- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 21
-
18-01-2007, 07:09 AM #1
Μπορεί κάποιος να μου αποδείξει ....
με ποιον ακριβώς τρόπο οι πλανήτες ,αστερισμοί και λοιποί κοντοχωριανοί επηρεάζουν κάτι στη ζωή μας...
Σημείωση: δεν μπορούσα να κάνω κάπου αλλού δημοσίευση του θέματος , είμαι νέος στο φόρουμ και εδώ μου φάνηκε ο καταλληλότερος χώρος.
-
18-01-2007, 02:50 PM #2
Re: Μπορεί κάποιος να μου αποδείξει ....
Είναι μία κουβέντα που έχει προηγηθεί και για να μπορέσεις να κατανοήσεις και να αποκτήσεις άποψη πιο σφαιρική, αν έχεις χρόνο περιηγήσου στα παρακάτω.
http://myhoroscope.gr/showpost.php?p=22701&postcount=4
http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=9
http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=2922
http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=2931
ΦιλικάΖωή & Ζώδια
Όπως πάνω, έτσι και κάτω
-
18-01-2007, 06:02 PM #3
ok ας σχολιάσω τα λεγόμενά στους συνδέσμους που έδωσες.
***myhoroscope.gr/showpost.php?p=22701&postcount=4[/url]
διαβάζοντας την δημοσίευση δεν έλεγε τίποτα ουσιαστικό σε σχέση με την απορία μου αλλά επικεντρώνομαι στην τελευταία παράγραφο.
Όπως σου γράψαμε και πιο πάνω, οι όροι που χρησιμοποιούνται είναι αδόκιμοι, ουσιαστικά λανθασμένοι, το ίδιο ισχύει και για την "ενέργεια" ιδίως όταν χρησιμοποείται με την έννοια της κλασικής φυσικής.
δε θέλουμε άλλωστε να εξαπατήσουμε τον αναγνώστη!
Το λέμε αυτό γιατί υπάρχουν μορφές και εκφράσεις ενέργειας που οι φυσικοί αδυνατούν να τις εξηγήσουν και να τις αναλύσουν με βάση την κυρίαρχη επιστημονική αντίληψη και πρακτική.
Στο δεύτερο θέμα:
***myhoroscope.gr/showthread.php?t=9
Αν και σε κάποια σημεία με τα ερωτήματά του, με καλύπτει ο χρήστης Dell Piero θα ήθελα να σχολιάσω ορισμένα λεγόμενα κυρίως της κα. Λίλιαν Σίμου.
Παραδέχτηκε από ότι βλέπω στην ουσία πως η αστρολογία δεν είναι καν τέχνη ή επιστήμη (τρίζουν τα κόκκαλα του Newton τώρα που το λέω) αλλά ένα συνοθύλευμα από επιστήμες κυρίως... Όπως αναφέρθηκε... ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ... και όντως η αστρολογία είναι ΜΟΝΟ αυτό. Ή μάλλον ανακαλώ. ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ & ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Αυτό είναι η αστρολογία. Χρησιμοποιόντας πλάγιο λόγο και καρκινοβατόντας, τα λεγόμενα των αστρολόγων στην ουσία... δε λένε τίποτα επί της ουσίας. Ως σύγχρονοι ιερείς των Δελφών φροντίζουν κάποιο σκέλος των απαντήσεών τους να είναι σωστό (η στατιστική και οι πιθανότητες που λέγαμε) και όταν είναι υπερτονίζουν αυτό αγνοόντας τα άλλα (τα ίδια κάνουν και οι οπαδοί τους) και με τον συλλογισμό ότι αυτό που είπε ο χ. αστρολόγος επαληθεύτικε οπότε η αστρολογία στέκει.
Η αστρολογία εξηγεί συγκεκριμένα τα γεγονότα, αρνητικές και ευνοϊκές περιόδους της ζωής και προδιαγράφει τις τάσεις
Τα λάθη των σημερινών αστρολόγων, οφείλονται στο λίγο χρόνο που αφιερώνουν στη μελέτη ενός χάρτη, στην ανεπάρκεια των γνώσεων και την δίψα για εύκολο και γρήγορο κέρδος. Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όχι της ίδιας της γνώσης της αστρολογίας.
By Kouneli on 23-11-05, 21:01
Αποψή μου είναι, ότι η Αστρολογία σαφώς μπορεί να προβλέψει!
Γνωρίζει τις κινήσεις των πλανητών τις οποίες μελετά και προβλέποντας θετικά ή αρνητικά γεγονότα μπορεί να συμβουλέψει και να προηδοποιήσει ώστε να αντιμετωπιστεί τουλάχιστον το αρνητικό γεγονός με τις λιγότερες συνέπειες.
Τώρα το πως, γιατί τα προβλέπει ο χρήστης kouneli θα το θεωρεί αυτονόητο.
Ας πάμε στο επόμενο άρθρο.
****myhoroscope.gr/showthread.php?t=2922
Ούτε εδώ βρίσκω απάντηση στο τόσο απλό ερώτημά μου... πάντως θα ήθελα να τονίσω μια απάντηση του χρήστη Ξέρξης.
Εγω συμφωνω με τη χρηση του ρηματος "πιστευω" που εβαλε ο Παναγιωτης.
Η αστρολογια βασιζεται στην πιστη (δυναμεις που ουτε τις μετραμε ουτε ξερουμε απο που προερχονται και παρολα αυτα τις δεχομαστε) καθ οτι δεν ειναι επιστημη ουτε θεμελιωνεται με παρατηρησεις ουτε καν με στατιστικες.
****myhoroscope.gr/showthread.php?t=2931
Χαίρομαι που παρατέθηκε άρθρο σοβαρό επιστήμονα....
Είδα την απάντηση του κ. Χρήστος ¶ρχος και πραγματικά έμεινα. Προσπάθεια εξαπάτησης , αθέμιτα μέσα πειθούς, προπαγάνδα... από όλα είχε ο μπαχτσές.
Εάν σχολιάσω όλα τα λεγόμενα του κυριού αυτού θα πάρει πολύ πολύ ώρα και έχω δαπανήσει ήδη πολλή με το γράψιμο των παραπάνω. Παρόλα αυτά θα το κάνω εν μέρη.
Καταρχάς η παρακάτω παράγραφος δεν σημαίνει απολύτως τίποτα ας μιλήσουμε με επιχειρήματα και όχι με το τι μπορεί να έχει κάνει ο καθένας γιατί δεν είναι επιχειρήματα, Ο Σωκράτης ήταν μία τεράστια προσωπικότητα για παράδειγμα αλλά πίστευε ότι η Γή είναι επίπεδη οπότε η εξής παράγραφος είναι τραγική
Τα μαθηματικά επίσης γεννήθηκαν κάτω από αυτό το καθεστώς το ίδιο και η Φυσική και οι πιο πολλές επιστήμες της που ξεκίνησαν κυρίως στην Ελληνιστική εποχή. Για τον Πυθαγόρα οι αριθμοί είχαν ψυχή και έδινε μεταφυσικές δυνατότητες και χαρακτηρισμούς το ίδιο και στα γεωμετρικά σχήματα, Για αυτό το λόγο η Γεωμετρία και τα μαθηματικά θα έπρεπε να καταργηθούν επειδή κάποιοι στο παρελθόν πίστευαν κάτι λάθος;
Η φυσική, τα μαθηματικά και η Γεωμετρία επαληθεύονται καθημερινά. Η αστρολογία όχι. (ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ όπως προανέφερε και η κα. Σιμου)
Με το ίδιο ακριβώς σκεπτικό όταν λέει κάποιος μετερεωλόγος ότι θα βρέξει στην Αθήνα και δεν βρέχει στην Αθήνα όλη αλλά μόνο σε κάποιες περιοχές θα έπρεπε να καταργηθεί η ύπαρξη του οπότε και κάθε περιοχή να αναλύετε στα δελτία με λεπτομέρεια
ούτε και χρειάζετε κάτι τέτοιο η στιγμή λοιπόν της γέννησης είναι η πρώτη φορά που η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας ατομικότητας ΕΝΟΣ ΧΩΡΟΥ ΔΗΛΑΔΗ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ που δρά χωρίς να παρασιτεί σε κάτι άλλο
Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΕΞΕΡΕΥΝΗΘΕΙ Η ΑΤΟΜΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΟ ΧΡΟΝΟ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟ ΧΩΡΟ ΠΟΥ ΚΑΤΕΧΕΙ ΚΑΙ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΑΥΤΟΝ
Γιατί οι ψυχολόγοι δεν έχουν λύσει όλα τους τα ψυχολογικά προβλήματα, γιατί οι κοινωνιολόγοι δεν λειτουργούν τέλεια σε ένα κοινωνικό πλαίσιο, γιατί ένας μαθηματικός δεν αντιδρά πάντα με την λογική;
Οι κοινωνιολογία δε νομίζω να αναφέρει κάπου πως θα πρέπει να λειτουργεί ο ίδιος κοινωνιολόγος, ούτε τα μαθηματικά ότι ο μαθηματικός πρέπει να λειτουργεί με τη λογική.
Η αστρονομία ισχυρίζεται ότι μπορεί να προβλέπει. Εάν προβλέπει γιατί δε μπορεί να προβλέψει να βγάλουμε και κανα ψιλό...
Οπότε ένας χειρούργος πριν 2 αιώνες η ένας φυσικός δεν θα έπρεπε να λειτουργεί τα παραπάνω επειδή δεν ήξερε όσα είχαμε σήμερα
Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι θα πρέπει να σταματήσει η αστρολογία. Κάθε φορά που ανακαλύπτετε ένας πλανήτης η εργαλειοθήκη ενός αστρολόγου εμπλουτίζετε και γίνεται πιο αποτελεσματικός αυτό λοιπόν δεν τον κάνει και εγκληματία γιατί αντίστοιχα ένας χειρούργος που δεν είχε παλιά κάποια όργανα που έχουμε τώρα δεν θα έπρεπε να χειρουργεί.
ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΕΩ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΘΕΜΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΤΗΣ ΘΕΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΠΩΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΝΑΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΑΠΛΑ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΕΓΩ ΚΡΙΝΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΜΕ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΑΡΑ ΤΕΛΙΚΑ Η ΑΠΟΡΡΙΨΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗ ΑΛΛΑ «ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ»
Όχι πάντα γιατί έχουμε και τη μοντέρνα φυσική που οι δυνάμεις δρουν στο άπειρο(μπορεί να είναι μόνο στη θεωρία αλλά υπάρχει) αλλά και πάλι όπως ανέφερα και παραπάνω μπορεί καν να μην μιλάμε για δυνάμεις ( ουσιαστικά δεν μιλάμε για δυνάμεις αλλά αυτό θα ήθελε μία τεράστια συζήτηση γιατί η αστρολογία είναι δομική, προσωποκεντρική και αλγεβρική άρα δεν έχει να κάνει με πραγματικής ενέργειες αλλά με συμβολισμούς)
Επίσης οι ορισμοί που λέτε... ξέρετε τί σημαίνουν? αν ναι.. μπορείτε να μου τους εξειγήσετε... συγκεκριμένα τους όρους δομική και αλγβρική (!) ...
Οπότε ότι και αν έγραψα πήγε χαμένο τουλάχιστον έπρεπε να μου το πείτε από την αρχή ώστε να μην χρειάζεται να γράφω τσάμπα, τουλάχιστον αυτά να τα διαβάζει ο κόσμος για να βλέπει με τι επιστημονικό τρόπο κάποιοι επιστήμονες αντιδρούν στην αστρονομία.
Η μόνη διαφορά μας είναι εμείς πιστεύουμε ότι λειτουργεί η αστρολογία άλλο βέβαια που οι περισσότεροι επιστήμονες δεν δέχονται ότι δεν χρειάζεται να ξέρουμε πώς λειτουργεί κάτι αν και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν γιατί και τι είναι ακριβώς η βαρύτητα η ο μαγνήτισμος
Η μόνη διαφορά μας είναι εμείς πιστεύουμε ότι λειτουργεί η αστρολογία άλλο βέβαια που οι περισσότεροι επιστήμονες δεν δέχονται ότι δεν χρειάζεται να ξέρουμε πώς λειτουργεί κάτι αν και οι ίδιοι δεν γνωρίζουν γιατί και τι είναι ακριβώς η βαρύτητα η ο μαγνήτισμος
Συνεχίζοντας στην επόμενη σελίδα στην απάντηση του χρήστη jupiterios.
Οπως η Ιατρικη δεν ανασταινει το νεκρο ετσι και η Αστρολογια δεν πλουτιζει τον αστρολογο
θεωρητικα υπαρχει η δυνατοτητα για πλουτισμο με τη βοηθεια της αστρολογιας
Λοιπον ακου και μαθαινε: η Αστρολογια πρεσβευει οτι η επιρροη ενος ουρανιου σωματος επανω στον πλανητη μας ξεκινα απο την εποχη που αυτο καθισταται συνειδητο (=ορατο) στην ανθρωπινη διανοια! Τοσο απλα... Λογικο? Ναι.
Είστε σοβαρός αγαπητέ μου? Η αστρολογία πρεσβεύει... σωστά το γράψατε... διότι δεν είναι τίποτα παραπάνω από ένα "πιστεύω".
Αρα πριν ανακαλυφθει ο Ποσειδωνας η επιρροη του δεν αγγιζε τα ανθρωπινα. Η ανθρωπινη διανοια οταν ειναι ετοιμη να περασει σε ενα ανωτερο σταδιο, τοτε εμφανιζεται ενα νεο ουρανιο σωμα (ποσειδωνας, ουρανος, πλουτωνας κλπ) για να εκφρασει αυτες τις ανωτερες ποιοτητες στην ανθρωπινη αντιληψη.
Μα στην επιστημη και αν δεν υπαρχει πουθενα συμφωνια! Απειρες σχολες στις θετικες επιστημες....Καπου συμφωνουν μεταξυ τους, καπου ομως οχι. Big Bang εναντιον θεωρια χορδων, Κβαντικη Φυσικη εναντιον Σχετικοτητας και τι αλλο να λεμε τωρα...Εδω πας σε 3 γιατρους για ενα απλο συναχι και παιρνεις 3 διαφορετικες γνωμες!!
Στα παραπάνω που αναφέρατε οι θεωρίες στην πλειονότητα τους συμφωνούν παρα διαφωνούν και το κυριότερο... έχουν κοινές βάσεις! Επίσης η μία μπορεί να διαψεύσει την άλλη και η δεύτερη να σταματήσει να υπάρχει. Κάτι τέτοιο δε γίνεται στην αστρολογία.
Αλλα θελουμε πολυ εξελιξη ακομα ως ανθρωπινο ειδος και διανοιες για να την ανακαλυψουμε, να την ονοματισουμε και να την ερευνησουμε.Και τοτε θα ερθει η δικαιωση της Αστρικης επιρροης. Υπομονη... τοσοι αιωνες περασαν για νανακαλυψουμε την βαρυτητα, το μαγνητισμο κλπ. Αλλοι τοσοι θα χρειαστουν και για την Αστρικη...
Ισως γιατι ειναι μια δυναμη που δεν υποκειται απαραιτητα στους περιορισμους του χωρου... Ισως μια επιρροη περα απο τη βαρυτητα ή το φως. Ποιος ξερει?
Στην επόμενη σελίδα... η χρήστης May...
Μήπως τελικά οι στατιστικές μελέτες στις οποίες αναφέρεσαι είναι λίγο... πώς να το πω... "πειραγμένες"?? Γιατί, πίστεψέ με, (κ σου μιλάω από επαγγελματική εμπειρία) είναι πανεύκολο να "πειράξεις" τα στατιστικά αποτελέσματα, χωρίς να επηρρεάσεις τις τιμές που έχεις στα χαρτιά σου.
Ο χρήστης Jupiterios πάλι
Απ: φυσικα και δεν ειναι γνωστη....ακομα! Οπως ακριβως πριν 1000 χρονια αν μιλουσες για ραδιενεργεια, πυρηνικη φυσικη και για τα κβαντα θα σε εστελναν στην πυρα! Εχουμε πολλα ακομα να ανακαλυψουμε εμεις οι ανθρωποι στο μελλον φιλε μου. Μη θεωρεις οτι εχουν ανκαλυφθει ολα...
Μήπως είναι όλα απλά θέμα ΠΙΣΤΗΣ?
Διαβάζοντας τις απαντήσεις από ότι βλέπω δεν απάντησε κανείς στις ερωτήσεις του χρήστη Ξέρξης...
Η χρήστης fillenia
Και μια και ο λόγος για τον Νεύτωνα.... Πως είσαι σίγουρος ότι ισχύει ο νόμος της παγκόσμιας έλξης έτσι όπως τον διατύπωσε ο Νεύτωνας; Για εξήγησέ μου τι σημαίνει "παγκόσμια" έλξη. Και με ποιο "επιστημονικό" τρόπο κατέληξε στον νόμο του ο Νεύτωνας. Αν είσαι φαν των πειραμάτων, τότε προσπάθησε να αναλύσεις το ηλιακό φάσμα με τις πειραματικές οδηγίες του Νεύτωνα και να αποδείξεις ότι αναλύεται σε 7 χρώματα. Αν το επιτύχεις, μπράβο σου. Ξέρεις είνα μία από τις περίφημες διαμάχες της επιστημονικής κοινότητας.
Ελπίζω κάποιος να κάνει τον κόπο να διαβάσει αυτά που έγραψα και να μου απαντήση στο αρχικό ερώτημα στο οποίο δε μου δώθηκε απάντηση παρά το τόσο διάβασμα....!
-
18-01-2007, 06:19 PM #4
Πωωωω ολοκληρη εκθεση, μου κοκκινισαν τα ματια
Τσιτα τα γκαζια
Τσακισε τες ρε Rodney
-
18-01-2007, 06:32 PM #5
Ο χώρος είναι ελεύθερος για όλες τις απόψεις. Από τη στιγμή όμως, που κάποιος χρήστης χάσει την κοσμιότητά του ή την ψυχραιμία του, και με δεδομένο το ιστορικό προηγούμενου θέματος συζήτησης θα αποβάλλεται από το θέμα.
Να θυμάστε ότι κατά την εγγραφή σας αποδεχθήκατε τον όρο που έλεγε ότι οι διαχειριστές μπορούν να διαγράφουν, να μετακινούν ή να κλειδώνουν θέματα χωρίς καμία προειδοποίηση.Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
18-01-2007, 06:42 PM #6
Συγγνώμη που θα ρωτίσω, αλλά... τί προσπαθείς να μας δείξεις με όλα αυτά; Ότι η αστρολογία δεν ισχύει; Αυτό είναι αδύνατον, τουλάχιστον με αυτόν τον τρόπο που χρησιμοποιείς. Ότι τα επιχειρήματα ορισμένων είναι ολίγων τι άτοπα; Ναι, σε αυτό θα συμφωνίσω. Ότι μερικοί αστρολόγοι μερικές φορές δεν ξέρουν τί τους γίνεται; Αυτό είναι αλήθεια και πραγματικά μου προκαλεί λύπιση που έχουν κάποιοι αυτόν τον τίτλο.
ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ & ΜΑΡΚΕΤΙΝΓΚ. Αυτό είναι η αστρολογία.
Ας το παραδεχτούμε, η αστρολογία "είναι στον αέρα". Όπως άλλωστε και όλα τα υπόλοιπα "εναλλακτικά" και, τέλος πάντων, μη-αποδεκτά από την επιστήμη. Χρειάζονται σοβαρές μελέτες για να αποδειχθεί ή όχι η ισχύ της και δεν ξέρω κατά πόσο είναι κανείς διατεθημένος να τις κάνει. Μέχρι τότε, μόνο στην προσωπική πείρα και πίστη μπορεί κανείς να στιρίζεται.Ετεη δε ουδεν ιδμεν εν βυθω γαρ η αληθεια...
-
18-01-2007, 07:18 PM #7
προς Dell Piero: εάν είμουν κάπου λιγότερο κόσμιος ζητώ συγγνώμη και όπου θεωρείς μπορείς να σβήσεις ότι πιστεύεις ότι είναι ενάντια των κανονισμών αλλά σε παρακαλώ όχι όλη την απάντηση. Είμαι όπως σου είπα νέος στο φόρουμ και δεν έχω εξοικιωθεί ακόμα με τους κανονισμούς του.
προς deodonus: με το συγκεκριμένο θέμα ζητώ από κάποιον να μου απαντήσει σε κατι που είναι πολύ ξεκάθαρα διατυπωμένο πιστεύω . Σε αυτό το θέμα τουλάχιστον δε θέλω να αποδείξω πως δεν ισχύει η αστρολογία.
Και σας ξαναζητώ συγγνώμη εάν ο τρόπος μου σας φάνηκε άσχημος κτλπ, θα προσπαθήσω να το διορθώσω. Προέρχομαι από φόρα στα οποία ας πούμε οι κανονισμοί είναι πιο χαλαροί.
Ευχαριστώ για τον χρόνο όσων το διαβάσανε και ζητώ την κατανόησή σας.
-
18-01-2007, 07:54 PM #8
Γεια χαρά και πάλι και δεν θα επανέλθω διότι γίνομαι κουραστικός. Η επισήμανση / σύσταση ήταν για όλους μας -και για μένα- που σε κάποιο άλλο θέμα παρασύρθηκα από τον γηπεδικό χαρακτήρα και έριξα μερικά μπουκάλια :toung: . Δυστυχώς εκεί είχε γίνει ένας διαξιφισμός επί προσωπικού και ο ένας προσέβαλε τον άλλον άτσαλα.
Φροντίζω απλά να κρατάει το φόρουμ την ενημερωτική του διάσταση και τους κόσμιους διαλόγους.
Καλώς ή κακώς από την αρχή το προφίλ ήταν έτσι και όχι "κάντε σαματά να γραφτεί κόσμος".
Ψυχραιμία από όλους μας :bigsmile:Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
18-01-2007, 09:11 PM #9
Φίλε r0dney, κατανοώ απόλυτα τις απορίες σου και θεωρώ φυσιολογική την αμφισβήτηση, όταν σκοπός μας είναι να ερευνήσουμε και να μάθουμε.
Δεν είμαι αστρολόγος ούτε κατά διάνοια, ωστόσο δεν μου ήταν δύσκολο να λύσω τις όποιες απορίες μου, διαβάζοντας σχετικά βιβλία ή άρθρα, κάτι που εξακολουθώ να κάνω, και όχι μόνο σε σχέση με την αστρολογία.
Ζητάς να σου αποδείξει κάποιος με ποιόν ακριβώς τρόπο επηρεάζουν την ζωή μας οι πλανήτες κ.τ.λ. Αυτό δεν ξέρω εάν είναι ευφικτό. Θα προσπαθήσω να σου δώσω μία γενική εικόνα, απ' ότι έχω εγώ μέχρι τώρα καταλάβει. Σημειώνω ότι δεν πιστεύω τυφλά πουθενά. Λοιπόν,
η αστρολογία έχει σκοπό την μελέτη των σχέσεων μεταξύ των άστρων και όλων εμάς. Το σύμπαν ή ο κόσμος υποθέτουμε ότι είναι ένα ον, τελείως οργανομένο και του οποίου όλα τα μέρη βρίσκονται σε στενή συνάφεια και αλληλεξάρτηση. Το ον αυτό είναι ο μακρόκοσμος, σε αντίθεση με τον άνθρωπο ο οποίος αποτελεί τον μικρόκοσμο. Και οι δύο υπόκεινται στους ίδιους νόμους και λειτουργούν το ίδιο. Η γνώση τους συνεπώς κατακτάται εύκολα με τον νόμο των αναλογιών.
Απ΄την άλλη, υπάρχει η αρχή ότι στο σύμπαν, δεν υπάρχει η διάκριση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, τα οποία έχει επινοήσει ο άνθρωπος και τα θεωρεί απαραίτητα για την κατανόηση του χρόνου. Και τα τρία περικλείονται σε ένα ενιαίο και αδιαίρετο παρόν, μέσα στο οποίο δημιουργήθηκε ο μακρόκοσμος και ο μικρόκοσμος. Ό,τι λοιπόν εμείς θεωρούμαι μέλλον, είναι απόλυτα όμοιο, σύμφωνα με τον νόμο των αναλογιών, με ότι συνέβει στο παρελθόν. Οι πλανήτες κ.τ.λ. θεωρούνται σημεία που δείχνουν τα γεγονότα της ζωής ή τις τάσεις κ.τ.λ. που έχει ένας άνθρωπος.
Αν στηριχτούμαι λοιπόν στα παραπάνω, λέμε ότι η αστρολογία μελετά την θέση των πλανητών μεταξύ τους, καθώς και την θέση τους μέσα στο ζωδιακό κύκλο, για να συναγάγει συμπεράσματα για τις επιδράσεις τους στην ζωή μας. Όποιο κι αν είναι το μέσο επηροής, παλμική δόνηση ή ότι άλλο, η προσπάθεια της αστρολογίας συνίσταται στο να κατορθώσει να προσδιορίσει την επηροή αυτή σε ορισμένο τόπο και χρόνο και να εξακριβώσει τις συνέπειές της στην ζωή μας.
Κατ' εμέ η αστρολογία είναι μία πειραματική επιστήμη. Στηρίζεται στην παρατήρηση και βάση αυτής προσπαθεί να βγάλει συμπεράσματα. Από την αρχαιότητα είχε παρατηρηθεί ότι η όποια επηροή δεχόμαστε ποικίλλει ανάλογα με την φαινομενική πορεία των ουράνιων σωμάτων, επι της κυκλικής ζώνης του ζωδιακού. Σήμερα βέβαια η αστρολογία έχει εξελιχθεί και υπάρχουν διάφορες σχολές, και φυσικά δεν παύει να εξελίσσεται.
Τέλος, η αστρολογία δεν αρνείται την ύπαρξη του αυτεξούσιου του ανθρώπου, αλλά το τοποθετεί εντός ενός πλαισίου φυσικών νόμων. Οι νόμοι αυτοί μπορεί κάπου να υπερβαίνουν ίσως τη ικανότητα μας να τους κατανοήσουμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο πραγματικοί. Η συμμόρφωση προς αυτούς τους νόμους ή αν θέλεις η παραδοχή της ύπαρξής τους, δεν αποτελεί πράξη τυφλής υποταγής, αλλά πράξη υπαγορευμένη από την έννοια μίας ανώτερης πειθαρχίας η οποία διέπει το σύμπαν.
Αυτά επιγραμματικά, καθόλου περιληπτικά και ελπίζω όχι πολύ κουραστικά.:bigsmile:
ps: Μπορεί να έχω καταλάβει και κάποια πράγματα λάθος, δεν είμαι αστρολόγος και ασχολούμαι σχετικά, μόλις από το Καλοκαίρι. Συγχωρέστε μου λοιπόν τυχόν ανακρίβειες, αυτά είναι ότι εγώ έχω καταλάβει ως τώρα.:embarrestΠροσπαθώ να βγω απ' το ψυχολογικό μου αδιέξοδο, αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ από που μπήκα.
-
18-01-2007, 10:41 PM #10
Αρχικά να σε ευχαριστήσω για την απάντησή σου και να συνεχίσω.
Το σύμπαν ή ο κόσμος υποθέτουμε ότι είναι ένα ον, τελείως οργανομένο και του οποίου όλα τα μέρη βρίσκονται σε στενή συνάφεια και αλληλεξάρτηση.
Στην πλέον μοντέρνα κοσμολογία, πολλές περιοχές του Σύμπαντος είναι εξ ορισμού ασύμβατες. Συγκεκριμένα, αναφέρεται στα αντίστοιχα βιβλία ότι οι ορίζοντες γεγονότων τους δεν εμπλέκονται οπότε η μια περιοχή ποτέ δεν πρόκειται να επικοινωνήσει με την άλλην. Αυτό οφείλεται στον αρχικό πληθωρισμό (όπως ονομάζεται) στην διαστολή του σύμπαντος και έχει ως αποτέλεσμα, για να το θέσουμε με πολύ απλά λόγια, μερικές περιοχές του Σύμπαντος να είναι αποκομμένες από τις υπόλοιπες. Οι περιοχές αυτές έχουν εμβαδά πιθανότατα εκατοντάδες εκατομμύρια έτη φωτός. (Από ότι διαφένεται, Ποτέ δε θα καταφέρουμε να ανακαλύψουμε μια άλλη διαφορετική από τη δική μας... Πολλοί ισχυρίζονται πως ίσως αυτός είναι ο κόσμος των ιδεών ή ο λεγόμενος "άλλος κόσμος" αλλά αυτό είναι ένα φιλοσοφικό ερώτημα και όχι επιστημονικό οπότε δεν πρέπει να αναφερθώ περεταίρο)
Και οι δύο υπόκεινται στους ίδιους νόμους και λειτουργούν το ίδιο. Η γνώση τους συνεπώς κατακτάται εύκολα με τον νόμο των αναλογιών.
Απ΄την άλλη, υπάρχει η αρχή ότι στο σύμπαν, δεν υπάρχει η διάκριση του παρελθόντος, του παρόντος και του μέλλοντος, τα οποία έχει επινοήσει ο άνθρωπος και τα θεωρεί απαραίτητα για την κατανόηση του χρόνου.
Στηριζόμενος στα παραπάνω πιστεύω ότι ο χρόνος δεν είναι δικό μας δημιούργημα. Αυτό βέβαια δεν στέκει σε καμία περίπτωση επιστημονικά αλλά είναι η προσωπική θέση μου.
Όποιο κι αν είναι το μέσο επηροής, παλμική δόνηση ή ότι άλλο, η προσπάθεια της αστρολογίας συνίσταται στο να κατορθώσει να προσδιορίσει την επηροή αυτή σε ορισμένο τόπο και χρόνο και να εξακριβώσει τις συνέπειές της στην ζωή μας.
Επίσης βλέπω μια εμμονή της Αστρολογίας σε έναν ντετερμινιστικό κόσμο. Πλέον ο κόσμος μας όπως αποδεικνύεται είναι ένα "Χάος εν Τάξη" . Η κβαντική αστροφυσική είναι ακόμα στα σπάργανα, η οποία μάλλον θα καταφέρει να περιγράψει το χάος του Σύμπαντος, το οποίο δεν είναι σίγουρα ντετερμινιστικό/αιτιοκρατικό, όπως το θεωρεί η αστρολογία (εγώ τουλάχιστον έτσι το αντιλαμβάνομαι). Σε μια περιοχή του χωρόχρονου όσους παραμέτρους και να διαθέτουμε ποτέ δε θα καταφέρουμε να προβλέψουμε με 100% επιτυχία το τί πρόκειται να γίνει διότι ως χαοτικό σύστημα πάντα θα υπάρχει κάποιος αστάθμητος παράγων. Πώς είναι δυνατόν κάτι τέτοιο να το ισχυρίζεται η αστρολογία?
Τέλος, η αστρολογία δεν αρνείται την ύπαρξη του αυτεξούσιου του ανθρώπου, αλλά το τοποθετεί εντός ενός πλαισίου φυσικών νόμων. Οι νόμοι αυτοί μπορεί κάπου να υπερβαίνουν ίσως τη ικανότητα μας να τους κατανοήσουμε, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι είναι λιγότερο πραγματικοί. Η συμμόρφωση προς αυτούς τους νόμους ή αν θέλεις η παραδοχή της ύπαρξής τους, δεν αποτελεί πράξη τυφλής υποταγής, αλλά πράξη υπαγορευμένη από την έννοια μίας ανώτερης πειθαρχίας η οποία διέπει το σύμπαν.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.