s
[Συζήτηση] Τι είναι η Αστρολογία - Page 45
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;

Voters
244. You may not vote on this poll
  • Σίγουρα μπορεί

141 57.79%
  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί

18 7.38%
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

85 34.84%
Page 45 of 50 FirstFirst ... 35 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... LastLast
Results 441 to 450 of 497
    Όνομα:
    Βασίλης

Re: Τι είναι η Αστρολογία

Quote Originally Posted by inest No2 View Post
    Περιμενετε γιατι εχουμε μπερδεψει τα πορτοκαλια με τα μηλα!!
    Επιστημη ξερετε πως οριζεται??
    Για να πεις οτι κατι ειναι μια επιστημη πρεπει να ακολουθει την σχεση αιτιο - αιτιατο.
    δηλαδη πρεπει να εχει ενα αυτοσυνεπες συνολο κανονων που να μπορουν απο τη μια να εξηγουν ολα τα γνωστα μεχρι τωρα δεδομενα και απο την αλλη να μπορουν να προβλεπουν την υπαρξη καινουργιων φαινομενων και σχεσεων.
    Καλέ μου φίλε, αυτός είναι ο ορισμός της επιστήμης του Νεύτωνα. Σύμφωνα με την Κβαντική Φυσική δεν μπορείς πλέον να προβλέψεις το αιτιατό, γνωρίζοντας το αίτιο... Από την άλλη ο Χάιζενμπεργκ είπε ξεκάθαρα ότι αυτό που βλέπεις, το βλέπεις έτσι, επειδή το βλέπεις εσύ.... Αυτά τα έχουμε υπόψη;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Ξέρξης View Post
    Συμφωνω απολυτως ...... δηλαδη δεν μπορω να δεχτω πως δεν υπαρχουν αντικειμενικες αληθειες σε καποια θεματα
    Αχ, αγαπητέ, πάλι ξεχνάτε το Χάιζενμπεργκ... Όπως και μερικά δισεκατομμύρια άνθρωποι. Δεν υπάρχει απόλυτη αλήθεια δεν το γνωρίζετε; Αλήθεια τα άστρα που βλέπω στον ουρανό είναι υπαρκτά ή είναι η εικόνα τους πριν κάτι εκατομμύρια χρόνια; Και πώς ξέρω πώς είναι τώρα;;;;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Ιωάννης

Σήμερα μπόρεσα και διάβασα, τα περισσότερα.
    Να πω κάτι, Καταρχάς μπράβο για την υπομονή σας κ' την δύναμη σας να αντέξετε τέτοια επίθεση. Επίθεση, που αν "οι κομάντος" ήξεραν τι έλεγαν, πως το έλεγαν, υποψιαζόντουσαν που έχει, πιθανές, ενδεχόμενα αδυναμίες η αστρολογία, όλα τα αστρολογικά site θα είχαν κλείσει.
    Ευτυχώς, οι μορφωμένοι επιστήμονες, αστρονόμοι, έχουν να ασχοληθούν με σοβαρά θέματα και να προάγουν την επιστήμη τους, την οποία ζηλεύω. Και, όσοι ασχολούμαστε με την αστρολογία, θα είναι κάλο να βλεπουμε πιο μακριά από την μύτη μας και να δούμε τι θα γίνει με αυτό που, οι περισσότεροι, αγαπάμε.
    Επειδή στην Ελλάδα είσαι ότι δηλώσεις, αυτά τα φαινόμενα, των "κομάντος" θα υπάρχουν πάντα και κάποιοι σαν και σας θα προσπαθούν. Καλή δύναμη.

Αυτά τα λίγα, γιατί αν πω περισσότερα, θα ανοίξει άλλος κύκλος και δυστυχώς δεν έχω τον απαραίτητο, ελεύθερο, χρόνο να υποστηρίξω τις απόψεις μου.

Γιάννης Μπαρδόπουλος
    Η ιστορία κάνει κύκλους, το ίδιο και οι πλανήτες.
    History moves in circles, so do the planets.

50 + 2

Γιάννη σε ευχαριστούμε για την τοποθέτηση.

Πάντως οφείλω να σε συγχαρώ εαν ο χαρακτηρισμός περι "κομάντος" ήταν αποτέλεσμα αστρολογικής ψυχολόγησης (των γραφόμενων μου τουλάχιστον) μιας και οντως υπηρέτησα σε τετοια μονάδα στην Ρεντίνα. Perfect

Με βάζεις σε σκέψεις τώρα....:suspiciou

Αλήθεια τα άστρα που βλέπω στον ουρανό είναι υπαρκτά ή είναι η εικόνα τους πριν κάτι εκατομμύρια χρόνια; Και πώς ξέρω πώς είναι τώρα;;;;
    Κανένα αστρο που βλεπεις στον ουρανο δεν ειναι εκατομμυρια ετη φωτος μακρια.. αλλα μερικες δεκαδες αντε το πολυ χιλιαδες καθοτι ειναι μεσα στον δικο μας γαλαξια... Τα 100δες η 1000δες χρονια ειναι τιποτε σε κοσμικη κλιμακα.
    Τα υπολοιπο τα αφηνω ασχολιαστα γιατι εχεις μπλεξει τα ... αυγα με τα πασχαλια.
    Παντως ειναι εκπληκτικο το ποσες αντιεπιστημονικες δοξασιες διαβασα εδω μεσα απο υποτιθεμενους "ειδικους" που ειλικρινα ακουγοντας τους ανθρωπος με κοινη λογικη απλα θα τραβαει τα μαλλια του.
    Να εκλειψει η αστρολογια;;; Δεν το νομιζω, οπως δεν θα εκλειψει ουτε η θρησκεια, παντα θα υπαρχουν ανασφαλεις που ζητουν καταφυγιο στο μεταφυσικο.
    Τα αστρολογικα δογματα εχουν "πιστους" που τα ακολουθουν τυφλα πολλες φορες ακουμπωντας τα και χοντρα σε λογης λογης "ειδικους" της αστρολογικης "τεχνης" τι να κανουμε τα κοροιδα παντα θα υπαρχουν χτες εβλεπα στον Χαρδαβελλα πως 1.000.000 ελληνες κυνηγουν θυσαυρους.....μερικοι απο αυτους καταφευγουν σε αστρολογους καφετζουδες και χαρτοριχτρες...

Όνομα:
    Ιωάννης

Quote Originally Posted by pentraks View Post
    50 + 2

Γιάννη σε ευχαριστούμε για την τοποθέτηση.

Πάντως οφείλω να σε συγχαρώ εαν ο χαρακτηρισμός περι "κομάντος" ήταν αποτέλεσμα αστρολογικής ψυχολόγησης (των γραφόμενων μου τουλάχιστον) μιας και οντως υπηρέτησα σε τετοια μονάδα στην Ρεντίνα. Perfect

Με βάζεις σε σκέψεις τώρα....:suspiciou

Φιλέ μου, pentraks, μπορώ να σου απαντήσω τώρα γιατί έχουμε μπροστά μας 3ημερο. Έτσι μπορώ να ρίξω κάποια πράγματα πίσω και να μπορέσω να ασχοληθώ και εγώ με αυτά τα οποία ασχοληθήκανε και οι υπόλοιποι μέσα σε αυτή την συζήτηση. Και να σου πω, «όχι δεν ήταν ανάλυση το ?κομάντος?». Ήταν ξεκάθαρη άποψη μέσα σε αυτές τις ?κλοτσιές μπουνιές και δαγκωνιές? όλα αυτά χαριτολογώντας, μην παρεξηγηθούμε γιατί πιστεύω ότι αν θέλουμε, στο τέλος όλοι μαζί ένα κάλο ταβερνάκι με καλή παρέα θα το περάσουμε.

Τώρα, εδώ μέσα, τις προηγούμενες μέρες ακούστηκαν απόψεις, που ήταν κάπως άτσαλες. Γιατί όσοι ασχολούνται με την αστρονομία έχουν σαν άποψη, ότι η αστρολογία είναι καθαρή απατεωνιά. Κάλα κάνουν και το πιστεύουν, να το διαδώσουν οπού μπορούν και εγώ μαζί τους.
    Αν εγώ θέλω να μάθω αστρονομία θα πρέπει να έχω κάποιες γνώσεις, και το κυριότερο τις στοιχειώδεις από το γυμνάσιο και λύκειο. Και μετά να έχω κάποιο ενδιαφέρων για το αντικείμενο της αστρονομίας. Αν δεν έχω πως θα με ενδιαφέρει;
    Έτσι και όσοι θέλουν να μάθουν αστρολογία που θα κοιτάξουν γύρω τους. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει τίποτα, υπάρχουν οι κάθε λογής απατεώνες που μέσα στα ?διάφορα? άλλα πετάνε και αστρολογία. Ξέρεις γιατί; Γιατί ο αστρολόγος έχει να κάνει με κάτι το οποίο φαίνεται, αυτό είναι Η σελήνη, ο Ήλιος και οι πλάνητες. Οπότε, οποίος θέλει μια ?αντικειμενική συμβουλή από άτομο που είναι έκτος του προβλήματος? που θα πάει; από παλιά όλοι πηγαίναν σε καφετζούδες, χαρτούδες κλπ., Μερικές λέγανε ότι είναι και αστρολόγοι, οπότε αρπάζανε και την ?σοβαρότητα?. Αυτά τα λυπητερά κατάλοιπα έχουν να αντιμετωπίσουν οι σημερινοί αστρολόγοι.
    Τώρα, να πούμε το απίθανο, μην με παρεξηγήσεις, υποθετικά, ? υποθετικά, έτσι όχι σοβαρά. Πες ότι θέλεις εσύ να μάθεις αστρολογία, συγνώμη δεν θέλω να σε προσβάλω αφού υπάρχει και η πιθανότητα να βγούμε και για ταβερνάκι, δηλαδή να κάνουμε και πλάκα
    Εσύ που θα κοιτάξεις για σπουδές αστρολογίας; Πουθενά, αφού δεν υπάρχει τίποτα στην Ελλάδα, μέχρι και πρόσφατα με πληροφορήσανε ότι υπήρχαν κάποιες σχολές που με 800 εύρω και κάτω, ανάλογα με το παζάρι, μπορείς να πάρεις ?αναγνωρισμένο δίπλωμα?, να μην σου πω ακόμα πιο παλιά για της σχολές ?αστρολογικής αυγομαντείας? στην Καλλιθέα Αττικής.
    Όπως καταλαβαίνεις, ότι και να προσπαθούν όλοι οι υπόλοιποι να πουν και να κάνουν το μονό που καταφέρνουν είναι μια τρυπά στον αέρα, γιατί στο νερό ίσως το πουν και κατόρθωμα. Προεκτείνοντας όλα αυτά στο τι έγινε αυτές τις μέρες, εγώ, κατάλαβα ότι οι ?κομάντος? δεν ξέρετε τις αδυναμίες της αστρολογίας. Γιατί; γιατί είσαστε όλοι, ευτυχώς, έξω από την αστρολογία και άπλα κάποιοι πετάτε πέτρες.
    Να σου πω ότι, όταν άρχισα τις πρώτες σοβαρές επαφές και κάποια μαθήματα αστρολογικά, πριν από 20 χρόνια, μετά από λίγο καιρό, άρχισαν τα πρώτα διλήμματα μου. Εκείνη την εποχή, κυκλοφορούσε ένα βιβλίο του ψυχολόγου Κ. Πιντερη. Μάντεψε το θέμα. Αφορούσε, το ποσό ?ψεύτικη είναι η ψευδοεπιστήμη της αστρολογίας?. Το διάβασα όχι μια, ούτε δυο, δεν θυμάμαι πόσες. Ήταν απολυτά σωστό, λογικό και κατανοητό. Όταν σκέφτηκα, αυτός που τα στηρίζει όσα λέει. Τότε, το διάβασα μια ακόμα φορά, εκεί κατάλαβα το ποσό λάθος ήταν. ¶πλα είχε μάθει επιφανειακά για τα ζώδια και είχε πιάσει γενικά ωροσκόπιο από εφημερίδες. Ανέφερε, και το κλασικό παράδειγμα από τη ?συλλογή ωροσκοπιών? που έκαναν κάποιοι άλλοι ερευνητές για τις γενικές κατευθύνσεις που είχαν βγει από υπολογιστή. Και φυσικά, αποδεικνυόταν το ψευδές! Ο υπολογιστής δεν είναι πανάκεια. Και δεν τα βγάζει όλα σωστά. ¶πλα έχει ?τα πρότυπα? οπού αντλεί πληροφορία. Τίποτε άλλο. Κάποιο ανάλογο βιβλίο έχει γράψει και ο Κς Γουδης, που είναι καθηγητής Αστρονομίας στο πανεπιστήμιο Πατρών. Από το βιοποριστικό μου επάγγελμα υπήρξε ένα θέμα και έπρεπε να γίνει μια συνάντηση, να μην στα πολύλογο, μεταξύ σοβαρού και αστείου του λέω ότι, ?αν σου πω με τι χόμπι ασχολούμαι θα με αφορίσεις, αν δεν με πνίξεις? δεν το βρήκε, του το είπα, και μου λέει, ?Ξέρεις, Γιαννάκη, έχω γράψει βιβλίο κατά της αστρολογίας, τι λες εσύ, δεν είναι σοβαρά πράματα αυτά?. Τι του απάντησα; ? Χρηστό μου, δεν πα να τη βρίζεις, εμένα βρίζεις; Εγώ ξέρω αστρολογία και εγώ βρίζω όλους αυτούς που λένε ότι είναι επιστήμονες Αστρολόγοι και αφήνουν απατεώνες να λυμαίνονται τον κόσμο?. Μετά από λίγο και λόγο τις δουλείας τελείωσε η κουβέντα. Ένα δυο τηλέφωνα και μια συνάντηση μετά πραγματοποιήθηκε, όμως μην νομίζεις τίποτα το σημαντικό.

Οι απατεώνες, όμως εξακολουθούν και λυμαίνονται το κόσμο.
    Εσείς, που αγαπάτε την αστρονομία δεν πρέπει να ξεχνάτε ότι κάποια στιγμή, στο παρελθών, μην ανατριχιάζεις, ήμασταν ?εις σάρκα μιαν?. Και σοβαροί επιστήμονες ήταν και ?οι μάγοι με τα δώρα?, που ήξεραν να ακολουθήσουν ?ένα άστρο?.
    Εγώ, θα έλεγα, μην το αποκλείεις, κάλο είναι να ανταλλάξουμε ομαδικές επισκέψεις και εποικοδομητικές απόψεις. Δεν θα σου προτείνω ποτέ να σταματήσεις να μάχεσαι την αστρολογία όπως εσύ την κατανοείς. Αντίθετα, να της αλλάξεις τα φώτα και άμα θέλεις βοήθεια, πιστεύω, ότι θα σε βοηθήσω εγώ, ίσως ακόμα και μερικοί που, δυστυχώς, ήρθατε σε σκληρή κόντρα μεταξύ σας με βάρια υπονοούμενα.
    Ένας σημαντικός παράγοντας είναι και η παρουσία των ΜΜΕ που ξέρουν το τι θέλει και τι ζητάει το κοινό. Σε προσωπική εμπειρία που έχω, γνωρίζω, σήμερα, εφημερίδα που βάζει ανακυκλωμένα «αστρολογικά κείμενα». Η αίτια είναι ο αστρολόγος που τα έγραφε ζήτησε την αμοιβή που είχε συμφωνηθεί από την αρχή και να μην αναφέρεται ψευδώνυμο. Τότε, ο αστρολόγος, όπως του είπανε, έμαθε ότι είναι ψώνιο και τον βοηθούσανε να γίνει γνωστός. Φυσικά με ψευδώνυμο, όμως ο αστρολόγος δεν θέλει να γίνει γνωστός με ψευδώνυμο. Ζήτησε τα συμφωνημένα και πήρε απάντηση, θα δούμε. Ο αστρολόγος σταμάτησε να δίνει προβλέψεις. Το αποτέλεσμα, εδώ και δυο μήνες, η πρώην, καθημερινή του στήλη είναι από ψυγείο και με ανακυκλωμένα κείμενα μέσα από την εφημερίδα. Και φυσικά όσοι ασχολείστε με την αστρονομία θέλετε τα ημερησία ζώδια να έχουν μια αλήθεια. Να συμπληρώσω, αν ξέρετε το άλλο με τον Τοτο.

Να πάμε στο σήμερα.
    Με την ανάπτυξη του WEB πολλοί είναι σε διαφορετικές πόλεις μπορούν να έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Αυτά είναι τα Forum. στην Ελλάδα είναι δυο. Δυστυχώς, έχουν έρθει σε κόντρα, παλιότερα, για το ποιος είναι καλύτερος, ή για το ποιος έχει τους πιο πολλούς, άλλα και ποιος είναι ποιοτικότερος. Η κόντρα, ανάμεσα στα δυο Forum έγινε και δυστυχώς για την ώρα δεν έχουμε μια κοινή προσπάθεια για κοινή πλεύση. Ένα τρίτο Forum του esoterica.gr δέχθηκε και αυτό πολλές κινήσεις πισώπλατες. Όσο κάλο ή κακό και να ήταν το τρίτο forum έπρεπε να υπάρχει και ένας τρίτος πόλος, άλλα έπεσε θύμα.
    Οι σημερινές σπουδές για όσους αγαπούν την αστρολογία είναι δύσκολες, και κύριος στο εξωτερικό. ¶λλα και στην Ελλάδα είχαμε κάποιες προσπάθειες, ελάχιστες, στο παρελθών, αποτύχαν γιατί ήταν προσωπικές. ¶λλα και σήμερα όλα στηρίζονται στην ατομική προσπάθεια. Και κάποιοι ακόμα και σήμερα επιμένουν. Γιατί; ¶ραγε.

Και τα έξοδα που θα κάνει, ο ένας, πρέπει από κάπου να τα βγάλει. Κανένας δεν έχει μηχανή που να κόβει παραδάκι. Αντίθετα, όλοι, έχουμε υποχρεώσεις. Και μοιραία αυτός που κάνει την προσπάθεια θέλει να φανεί, να αναγνωριστεί για ίδιο όφελος και τα λοιπά. Δηλαδή, σαν το «σώμα Ελλήνων Αστρολόγων» όπως πριν από 15 χρόνια, και ο «ιδρυτής του» όταν έγινε αναγνωρισμένος, «σκότωσε» το «μη κερδοσκοπικό σωματείο». ¶σε, να μη επεκταθώ άλλο.
    Ενώ το οποίο forum έχει όλους τους ενδιαφερόμενους και το κυριότερο κρίνονται κάθε στιγμή. Όσοι συμμετέχουν δεν έχουν υποχρεώσεις; Εσύ φιλέ μου pentraks δεν έχεις υποχρεώσεις; Πιστεύω, ότι έχεις όπως έχω και εγώ και όλοι όσοι μπαίνουν σε αυτό εδώ άλλα και στο άλλο forum. ¶πλα προσπαθούμε για τον χρυσό αριθμό Φ.
    Μετά ζητάτε να μην έχει διαφημίστηκα το forum και όταν θα κυνηγάνε τον ιδιοκτήτη για χρέη, να δω ποιος θα του συμπαρασταθεί. Παντός, το περιοδικό, « Η Αστρολογία Σήμερα» με τον Μ. Καλόγερα, από ό,τι ξέρω και δεν μου τα έχουνε πει όλα έκλεισε λόγο χρεών. Κάποια στιγμή, είδα τον Μιχάλη τυχαία, μου εξήγησε ότι θέλει να τα ξεχάσει όλα και... χαθήκαμε ξανά.

Και τώρα, εδώ, είδατε φως και οι «κομάντος κάνατε ντου».
    Ρε, παιδιά, εδώ είναι κάποιοι ρομαντικοί που πιστεύουν αυτό που κάνουν, μερικοί, είναι και επαγγελματίες, οι περισσότεροι όχι. Το ότι κάθονται και ανοίγουν κουβέντα σας παρακαλώ να το σεβαστείτε. Μπορεί μερικοί, όπως λέτε στα δικά σας forum, να έχουν πλάκα και να απορείτε, που πιστεύουν αυτά τα οποία λένε. Πιστεύεται, ότι αν ήταν απατεώνες, όπως, ίσως, λέτε μεταξύ σας, θα έμεναν μονό να λένε αστρολογία;
    Εγώ, αν ήθελα χοντρό χρήμα, θα έλεγα ότι κάνω και μάγια και όλα τα σχετικά. Όμως για να ζήσω δουλεύω άλλου. Μην νομίζεται, ότι όλα είναι ρόδινα, οι εταιρίες 090 έχουν εξαπλωθεί και έχουν μπει στυγνοί επιχειρηματίες που καταπατούν κάθε δικαίωμα εργασίας. Γιατί, ένας όρος στα συμβόλαια που κλείνουν όσοι εργάζονται στην Χ εταιρία είναι, παλιά ήταν, ότι δεν μπορούν να δουλέψουν για έξη μήνες ή ένα χρόνο σε άλλη εταιρία 090. Όσοι δουλεύανε, σε άλλη έπρεπε να πληρώσουν ασφαλίστηκα μέτρα.
    Δηλαδή, οι μάγισσες και οι καφετζούδες έγιναν εταιρίες 090, και τα σχετικά. Αυτούς να τους κόψουμε και τον Κ@λ@. Αυτοί είναι η νέα μάστιγα στο περιβάλλον της Αστρολογίας. Μάλιστα, έχει και συγκοινωνούντα δοχεία με τον ΟΤΕ. Και η εισαγγελία, παλιά έκανε πίσω, μπορούσε να βάλει φυλακή το κράτος;

Να συνεχίσω να σε κουράζω, και να σου σπάσω και τα νευρά, ελπίζω να μου επιτρέπεις. ¶λλα πιστεύω ότι θα πεις ναι και συνεχίζω.

Τον Ιούνιο του 2000 έγινε το πρώτο και το 2001, έγινε το δεύτερο ευρωπαϊκό συνέδριο αστρολογίας στην Μύκονο, γιατί εκεί; Ήθελαν να κάνουν και τα μπάνια τους οι ξένοι σε ένα κάλο νησί.
    Εγώ μίλησα για χρηματιστήριο, ο μονός Έλληνας ομιλητής σε αυτό το θέμα, το 2000 έγινε αίσθηση από τους ξένους το πως γινότανε η πρόβλεψη σε μετοχές. Η Ιταλίδα πρόεδρος που μίλησε για τα διεθνή χρηματιστήρια, δεν περίμενε σοβαρή ανάπτυξη από μένα. Αυτή μίλησε, επέτρεψε μου, γενικόλογα, ενώ εγώ απόδειξα αστρολογικές κινήσεις σε μετοχές. Να πάμε στο επόμενο έτος, εκεί που μιλάγαμε για το που θα πάει το χρηματιστήριο, εγώ αναλύοντας την άποψη μου, σχολίασα, ότι έχει πολύ βάθος ακόμα, αν θυμάμαι κάλα ήταν κοντά στις 2500 μονάδες τότε ή κάπου εκεί κοντά. Όταν είπα ότι θα φτάσει και αρκετά κάτω από τις 2000 μονάδες. Να ήσουνα από μια πλευρά να άκουγες, θα με λυπόσουνα. Το τι άκουσα, δεν μπορείς να φανταστείς, το τι άσχετος, τι ηλίθιος και άλλα πολλά, μέχρι και για καταστροφή της Ελλάδας, ότι έλεγα, μου είπαν μερικοί.
    Τελικά, ξέρεις τι διαπίστωσα. Ρε φίλε, ο Μπαρδοπουλος τελικά, είναι και πολύ *******. Πήγα εκεί και είπα την γνώμη μου, αφού δεν υπήρχε άλλος στην Ελλάδα να υποστιριξει αυτά τα οποία λέει.
    Κάποιος άλλος, που είχε μιλήσει σε ανάλογο συνέδριο περιοδικού, άλλα είπε ότι θα γίνουν και άλλα έγιναν. Ένας άλλος έχει γράψει βιβλίο όταν έπεφτε ο χρηματιστήριο και για να κερδίσεις έπρεπε να έχεις τον θεό μπαρμπα. Και πως μπορείς να κερδίσεις όταν όλα καταστρέφονται. Μετά από χρόνια η οποία άνοδος που επιτελούς έχει πραγματοποιηθεί, δεν σου δίνει τίποτα. Να σου πω και άλλο, για την κλονατεξ, που είπα ότι θα φτάσει και κάτω από χιλιάρικο και παραλίγο κάποιοι να με φάνε, μάλιστα γελάγανε με την «ηλιθιότητα» που είπα. Σήμερα ξέρει κάνεις που βρίσκεται και τι κάνει; έχεις την εντύπωση ότι όλοι όσοι τα ακούγανε τότε, θα παραδεχτούν σήμερα τα λάθη τους και θα πουν είχες δίκιο Μπαρδόπουλε. Δεν θα το πούνε, θέλουν νέες συμβουλές και όταν λες ότι αυτά γίνονται με κάποια αμοιβή σου λένε ότι δεν ενδιαφέρονται. Και μετά από έξη μήνες σε παίρνουν τηλέφωνο και ρωτάνε το τι κάνουμε, άλλα τα λεφτά τα χάσανε, από τον χρηματιστή!
    Να ξέρεις όμως ότι όταν θα ξαναμιλήσω εγώ σε κάποιο άλλο συνέδριο, δεν το πιστεύω, άλλα λέω. Θα πω τέτοια τιμή, θα αναγράφει, θα το πιάσουν τα κανάλια και ο εισαγγελέας θα κινηθεί αυτεπάγγελτα. Πιθανόν, όμως να κάνει πίσω γιατί τα έσοδα θα φορολογηθούν από την εφορία.

Εγώ συνεχίζω την στήλη μου και έχω επιτυχίες, ελπίζω μέχρι τα Χριστούγεννα αν επισκεφτείς το site μου να μπεις σε σχετικό link.

Φίλε μου, pentraks ομολογώ ότι σε κούρασα, συγχώρεσε με, σου ορκίζομαι ότι δεν θα το ξανακάνω. Το έπιασα όμως σφαιρικά, για να πιάσω και πιθανές άλλες απορίες.

Υ.Γ.1 Σου ζήτω συγνώμη για το κείμενο, όταν το ξαναδιάβασα για να δω και το τι λέω, απόρησα και εγώ. :amazed:Αν καταφέρεις και το διαβάσεις όλο μα όλο και φτάσεις εδώ ελπίζω να μην έχεις λόξιγκα, θέλω να περάσεις κάλα το τριήμερο και όλοι οσοι διαβάσουν το παρών.

Υ.Γ. 2 Για τους φίλους στο forum. παιδιά ελπίζω να μην πρόσβαλα κανέναν. Πιστεύω ότι έγραψα μερικές αλήθειες

Γιαννης Μπαρδόπουλος

Όνομα:
    Σωκράτης

Quote Originally Posted by John B View Post

Να πάμε στο σήμερα.
    Με την ανάπτυξη του WEB πολλοί είναι σε διαφορετικές πόλεις μπορούν να έχουν ένα κοινό σημείο αναφοράς. Αυτά είναι τα Forum. στην Ελλάδα είναι δυο. Δυστυχώς, έχουν έρθει σε κόντρα, παλιότερα, για το ποιος είναι καλύτερος, ή για το ποιος έχει τους πιο πολλούς, άλλα και ποιος είναι ποιοτικότερος. Η κόντρα, ανάμεσα στα δυο Forum έγινε και δυστυχώς για την ώρα δεν έχουμε μια κοινή προσπάθεια για κοινή πλεύση.
    Εγώ Γιάννη μόνο αυτό θα σχολιάσω επειδή με αφορά. Πρώτον δεν υπάρχουν 2 φόρουμ αστρολογίας στην Ελλάδα αλλά πολλά περισσότερα. Δεύτερον το myhoroscope το έφτιαξαν ιδιώτες και όχι αστρολόγοι. Ξαφνικά οι αστρολόγοι εμφανίστηκαν και θέλησαν να το αντιγράψουν;;; Θυμήθηκαν την αστρολογία. Τόσα χρόνια που ήταν; Αν εγώ από την τσέπη μου χαλάω 500 ευρώ το μήνα αυτοί οι δεκάδες επί τόσο χρόνια δεν μπορούσαν να το κάνουν; Αν εγώ έκανα δέκα τηλέφωνα και έφερα 9 αστρολόγους να γράφουν τσάμπα οι επαγγελματίες που αγαπούν την αστρολογία δεν μπορούσαν να το κάνουν;

Τι συμπεραίνεις; Ότι όλοι θέλουν να είναι διαχειριστές, εκδότες, και, το βασικότερο πρώτοι. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει "δεύτερος αστρολόγος" όλοι είναι πρώτοι. Γιατί δεν μαζεύτηκαν 10; Δεν είχαν 500 ευρώ το μήνα; Δεν είχαν ένα πάγιο κεφάλαιο να ξεκινήσουν 2000-3000 χιλιάδες;
    Προτίμησαν τα τσαμπέ φορουμάκια βάλανε και 2 τίτλους προάγουμε την αστρολογία και τα "χώνουν" σε όλους τους συναδέλφους τους. Δεν θέλω να γράψω τι μου είπε η Θεοδώρα Ντάκου γι' αυτούς το καλοκαίρι όταν δέχτηκε να μου παραχωρήσει μια συνέντευξη και να μου δώσει παλιά της κείμενα.

Κόντρα δεν υπάρχει με κανέναν. Τα δεδομένα είναι απτά. Πριν myhoroscope δομημένο φόρουμ αστρολογίας στην Ελλάδα δεν υπήρχε. Το ποιος είναι καλύτερος ή ποιοτικότερος είναι μακριά από μένα. Ενημέρωση κάνουμε, δεν βρίζουμε, δεν κάνουμε υπουλίες και βρωμιές. Διαβάζουμε βλακείες που γράφονται αλλά δεν ανήγουμε θέματα να κατηγορούμε άλλους ανθρώπους.
    Μεταφράζουμε κείμενα που σε λίγο καιρό θα τα δούμε σε βιβλία άλλων και δεν κάνουμε ένα copy paste από ξένα site χωρίς να ζητήσουμε άδεια. Κάνουμε εργασίες μικρές ή μεγάλες διαβάζοντας βιβλία, σερφάροντας στο νετ.

Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα με κανέναν. Είμαστε εδώ και γράφουμε επώνυμα. Αν έχουμε πολλά ή λίγα μέλη δεν έχει καμία σημασία για μας. Σημασία έχει ότι ακόμη έχουμε κέφι και συνεχίζουμε να κάνουμε δουλειά με συνέπεια. Προσωπικά αδοφορώ για κυρίους που γίνονται γραφικοί και δεν έχουν τα κότσια να μπουν και να γράψουν εδώ επώνυμα αλλά γράφουν στιχάκια από ημερολόγια στα μαγαζάκια τους βρίζοντας και κατακρίνοντας τους άλλους.

Όσον αφορά τα παιδιά από το asrtovox όσο δεν βρίζουν οι λογαριασμοί τους είναι ενεργοί. Αν χρησιμοποιούν γλώσσα κοροιδευτική είναι δικαίωμά τους. Ο πατέρας μου με δίδαξε να βουτάω τη γλώσσα μου στο μυαλό μου πριν μιλήσω. Πολλές φορές δεν το κάνω αλλά συνήθως πρώτα μελετάω πριν εκθέσω άποψη. Τα παιδιά δεν έχουν μελετήσει αστρολογία και όμως έχουν άποψη. Κι αυτό μέσα στο παιχνίδι είναι. Εδώ που τα λέμε για να μελετήσεις αστρολογία πρέπει να αφιερώσεις χρόνο και να ξοδέψεις χρήμα σε αγορά βιβλίων. Οι επιστήμες προοδεύουν επειδή υπάρχουν μελετητές και όχι αφορισμοί.

Κλείνοντας να πω ότι το myhoroscope θα μεγαλώνει, θα δυναμώνει, θα ανανεώνεται γιατί είναι ένας τόπος αγάπης, φιλίας και προσφοράς και όχι μίσους και κέρδους.
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

50+3

Αγαπητέ Γιάννη,(μου επιτρέπεις τον ενικό?)

Δε με κουρασε καθόλου το κείμενο κάθε άλλο μάλιστα το διάβασα 3 φορές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Σε ευχαριστώ λοιπόν για την τοποθέτηση σου κατι τέτοιες δημοσιεύσεις περίμενα αξ'αρχής απο τα "γκουρου" μέλη του forum αλλα μάλλον δεν ειμασταν αναλόγου επιπέδου για να μου/μας απαντήσουν γιαυτο και ξέφυγε και ολη η κατάσταση. Δεν τιμά κανένα όσα ειπώθηκαν ήταν καθαρά αποτέλεσμα δράσης - αντίδρασης και απο τις 2 μεριές.

Δε διαφωνώ στα λεγομενα σου ισα ισα που συμφωνώ στα περισσότερα σημεία.
    Αυτά περι της προσωπικής σου δραστηριότητας δε μπορώ φυσικά να τα κρίνω απλα τα εκλαμβάνω σαν παραδείγματα.

Παρόλαυτα και βάσει της τοποθέτησης σου αρκετα πράγματα που γίνονται στα πλαίσια της αστρολογίας και όλου του σύγχρονου σκηνικού τα κατακρίνεις και εσυ ομως στο βάθος υπάρχουν κάποια πράγματα που ισχύουν. Θα ήθελα οταν εχεις το χρόνο μια τοποθέτηση για τι ΤΙ ειναι και τι ΔΕΝ ειναι η αστρολογία σήμερα. Φυσικά μπορω να υποθέσω πως μια τέτοια τοποθέτηση μπορει να είναι πρόβλημα δίοτι -αν καταλαβα καλα- θα σε φέρει σε σύγκρουση με συναδελφους αλλα απο την άλλη μπορουν-και πρέπει να ξεκαθαριστουν κάποιες έννοιες που μεχρι τώρα ακούγονται αβάσιμες.

Καλο 3ήμερο επίσης
    με εκτίμηση
    pentraks

Όνομα:
    Ιωάννης

Ειναι καλο να βρουμε ΟΛΟΙ, και ειναι Δυσκολο μια κοινη πορεια. Οσο Για τους φιλους απο το astrovox θελω να μπαινουν και να κανουν συζητηση. αν εχουν αποριες να τις λυνεται.
    Εγω, δυστυχως, δεν μπορω να βοηθησω. Αν το κανω πρεπει να παρατησω το δικο μου σιτε. Που τελικα προτιμησα να το κανω ανεξαρτητο, για πολλους λογους. Ο ενας ειναι γιατι γνωριζω πολλους απο αστρολογους που γραφουν και στα δυο forum (τα υπολοιπα δυστυχως δεν τα ξερω).

αν μπω μεσα να βοηθησω θα ζητησω απο τον φιλο μας τον pentracks να εχουμε κοινο θεμα εδω μεσα. να εκτεθω πρωτος με παγκοσμια γεγοντα και μετα να μου ριξει οσες σφαλιαρες θελει. αυτα που λεω ειναι ασταθμητοι παραγοντες και δυστυχως ΟΙ ΠΕΡΙΣΟΤΕΡΟΙ δρουν οταν το λεω.

καλο βραδυ.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Ξέρξης View Post
    Κανένα αστρο που βλεπεις στον ουρανο δεν ειναι εκατομμυρια ετη φωτος μακρια.. αλλα μερικες δεκαδες αντε το πολυ χιλιαδες καθοτι ειναι μεσα στον δικο μας γαλαξια... Τα 100δες η 1000δες χρονια ειναι τιποτε σε κοσμικη κλιμακα.
    Τα υπολοιπο τα αφηνω ασχολιαστα γιατι εχεις μπλεξει τα ... αυγα με τα πασχαλια.
    Παντως ειναι εκπληκτικο το ποσες αντιεπιστημονικες δοξασιες διαβασα εδω μεσα απο υποτιθεμενους "ειδικους" που ειλικρινα ακουγοντας τους ανθρωπος με κοινη λογικη απλα θα τραβαει τα μαλλια του.
    Να εκλειψει η αστρολογια;;; Δεν το νομιζω, οπως δεν θα εκλειψει ουτε η θρησκεια, παντα θα υπαρχουν ανασφαλεις που ζητουν καταφυγιο στο μεταφυσικο.
    Τα αστρολογικα δογματα εχουν "πιστους" που τα ακολουθουν τυφλα πολλες φορες ακουμπωντας τα και χοντρα σε λογης λογης "ειδικους" της αστρολογικης "τεχνης" τι να κανουμε τα κοροιδα παντα θα υπαρχουν χτες εβλεπα στον Χαρδαβελλα πως 1.000.000 ελληνες κυνηγουν θυσαυρους.....μερικοι απο αυτους καταφευγουν σε αστρολογους καφετζουδες και χαρτοριχτρες...
    Καλέ μου φίλε, μάλλον εσύ έχεις μπλέξει τα αυγά με τα πασχάλια... Όταν λέμε ότι ένα άστρο είναι εκατομμύρια έτη φωτός μακριά τι εννοούμε; Δεν εννοούμε ότι αυτό που βλέπουμε είναι η εικόνα του πριν εκατομμύρια έτη, γιατί το φως τόσο χρόνο κάνει να έρθει στη γη;

Όσο για τα περί πιστών καλό είναι να ξαναδιαβάσεις τη βιογραφία του Νεύτωνα του ιδρυτή της σύγχρονης φυσικής και της αιτιοκρατικής λογικής του κόσμου και να δεις ότι παράλληλα ήταν και αστρολόγος. Και αμέσως μετά θα χαρώ να τον κατατάξω κι αυτόν στις καφετζούδες...

Γενικότερα για τις υπόλοιπες απόψεις που καταγράφηκαν πιστεύω ότι οι προσδοκίες των μελών που μπήκαν στο site και εξέφρασαν απόψεις αμφισβήτησης ήταν μάλλον υπερβολικές. Μπήκαν σε ένα site που γράφουν 5-10 καλοί αστρολόγοι και παράλληλα το επισκέπτονται και κάθε μέρα μερικές εκατοντάδες μέλη που είναι απλώς ερασιτέχνες ή αναγνώστες ηλεκτρονικού περιοδικού. Και ζητούν απάντηση από τους 5-10 αστρολόγους για τις αμφισβητήσεις τους και λαμβάνουν πολύ φυσιολογικά σαν απάντηση 50-100 δημοσιεύσεις από τα απλά μέλη και τους ερασιτέχνες. Και μετά βεβαίως λένε ότι δεν είναι και ευχαριστημένοι από τις απαντήσεις. Σα να αμφισβητώ εγώ τα κριτήρια ορισμού του Πλούτωνα ως πλανήτη και υποβάλλω τις αμφισβητήσεις μου σε ένα περιοδικό Αστρονομίας με μεγάλη κυκλοφορία και περιμένω ξαφνικά από το περιοδικό αυτό να μου απαντήσει ο Σιμόπουλος... Όταν υπάρχουν σοβαρές αμφισβητήσεις, θα πρέπει να υποβάλλονται και σε ανάλογα φόρα κι εκεί να λαμβάνουν τις δέουσες απαντήσεις. Ο χώρος αυτός είναι όπως τον αντιλαμβάνομαι ένα ηλεκτρονικό περιοδικό αστρολογίας. Περιοδικό που περιέχει διάλογο, αλλά και θέματα για αναγνώστες. Το να γράψεις στην Ελευθεροτυπία και να την κατηγορήσεις για το ότι έχει στήλη αστρολογίας έχει νόημα; Το να γράψεις στο ¶στρα και Όραμα και να αρχίσεις να πολεμάς την αστρολογία έχει νόημα; Περιοδικά είναι και εφημερίδες που διακινούν ιδέες. Δεν καταλαβαίνω λοιπόν αυτή τη μαζική ενοχή που θα πρέπει να αισθάνονται οι αναγνώστες και τα μέλη αυτού του χώρου. Ενοχή για το ότι έχουν χαμηλό IQ, ότι τους κοροιδεύουν μάγοι και χαρτορίχτρες κι εγώ δεν ξέρω τι άλλο. Στο κάτω κάτω όσοι από μας ασχολούμαστε ρε παιδιά, βλέπουμε ότι η αστρολογία δουλεύει στη ζωή μας. Τι να κάνουμε δηλαδή; Να το αρνηθούμε; Αφού ελκύουμε συνεχώς άτομα ίδιων ζωδιακών θέσεων τι πρέπει να κάνουμε; Αφού μας συμβαίνουν επανειλημμένα πράγματα κάτω από ίδιες επιρροές τι πρέπει να κάνουμε; Να πούμε ότι δε δουλεύει; Επειδή δεν το πιστεύετε εσείς; Δικαίωμα σας είναι ρε παιδιά. Δε σας είπαμε να πιστέψετε στην αστρολογία. Εμείς γιατί δεν έχουμε το δικαίωμα να τη χρησιμοποιούμε στη ζωή μας, αφού βλέπουμε ότι δουλεύει;

Φιλικά,

Βασίλης

Page 45 of 50 FirstFirst ... 35 41 42 43 44 45 46 47 48 49 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 65 users browsing this thread. (0 members and 65 guests)

Tags for this Thread