 06:21 PM #58
Είμαι ninja!!!
-
26-01-2007, 08:39 PM #59
Ψαχνοντας κατι στο google βρηκα ενα διηγημα που με συγκινησε και που ταιριαζει με το θεμα αυτο. Οποιος εχει ορεξη να το διαβασει ας παει στο http://diigima.blogspot.com/ (δεν ειναι διαφημιση) Εγω συγκινηθηκα παντως. Οποιος το διαβασει ας μου πει την γνωμη του μια που εχει σχεση με το θεμα (μιλαει για χωρισμο και τη λαχταρα επανασυνδεσης και των δυο ατομων που χωρισαν)
-
28-01-2007, 04:52 AM #60
Το άρθρο αυτό για μένα ήταν ό,τι καλύτερο, γιατί πριν μία εβδομάδα χώρισα. Εκείνος ήταν που ζήτησε να χωρίσουμε γιατί ένιωθε ότι δεν αισθανόταν τίποτα πλέον, σε αντίθεση με μένα που ήμουν πολύ ερωτευμένη. Τώρα με πλημμυρίζουν όλα αυτά τα συναισθήματα που αναφέρονται στο άρθρο, αλλά πρέπει να παραδεχτώ ότι η ζωή συνεχίζεται και ότι πρέπει να ανακαλύψω ακόμα περισσότερα πράγματα για τον εαυτό μου και να προχωρήσω μπροστά, γιατί δεν υπάρχει γυρισμός σε καταστάσεις που δεν μπορούν να προχωρήσουν και βαλτώνουν. Όσο γι' αυτόν πρέπει να τον αφήσω να φύγει από το μυαλό μου και από τη ζωή μου. Εξάλλου όταν αγαπάς κάποιον αληθινά δεν τον πιέζεις να μείνει. Απλά τον αφήνεις ελεύθερο να βρει το δρόμο του και εσύ τον δικό σου.
Τον ευχαριστώ που μου έδωσε να καταλάβω ότι αυτή η σχέση δεν θα είχε μέλλον και ότι έτσι και αλλιώς κάποτε θα καταλήγαμε στον χωρισμό. Μόνο που αν περνουσε περισσότερος χρόνος, ίσως θα καταλήγαμε σε αμοιβαίο μίσος και αδιαφορία.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.