s
[Συζήτηση] Τι είναι η Αστρολογία - Page 30
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;

Voters
244. You may not vote on this poll
  • Σίγουρα μπορεί

141 57.79%
  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί

18 7.38%
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

85 34.84%
Page 30 of 50 FirstFirst ... 20 26 27 28 29 30 31 32 33 34 40 ... LastLast
Results 291 to 300 of 497
    Όνομα:
    Γιαννης

Re: Τι είναι η Αστρολογία

Ειμαι καινουργιο μελος αλλα παρακολουθουσα το site εδω και λιγο καιρο!!!
    Παρακαλουθουσα την συζητηση και η ολη ιστορια μου δημιουργησε καποιες αποριες και αμφιβολιες για την αστρολογια.
    Επισης συνιδητοποιησα καποια πραγματα τα οποια θελω να πω οτι τελικα δεν μου καθονται καλα!!
    Και ξεκινω τις ερωτησεις μου.
    α) Ολοι μεχρι τωρα λενε οτι η αστρολογια ειναι τεχνη και οχι επιστημη. Σε αυτο συμφωνουν ολοι ανεξαιρετως!
    Η "τεχνη" της αστρολογιας ειπωθηκε οτι δεν προβλεπει το μελλον κανοντας παρατηρησεις των πλανητων και των ουρανιων σωματων.
    Αυτο γιατι σε μενα φαινεται οτι δεν αληθευει?? Σε ολη την αστρολογια οπως επισης και στο myhoroscope το μονο που θα βρεις ειναι το πως επηρεαζει η κινηση καθε πλανητη τη ζωη των ανθρωπων. Αλωστε το πρωτο συνθετικο της λεξης αστρολογια ειναι αστρο- οποτε εχει αμεση σχεση με τα αστρα.
    Ετσι δεν ειναι??
    β) Η αστρολογια στηριζεται σε ενα πλαισιο που για την προβλεψη πρεπει να παρεις τις θεσεις των πλανητων σε σχεση με αυτο που λεγονται ζωδια. Τα ζωδια δεν ειναι τιποτα αλλο βεβαια απο αστερισμους στον ουρανο οι οποιοι ειναι προφανως σχηματα της ανθρωπινης και μονο, φαντασιας. Η ερωτηση μου ειναι πως γινεται να ισχυει μια προβλεψη απο την στιγμη που τα θεμελια της αστρολογιας στα οποια στηριζεται ειναι κατασκευασμα ανθρωπινης φαντασιας??

Οπως εχει ηδη ειπωθη σε καποια απο τις πολλες σελιδες το myhoroscope δεν εχει σκοπο το κερδος οπως επισης ουτε την προωθηση του τσαρλατανισμου!
    Θα ηθελα να ρωτησω τοτε γιατι υπαρχουν στην αρχικη σελιδα διαφημησεις του τυπου 090?? Ενω ολοι μεχρι τωρα καταδικαζουν τετοια φαινομενα??
    Όποιος ακολουθεί τον όχλο, σύντομα χάνεται σΆ αυτόν....

Όνομα:
    Κυριακή

Θα εκτιμούσα επίσης πολύ μια απάντηση στο αρχικό μου σχόλιο... αν κάποιος νομίζει ότι αξίζει τον κόπο.[/quote]

Συμφωνω απολυτα με το σχολιο σου.
    Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
    ... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....

Quote Originally Posted by kia View Post
    Παιδιά μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας. Όντως ο erastros ήταν υπερβολικά εριστικός

Στο συγκεκριμένο thread απάντησε και ο κύριος ¶ρχος.
    Απάντηση πήρε και ο φίλος μας erastros από τον κύριο Χρήστο ¶ρχο σε άλλο θέμα, παρόλη την προσβολή που δέχθηκε, αλλά ανταπάντηση από τον erastro δεν λάβαμε επί του θέματος. Και αυτό έγινε προτού γίνει ban. Μπορούσε άνετα να απαντήσει, όμως δεν το έκανε.
    Kia,
    Απ' ότι είδα ο κ. ¶ρχος είναι αυτός που δεν έχει απαντήσει ακόμα, ούτε εδώ, ούτε στο άλλο topic.

Θα μπορούσε παρακαλώ πολύ να μας δώσει την πρόβλεψη που προκάλεσε την άγενή συμπεριφορά του erastros και να λυθεί η παρεξήγηση;

ο erastros κατηγόρησε τον κ. ¶ρχο με μια πολύ βαρειά, αλλά πολύ συγκεκριμένη κατηγορία στο ποστ #232 οτι ψεύδεται ο κ. ¶ρχος όταν υποστηρίζει ότι υπάρχει τέτοια αστρολογική πρόβλεψη.

Αν δεν υπάρχει τέτοια πρόβλεψη, πολύ φοβάμαι πως ο erastros είχε δίκιο!

pentraks,

Δεν ξέρω τι ακριβώς συμβαίνει με τις δημοσιεύσεις σας, αλλά δεν μπορώ να τις αντιγράψω με τον συνήθη τρόπο, οπότε ίσως υπάρχει κάποιο πρόβληματάκι. Όπως και να έχει, προχωρώ παρακάτω:

Ωραια, παρατήρηση στον άνθρωπο τοτε
    α) γιατι λεγετε ΑΣΤΡΟ-λογια
    b) γιατι καποιοι ασχολουνται με κινησεις πλανητων και δε ξερω τι άλλο, χάριν εντυπωσιασμου και δικαιολογίας των λεγόμενων τους

α) Η παρατήρηση στον άνθρωπο γίνεται συναρτήσει συστήματος που για κάποιους λόγους - όχι πλήρως εξακριβωμένους, αυτό είναι αλήθεια - έχει κωδικοποιηθεί με τον συγκεκριμένο τρόπο. Τα μέχρι στιγμής ανεξερεύνητα αίτια της κωδιοποίησης αυτής, αποτελούν και την πηγή των διαφορετικών προσεγγίσεων. Το έχουμε άλλωστε ξαναπεί αυτό, πως άλλοι μελετητές υποστηρίζουν μεταφυσικές προσεγγίσεις, άλλοι όχι. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι αρνούνται την παρατήρηση και τα αποτελέσματά της. Βάσει αυτού, τηρείται, μέχρι στιγμής η ισχύουσα ορολογία. Ενδεχομένως κάποια στιγμή να αλλάξει, ή να διαφοροποιηθούν οι έννοιες που αντιστοιχίζονται στους όρους. Κανείς δεν το αρνήθηκε, αλλά ούτε και προεξόφλησε κάτι τέτοιο.

β) Γιατί να μην ασχοληθούν; Έχετε κάνει εσείς κάποια σύμβαση με το σύμπαν και τις δυνάμεις του και σας έχουν διαβεβαιώσει πως το έχετε ερμηνεύσει πλήρως;;; Και σας παρακαλώ, μη συγχέετε κοινωνικά φαινόμενα, όπως ο τσαρλατανισμός με τις ερευνητικές προσπάθειες. Δεν αντιλαμβάνεστε πως δεν θέτετε έτσι ένα ξεκάθαρο ερώτημα; Σε κάθε εποχή και σε κάθε ερευνητικό πεδίο υπάρχουν κάποιοι που εκμεταλλεύονται την όποια προσπάθεια. Όπως οι τσαρλατάνοι την ιατρική τον Μεσαίωνα. Μην τα ξαναλέμε. Ευτυχώς που δεν πλέον δεν ανάβετε την πυρά...

Τα ειπε ο erastros αλλα και εσεις, ειναι ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ όλο το σκηνικό σας και δεν συμπιμπτει με πραγματικα δεδομενα ουράνιων σωμάτων

Συγγνώμη, για τον erastro δεν απαντώ, γιατί δεν είναι σε θέση να ανταπαντήσει, τις δημοσιεύσεις μου τις έχετε δει. Το μόνο που τολμώ να επαναλάβω είναι πως ο καθένας μας είχε άλλο ερευνητικό ερώτημα και πως δεν ήθελε να το δεχτεί.

Όσο για τον ορισμό "του φανταστικού", προφανώς εσείς δεν έχετε χρησιμοποιήσει πουθενά μοντέλα προσομοίωσης... Ένας ΄π.χ. αρχιτέκτονας όταν χρησιμοποιεί προπλάσματα, αυτά φυσικά δεν έχουν καμία σχέση με την κατασκευή την πραγματική. Απαντούν όμως πληρέστατα στο βασικό θέμα που θέτει, την αίσθηση του χώρου και σε ένα πλήθος άλλων παραμέτρων. Η φυσική συμπεριφορά, ως υλικού, του υποστυλώματος ή της πλάκας που χρησιμοποιείται στο πρόπλασμα, σαφώς και δεν έχει καμία σχέση με αυτή του δομικού στοιχείου από οπλισμένο σκυρόδεμα. Χαίρω πολύ. Αλλά αυτό δεν αναιρεί τους συσχετισμούς που προκύπτουν με την πραγματική κατασκευή.

Στατιστική, το δέχομαι, απο κει μπορουν να βγουν συμπεράσματα για απειρα πραγματα, οχι όμως σε συναρτηση με ουρανο και αστρα. Κατι σαν την AGB ενα πράγμα, αν βλέπουν πρωινο καφε 8 στου 10 ε τοτε σας συμβουλευουμε να βλεπετε και εσεις γιατι κατι ΚΑΛΟ θα έχει να σας δείξει η εκπομπη

Γιατί όχι σε συνάρτηση με ουρανό και άστρα; Επειδή δεν σας "ακούγεται" επιστημονικής χροιάς; Για να κρίνετε, οφείλετε να γνωρίζετε τα δεδομένα σύμφωνα με τα οποία καταρτίζεται η όποια στατιστική και μετα να μιλήσετε, επί του συγκεκριμένου. Όσο για τον ρόλο της AGB, επίσης αυτό είναι κοινωνικό ζήτημα. Επιπλέον, δεν βρίσκω κάποια ομοιότητα στα ερωτήματα που καλείται να απαντήσει μια στατιστική της AGB και μία στατιστική αστρολογίας. Βρίσκω λίγο συγκεχυμένο και επιφανειακό τον συσχετισμό.

Δεν εννουσα αυτο, αλλα αφου το θετεις έτσι ναι πηγες αστρολογιας υπάρχουν απο αρχαια Ελλαδα και Αιγυπτο αλλα δυστυχως δεν εχουν σχέση με τα σημερινα δεδομενα σας

Μάλιστα. Οπότε, αντί να καθίσουμε να διερευνήσουμε την όποια πιθανή σχέση τους, ή την ύπαρξη κάτι νέου που να τα συνδέει, ας τα στείλουμε στο πυρ το εξώτερον. Δεοντολογικότατο!

Η οφθαλμαπατη ηταν ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ερευνας δεν εχει σχέση με την αστρολογια, διαβάστε ξανα τι γράφω προσεκτικα

Εξακολουθούμε να μιλάμε σε διαφορετική βάση. Σαν να θέλετε να ψωνίσετε μισό κιλό λεμόνια από κατάστημα ένδυσης. Και να επιμένετε γιατί δεν σας εξυπηρετεί.

Πεδιο έρευνας με την ανθρώπινη συμπεριφορά εχουν τα πανεπιστήμια Φιλοσοφιας, Κοινωνιολογίας, Ψυχολογίας, δε περιμένουμε την αβάσιμη Αστρολογια να μας τα πει

Οι οποίες - Κοινωνιολογία και Ψυχολογία- ήταν ανέκαθεν αναγνωρισμένες ως επιστήμες και επίσης ανέκαθεν διδάσκονταν στα πανεπιστήμια....

Τωρα που ανακαλύφθηκε 10ος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα και για αυτο ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ καθαιρεθηκε αλλάζει κάτι στα χαρτια σας? Η δε τα λαμβάνετε υπόψη?

Ήδη έχει ξεκινήσει μεγάλη συζήτηση γύρω από αυτό το θέμα. Μήπως θέλετε να βιαστούμε να οδηγηθούμε σε πόρισμα και να το αναπτύξουμε με 3000 λέξεις;

Quote Originally Posted by dkef View Post
    Το μπράβο μου ήταν απολύτως ειλικρινές... Για τα υπόλοιπα (τις επιστήμες) είπα αυτά που πιστεύω. Με μία φράση, δεν είναι το εργαλείο που πρέπει να χαρακτηρίσουμε ηθικό ή ανήθικο, καλό ή κακό, αλλά τον σκοπό και τον άνθρωπο που το χρησιμοποιεί.

Να πω κάποια καλά που θα μπορούσα να δω στην Αστρολογία; Ένας προσιτός για πολύ κόσμο τρόπος να νιώθουν καλύτερα και να βελτιώνουν την αυτοπεποίθησή τους. Επίσης μία ενασχόληση που αφού παρουσιάζει ενδιαφέρον και αρέσει σε κάποιους, είναι καλό, όπως όλα τα χόμπυ. Μπορεί να κοινωνικοποιήσει, να βοηθήσει να ανοίξουν και ένα βιβλίο, να μάθουν να εκφράζονται.

Θα εκτιμούσα επίσης πολύ μια απάντηση στο αρχικό μου σχόλιο... αν κάποιος νομίζει ότι αξίζει τον κόπο.
    Συγγνώμη, μη θέτετε έτσι το αίτημα σας, υπό το πλαίσιο του ότι σας απαξιώνουν. Βλέπετε πως επικρατεί σύγχιση λόγω του μέσου, πετάγονται συνεχώς απαντήσεις, τίθενται ασαφή ερωτήματα που πατάνε σε πολλά επίπεδα και απαιτούν σαφούς, σύντομης απάντησης και υπο συγκεκριμένες προδιαγραφές!

Δεν θυμάμαι ποιά ήταν η ασχική σας δημοσίευση, αφορούσε εκείνη όπου θέτετε κι εσείς ζήτημα ονοματολογίας;

Όνομα:
    Ζωή & Ζώδια

Quote Originally Posted by inest No2 View Post
    Ειμαι καινουργιο μελος αλλα παρακολουθουσα το site εδω και λιγο καιρο!!!
    ......α) Ολοι μεχρι τωρα λενε οτι η αστρολογια ειναι τεχνη και οχι επιστημη. Σε αυτο συμφωνουν ολοι ανεξαιρετως!
    Όχι, κάνεις λάθος. Δεν υποστηρίζουν όλοι αυτό.

Η "τεχνη" της αστρολογιας ειπωθηκε οτι δεν προβλεπει το μελλον κανοντας παρατηρησεις των πλανητων και των ουρανιων σωματων.
    Αυτο γιατι σε μενα φαινεται οτι δεν αληθευει??
    Ούτε αυτό ειπώθηκε. Η αστρολογία προσπαθεί να προβλέψει είτε με βάση τον φανταστικό ζωδιακό σε σχέση με τους πλανήτες (δυτική) είτε με βάση την πραγματική θέση των πλανητών και του ζωδιακού όπως είναι τώρα (π.χ. ινδική). Υπάρχουν διαφορετικές σχολές, όπως πολλάκις έχει αναφερθεί.

Αλωστε το πρωτο συνθετικο της λεξης αστρολογια ειναι αστρο- οποτε εχει αμεση σχεση με τα αστρα.
    Ετσι δεν ειναι??
    Έτσι ακριβώς.

Η αστρολογια στηριζεται σε ενα πλαισιο που για την προβλεψη πρεπει να παρεις τις θεσεις των πλανητων σε σχεση με αυτο που λεγονται ζωδια. Τα ζωδια δεν ειναι τιποτα αλλο βεβαια απο αστερισμους στον ουρανο οι οποιοι ειναι προφανως σχηματα της ανθρωπινης και μονο, φαντασιας. Η ερωτηση μου ειναι πως γινεται να ισχυει μια προβλεψη απο την στιγμη που τα θεμελια της αστρολογιας στα οποια στηριζεται ειναι κατασκευασμα ανθρωπινης φαντασιας??
    Αν όντως έχεις διαβάσει και παρακολουθήσει την συζήτηση, θα είχες λύσει την απορία σου. Κανείς δεν υποστηρίζει ότι ισχύει πάντα μια πρόβλεψη. Υπάρχουν τάσεις που βασίζονται στην πολυχιλιετή παρατήρηση και καταγραφή επαναλαμβανόμενων καταστάσεων κάτω από τις ίδιες συνθήκες.

Οπως εχει ηδη ειπωθη σε καποια απο τις πολλες σελιδες το myhoroscope δεν εχει σκοπο το κερδος οπως επισης ουτε την προωθηση του τσαρλατανισμου!
    Θα ηθελα να ρωτησω τοτε γιατι υπαρχουν στην αρχικη σελιδα διαφημησεις του τυπου 090?? Ενω ολοι μεχρι τωρα καταδικαζουν τετοια φαινομενα??
    Δεν υπάρχουν μόνο στην αρχική, υπάρχουν και στις μέσα. Παίρνω το θάρρος να απαντήσω σε αυτό σου το ερώτημα παρ' όλο που θεωρητικά θα έπρεπε να απαντήσει ο ScP, καθώς με δική μας παρότρυνση τοποθετήθηκαν αυτές οι διαφημίσεις. Εδώ θα βρεις μια απάντηση σε αντίστοιχη κουβέντα http://myhoroscope.gr/showpost.php?p=17347&postcount=22
    Ζωή & Ζώδια

Όπως πάνω, έτσι και κάτω

Nα ευχαριστήσω τα μέλη Κασσιόπη, Ζωή και Ζώδια, για τις απαντήσεις.
    Θα περιμένω και την απάντηση του κ Αρχου, για να επανατοποθετηθώ.

Κι εγώ ακόμα περιμένω την απάντηση του κ. ¶ρχου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί με συγκεκριμένη κατηγορία ως απατεώνας, σχετικά με την αστρολογική πρόβλεψη περί ηλιακού κύκλου, για να βγάλω τα συμπεράσματά μου.
    Τι λες εσύ γι αυτό το πολύ απτό και συγκεκριμένο θέμα, pentraks?

Όνομα:
    Ζωή & Ζώδια

Quote Originally Posted by Παναγιώτης View Post
    Tο ξέρω ότι υπάρχει η θεωρία για μεταθάνατον ζωη κ με βρίσκει αντίθετο. Φυσικά κ η ύλη δεν χάνεται, πάει στο χώμα... Είσαι λάθος ή έκανες λάθος διατύπωση, η ψυχή πάει σε άλλο σώμα κ το σώμα χάνεται ούτος ή άλλος.
    Όχι, δεν έκανα λάθος, απλώς είναι υπεραπλουστευμένη η απάντησή μου. Αν αρχίσουμε να γράφουμε και για "φυσικοϋλικά" και "αστρικά" σώματα και άλλα που άπτονται ευρύτερων κοσμοθεάσεων δεν μας φτάνουν χίλια χρόνια για να συνεννοηθούμε (που εγώ πιστεύω ότι τα έχουμε, για σένα δεν ξέρω :bigsmile: ). Θα προτιμήσω τον Ξέρξη για αυτό. :bigsmile:
    Επιπλέον το θέμα μας είναι άλλο...
    Ζωή & Ζώδια

Όπως πάνω, έτσι και κάτω

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by tilpanos View Post
    Κι εγώ ακόμα περιμένω την απάντηση του κ. ¶ρχου, ο οποίος έχει κατηγορηθεί με συγκεκριμένη κατηγορία ως απατεώνας, σχετικά με την αστρολογική πρόβλεψη περί ηλιακού κύκλου, για να βγάλω τα συμπεράσματά μου.
    Τι λες εσύ γι αυτό το πολύ απτό και συγκεκριμένο θέμα, pentraks?
    Θα μπορούσαμε , αν γίνεται, να'μαστε λίγο πιο προσεκτικοί με τους όρους που χρησιμοποιούμε: "κατηγορηθεί", "κατηγορία" κλπ. Δεν νομίζω να έχει αυτοχριστεί κανείς εισαγγελέας και να περιμένουμε και δίκη.

Θα πρότεινα αν γίνεται, για να μη χάνεται η συνοχή του κάθε θέματος, ό,τι απορίες και κριτικές υπάρχουν για το κείμενο του κου Αρχου, να γράφονται στο συγκεκριμένο θέμα και όχι σε άλλο. Είναι δύσκολο να παρακολουθούμε την όλη συζήτηση...

Page 30 of 50 FirstFirst ... 20 26 27 28 29 30 31 32 33 34 40 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 121 users browsing this thread. (0 members and 121 guests)

Tags for this Thread