- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;
- Voters
- 244. You may not vote on this poll
-
Σίγουρα μπορεί
141 57.79% -
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί
18 7.38% -
Δεν είμαι σίγουρος/η
85 34.84%
Results 331 to 340 of 497
Thread: Τι είναι η Αστρολογία
-
11-10-2006, 06:13 PM #331
Re: Τι είναι η Αστρολογία
Χαίρομαι που έπεσαν οι τόνοι. Μάλιστα η γραφή μου θυμίζει ένα παλιό μας μέλος που έλεγε συνεχώς το σάιτ αυταρχικό και άλλα ενώ είχε ξεκινήσει τόσο όμορφα και θα έκανε τεράστιο καλό εάν έμενε κοντά μας είτε σαν ανατέλλων είτε σαν παρανατέλλων.
Όμως είπαμε το σάιτ αυτό δεν χρησιμοποιεί τσάμπα προγραμματάκια αλλά αγορασμένα. Και επετρεψέ μου να πιστεύω ότι ο dedicated server μας είναι απαραίτητος.
Για το άλλο περί χρηστών "μούφα" (δική μου έκφραση) όχι δεν είναι έτσι. Δεν θέλω προσωπικά να αποδείξω τίποτα. Αλλά είναι πολύ μεγάλη η επισκεψιμότητα και χιλιάδες τα μέλη αυτό δεν μπορεί να αλλάξει. Ούτε με τρυκάκια ούτε με λεξούλες τονισμένες ή ατόνιστες.
Για τα 090 έχω γράψει σε άλλο ποστ ότι θα έρθει η μέρα που θα γράψω γιατί υπάρχουν.
Και μια ερώτηση αν θέλεις μου απαντάς: Σου αρέσει η ρημάδα η αστρολογία ή είναι μια απάτη, ή θρησκεία ή ή ή .... απόψεις που κατέθεσαν οι νέοι φίλοι μας.De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
-
11-10-2006, 06:53 PM #332
Ζωή και Ζώδια, εντυπωσιακοτατη βιβλιογραφια.
Αλλα δεν απαντας στην ουσια. Συμφωνω με τα λογια το pentraks :
Δεν αμφισβητει κανείς οτι υπάρχει ολη αυτη η βιβλιογραφία.
Θα ήταν εντελώς άτοπο να πιστευει κανεις στην αστρολογία και να μην υπήρχε ολη αυτη η γνώση. Το θέμα είναι κατα ποσο η ΒΑΣΗ στην οποια στηρίζονται, εχει υπόσταση και αν αυτη η γνώση ειναι πραγματική η φανταστική. Και στις δυο περιπτώσεις έχει να προσφέρει, αρκει στην δεύτερη να μην γίνεται τρόπος ζωής.
Αυτο που προσπαθω /θουμε να καταλάβουμε ειναι αν όντως έχει υπόσταση η βάση.
Παραθετω τα λογια μου για να διευκολυνω την απαντηση σου.
Πως η αστρολογια κρατα την αυτοσυνεπεια της με την ανακαλυψη ενος καινουργιου πλανητη??
Πως γινεται να βασιζεται στις ιδιες αρχες απο την αρχαιοτητα την στιγμη που τοτε δεν ηταν γνωστοι ολοι οι πλανητες??
Επισης πως ειναι αυτοσυνεπης απο την στιγμη που υπαρχουν διαφορετικες "σχολες" (δυτικη, ινδικη...). Ποια προβλεψη πρεπει να ακολουθησω?
Με μια απλη συλλογιστικη θα μπορουσα να πω το εξης: Ολες οι σχολες της αστρολογιας βασιζονται στις ιδιες βασικες αρχες και απλα κανουν καποιες διαφορετικες προσεγγισεις σε καποια σημεια καταληγοντας να κανουν διαφορετικες προβλεψεις τελικα!!!
Αυτο για μενα σημαινει οτι η αστρολογια δεν ειναι επιστημη. Αν ηταν θα επρεπε τουλαχιστον να ειναι αυτοσυνεπης οχι μονο απο "σχολη" σε "σχολη" αλλα ακομα και απο αστρολογο σε αστρολογο.
Τουλαχιστον ολοι οι αστρολογοι θα επρεπε να βγαζουν τα ιδια περιπου πραγματα!!!Όποιος ακολουθεί τον όχλο, σύντομα χάνεται σΆ αυτόν....
-
11-10-2006, 06:55 PM #333
Εμένα μόνο χαμόγελο μου προκαλεί. Ίσως γιατί χρησιμοποιεί τόσα στοιχεία από την Αστρονομία, ενώ δεν έχει καμία σχέση, ούτε στο σκοπό, ούτε στα μέσα, ούτε στην ουσία. Ίσως γιατί ακόμα και οι ίδιοι οι αστρολόγοι παραδέχονται ότι είναι ένα "σύστημα" και ένα συνονθύλευμα κανόνων και δεν χρησιμοποιεί καμία επιστημονική μεθοδολογία και καμία συγκροτημένη, αποδεδειγμένη και αποδεκτή από όλους Θεωρεία, με την επίσημη έννοια του όρου. Ίσως γιατί πέρα από κάποιους ερευνητές που ασχολούνται για δική τους ευχαρίστηση, υπάρχει τόσο μεγάλο πλήθος εκμεταλευτών, εμπόρων και αεριτζήδων που χρησιμοποιούν την αμάθεια κάποιου κόσμου. Η αστρολογία είναι γεμάτη από αυθαίρετες σταθερές και αξιώματα, Αντίθερα, το Standard Model της κβαντομηχανικής φυσικής, παρόλο που είναι μια από τις πιο πετυχημένες και καλά αποδεδειγμένες θεωρείες όλων των εποχών, ενοχλεί πολλούς φυσικούς γιατί έχει 19 πειραματικά μετρημένες και τοποθετημένες μεταβλητές των οποίων την ύπαρξη δεν δικαιολογεί η ίδια η θεωρεία! Φαντάσου να λέγαμε το ίδιο για την αστρολογία...
-
11-10-2006, 07:02 PM #334
Συγνώμη που επεμβαίνω στην κουβέντα σας scp μετά του/της Μήτσου, κι επείδη η τεχνογνωσία μου με όλα αυτά που λέγονται για Servers και cookies (πέρα από τα μπισκοτάκια), είναι ανύπαρκτη κι επειδή στο θέμα τι είναι Αστρολογία, παρεμβάλλονται νούμερα και μετρήσεις επισκεψιμότητας κι επειδή θα καταντήσουμε στο τέλος σαν τα ιδιωτικά κανάλια που όλοι κοροϊδεύουμε, αλλά όλοι παρακολουθούμε, έχω να κάνω μια διαπίστωση. Απλοϊκή. Μες το χαμό αυτών που αμφισβητούν την αστρολογία και στο κάτω κάτω, δικαίωμά τους είναι, πετάγεται και ο Κακός ο Λύκος που στην αναμπουμπούλα χαίρεται???? Δηλαδή λίγο έλεος πια. Δεν είναι πιο σωστό, ο οποιοσδήποτε εχθρεύεται κάποιον άλλον, (γιατί εγώ, αυτό καταλαβαίνω), αντί να πετάει ξεδιάντροπα τέτοια λάσπη, ας κοιτάξει να βελτιώσει τον εαυτό του και προφανέστατα πλεόν, το site του αντί να κατινιάζει. Λίγο επίπεδο πια.
Κι επειδή μάλλον θα αναρρωτιέστε τι πετάγομαι η άσχετη, θα σας πω πως έχω πρόβλημα με αυτούς που θάβουν τουν άλλους ανελέητα. Διάβασα σε κάτι post σας παλιότερα Scp που γράφατε κάτι σχετικά, αλλα συγνώμη κι όλας, σας θεώρησα το λιγότερο υπερβολικό. Να που δεν υπάρχει τελικά καπνός χωρίς φωτιά.
Συγνώμη και πάλι για την επέμβαση, αλλά δεν μου αρέσει να μένω αμέτοχη αν κάτι μου φαίνεται στραβό κι ας κινδυνεύω να εκτεθώ.
Φιλικά μια alegra καρδιά
-
11-10-2006, 07:05 PM #335
Αυτο ειναι το ζητημα!! Γιατι απο την στιγμη που θεωρητικα το myhoroscope θελει να προωθησει την αστρολογια ως τεχνη μονο για αυτους που θελουν να την μελετησουν ως ενα φιλοσοφικο πλαισιο
γιατι να πρωθει ταυτοχρονα και ολους αυτους τους τσαρλατανους και αεριτζιδες?? Η κατασταση βρομαει περιεργα!!!
Φιλε ScP γιατι δεν γραφεις σημερα για τα 090?? Γιατι περιμενεις καποια αλλη μερα??
Και μη μου πεις οτι τα αστρα λενε οτι δεν ειναι καταλληλη στιγμη!!!Όποιος ακολουθεί τον όχλο, σύντομα χάνεται σΆ αυτόν....
-
11-10-2006, 07:13 PM #336
Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
11-10-2006, 07:20 PM #337
Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
11-10-2006, 07:21 PM #338
Νομίζω πως η χρήση όμοιων όρων ανάμεσα σε διάφορα πεδία είναι συχνό φαινόμενο. Ας πούμε ο όρος "μοντερνισμός" υφίσταται στην λογοτεχνία, την αρχιτεκτονική, τη μουσική. Δεν μεταφράζεται όμως το ίδιο επακριβώς, από όσο γνωρίζω, και στις τρείς.
Επίσης, ούτε στην Αρχιτεκτονική υφίσταται μια επικρατούσα θεωρία. Παρ' όλα αυτά, θεωρείται επιστήμη.
-
11-10-2006, 07:47 PM #339
Περιμενετε γιατι εχουμε μπερδεψει τα πορτοκαλια με τα μηλα!!
Επιστημη ξερετε πως οριζεται??
Για να πεις οτι κατι ειναι μια επιστημη πρεπει να ακολουθει την σχεση αιτιο - αιτιατο.
δηλαδη πρεπει να εχει ενα αυτοσυνεπες συνολο κανονων που να μπορουν απο τη μια να εξηγουν ολα τα γνωστα μεχρι τωρα δεδομενα και απο την αλλη να μπορουν να προβλεπουν την υπαρξη καινουργιων φαινομενων και σχεσεων.
Για να σχολιασω το ενα και το αλλο του Dell Piero.
Στο ενα λεει οτι :
Ίσως κάποια ημέρα οι σπουδαστές της αστρολογίας και της αστρονομίας συνδυαστούν για άλλη μια φορά σε ένα συνολικό πεδίο: η αστρονομία να δίνει την αντικειμενική επιστημονική άποψη και η αστρολογία να προσθέτει την υποκειμενική και ερμηνευτική εμπειρία. Μόνο με αυτό τον συνδυασμό μπορούμε να αρχίσουμε να κατανοούμε την πραγματική μας θέση στο ηλιακό σύστημα.
Αρα ειναι εντελως ατοπο να λες να συνδιασεις τους δυο κλαδους. Δεν γινεται να συνδιασεις πορτοκαλια και μηλα και να βγαλεις πορτοκαλομηλα!!!!!!!!!
Δεν σχολιαζω τιποτα απο αυτο το αρθρο γιατι μονο γελια μου δημιουργει περι θεων του ολυμπου κτλ.....
Στο αλλο λεει:
Τώρα πολύ γρήγορα και στον περιορισμένο χρόνο που έχουμε θα σας πω ότι η αστρολογία έχει σίγουρα ένα αυστηρά επιστημονικό μέρος, το οποίο αν δεν το κατέχει κάποιος δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να την ασκήσει, αλλά για να μπορέσει ακριβώς να κάνει την πρόβλεψη θα πρέπει ακριβώς να έχει και κάποιες άλλες ικανότητες που δεν είναι απαραίτητο ότι τις έχει αυτός που απλά μαθαίνει αστρολογία. Εκεί η αστρολογία είναι τέχνη και σίγουρα είναι τέχνη μη φοβηθούμε να το πούμε μαντική. Θα λέγαμε ότι είναι μια τέχνη κυρίως συνδυαστική η οποία βασιζόμενη σε κάποια επιστημονικά δεδομένα και συνδυάζοντάς τα μπορεί βεβαίως να βγάλει κάποια συγκεκριμένη απόφαση για το θέμα για το οποίο ερωτάται ο αστρολόγος.
Και λεει και καπου αλλου:
Γιατί δεν υπάρχει η Αστρολογία έστω και σε επίπεδο ΙΕΚ στην Ελλάδα. Που πρέπει τελικά να μάθει κάποιος νέος αστρολογία και να πάρει ένα στοιχειώδες δίπλωμα «ορθών σπουδών».
Δεν υπάρχει ακριβώς ούτε και σε επίπεδο ΙΕΚ στην Ελλάδα γιατί όπως αναφέραμε και παραπάνω δεν έχει γίνει ένα Σώμα Ελλήνων αστρολόγων το οποίο να προωθήσει όλες αυτές τις διαδικασίες. Αυτό που οπωσδήποτε πρέπει αρχικά να γίνει είναι όσοι σέβονται την αστρολογία και δουλεύουν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο σήμερα και όσο επιτρέπουν τα Ελληνικά δεδομένα -και βέβαια είναι αφοσιωμένοι σε αυτό που ονομάσαμε επιστημονική αστρολογία- να βρουν κάποια κοινή γλώσσα να μιλήσουν, να συγκροτήσουν ένα Σώμα και αυτό το Σώμα να διεκδικήσει και την ίδρυση ΙΕΚ, ακόμη και Πανεπιστημίου στην Ελλάδα. Και βέβαια να υπάρχει ένα κατά κάποιο τρόπο κεντρικό όργανο �περιοδικό- που να τους εκφράζει και να οποίο να βγαίνει τουλάχιστον σε μηνιαία βάση.
Επίσης, μόλις ιδρυθεί αυτή η σχολή τότε θα μπορεί να δίνεται και ένα δίπλωμα αστρολογικών σπουδών. Μέχρι στιγμής τα διπλώματα που δίνονται γνωρίζουμε ότι μπορεί κανείς ακόμα και να τα αγοράζει και δεν έχουν πρακτική αξία καμιά, δεν τα ζητούν πια ούτε στα 090.
Πως θα διδαχθει η αστρολογια απο τη στιγμη που υπαρχουν διαφορες σχολες (δυτικη, ινδικη, γερμανικη κτλ...) Πρεπει να υπαρχει μια κοινη βαση!!!!
Παντως μην πει κανενας τετοιο πραγμα παραεξω και τον παρουν με τις ντοματες. Εμενα τετοια λογια μου μου φερνουν στο μυαλο οτι απλα καποιοι προσπαθουν να ανεβασουν την αξια της αστρολογιας ως ενα αυτοσυνεπες συνολο που μπορει να διδαχθει ακομα και σε πανεπιστημιο με μοναδικο σκοπο την αυξηση του κερδους......
Επισης λεει:
Ασχολείται με την αστρολογία 15 χρόνια και αυτό που τον ενδιαφέρει να πετύχει είναι η ενοποίηση των πεδίων. Ενοποίηση των πεδίων σημαίνει να μπορέσουμε να βρούμε ένα σύστημα στο οποίο να περιέχεται όλη η ανθρώπινη γνώση μια κατά κάποιο τρόπο mathesis Universalis, δηλαδή καθολική μάθηση όπως θα έλεγαν κάποιοι φιλόσοφοι παλιοί, και πιστεύει ότι με τα εργαλεία της αστρολογίας μπορεί να το πετύχει πολύ πιο εύκολα απʼ το να μην στηρίζεται σε αυτά.
δεν την πετυχε ουτε ο Αινσταιν ουτε και η συγχρονη φυσικη και θα το πετυχει η αστρολογια με του αυθαιρετους κανονες της????
Λιγο σοβαροτητα......θυμηθητε τις ντοματες!!!!!!Όποιος ακολουθεί τον όχλο, σύντομα χάνεται σΆ αυτόν....
-
11-10-2006, 07:52 PM #340
Εκτός θέματος ίσως και να μην είναι αλλά είναι αξιοσημείωτη η εμμονή σας να με κάνετε να επαναλαμβάνω θέματα που γραφτήκαν 2-3 φορές ξανά και ξανά σε διάστημα 3-4 ημερών. Θα ξαναπροσπαθήσω και το κρίμα στο λαιμό σου για τα ματάκια μου
Ζωή και Ζώδια, εντυπωσιακοτατη βιβλιογραφια
Το θέμα είναι κατα ποσο η ΒΑΣΗ στην οποια στηρίζονται, εχει υπόσταση και αν αυτη η γνώση ειναι πραγματική η φανταστική. Και στις δυο περιπτώσεις έχει να προσφέρει, αρκει στην δεύτερη να μην γίνεται τρόπος ζωής.
Επιπλέον δεν είμαι εγώ αυτός που θα ορίσει το πώς θα ζήσει κάποιος και τι επιλογές θα κάνει. Υπάρχει το γάλα υπάρχει και η Καβάλα. Διαλέγει ο καθένας και παίρνει. Ούτε ήμουν ούτε επιδιώκω να "ξεστραβώσω" κάποιους, δεν κάνω καμία επίκληση καμίας αυθεντίας. Αν υπάρχουν αγύρτες και απατεώνες δεν θα απολογηθώ για αυτούς και τους γράφω εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Πως η αστρολογια κρατα την αυτοσυνεπεια της με την ανακαλυψη ενος καινουργιου πλανητη??
Εμένα αυτό με καλύπτει, και επειδή μάλλον μπορώ να φανταστώ τι θα σκεφτείς, ανέτρεξε σε προηγούμενες τοποθετήσεις μου για την μεταφυσική διάσταση της αστρολογίας
Πως γινεται να βασιζεται στις ιδιες αρχες απο την αρχαιοτητα την στιγμη που τοτε δεν ηταν γνωστοι ολοι οι πλανητες??
Ποια προβλεψη πρεπει να ακολουθησω?
Με μια απλη συλλογιστικη θα μπορουσα να πω το εξης: Ολες οι σχολες της αστρολογιας βασιζονται στις ιδιες βασικες αρχες και απλα κανουν καποιες διαφορετικες προσεγγισεις σε καποια σημεια καταληγοντας να κανουν διαφορετικες προβλεψεις τελικα!!!
Αυτο για μενα σημαινει οτι η αστρολογια δεν ειναι επιστημη
Εχω βγάλει κάλο στο δάχτυλο γράφοντας ότι, για εμάς αλλά και για πολλούς άλλους εδώ μέσα, Η ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΗ ΑΛΛΑ ΜΑΝΤΙΚΗ ΤΕΧΝΗ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Αν στο astrovox έχετε πρόβλημα που σας περνάνε για αστρολόγους είναι κάτι που, αν εγώ το αντιμετώπιζα, θα το αντιμετώπιζα με χιούμορ και όχι λοιδορώντας και χλευάζοντας κάτι που δεν γνωρίζω και δεν κατανοώ και δεν θα προσπαθούσα να το αναλύσω μόνο υπό το πρίσμα της δικής μου λογικής. Θα έκανα τον κόπο να το παρατηρήσω και να το γνωρίσω και όχι απαραίτητα για το αν θα το δεχθώ ή όχι. Ιδίως δε όταν, σε αντίθεση με αυτά που φανταζόμουνα, θα διαπίστωνα ότι δεν συνομιλώ με καφεζτούδες αλλά με άτομα που αν μη τι άλλο μία στοιχειώδη γνώση και κρίση τουλάχιστον διαθέτουν.
Επιπλέον, παραγνωρίζετε την διασκεδαστική και ψυχαγωγική διάσταση του θέματος, όπως και την ήπια ψυχοθεραπευτική προσφορά της αστρολογίας. Μην μας συγχέετε με τα 090.
Μην φοβόσαστε, δεν είναι στις προθέσεις, τουλάχιστον όσων είναι εδώ, να παραγνωρίσουν ούτε την επιστημη της αστρονομίας ούτε να σας καπελώσουν. Στο κάτω κάτω, ή ελάτε να παίξουμε παρέα ή αφήστε μας να παίζουμε με τα κουβαδάκια μας :toung:Ζωή & Ζώδια
Όπως πάνω, έτσι και κάτω
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 73 users browsing this thread. (0 members and 73 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.