- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία;
- Voters
- 18. You may not vote on this poll
-
Γιατί η αστρολογία είναι θρησκεία
0 0% -
Γιατί η αστρολογία είναι επιστήμη
5 27.78% -
Γιατί έτσι γουστάρω να επιλέγω
6 33.33% -
Να μη σε νοιάζει
2 11.11% -
Για να κάνω ΝΤΟΥ (με την καλή έννοια πάντα)
4 22.22% -
Για να σας ανοίξω τα μάτια και να σας σώσω
1 5.56%
Results 31 to 40 of 71
-
11-10-2006, 02:40 AM #31
Re: Γιατί πιστεύετε στην αστρολογία;
Γιατι οχι;
Μια "συγκρουση" αντιθετων κοσμοαντιληψεων με φυσικα ανοιχτο μυαλο και επιχειρηματα εκατερωθεν ειναι παντα γονιμη Perfect
-
11-10-2006, 11:28 AM #32
-
11-10-2006, 12:03 PM #33
Δεν νομιζω πως καποιος ειναι δυνατον να ειναι υλιστης-ορθολογιστης απο τη μια και οπαδος της μεταφυσικης στην οποια λιγο πολυ ολοι υποστηριξαν πως απτεται η αστρολογια απο την αλλη.
-
11-10-2006, 12:16 PM #34
Ωραία, τότε σας πληροφορώ πως προσωπικά είμαι οπαδός της μαρξιστικής θεώρησης των πραγμάτων. Και δεν είμαι η μόνη που διεκδικώ το "προνόμιο" να ασπάζομαι τη συγκεκριμένη θεώρηση, αλλά να προσπαθώ παράλληλα να κατανοήσω τους μηχανισμούς του συγκεκριμένου πεδίου της αστρολογίας. Από εκεί και πέρα, το γεγονός πως η αστρολογία "άπτεται" τη δεδομένη στιγμή της μεταφυσικής, για έναν υλιστή ερμηνεύεται απλώς ως μη κατανόηση των αιτιοκρατικών μηχανισμών, μέχρι τώρα. Αυτό δεν σημαίνει πως δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη κάποιας βάσης, ή ότι χλευάζει ένα υποστηρικτή της μεταφυσικής.
Καλό θα ήταν να μη γενικεύουμε.
-
11-10-2006, 12:24 PM #35
Ένας από τους λόγους που αυτό το σιτε έχει επιτυχία, άσχετα από τις ενστάσεις που μπορεί να έχει κάποιος για την αστρολογία, είναι και η διάθεση των συμμετεχόντων να εξακριβώσουν κάποια πράγματα, ανεξάρτητα απο το ιδεολογικό/φιλοσοφικό σημείο εκκίνησης. Ούτως ή άλλως ως μεταφυσική ορίζεται ο θεμελιώδης φιλοσοφικός κλάδος που ασχολείται με το Είναι, με την κρυμμένη πίσω από τα φαινόμενα πραγματικότητα. Εκτός αυτού και συ είπας
Μια "συγκρουση" αντιθετων κοσμοαντιληψεων με φυσικα ανοιχτο μυαλο και επιχειρηματα εκατερωθεν ειναι παντα γονιμηΖωή & Ζώδια
Όπως πάνω, έτσι και κάτω
-
11-10-2006, 12:28 PM #36
Αγαπητοι φιλοι, το "γιατι" του ερωτηματος απανταται. Για τα υπολοιπα ερωτηματα, θα πρεπει πολυ απλα να αφιερωσετε μερος του ελευθερου χρονου σας, για να παρετε τα πραγματα απο την αρχη για να υπαρχει μια ακολουθια. Τα αρθρα του site, μεσα απο την πληθωρα και τις διαφορετικες προσεγγισεις τους, δεν μπορουν να σας δωσουν μια ολοκληρωμενη βασικη εικονα. Ειναι σαν να εχετε ενα παζλ. Για να μπουν τα κομματια στη θεση τους , καλυτερα θα ηταν, να αγορασετε ή να δανειστειτε καποιο βιβλιο -μπορειτε να ζητησετε βιβλιογραφια, η να σας προταθει καποιο.
Τοτε θα διαπιστωσετε οτι, δεν μπορουν να δοθουν ικανοποιητικες απαντησεις στα πλαισια ενος φορουμ. Οσο κι αν δεν ειναι επιστημη, η αστρολογια, εχει μεθοδους και εργαλεια αρκετα πολυπλοκα στην χρηση και στην ερμηνεια τους. Δεν ειναι ντροπη στο κατω κατω, να μελετας τον "εχθρο" σου. Μελετηστε τον, οσο αντεχετε, και κατοπιν εκφραστε τις ενστασεις σας.Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
11-10-2006, 01:28 PM #37
Γιατί έχουν απαντήσει μόνο 5-6 άτομα;
Οι άλλοι δεν ξερουν γιατί ασχολούνται;
-
11-10-2006, 01:31 PM #38
Καλημέρα Παναγιώτη!Η μαλλον καλησπέρα!:bigsmile:
α)Διότι βαριούνται να απαντήσουν!
β)γιατί ο καθένας απαντάει οταν και εάν θελήσει σε ΟΠΟΙΟ θέμα τον ενδιαφέρει!
Και πολλά άλλα!Συνηθως εγώ βαριέμαι να απαντώ!Για σένα έκανα εξαίρεση και παρακαλώ να σημειωθεί στα πρακτικά!επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
11-10-2006, 02:23 PM #39
Αγαπητη Κασσιοπη συγνωμη αλλα μαρξιστης και οπαδος της αστρολογιας ειναι εννοιες 100% ασυμβιβαστες, μην τρελλαθουμε κι ολας!
-
11-10-2006, 02:52 PM #40
:weird:
Βλέπω με έκπληξη φασιστικές συμπεριφορές ή είναι η ιδέα μου;;;
Παναγιώτη ρωτάς γιατί πιστεύουμε στην αστρολογία.
Δημοκρατικά πάντα, ο καθένας έχει δικαίωμα να πιστεύει ότι του καπνίσει, έστω κι αν αυτό είναι το γιγαντιαίο καλαμάρι.
Δεν κατάλαβα απο που κι ως που είμαστε εγώ ή ο καθένας υποχρεωμένοι να απαντήσουμε στον οποιοδήποτε. Κι όχι μόνο αυτό, ζητάς και τα ρέστα που δεν σου απαντάμε;;; Δεν πάμε καλά...
Οσο για τη λέξη πιστεύω που χρησιμοποιείς, το οτι είμαστε εδω μέσα και ασχολούμαστε πάει να πει οτι γουστάρουμε. Ουτε προσκυνάμε κανέναν, ούτε κάνουμε Θεό καμία αστρολογία. Οσο απλοϊκές ερωτήσεις κι αν γίνονται καμια φορά, πιστεύεις εσυ πραγματικά πως κάποιος θα μας απαντήσει τι να φάμε σήμερα;; Κι αν μας απαντήσει εμεις θα το ακολουθήσουμε;;;
Μην ξεπερνάμε τα όρια της λογικής.
Εχω και μια απορία για σένα. Καθημερινά, παρακολουθώ το δελτίο καιρού σε όλα τα κανάλια. Μου αρέσει. Κάθε κανάλι, δίνει διαφορετική θερμοκρασία ανώτερη και κατώτερη με 1 εως και 4 βαθμούς απόκλιση. Ο ενας λέει αύριο ο καιρός θα είναι καλός και ο άλλος την ίδια σχεδόν ώρα, μου λέει πως χαλάει. Τι λές;; Να μπούμε στο site της ΕΜΥ να τα κάνουμε «γυαλιά καρφιά»;;;;
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 15 users browsing this thread. (0 members and 15 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.