- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;
- Voters
- 244. You may not vote on this poll
-
Σίγουρα μπορεί
141 57.79% -
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί
18 7.38% -
Δεν είμαι σίγουρος/η
85 34.84%
Results 341 to 350 of 497
Thread: Τι είναι η Αστρολογία
-
11-10-2006, 07:56 PM #341
Re: Τι είναι η Αστρολογία
Μην έχεις τάσεις βίας όταν σε κάτι διαφωνείς. Ίσως έχεις παιδιά κι αν όχι κάποια μέρα θα κάνεις. Θα διαφωνίσεις και με αυτά και με τη γυναίκα σου. Ο μανάβης της γειτονιάς θα κάνει χρυσές δουλειές.
Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
11-10-2006, 08:01 PM #342
Να και 1 κείμενο του Dell Piero που έχei "πολύ ψωμί" για... νέο γύρο διαπραγματεύσεων - συζητήσεων.
Απίστευτο κι όμως αληθινό! Είναι η αρχική απάντησή του στο θέμα που κουβεντιάζουμε, είναι το post Νο 5 !!!!!!! Φαίνεται ότι μετά τον έπεισαν ότι η Αστρολογία έχει ... βάση (!) και άλλαξε 180ο την άποψή του! Τώρα, αν εμείς οι επιστήμονες σε πούμε ...προδότη, θα έχουμε άδικο, Dell Pierako?
Dell Piero, eyxaristoyme !!!
Παραθετο το κείμενό του:
"Re: Τι είναι η Αστρολογία - 24-11-05, 12:27
Εγώ μπερδεύτηκα
Παράθεση:
Αρχικά Δημοσιευμένο απο Λίλιαν Σίμου Εκείνο που πρέπει να πω, είναι ότι αποτελείται από ένα σύνολο γνώσεων, μία σύνθεση από στοιχεία μυθολογικά, φιλοσοφικά, αστρονομικά, μαθηματικά, ψυχολογίας και στατιστικής.
Όπου λαλούν πολλοί κοκόροι αργεί να ξημερώσει θα σας πω. Πολλά από τα παραπάνω έχουν σημεία σύγκλισης αλλά και απόκλισης, Μήπως αυτομπερδεύεται η αστρολογία;
Βέβαια είναι πολύ βολικό να απαριθμούμε πολλές και διαφορετικές γνώσεις προς χάρην ενυπωσιασμού και εμποροποίησης.
Παράθεση:
Αρχικά Δημοσιευμένο απο Λίλιαν Σίμου Η ελεύθερη βούληση κι επιλογή υφίσταται σε μεγάλο βαθμό
Και ο υπόλοιπος μικρός αριθμός από ποιους παράγοντες υφίσταται;
Παράθεση:
Αρχικά Δημοσιευμένο απο Λίλιαν Σίμου Αν δεν γνωρίσουμε σε βάθος τον εαυτό μας, όσο ευνοϊκή κι αν προδιαγράφεται μία περίοδος της ζωής, δεν θα είμαστε σε θέση να κερδίσουμε κάτι από αυτήν.
Πολύ βολικό και αυτό. Οποιαδήποτε πρόβλεψη και αν πληρώσεις να πάρεις από αστρολόγο υπάρχει το παραθυράκι ότι αφού δεν γνωρίζεις τον εαυτό σου πως να λειτουργήσει η αστρολογία;
Παράθεση:
Αρχικά Δημοσιευμένο απο Λίλιαν Σίμου Όσο για τη γνωστή σε όλους διαμάχη αστρονόμων και αστρολόγων
Οι θετικές επιστήμες και η τεχνολογία έχουν κενά αλλά συνεχώς επεξεργάζονται τα δεδομένα και οι έρευνες διαδέχονται η μια την άλλη.
Η αστρολογία μπορεί να το κάνει αυτό;Ο επιστήμονας λέει αυτό δεν το γνωρίζουμε μέχρι στιγμής. Η τεχνολογία λέει αυτό είναι στην todo list. Πώς χειρίζεται η αστρολογία ανάλογη άγνοια;
Παράθεση:
Αρχικά Δημοσιευμένο απο Λίλιαν Σίμου Τα λάθη είναι ανθρώπινα και όχι της ίδιας της γνώσης της αστρολογίας.[/b]
Καμία επιστημονική γνώση δεν είναι ολοκληρωμένη. Όλες είναι συνεχώς εξελισσόμενες. Συνεχώς οι επιστήμονες λένε για έλλειψη απαντήσεων της επιστήμης τους. Πώς γίνεται η αστρολογία να έχει όλες τις απαντήσεις και οποοδήποτε λάθος να το επιρίπτει στον ανθρώπινο παράγοντα;
Πολύ βολικό και αυτό.
Πιστεύω οι απορίες μου εκφράζουν ένα μεγάλο κομμάτι ίσως και το μεγαλύτερο των μελών μας."
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας."
Τώρα, αν εμείς οι επιστήμονες σε πούμε ...προδότη, θα έχουμε άδικο, Dell Pierako?
-
11-10-2006, 08:03 PM #343
-
11-10-2006, 08:09 PM #344
Σόρυ κιόλας αλλά ο tilpanos βγαίνει και σε βερσιόν tilpanos2 ;;; Ή πρόκειται για σύμπτωση;
-
11-10-2006, 08:14 PM #345
Τωρα πλακα μου κανεις εε??? Δηλαδη ειναι σα να μου λες οτι αν δεν ειχαμε ανακαλυψει κανενα πλανητη τοτε δεν θα υπηρχε και η επιδραση τους και οποτε ουτε και η αστρολογια!!!!
Οποτε εγω καταλαβενω οτι με την ανακαλυψη ή οχι ενος πλανητη τοτε αλαζει εκ'βαθρων η αστρολογια!!! Μου θυμιζει μαγειρα που μαγειρευει (παραποιει) την πραγματικοτητα με σκοπο να τα κανει οπως τον συμφερουν!!!
Να τα περι αυτοσυνεπειας που λεω!!!
Εχω βγάλει κάλο στο δάχτυλο γράφοντας ότι, για εμάς αλλά και για πολλούς άλλους εδώ μέσα, Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΛΛΑ ΜΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ
Απλα με προβληματιζει το γεγονος οτι σημαντικα μελη πιστευουν το αντιθετο, πχ ο κ.Παιζης.
Εδω ξανακολαει περι αυτοσυνεπειας. Μακαρι ολοι οι αστρολογοι να ελεγαν τα ιδια!!!!! Και μαλιστα σε τοσο βασικες πτυχες!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Μην φοβόσαστε, δεν είναι στις προθέσεις, τουλάχιστον όσων είναι εδώ, να παραγνωρίσουν ούτε την επιστημη της αστρονομίας ούτε να σας καπελώσουν. Στο κάτω κάτω, ή ελάτε να παίξουμε παρέα ή αφήστε μας να παίζουμε με τα κουβαδάκια μας :toung:Όποιος ακολουθεί τον όχλο, σύντομα χάνεται σΆ αυτόν....
-
11-10-2006, 08:19 PM #346
-
11-10-2006, 08:21 PM #347
Γουστάρω όταν σου βάζω παγιδούλες και πέφτεις μέσα τσουυυυυυυυπ
Με τι ευκολία βγάζεις συμπεράσματα. Συνεχίζω να πιστεύω τα περί αστρολογίας αλλά ψάχνω και βρίσκω όσο άρθρα ΕΙΜΑΙ σίγουρος ότι θα αντιδράσεις/ετε χωρίς καν να έχω κληρονομικό χάρισμα για να τα φέρω στην πρώτη σελίδα να τα ξαναδιαβάσουν κάποιοι. Κοινώς σου έστησα μηχανή (με την καλή έννοια κατά το με την καλή έννοια του ΝΤΟΥ)
Μπαι δε γουέι (καλό το αγγλικΟΝ; ) έχεις διπλό λογαριασμό και μαζί με τον πρώτο θα απενεργοποιηθεί και αυτός.Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
11-10-2006, 08:23 PM #348
Πολύ σωστά θέτει το θέμα o inest No 2.
Οταν ορίζουμε μια δραστηριότητα ως " επιστήμη" θα πρέπει να γνωρίζουμε καλά τι συνιστά την επιστήμη, το πλαίσιο δηλαδή που έχει ορίσει η επιστημονική κοινότητα. Καθολικούς νόμους που εξηγούν τα γνωστά φαινόμενα και επιτρέπουν την ασφαλέστερη δυνατή πρόγνωση σε μελλοντική τους εμφάνιση. Οπου, καθολικός νόμος = θεωρητική υπόθεση επιβεβαιωμένη από πείραμα (1/1 αντιστοίχηση με την πραγματικότητα) και ποσοτικές μετρήσεις. Π.χ Μαθηματικά, Φυσικές επιστήμες, κλπ. ως τα πρότυπα της "επιστήμης". Η Ψυχολογία, κατ αυτή την έννοια δεν συνιστά επιστήμη γιατί αδυνατεί να ορίσει καθολικούς νόμους με γενική εφαρμογή.
Το γεγονός ότι ένα γνωσιακό σύστημα χρησιμοποιεί επιστημονικά εργαλεία δεν το θέτει αυτομάτως στο χώρο της επιστήμης. Ωστόσο, σύγχρονες και ρηξικέλευθες απόψεις της φιλοσοφία της επιστήμης (Feyerabend) θεωρούν ότι ακόμα και τα εναλλακτικά γνωσιακά συστήματα όπως η Αστρολογία, η Μεταφυσική, η ολιστική Ιατρική συνιστούν έγκυρη "επιστήμη" γιατί προσφέρουν στη διεύρυνση της ανθρώπινης γνώσης.Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"
-
11-10-2006, 08:23 PM #349
Χαίρομαι που έπεσαν οι τόνοι. Μάλιστα η γραφή μου θυμίζει ένα παλιό μας μέλος που έλεγε συνεχώς το σάιτ αυταρχικό και άλλα ενώ είχε ξεκινήσει τόσο όμορφα και θα έκανε τεράστιο καλό εάν έμενε κοντά μας είτε σαν ανατέλλων είτε σαν παρανατέλλων.
Όμως είπαμε το σάιτ αυτό δεν χρησιμοποιεί τσάμπα προγραμματάκια αλλά αγορασμένα. Και επετρεψέ μου να πιστεύω ότι ο dedicated server μας είναι απαραίτητος.
Για το άλλο περί χρηστών "μούφα" (δική μου έκφραση) όχι δεν είναι έτσι. Δεν θέλω προσωπικά να αποδείξω τίποτα. Αλλά είναι πολύ μεγάλη η επισκεψιμότητα και χιλιάδες τα μέλη αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Ούτε με τρυκάκια ούτε με λεξούλες τονισμένες ή ατόνιστες.
Για τα 090 έχω γράψει σε άλλο ποστ ότι θα έρθει η μέρα που θα γράψω γιατί υπάρχουν.
Και μια ερώτηση αν θέλεις μου απαντάς: Σου αρέσει η ρημάδα η αστρολογία ή είναι μια απάτη, ή θρησκεία ή ή ή .... απόψεις που κατέθεσαν οι νέοι φίλοι μας.
Το τι επισκεψιμότητα έχει το κάθε σάιτ και με τι σέρβερ εκπέμπει είναι το λιγότερο που με απασχολεί.
Αναμένω λοιπόν μαζί με όλους τους υπόλοιπους να μάθω τους λόγους ύπαρξης των 090 εδώ πέρα.
Η Αστρολογία για μένα είναι Πανεπιστήμη ακόμα εν έτει 2006, όπως την ονόμασε άλλο μέλος σας, αλλά παρατηρώ ότι αυτό το μέλος και άλλα που "εκπέμπουν στο ίδιο μήκος κύματος" με αυτό, δεν την αντιμετωπίζουν ως Πανεπιστήμη, όταν αποκόπτουν απ' αυτήν "τη φυσικότητα" των πλανητών, "τα ηλεκτρομαγνητικά" και τα ενεργειακά πεδία, την απόσταση κ.λπ. και δίνουν αξία σε κάποιο ουράνιο σώμα, λέει κάποιο άρθρο, μόνο όταν το ανακαλύπτει ο άνθρωπος. Με το συμπάθειο πολύ εγωιστική, παιδική και αφελής άποψη για μένα. Δεν της αποδίδουν επίσης και "θεϊκόητα", όταν κάποιος αστρονομόφιλος τους είπε εν ολίγοις ότι είναι οπαδοί του δωδεκάθεου. Τελικά πώς είναι Πανεπιστήμη; Εγώ ας πούμε της αποδίδω "θεϊκότητα", γι αυτό και είμαι άθεος. Γιατί η Φύση, το Σύμπαν είναι Θεοί, πώς να το κάνουμε τώρα δηλαδή; Οι πλανήτες (και οι άνθρωποι και οι εξωγήινοι) είναι τα μέρη του Θεού, δηλαδή του Όλου, δηλαδή της Φύσης, δηλαδή του Σύμπαντος.
Προσωπικά "παντρεύω" όλα τα δόγματα, δεν περιορίζομαι σε ένα μόνο ;-) Μελετώ όλους τους δρόμους που οδηγούν στη Ρώμη, πριν πάω και εστιαστώ και βγάλω τα συμπεράσματά μου για το γιατί είναι έτσι η Ρώμη...
Γενικά πάντως είμαι και της "παλιάς" σχολής, μου αρκούν ακόμα και οι εφτά ορατοί πλανήτες για να τα βγάλω άνετα πέρα με την αστρολογία.
Στους φίλους που αντιδρούν ως προς την αλήθεια της πραγματικής αστρολογίας κι όχι των 090, το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι στην αναζήτηση της αλήθειας της αστρολογίας, αν δεν έχει την έμφυτη περιέργεια, οδηγείται κανείς συνήθως μετά από δυσάρεστες καταστάσεις. Ένας χωρισμός, ένας θάνατος, μια χρεωκοπία κ.λπ. Τους εύχομαι να ζήσουν καλά και χωρίς τη βοήθεια της αστρολογίας, αλλά ας επιτρέψουν στους υπόλοιπους, που "πάθανε και μάθανε", να προσέχουν.
Εις το επανιδείν.
------------------------------------
Προς την αλέγκρα: αλέγκρα σύνελθε................
-
11-10-2006, 08:24 PM #350
Ωραία, εγώ σχολίασα συγκεκριμένα σημεία δημοσίευσης άλλου μέλους, τα οποία επισήμανα με έντονη γραφή. Εσείς από που βγάλατε το πόρισμα ότι δεν ξέρω τι σημαίνει επιστήμη; Σε τι απαντάτε, ξαναρωτάω, και θέλω απάντηση.
Ή μήπωςς θέλετε να παίξουμε παραθέτοντας διάφορους ορισμούς, να κάνουμε επίδειξη γνώσεων και να μας "κράξουν" όλοι;
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 66 users browsing this thread. (0 members and 66 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.