s
[Συζήτηση] Τι είναι η Αστρολογία - Page 44
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;

Voters
244. You may not vote on this poll
  • Σίγουρα μπορεί

141 57.79%
  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί

18 7.38%
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

85 34.84%
Page 44 of 50 FirstFirst ... 34 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... LastLast
Results 431 to 440 of 497
    Όνομα:
    Γιαννης

Re: Τι είναι η Αστρολογία

Τελεια
    Αντε ολοι στον χορο τοτε!!!!!

Περιμενουμε......
    Όποιος ακολουθεί τον όχλο, σύντομα χάνεται σΆ αυτόν....

Όνομα:
    DR WHO

Quote Originally Posted by pentraks View Post
    ΠΑΡΑΔΕΧΤΕΙΤΕ ΤΟ ΠΛΕΟΝ
    Αντε παλι τα ιδια
    Υστερα μπορει να αρχιζει να το παιζει και θυμα αμα του απαντησεις αναλογος :bigsmile:

Ετσι χρησιμοποιησε και περισσοτερο τα κεφαλαια για να αποδειξεις οτι οποιος φωναζει εχει και δικιο

Mπραβοοοοοοο
    Εεεεεμπαινε Pentraks

Δωστου να καταλαβει...

Όνομα:
    Γιαννης

Quote Originally Posted by Dell Piero View Post
    Αν θέλεις να βρίσεις θεούς και δαίμονες να το κάνεις. Αλλά όποιος βρίζει και όποιος είναι μάγκας βρίζει στα μούτρα όχι στα φόρα. Όποιος αφήνει υπονοούμενα είναι κατίνα. Και όποιος έχει κότσια λέει απατεώνα ή μοιράζει μπανάνες αντρίκια.

Για τα υπόλοιπα δεν είναι δική μου δουλειά να πω γιατί δεν απαντά ο καθένας στους χρόνους που θέλεις. Σκέφτηκες ότι μπορεί να έχει επαγγελματικές υποχρεώσεις;
    Πέρασε ένα ωραίο κείμενο σήμερα. Όποιος θέλει ας το συζητήσει. Όποιος θέλει να το απαξιώσει. Υπάρχουν εκατοντάδες άρθρα ψυχολόγων ή άλλων πανεπιστημιακών που έχουν αντίθετες απόψεις και που υπάρχουν στο φόρουμ.
    Ίσα μέτρα ίσα σταθμά.

Και μόλις διάβασα ότι μέλος της παρείτσας γράφουν απαξιωτικά για μένα στο φόρουμ του αστροβοξ και κανένας δεν έχει στοιχειώδη ευθιξία να τους πει στοπ παιδιά.

Είπαμε φίλε όχι μόνο πορδές κι αντάρες που έλεγε ο παππούς μου.
    Κατσε ρε φιλε και πηρες φορα!!!
    Εβρισα κανενα? Ειπα οτι ηρθα στο χειλος. Δεν το εκανα ομως. Αν το κανω ομως να εισαι σιγουρος οτι θα το κανω με ονοματεπωνυμο!!!!!

Επισης να τονισω οτι δεν ειμαι μελος καμιας παρειτσας. Δεν ειμαι μελος ουτε καν του Astrovox. Οποτε αυτα σε αλλους.
    Οσο για τις πορδες, τωρα τι να σου πω??
    Να σε ρωτησω κατι μονο. Θες να με διαγραψεις?? Οχι τιποτα αλλο απλα μου εχει δημιουργηθει η εντυπωση οτι ολο με τσιγκλας για να βρεις αφορμη για διαγραφη.

Γιαννης Νεστορας
    Όποιος ακολουθεί τον όχλο, σύντομα χάνεται σΆ αυτόν....

Όνομα:
    Κωστής

Εσένα ειδικά δεν θέλω να σε διαγράψω με τίποτα. Πρώτον γιατί είσαι από την πατρίδα της γυναίκας μου και δεύτερον γιατί απαντάς με όνομα. Κανέναν δεν θέλω ούτε να απενεργοποιήσω ούτε να διαγράψω και στο είχα πει σε προσωπικό. Απλώς κουράστηκα να ακούω βρισιές και κρίσεις των χαρακτήρων ανθρώπων που δεν γνωρίζονται μεταξύ τους.
    Δεν σε είδα όμως να λες τίποτα για μπανάνες σε ανόητες συμπεριφορές. Χρόνια στο φόρουμ και στο νετ από την εποχή των bbs αυτό το κατινίστικο να κατηγορείς τους πάντες χωρίς να έχουν τη δυνατότητα ανταπάντησης το έχω δει σε φόρουμ πιτσιρικαρίας.
    Αλλά οκ το θέμα είναι άλλο, όμως τα μηνύματα πρέπει να τα περνάμε για να κρίνει ο μέσος αναγνώσης εάν ασχοληθεί και να καταλάβει γιατί δεν δίνονται απαντήσεις.

Να είσαι καλά Γιάννη
    Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook

Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by erastros View Post
    Μαρίνα, αποφεύγεις να απαντήσεις στο ερώτημα, και δεν έχεις καταλάβει τι ακριβώς έχω γράψει. Ίσως εγώ δεν ήμουν αρκετά σαφής. Δεν αναφέρομαι σε μένα ή σε σένα, αλλά στους οπαδούς της αστρολογίας γενικά.
    Είπα ότι είμαι 100% βέβαιος για το ότι η Αστρολογία αναφέρεται σε επιδράσεις θεών και θεοτήτων στην ανθρώπινη ζωή. Σε αυτό θέλω να τοποθετηθείς! Η αρχική μου τοποθέτηση ήταν ότι τα ζώδια είναι θρησκεία για τους οπαδούς τους. Πριν το πω εγώ αυτό, δεν το είχε θέσει κανείς έτσι το θέμα/ερώτημα. Αυτό το αμφισβητείς;
    Όσο για τη γνώμη σου ότι :"...η αστρολογία υπολογίζει μέσω της παρατήρησης..." , θα σου έλεγα το εξής: ... Ποια παρατήρηση; Ξέρεις τι είναι παρατήρηση;
    Και εν πάσει περιπτώσει, εσύ προσωπικά πιστεύεις ότι μπορεί να υπάρχει συσχέτιση ανάμεσα στη θέση του εκάστοτε πλανήτη και "πιθανές επιρροές";

Φιλικά,
    erastros
    Τι είναι Θεός; Σύμφωνα με τους αρχαίους έλληνες που επικαλούμαστε ήταν μία προσωποποιημένη φυσική δύναμη. Σήμερα όμως πιστεύουμε ότι οι αρχαίοι έλληνες λάτρευαν αγάλματα. Ήταν δηλαδή τόσο χαμηλού IQ; Αυτοί που γέννησαν τις επιστήμες; Πράγματι ο πλανήτης είναι μία μορφής θεός; Με τον αρχαιοελληνικό ορισμό του όρου.
    Τι είναι θρησκεία; Πώς ορίζεται; Θρησκεία είναι να πηγαίνω να κάνω τάμα στην Παναγιά για να περάσει ο γιος μου στις εξετάσεις. Θρησκεία είναι όμως να αναλογίζομαι και τη δύναμη της αγάπης ως δύναμης συνεκτικής και δύναμης προόδου των ηθών για όλη την ανθρωπότητα. Σε ποιο από τα δύο πρέπει να εντάξω την αστρολογία; Μήπως είναι και στα δύο; Και γιατί είναι αυτό κακό;
    Τι είναι επιστήμη (για να το αντιδιαστείλουμε). Είναι η μελέτη των άστρων στα εργαστήρια; Σίγουρα; Και γιατί να μην είναι η γιαγιάκα που πάει στο γιατρό και ζητάει χαπάκι για να νομίζει ότι θα γίνει καλά; Να καταδικάσω την ιατρική που χορηγεί φαρμακευτική θεραπεία για ψυχολογικούς λόγους σε γιαγιάδες; Λίγο εύκολο δεν είναι να αφήσω ένα χαρακτηρισμό ότι η αστρολογία είναι θρησκεία και πιστεύει σε θεούς; Δεν είναι λίγο σαν σύνθημα; Αλλά αν το ψάξω μήπως τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by erastros View Post
    Μητσάκο και Dr Maroulita,

Όλα αυτά περί "φανταστική ζώνη εκατέρωθεν της εκλειπτικής" "«εποχολογία», γι' αυτό και δε νοιάζεται για την ακριβή αντιστοιχία αστερισμού και ζωδίου" τα ξέρω φυσικά, όπως και το ότι η αιτία είναι η μετατόπιση των ισημεριών.

Πριν 2.000 χρόνια το σύστημα δούλευε ρολόι. Τότε δεν υπήρχε λόγος για «εποχολογία». Όταν όμως άρχισαν οι αναντιστοιχίες, το πρόβλημα λύθηκε με την αποδοχή του Ηλιοκεντρικού συστήματος - Κοπέρνικος, Κέπλερ, Γαλιλαίος, Νεύτωνας, κλπ. Διότι αποδείχτηκε ότι οι αναντιστοιχίες προέκυπταν από την εμμονή στο Γεωκεντρικό σύστημα - Αριστοτέλης, Πτολεμαίος.
    Το σύστημα δούλευε και πάλι ρολόι (όπως μέχρι και σήμερα).
    Το πρόβλημα της Αστρολογίας ξεκίνησε με τη μή υιοθέτηση του Ηλιοκεντρικού Συστήματος. Γιατί; Διότι δε συνέφερε να χάσει την πελατεία της.

Η αστρολογία δε δέχεται την μετατόπιση των ισημεριών, γι' αυτό και έχει χάσει την ακριβή αντιστοιχία αστερισμού και ζωδίου. Στην ουσία, λειτουργεί με βάση το Γεωκεντρικό σύστημα: "Hello! Η Γη είναι ακίνητη και ο Ήλιος γυρνάει γύρω-γύρω....Μα δεν το βλέπεις με τα ματάκια σου κάθε μέρα;"
    Αν ρωτούσατε τον Πτολεμαίο όταν ζούσε να σας πεί που θα είναι το εαρινό σημείο το 2006 μΧ θα σας έλεγε στον Κριό, όπως και τότε. Αν ρωτούσατε όμως το Γαλιλαίο ή τον Αρίσταρχο, θα σας έλεγαν ήδη από τότε ό,τι και ο οποιοσδήποτε μορφωμένος άνθρωπος σήμερα, ότι θα είναι στους Ιχθείς. Φυσικά και είναι εκεί. Ελέγξτε το!
    Ο Πτολεμαίος ήταν λάθος, πώς να το κάνουμε ρε παιδιά, δεν ήξερε ότι μετατοπίζεται το εαρινό σημείο!
    Εγώ πάντως είμαι με το Γαλιλαίο, απλούστατα διότι αναγνωρίζω την ορθότητα του Ηλιοκεντρικού συστήματος. Εσείς;

Σε 8.000 χρόνια, το εαρινό σημείο θα είναι αλλού για αλλού, στο Σκορπιό. Τότε τι θα λέτε; O Όλυμπος είναι στην Κρήτη; Αφού η αιτία της αναντιστοιχίας είναι γνωστή: Η Ε μ μ ο ν ή σ τ ο Γ ε ω κ ε ν τ ρ ι κ ό Σ ύ σ τ η μ α ! ! !
    Χωρίς να το ξέρετε λέτε αλήθειες. Αλήθειες που έχουν πει και κάποιοι από τους ίδιους τους αστρολόγους. Η αστρολογία, όπως λειτουργεί σήμερα βασίζεται αποκλειστικά στην επίδραση συλλογικών αρχετύπων που αναπτύχθηκαν στην αρχαιότητα και έδρασαν όλο το μεσαίωνα. Γι' αυτό και δεν έχει περάσει στην καθαρά αστρονομική εκλειπτική. Το ινδικό σύστημα αστρολογίας, που αναπτύχθηκε ημι-ανεξάρτητα βασίζεται στην αστρονομική εκλειπτική. Κάποιοι αστρολόγοι όπως ο ¶λαν Λίο ή η Alice Bailey στην αρχή του αιώνα ανέπτυξαν την άποψη ότι είναι λάθος η χρήση της φαινομενικής εκλειπτικής, αλλά είναι χρήσιμη προς το παρόν, γιατί οι άνθρωποι με αυτή έχουν μάθει να δουλεύουν και να ταυτίζονται. Επίσης μίλησαν για ηλιοκεντρική αστρολογία. Όλα αυτά όμως χρειάζονται χρόνο να επικρατήσουν. Πόσα χρόνια χρειάστηκαν για να γκρεμιστεί το νευτώνιο σύστημα φυσικής, έχουμε ξεχάσει; Για πόσο καιρό δεν επιτρεπόταν από τα πανεπιστήμια της αναγέννησης ούτε κατά διάννοια να αμφισβητείται το σύστημα του Νεύτωνα ως βάση εξήγησης στη λογική αιτίου και αποτελέσματος; Και 100 χρόνια μετά τη θεωρία της σχετικότητας είδε κανείς να αλλάζει στη λογική των καθημερινών ανθρώπων η σχέση αιτίου και αποτελέσματος; Ακόμα δεν ακούγονται απόψεις που λένε ότι "εμείς ελέγχουμε τη μοίρα μας"; Αν μας άκουγε αλήθεια ο Χάιζενμπεργκ θα συμφωνούσε; Ή θα μας έλεγε οπισθοδρομικούς επειδή πιστεύουμε ακόμη στο αίτιο και το αποτέλεσμα;
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Παναγιώτης View Post
    δεν μπορούμε να επεξεργαστούμε τα μνμ μας;
    Αγαπητέ φίλε, οι ερωτήσεις σου έχουν απαντηθεί ήδη από αστρολόγους την αρχή του αιώνα. Οι επιδράσεις των πλανητών πάνω στον καθένα μας είναι διαφορετικές, γιατί δεν είναι μονής κατεύθυνσης. Οι εσωτερικοί αστρολόγοι της αρχής του αιώνα έχουν ήδη περιγράψει ότι δεχόμαστε τις επιδράσεις που είμαστε έτοιμοι να δεχτούμε. Με άλλα λόγια αν πάρω δύο διαπασόν και τα βάλω κάτω να συντονιστούν δίπλα σε μία πηγή συχνότητας, δε σημαίνει ότι θα συντονιστούν και τα δύο. Αν το ένα είναι λίγο διαφορετικό από το άλλο, μπορεί να μη συντονιστεί ποτέ. Η συχνότητα υπάρχει όμως. Το αν το διαπασόν την καταλαβαίνει είναι άλλη ιστορία.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by pentraks View Post
    Εγώ παρατηρώ 12 σελίδες 130 Post , 75 ερωτήσεις και 15 απαντήσεις αβάσιμες 10 απαντήσεις τύπου "ειστε κακοι τι θέλετε", 50 δημοσιέυεις ασχέτου περιεχόμενου.+

Αγαπητή Alegra,
    ειναι τόσο απλο, εχουμε γράψει τόσα Post αλλα τα 7500 μέλη αδυνατούν να απαντήσουν σε ένα Thread που οι ιδιοι άνοιξαν.

ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΑΘΩ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΙΝΑΙ Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΠΟΥ ΒΑΣΙΖΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΤΗΣ

Ζητάω πολλά?
    Όχι, και θα πάρετε την απάντηση σας. Η αστρολογία είναι μία προσπάθεια της ανθρωπότητας να εξηγήσει τα μελλούμενα (μαντικό σύστημα) ή τα παρόντα (ατομική ανάλυση, ψυχολογικό προφίλ) βασισμένη σε στατιστική παρατήρηση αιώνων που εκ των υστέρων έδειξε ότι υπάρχει συγχρονική συνάφεια μεταξύ κινήσεων πλανητών και γεγονότων ή ψυχολογικών τάσεων...

Ορίστε τρεις γραμμές είναι όλο κι όλο...

Όνομα:
    Βασίλης

Αν κατάλαβα η αστρολογία μελετάει τους χαρακτήρες των ανθρώπων.
    Η ερώτηση,λοιπόν, της "παρέας" είναι:

ΠΩΣ ΕΠΙΡΡΕΑΖΕΤΑΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΜΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΜΟΡΦΕΣ, ΦΑΣΕΙΣ, ΣΧΗΜΑΤΑ ΤΩΝ ΠΛΑΝΗΤΩΝ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΣΤΕΡΙΣΜΟΥΣ ΤΟΥ ΖΩΔΙΑΚΟΥ ΚΥΚΛΟΥ, ΜΕ ΠΟΙΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ;
    Μπορείτε να διαβάσετε το βιβλίο Ψυχολογία και Αστρολογία, εκδόσεις Ιάμβλιχος, Συγγραφέας: Hamaker - Zondag. Πρόκειται για μαθήτρια του Καρλ Γιουγκ. Ίσως πάρετε κάποιες απαντήσεις.

Όνομα:
    Βασίλης

Λέτε δηλαδή ότι άλλα λέει ο ένας αστρολόγος κ άλλα ο άλλος...
    Τι συζητάμε τότε;;;
    Από ό,τι θυμάμαι και κάποιοι επιστήμονες μέχρι πρόσφατα μάλωναν για το τι είναι πλανήτης...

Page 44 of 50 FirstFirst ... 34 40 41 42 43 44 45 46 47 48 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 61 users browsing this thread. (0 members and 61 guests)

Tags for this Thread