s
Ερωτικά Τρίγωνα - Page 5
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 5 of 16 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 15 ... LastLast
Results 41 to 50 of 159

Re: Ερωτικά Τρίγωνα

H φωτογραφία που έχει βάλει αυτή την περίοδο η ΚΙΑ πάντως ταιριάζει απίστευτα στο συγκεκριμένο θέμα!! Ο συνδυασμός στολισμένων με μπάλες κεράτων και φωτεινής καρδούλας- μύτης παραπέμπει "μπαμ" στις τραγελαφικές (καθώς το κέρατο έχει την τιμητική του) καταστάσεις αυτού του θέματος!!!! :toung:

Quote Originally Posted by Anastasy View Post
    H φωτογραφία που έχει βάλει αυτή την περίοδο η ΚΙΑ πάντως ταιριάζει απίστευτα στο συγκεκριμένο θέμα!! Ο συνδυασμός στολισμένων με μπάλες κεράτων και φωτεινής καρδούλας- μύτης παραπέμπει "μπαμ" στις τραγελαφικές (καθώς το κέρατο έχει την τιμητική του) καταστάσεις αυτού του θέματος!!!! :toung:

Εγώ προσωπικά θα το ερμήνευα ως "μου έχουν ανάψει τα λαμπάκια με αυτά που διαβάζω"..........

3. Re: Ερωτικά Τρίγωνα

Λίγο άσχετο ίσως, αλλά για να μπαίνω και εγώ στην κουβέντα, μήπως γνωρίζετε από πού προέρχεται το επίθετο του κερατά;
    Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...

Από το Επίτομο λεξικό της μεσαιωνικής ελληνικής δημώδους γραμματείας

κέρατον το· κέρατο. Κέρατο: κέρατον αίγας Σταφ., Ιατροσ. 6152· Πανώρ. Δ΄ 22. Φρ.1) Κάμνω κέρατα του ανδρός μου = απατώ τον άντρα μου: Δεφ., Λόγ. 674.2) (Ξε)φυτρώνουν κέρατα στην αυλή μου = απατώμαι από τη γυναίκα μου: Πτωχολ. Ρ 248, Σαχλ., Αφήγ. 780. [<ουσ. κέρας. Ο τ. στο Meursius και σήμ. Η λ. τον 6.-7. αι. (Lampe)]

Από το λεξικό του Ιδρύματος του Μανώλη Τριανταφυλλίδη

κερατάς ο [<k>erat&#225;s] O1 : (προφ.) 1. (υβρ.) ο απατημένος σύζυγος. ΠAP Kάλλιο να λεν τον κερατά, παρά τον κακομοίρη, και από τη βρισιά ακόμη ο οίκτος είναι χειρότερος. || (επέκτ.) βλάκας, κορόιδο: Eγώ σαν τον κερατά δουλεύω όλη μέρα. ΦP του κερατά!, αν είναι δυνατό!, ως έκφραση αγανάκτησης ή για κτ. αυτονόητο. 2. άνθρωπος πονηρός, κατεργάρης· παλιάνθρωπος: Mε γέλασε ο ~. || (συναισθ.) για μικρό παιδί πολύ έξυπνο και ζωηρό: Eίναι αυτός ένας ~! [μσν. κερατάς < κέρατ(ον) -άς (σύγκρ. κερασφόρος)]

Το κερατάς δεν είναι επίθετο, είναι ουσιαστικό :toung:

:bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:

Και εδώ κάτι πολύ ενδιαφέρον http://xoirovoskos.blogspot.com/2006...g-post_26.html

Τί κρίμα να μην μπορεί να μας διαβάσει ο Σταματάκος. Και έλεγα τι θα κάνουμε σήμερα(μα διαγωνισμό ετυμολογίας)!
    Ασχετο επί του θέματος όμως! Γιατί όλοι έχουν αναφέρθει σε τρίγωνα, τετράγωνα, πολύγωνα (άντε και έναν κύκλο:toung: ) και κανένας δεν προτιμά την ευθεία? :blink:

Quote Originally Posted by kiaRRa View Post
    Τί κρίμα να μην μπορεί να μας διαβάσει ο Σταματάκος. Και έλεγα τι θα κάνουμε σήμερα(μα διαγωνισμό ετυμολογίας)!
    Ασχετο επί του θέματος όμως! Γιατί όλοι έχουν αναφέρθει σε τρίγωνα, τετράγωνα, πολύγωνα (άντε και έναν κύκλο:toung: ) και κανένας δεν προτιμά την ευθεία? :blink:
    Γιατί στην ευθεία σκοντάφτεις πιο εύκολα :toung:

Όνομα:
    Μαρία

Γκέλυ μου σε προσκυνώ (βαριέμαι να βρω τη φάτσα), αλλά το σχόλιό σου είναι με πολλές προεκτάσεις....

Όνομα:
    Μαιρη

Quote Originally Posted by Δ. Μ. View Post
    Λίγο άσχετο ίσως, αλλά για να μπαίνω και εγώ στην κουβέντα, μήπως γνωρίζετε από πού προέρχεται το επίθετο του κερατά;
    Θα συμφωνήσω με την αγαπητή Κία και θα συμπληρώσω πως σύμφωνα με τον Μιχαήλ Ψελλό ο "κερατάς" προέκυψε από την παρατήρηση πως στα κερασφόρα ζώα, δεν υπάρχει "συζυγική" πίστη. Αυτά από την άσπρη λέξη. Και μακριά από υμάς :toung:
    Οτι δεν συνέβη ποτέ, είναι ότι δεν ποθήσαμε αρκετά

http://www.horoscope.gr

allwste to numero tria ektos apo monos legetai k perittos...

10. Re: Ερωτικά Τρίγωνα

Quote Originally Posted by kia View Post

Το κερατάς δεν είναι επίθετο, είναι ουσιαστικό
    :toung:
    :bigsmile: :bigsmile: :bigsmile:
    Συμφωνώ, αλλά μην περιμένετε από πρωινό τύπο να είναι στα άγρια μεσάνυχτα αλάνθαστος στην γραμματική :bigsmile:
    (αν και το αυτί μου έχει πιάσει και τον, αδόκιμο ίσως, ιδιωματικό όρο "η κερατού", οπότε ίσως να υπάρχει και ως διγενές)

Θα συμφωνήσω με την αγαπητή Κία και θα συμπληρώσω πως σύμφωνα με τον Μιχαήλ Ψελλό ο "κερατάς" προέκυψε από την παρατήρηση πως στα κερασφόρα ζώα, δεν υπάρχει "συζυγική" πίστη. Αυτά από την άσπρη λέξη. Και μακριά από υμάς
    Μια εξίσου ενδιαφέρουσα άποψη είναι αυτή που θέλει το ουσιαστικό "κερατάς" να προέρχεται από την εποχή των σταυροφοριών: πλησιάζοντας στον πύργο του ο σταυροφόρος ιππότης, επιστρέφοντας από κάποια εκστρατεία, δήλωνε τον ερχομό του από κάποια απόσταση σαλπίζοντας με ένα κέρας. Αυτό έδινε τον χρόνο στην άπιστη συμβία και στον εραστή της να εξαφανίσουν τα στοιχεία που προδίδαν την σχέση τους :bigsmile:
    Όποιο μέλλον και να ζήσω, πάντα βρίσκω παρελθόν μπροστά μου...

Page 5 of 16 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 8 9 15 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)