- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία;
- Voters
- 18. You may not vote on this poll
-
Γιατί η αστρολογία είναι θρησκεία
0 0% -
Γιατί η αστρολογία είναι επιστήμη
5 27.78% -
Γιατί έτσι γουστάρω να επιλέγω
6 33.33% -
Να μη σε νοιάζει
2 11.11% -
Για να κάνω ΝΤΟΥ (με την καλή έννοια πάντα)
4 22.22% -
Για να σας ανοίξω τα μάτια και να σας σώσω
1 5.56%
Results 21 to 30 of 71
-
10-10-2006, 06:58 PM #21
Re: Γιατί πιστεύετε στην αστρολογία;
Κατά την γνώμη μου απο την εφαρμογή της στην δική μου καθημερινότητα,στην δική μου ζωή ,ειδικά σε θέματα χαρακτήρα ,ναι, οι κανόνες της επαληθευονται.
Τωρα βεβαια τί να σας πω;Οτι πραγματι η συνοδος Κρόνου αφροδίτης στον λεοντα στον 4ο οικο σε τετράγωνο με τον ωροσκόπο μου ισχύει;Τι θα καταλαβετε απο αυτό;Ειναι σαν να μου αναλυσετε θεματα αστρονομιας τα οποια και δεν γνωρίζω!επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
10-10-2006, 08:20 PM #22
ok, πάω πάσο στην απάντησή σου. Είναι μια απάντηση που έχει νόημα για εμένα. Αυτό που δεν μπορώ ακόμα να καταλάβω είναι, αν η σύνοδος Κρόνου - Αφροδίτης στον Λέωντα στον 4ο οίκο ΑΛΛΑ σε τρίγωνο με το ωροσκόπιό σου η διάθεσή σου θα ήταν διαφορετική απ'ότι είσαι;
-
10-10-2006, 08:28 PM #23
Ναι σου δίνει διαφορετικά χαρακτηριστικά ή συμπεριφορά η καθε όψη!
Υπαρχουν και σχετικά άρθρα για τις όψεις δηλαδή.
Το πώς διαχειριζεσαι φυσικά την όψη είναι προσωπικό θέμα!:bigsmile:επικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
10-10-2006, 08:44 PM #24
Και γω είμαι τελείως αντίθετη με την χρήση της λέξης "πιστεύω" και θα διαφωνήσω κάθετα με το μέλος Ξέρξης που λέει ότι η ατρολογία βασίζεται στην πίστη.
φυσικα και βασιζεται στην πιστη εφ οσον απο τη μια απορριπτει τον "δυτικο ορθολογισμο" (την βαση του διαφωτισμου και του πολιτισμου μας δηλαδη) και απο την αλλη δεν αποδεικνυει τιποτα απο οσα υποστηριζει. Αυτα ειναι θρησκευτικα χαρακτηρηστικα του στυλ πιστευε και μη ερευνα.. φυσικα δεν την θεωρω θρησκεια.. δεν εχει ναους, ιερεις, ουτε και τυπικο λατρειας Verneigung
να κατανοείς και να συγκρίνεις πάνω στον εαυτό σου και σε άλλα άτομα αυτά που διαβάζεις (πχ χαρακτηριστικά ζωδίων) μαθαίνεις τρόπον τινά τον εαυτό σου, αναγνωρίζεις χαρακτηριστικά του, αναγνωρίζεις χαρακτηριστικά των άλλων (και δε μιλώ αποκλειστικά εξωτερικά χαρακτηριστικά αλλά και συμπεριφορές).
Ωστοσο κανεις δεν απαντησε στην επισημανση μου για επιστημονικες ανακριβειες απο ατομα που υποτιθεται ειναι ειδημονες....
-
10-10-2006, 08:55 PM #25
Θα μου επιτρέψεις, αγαπητέ Ξέρξη, να διαφωνήσω μαζί σου και σε σχέση με την απόρριψη και για το ότι ο δυτικός πολιτισμός βασίζεται στον διαφωτισμό (και σίγουρα όχι μόνον σε αυτόν). Αναφορικά με την δική μας θέση, έχουμε γράψει ότι "χρειάζεται κάτι περισσότερο από τον ορθολογισμό" και "με τον δυτικό ορθολογισμό δεν είναι δυνατόν να ερμηνευτούν υπερβατικά ζητήματα" (αποδίδω γενικά εκφράσεις και όχι κατά λέξη δικά μου γραπτά ή συνεργατών μας). Θα ήμασταν τουλάχιστον ανόητοι αν απορρίπταμε την λογική.
Ζωή & Ζώδια
Όπως πάνω, έτσι και κάτω
-
10-10-2006, 09:02 PM #26
Κύριε Μέλλο όταν γράφετε δική μας θέση αναφέρεστε στη θέση του περιοδικού και κάποιων μελών του σάιτ χρησιμοποιώντας πληθυντικό ευγενείας; :toung:
Καλησπέρα Δημήτρη μουDe profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους
Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook
-
10-10-2006, 09:05 PM #27
"χρειάζεται κάτι περισσότερο από τον ορθολογισμό" και "με τον δυτικό ορθολογισμό δεν είναι δυνατόν να ερμηνευτούν υπερβατικά ζητήματα"
-
10-10-2006, 09:09 PM #28
-
10-10-2006, 09:13 PM #29
Ξέρξη,
Για να αποδείξει κάτι η αστρολογία και να το καταλάβει κάποιος πρέπει πρώτα να μαθητεύσει, όχι απαραίτητα σε δάσκαλο. Το λέω με την έννοια του να κάτσει και να αφιερώσει χρόνο και να διαβάσει κάποια βασικά πραγματάκια. Και εννοείται πως όσο εμβαθύνει θα καταλαβαίνει περισσότερα. Αρκεί φυσικά αυτό να μην έχει τις βάσεις του στην προκατάληψη και στον παρωπιδισμό. Καταλαβαίνεις πως το λέω..... αν κάποιος είναι εξ αρχής προκατελλειμένος, δεν πρόκειται να πετύχει τίποτα.
Τα χαρακτηριστικά είναι σε γενικές γραμμές ίδια για άτομα που ανήκουν στο ίδιο ζώδιο. Όμως, αυτό που θέλω να τονίσω, βάση όσων ξέρω, είναι ότι δεν αρκεί μονάχα αυτό. Οι όποιες όψεις σχηματίζονται μεταξύ πλανητών, σε οίκους κλπ κλπ κλπ χρωματίζουν περισσότερο το κάθε άτομο και του προσδίδουν επιπλέον χαρακτηριστικά, που το κάνουν να διαφέρει από τους άλλους.
Όταν "αναλύω" δικά μου άτομα, για μένα προσωπικά αποτελεί ένα δείγμα, μικρό μεν, ικανοποιητικό δε. Οι ειδήμονες, που έχουν και σαφώς πολυετή πείρα πάνω στο θέμα, θα έχουν τέτοιο δείγμα, ώστε να είναι αντιπροσωπευτικό. Και δεν μιλώ μονάχα για τους Έλληνες αστρολόγους...αλλά για όλους (όσους ασχολούνται σοβαρά με το αντικείμενο αυτό)
Για την όποια απορία, επισήμανση, που θες να την αναφέρεις σε κάποιον από τους ειδήμονες, αρκεί να ρωτήσεις ξεκάθαρα, ζητώντας την άποψη ενός ή και όλων των αστρολόγων. Δεν είναι κακό! Όλοι όσοι έχουν απορίες (βάζω μέσα και τον εαυτό μου φυσικά), αυτό κάνουν! Και όταν την κάνεις την ερώτηση καλό είναι να κάνεις και λίγη υπομονή. Οι ειδήμονες δεν είναι πάντα ον λάιν.
-
10-10-2006, 09:15 PM #30
Να συμφωνήσω διαφωνώντας ή να διαφωνήσω συμφωνώντας :bigsmile: Πώς να το γράψω αυτό τώρα; Όπως και να έχει, θα βγούμε fftopic: αν συνεχίσουμε, πράγμα που δεν θα με ενοχλούσε καθόλου όμως, αφού διαισθάνομαι ότι θα είχαμε πολλά να πούμε ανεξάρτητα από τις "διαφορετικές" απόψεις. Ίσως σε κάποιο άλλο μέρος...
Ζωή & Ζώδια
Όπως πάνω, έτσι και κάτω
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 11 users browsing this thread. (0 members and 11 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.