- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;
- Voters
- 244. You may not vote on this poll
-
Σίγουρα μπορεί
141 57.79% -
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί
18 7.38% -
Δεν είμαι σίγουρος/η
85 34.84%
Results 351 to 360 of 497
Thread: Τι είναι η Αστρολογία
-
11-10-2006, 08:26 PM #351
Re: Τι είναι η Αστρολογία
Μάλλον εσύ δεν τήρησες το λόγο σου και βιάστηκες να απενεργοποιήσεις το λογαριασμό μου πριν την παρέλευση 24 ωρών, όπως δήλωσες. Δε νομίζω να έχω δύο. Και δε θέλω να απενεργοποιήσεις αυτόν.
Η "παγίδα" που έστησες αφορά προσωπική σου αστρολογική πρόβλεψη της 24/11/2005 ότι θα εμφανιστεί κάποιος tilpanos στο φόρουμ στις 8/10/2006;
-
11-10-2006, 08:30 PM #352
Αυτο για μένα ειναι το τελευταίο, θυμίσου την κοπελίτσα η οποία ενιωσε σαν να τράκαρε σε βουνό και μονο στη σκέψη επειδή ΙΣΩΣ η νέα σχέση της ξεκίνησε σε κενη πορείας σελήνη!!! Δηλαδή αν το εψαξε και ηταν η σελήνη ήταν σε κενη πορεία τι έκανε? επεσε σε κατάθλιψη η είπε αντε γεια στο φίλο της?
Ο ψυχολογικός παράγοντας ειναι για μένα ποιο πάνω απο τα λεφτα όλου του κόσμου....
-
11-10-2006, 08:34 PM #353
Λίγο άδικο. Δεν είχε πει το όνομά του ούτε είπε παιδιά εδώ είμαι μαζί. Αν τον γνωρίζεις λοιπόν μπορείς να του πεις ότι είναι ευπρόσδεκτος. Όσο για το δογματικός ο καθένας εκπροσωπεί τον εαυτό του. Το σάιτ είναι ερασιτεχνών και φιλοξενεί τους πάντες. Φυσιογνωμικά εμένα ο κύριος μου αρέσει από τη μια φορά που τον είδα στην τηλεόραση και επειδή είναι περίπου ίδιας ισιοσυγκρασίας με μένα αν έχεις τα "κονέ" μεσολάβησε
Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
11-10-2006, 08:36 PM #354
Από το μέλος stabie
myhoroscope.gr/showthread.php?t=2549&highlight=090
Μελλοντολογία ή "κομπογιανιτισμός"
"Σαν αρχή θα ήθελα να πω πως το σκέφτηκα πάρα πολύ πριν ανοίξω αυτό το topic αλλα τελικά θεώρησα πως πρέπει γιατί πιστεύω πως μέσα σε αυτό το το αστρολογικό site γίνεται δουλειά σωστή και έχω μάθει τόσα πολλά εδώ επίσης οι άνθρωποι που λειτουργούν εδω μέσα είτε με την ιδιότητα του απλού μέλους είτε με αυτή του ειδικού είναι σοβαροί πάνω απ'ολα και οι μεν θέλουν να μάθουν και οι δε θέλουν να μεταδώσουν τις γνώσεις τους στους πρώτους!
Μετά από αυτή την μεγαλούτσικη εισαγωγή καλώ ή καλύτερα παρακαλώ να απαντήσουν όλοι αν γίνεται και εκείνοι που τώρα ξεκινούν να ασχολούνται με τον χώρο και εκείνοι που είναι καταξιωμένοι!
Το κυρίως θέμα έχει να κάνει με αυτές τις γραμμές του 911........όπου βρίσκεις κάποιον είτε αστρολόγο είτε χαρτομάντη κάποιον Κο και κάποια Κα τάδε και ρωτάς κάτι που σε απασχολεί και περιμένεις να σου πει τη λύση ενώ οι μονάδες πέφτουν και το τέταρτο τελειώνει όλως τυχαίως στο καλύτερο και πρέπει να ξαναπάρεις για τη συνέχεια κτλ...
Πριν μια εβδομάδα ακριβώς ένα πρόσωπο από το πολύ στενό φιλικό περιβάλλον αποφάσισε να πάρει να ρωτήσει για τα αισθηματικά του...
έπαιρνε για πρωτη φορά αλλά είχε μάθει πως κάποιος συγκεκριμμένος είναι κορυφή και θα του τα πει όλα!
Η αλήθεια είναι πως με το θέμα δεν είχα ασχοληθεί ποτε πέρα απο τα χαρτιά και την αστρολογία ως έρευνα και δέχτηκα να είμαι μπροστά στη συνομιλία για να ακούω και να μπορούμε να το συζητήσουμε μετα.
Πραγματικά έγινε το τηλεφώνημα και το φιλικό μου πρόσωπο πήρε τέσσερις φορές τηλέφωνο(βλέπεται το τέταρτο δεν έφτανε) για να ακούσει τελικά γενικότητες αλλα και 2-3 συγκεκριμμένες κουβέντες...
Το συζητήσαμε και είπα πως οκ το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να περιμένει να δει αν θα τις βγουν...
Εγώ προσωπικά παρατήρησα πολλές αντιφάσεις στα λεγόμενα του αστρολόγου/χαρτομάντη ή ότι ήταν.
Ας πούμε εκεί που έβλεπε πως θα γίνει κάτι αλλα δεν ήξερε πότε και πως γιατί όπως είπε δεν μπορεί να δει πέρα από τέσσερις μήνες εκεί έλεγε κάτι γενικό που θα συμβεί μετά απο πολλά χρόνια. Επίσης δεν βρήκε κάτι πολύ συγκεκριμμένο και για τον σύντροφο αλλα και για μια κατάσταση που επικρατεί τώρα στη ζωή του ενδιαφερόμενου...
Πέρα όμως από τις δικές μου αμφιβολίες και σκέψεις εγώ παρατήρησα μια τεράστια αλλαγή στο φίλο μου. Μανιωδώς έψαχνε να βρει πράγματα καταστάσεις λόγια που θα επιβεβαίωναν αυτά που είχε ακούσει. Αποφάσισε να ξαναπάρει σε μια τέτοια γραμμή προβλέψεων μόνο και μόνο για να διασταυρώσει και να πράξει ανάλογα για να καταλήξει να ακούσει τα τελείως αντίθετα από έναν/μια εξίσου καλόυς στο χώρο(όπως είχε ακούσει).
Την τελευταία εβδομάδα αυτό το άτομο υποφέρει. Έχει γεμίσει αμφιβολίες και πραγματικά δεν έχω ξαναδεί έτσι το συγκεκριμμένο άτομο.
Και έρχομαι και ρωτάω...
είναι τελικά μελλοντολογια όλο αυτό όπου μπορούμε να βασιστούμε ή απλά υπάρχει για να μας φυτεύει διάφορα στο μυαλό και να μπάινουμε στο τρυπάκι αυτών των γραμμών;;;;
(με συγχωρείτε για το τεράστιο post)"
-
11-10-2006, 08:38 PM #355
Κανένας λογαριασμός δεν απενεργοποιήθηκε. Είπα 24 ώρες. Και ότι είπα δεν το παίρνω πίσω. Όχι εντυπώσεις.
Όσο για τις προβλέψεις μου στο φόρουμ Με τα οφ τόπικ διατηρώ και στήλη μελλοντολογίας. Όσοι πιστοί προσέλθετε.
Υ.Γ. Φωτεινή Μηνά στην πρώτη ευκαιρία να διαχωρίσουμε τα άσχετα ποστ για να διευκολυνθούν οι αναγνώστεςΓίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
11-10-2006, 08:40 PM #356
-
11-10-2006, 08:45 PM #357
-
11-10-2006, 08:53 PM #358
Και τοτε πανω στην απελπισια της πανε και της τρωνε τα λεφτα της!!!!
Αυτος ειναι ο ορισμος της αφελειας!!!!
Αν ειναι να την παθεις για να πιστεψεις στην αστρολογια ζητω που καηκες!!!
Εμενα θυμαμαι που μου ελεγε ο παππους μου :
Ποτε μην παιρνεις αποφασεις και μην πιστευεις κανενα εν'θερμω!! Οταν εισαι ψυχολογικα φορτισμενος τοτε εισαι και πιο ευαλωτος!!
Αυτο και ως απαντηση στα λεγομενα του mitsos789Όποιος ακολουθεί τον όχλο, σύντομα χάνεται σΆ αυτόν....
-
11-10-2006, 09:02 PM #359
Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
-
11-10-2006, 09:08 PM #360
Προς Kασσιόπη
Ο,τι συνιστά "επιστήμη" οφείλει να διακρίνεται από μια μεθοδολογία αποδεκτή από την επιστημονική κοινότητα και πέραν αυτού οι επιστημονικές προτάσεις που διατυπώνει να επιδέχονται πειραματικής επαλήθευσης και να είναι ανοικτές στη διάψευση, δηλαδή να αποδεικνύεται με επιστημονικό τρόπο η αλήθεια ή το ψεύδος τους (το επιστημονικό φυσικά). Υπό αυτή την έννοια η πρόταση : "Η σελήνη είναι φτιαγμένη από τυρί" όσο χαζή κι αν είναι, είναι επιστημονική. Αντίθετα, η πρόταση :"Τo προλεταριάτο είναι ιστορική αναγκαιότητα", φιλοσοφικά θεωρείται "ανόητη". Κατά παρόμοιο τρόπο, οι προτάσεις της Αστρολογίας και της Μεταφυσικής δεν είναι επιστημονικές γιατί δεν επαληθεύονται - προς το παρόν - πειραματικά εκ των προτέρων και η πιθανή τους αλήθεια συνάγεται μόνο από περιορισμένη εμπειρική βάση. Αδυνατούν λοιπόν να παράσχουν πρόγνωση - προς το παρόν πάντα, αργότερα ίσως...
Επίσης οι κοινόχρηστοι όροι που χρησιμοποιούνται από διάφορες επιστήμες και μη επιστήμες, αφορούν τάσεις και σχολές ενός γνωστικού πεδίου.
Για τους φαν της Πανεπιστήμης....
Πράγματι η Αστρολογία ήταν Πανεπιστήμη, μέχρι τον 16ο αιώνα μ.Χ. Ανήκε στις Φυσικές Επιστήμες ή καλύτερα στη Φυσική Φιλοσοφία όπως τα Μαθηματικά, η Γεωμετρία, η Αστρονομία, η Φιλοσοφία και τόσες άλλες . Ηταν μια διάκριση που χρησιμοποίησαν οι μεσαιωνικοί της Δύσης μετά τη μελέτη και ερμηνεία του Αριστοτελικού έργου κυρίως, για να την ξεχωρίζουν από τη Θεολογία. Τα όρια μεταξύ Φυσικής Φιλοσοφίας και Θεολογίας ήταν σχετικώς ρευστά. Ενας θεολόγος ήταν ταυτόχρονα και φυσικός φιλόσοφος απαραίτητα, διέθετε μάλιστα και πανεπιστημιακή έδρα. Ηταν πολύ κλειστή η επιστημονική κοινότητα τότε. Ωστόσο, δεν υπήρχε "επιστήμη" με την έννοια του σύγχρονου όρου. Τα πράγματα άλλαξαν καθοριστικά για την εξέλιξη της επιστημονικής σκέψης από τον 17ο αιώνα οπότε οι ίδιοι οι επιστήμονες καθόρισαν τη μεθοδολογία και το πλαίσιό τους. Τότε αμφισβητήθηκε και η Αστρολογία ως επιστήμη αλλά διατήρησε μέχρι τις μέρες μας την εξασθενημένη έστω ισχύ της.
Πρόκειται για την εποχή που περάσαμε από το ανιμιστικό πρότυπο (το Σύμπαν ως έμβιος οργανισμός) στο μηχανιστικό.Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 81 users browsing this thread. (0 members and 81 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.