s
[Συζήτηση] Τι είναι η Αστρολογία - Page 27
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;

Voters
244. You may not vote on this poll
  • Σίγουρα μπορεί

141 57.79%
  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί

18 7.38%
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

85 34.84%
Page 27 of 50 FirstFirst ... 17 23 24 25 26 27 28 29 30 31 37 ... LastLast
Results 261 to 270 of 497

Re: Τι είναι η Αστρολογία

Dell Piero εσυ έχεις γίνει κουραστικος παιζοντας τον δικηγόρο του διαβολου.

Δε καταλαβαινω αυτο το 2 -3 κλικ που λες.
    Τι ειναι αυτο δημοκρατικη διαδικασία? φασισμος? εξουσία? πως το εξηγεις ΕΣΥ? εγω περιμένω.
    Ακομα περιμενω να ανακαλέσεις τα περι παρειτσας και nerds γιατί ειναι αβάσιμα και προσβάλουν. Αντιτίθεσε στα ιδια πράγματα που εσυ ο ιδιο πρεσβευεις.

ΓΙΑΤΙ ΚΟΛΛΑΤΕ ΣΤΗΝ ΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑ
    δεν εχει σχέση μην την αναφέρετε ουτε συγκριση κανουμε ουτε ΤΙΠΟΤΑ.

Εδω και 26 σελίδες προσπαθουμε να ακουσουμε με απολυτως λογικα τεκμηριώμένη αποψη για ένα θεμα που ΜΕΛΗ σας ανοιξαν και αυτο που ειπρατουμε ειναι στολισμένα αβασιμα λογια, οπου και αν αυτα υπήρξαν, και ΠΛΕΟΝ χλευασμο απεναντι σε 2 -3 άτομα που λενε ΦΤΑΝΕΙ πια δωστε ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ οχι "κουτοχορτο".

ειναι κακό αυτο? η μήπως παραβιάζουμε καποιο όρο κρυμμένο που λεει ή ειστε με μας ή αλλιως ban?

Όνομα:
    Κυριακή

Quote Originally Posted by dkef View Post
    Μπράβο για τον ορθό λόγο σου. Δυστυχώς οι επιστήμες που αναφέρεις είναι τέτοιες μόνο όταν υπηρετούνται από ανθρώπους που τηρούν τις επιστημονικές μεθοδολογίες και ηθικές. Ξέρω από πρώτο χέρι πως και σ' αυτές τις επιστήμες, παρόλο που δεν θα 'πρεπε, υπάρχουν τσαρλατάνοι, υποκριτές, κλέφτες και εκμεταλευτές, αν και συνήθως αυτοί αργά ή γρήγορα τοποθετούνται στο περιθώριο. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς έχουν προσχωρήσει σε τέχνες όπως η αστρολογία, ακριβώς γιατί δεν μπορούν να "σταθούν" σε αμιγές επιστημονικό περιβάλλον.
    Ειμαι της αποψης του Γιουνγκ "οτι καθε ασθενης πρεπει να εχει ατομικη θεραπεια, επειδη ο καθε ενας ειναι μοναδικος" - μπορει να μην ειναι αντιγραφη φρασης, πιστευω ομως οτι δεν προδιδω το πνευμα του-- Κατ αναλογιαν λοιπον θα ελεγα, οτι καλο ειναι να βλεπουμε ολη την εικονα, αλλα να κρινουμε κατα περιπτωση.
    **Θ αποποιηθω το "μπραβο" σου, επειδη δειχνει μαλλον εκπληξη για την υπαρξη της λογικης μου. Αν απευθυνοταν στην επιχειρηματολογια μου, ισως να το δεχομουνα.
    φιλικα:bigsmile:
    Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
    ... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....

Όνομα:
    Κωστής

Στο χωριό μου λέμε το βιολί του ο Καραγιάννης...
    Έγραψα θα μπορούσα να πως μερικούς nerds αλλά δεν θα ακολουθήσω την κατρακύλα τους γιατί διαφωνώ να χαρακτηρίζω ανθρώπους και καταστάσεις πριν γνωρίσω ή διαβάσω σε αντίθεση με την πάρέα. Θα μπορούσα επίσης να πατήσω 2 3 κλικ αλλά δεν το έκανα.
    Διαβάζεις τι γράψω ή απλά απαντάς και εικάζεις κατά τη γνωστή τακτική της παρέας των ΝΤΟΥ;
    Τα περί φασισμού καλά τα έθεσες. Μελέτησέ το λίγο παραπάνω όπως και λίγο την αστρολογία γιατί ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΑ να μιλήσω για γκεμπελίσκους ΑΛΛΑ και πάλι δεν το κάνω.

Πιστεύω ότι συμβάλλατε και κάνατε το χρέος σας. Ενημερώσατε τα ζωντόβολα που είναι έρμαια των ιερέων αστρολόγων. Από εκεί και πέρα πάμε σε άλλο τόπικ να περάσουμε νέα κοινωνικά μηνύματα;
    Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook

Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.

Όνομα:
    Ζωή & Ζώδια

Quote Originally Posted by dkef View Post
    Βλέπω πάντως ότι κανείς δεν απάντησε στο δικό μου σχόλιο, εκτός του erastron που δεν είπε και τίποτα το ιδιαίτερο. Γιατί;...
    ....
    Κατά τα άλλα νομίζω ότι κάποια μέλη της "παρέας" στην οποία αναφέρεστε (δεν είναι πραγματική παρέα, απλώς μοιράζονται κάποια κοινά ενδιαφέροντα, στα οποία μετέχω και εγώ) παρασύρθηκαν λίγο, ίσως όχι και τελείως αδικαιολόγητα. Αντιδρούν ίσως στα σημεία που ανέφερα στο προηγούμενο post μου και τα οποία καταστρατηγούνται τελείως από κάποια μερίδα "αστρολόγων".
    Έχουν γραφτεί πολλά 2-3 μέρες τώρα, αλλά εκτός από την δική σου παρουσία και του Παναγιώτη, αν δεν κάνουμε λάθος, δεν διαπιστώσαμε ουσιαστική προσπάθεια για μία "πολιτισμένη" αντιπαράθεση/διάλογο ή απλώς μια γνωριμία. Διαβάζοντας τις αντίστοιχες συνομιλίες στο site σας, η εικόνα που σχηματίσαμε δεν μας δημιούργησε ευχάριστο συναίσθημα, όχι για την ουσία κάποιων επιχειρημάτων που έχετε (και που αποτελούν σημεία τριβής και μεταξύ όσων ασχολούνται με την αστρολογία), αλλά για τα αρχικά κίνητρα της παρέμβασης, τον απαξιωτικό τρόπο έκφρασης και την "παιδική" προσπάθεια συγκάλυψης.
    Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά και για την επιστημονική "αυθεντία", την προσκόλληση σε στερεότυπα και την αδυναμία κατανόησης διαφορετικών προσεγγίσεων που δεν καλύπτονται από τον επιστημονικό μανδύα. Κάτω από τις συνθήκες αυτές όμως δεν ήταν δυνατόν να γίνει κάτι τέτοιο. Εκτιμούμε ότι είναι πολύ δύσκολο ο ορθολογισμός της δυτικής κοινωνίας να κατανοήσει θέματα που άπτονται ζητημάτων που προϋποθέτουν και την δυνατότητα αποδοχής του διαφορετικού. Οι πυροσβεστική σου παρέμβαση δεν απαλείφει την αγένεια κάποιων άλλων αλλά και δεν μπορεί, από εμάς τουλάχιστον, να αγνοηθεί.
    Αν από την πλευρά σου υπάρχει διάθεση για μία κουβέντα που δεν στηρίζεται σε σοβαροφανείς τοποθετήσεις σε αυτήν την αγορά και ειρωνίες
    στην άλλη, τότε υπάρχει πιθανότητα και να ανταλλαγούν απόψεις, ανεξάρτητα από το αν θα διαπιστώσουμε τελικά ότι δεν μπορούμε να συνεννοηθούμε ή αν καταλήξουμε κάπου. Τουλάχιστον θα έχουμε προσπαθήσει, κάτι θα πάρουμε, κάτι θα πάρετε.
    Ζωή & Ζώδια

Όπως πάνω, έτσι και κάτω

Όνομα:
    Κεφαλληνός

Quote Originally Posted by starfish View Post
    **Θ αποποιηθω το "μπραβο" σου, επειδη δειχνει μαλλον εκπληξη για την υπαρξη της λογικης μου. Αν απευθυνοταν στην επιχειρηματολογια μου, ισως να το δεχομουνα.
    φιλικα:bigsmile:
    Το μπράβο μου ήταν απολύτως ειλικρινές... Για τα υπόλοιπα (τις επιστήμες) είπα αυτά που πιστεύω. Με μία φράση, δεν είναι το εργαλείο που πρέπει να χαρακτηρίσουμε ηθικό ή ανήθικο, καλό ή κακό, αλλά τον σκοπό και τον άνθρωπο που το χρησιμοποιεί.

Να πω κάποια καλά που θα μπορούσα να δω στην Αστρολογία; Ένας προσιτός για πολύ κόσμο τρόπος να νιώθουν καλύτερα και να βελτιώνουν την αυτοπεποίθησή τους. Επίσης μία ενασχόληση που αφού παρουσιάζει ενδιαφέρον και αρέσει σε κάποιους, είναι καλό, όπως όλα τα χόμπυ. Μπορεί να κοινωνικοποιήσει, να βοηθήσει να ανοίξουν και ένα βιβλίο, να μάθουν να εκφράζονται.

Θα εκτιμούσα επίσης πολύ μια απάντηση στο αρχικό μου σχόλιο... αν κάποιος νομίζει ότι αξίζει τον κόπο.

Εκνευρισμος απο μέρους υπαρχει, και αυτο γιατι μετα απο 3 μερες και 25 ποστ μια ορθη λογικη και τεκμηριωμένη απάντηση σε βασικά ερωτήματα δεν έχω πάρει. Αντι αυτου ασχετα Post που καταλήγουν σε άλλες συζητήσεις και πλεον χλευασμος.

εχω γίνει κουραστικος και στον εαυτό μου να ρωτω ξανα και ξανα τα ίδιο πράγματα.

Την θέση μου την ξακαθάρισα, ειμαι απιστος θωμας δεν θέλω να προσβάλλω κανένα ΑΛΛΑ εξηγηστε μου αυτα που σας ρωτώ. πρωτοι ζητήσαμε διάλογο αλλα τίποτα. τι κλιμα πρεπει να επικρατει δηλαδή για να κοπιάσετε και να μας απαντήσετε?

τιποτα... χανώ τον χρόνο μου. Τουλάχιστον τα γραπτά μένουν (όπως ξανάπα) και τα συμπεράσματα ο καθένας για τον εαυτο του.

Γεια σας,
    Παρακολουθώ τη συζήτηση αυτή εδώ και λίγες μέρες, και έχω να πω το εξής:
    Το πρωτεύον θέμα για μένα είναι η ελευθερία του λόγου, αυτό είναι το βασικό.
    Η παρέα από το άλλο φορουμ καλώς επιμένει σε μερικά πράγματα που αποδυκνύονται επιστημονικά. Καλώς.
    Αλλά ο άνθρωπος δεν είναι μόνο επιστήμη. Αν κάποιος πιστεύει σε νεράιδες, δεν έχει δικαίωμα να το κάνει; Στον 21ο αιώνα δε ζούμε; Πιστεύω πως πρέπει να σεβόμαστε την ΚΑΘΕ άποψη, όσο και αν μας ξενίζει. Αν νομίζουμε ότι τα πάντα είναι επιστήμη και έχουν επιστημονική εξήγηση, χάνουμε την ουσία.
    Από την άλλη μεριά όμως, όσοι πιστεύουν σε νεράιδες δεν πρέπει να επικαλούνται images από εικόνες δορυφόρων που απεικονίζουν νεράιδες. Αυτό για μένα είναι ζήτημα πίστης, όχι επιστήμης. Γι αυτό και υπάρχει μια σύγκρουση εδώ.
    Ξαναλέω ότι η ελευθερία του λόγου και της γνώμης είναι το ύψιστο θέμα εδώ. Και παρακαλώ τους φίλους αστρονόμους να επανεξετάσουν τη στάση τους.
    Όποιος θέλει να πιστεύει σε νεράιδες έχει δικαίωμα να το κάνει. Ας συμφωνήσουμε σε κάτι επιτέλους!

To NTOY αγαπητέ del piero είναι μια έκφραση που χρησιμοποιήθηκε στο astrovox. Εγώ δεν βλέπω κανένα ΝΤΟΥ από καμία παρέα, βλέπω 3 άτομα που ρωτάνε κάτι κ προσπαθούν να πάρουν απάντηση υπό την απειλή της διαγραφής...Το post στο astrovox δημιουργήθηκε ώστε να μπούμε στο, πολύ καλοστημένο κ πλήρες, forum σας για να δούμε πως εσείς στηρίζετε την αστρολογία κ να δούμε τον erastos που ήταν ο πρώτος που αντέδρασε. Δεν υπάρχει καμία οργάνωση που να θέλει να σας πείσει να μην ασχολίστε με την αστρολογία. Θέλουμε να δούμε ΓΙΑΤΙ την υποστηρίζετε κ ΑΝ ΟΝΤΩΣ μπορεί να μας επειρεάσει.

Αγαπητέ tilpanos,

Φυσικά και δεν τιθεται θέμα ελευθεριας λόγου.

Ο κάθε ένας πιστευει οπου και σε οτι θέλει ΔΕΝ εξετάζουμε αυτο.

Στην περιπτωσή μας εξετάζουμε/ερωτούμε ΠΩΣ λειτουργει η αστρολογία ΤΙ ειναι μπας και το πιστεψουμε και εμεις αλλα δεν...
    Κάθε φορά που πάμε να πουμε κάτι το γυρνάνε αλλου, θέτουμε ερωτηματα χωρίς απάντηση και επειδη είμαστε ΚΑΧΥΠΟΠΤΟΙ ειμαστε και κακοι!!!!

Το θέμα της πιστης ειναι πολυ σημαντικό ειδικά οταν έχεις να κάνει πράγματα αβάσιμα, αυθαιρετα και μη τεκμηριωμένα και ειδικά οταν παιζεις με το ψυχικό κόσμο του καθενος. Εδω ο καθένας λεει οτι θέλει και ολοι παιζουν παλαμάκια απο κάτω και άλλοι βγάζουν χρήμα απο αυτο. Δεν ειναι πια θέμα πίστης εδω.
    τρανταχτό το παραδειγμα με την κοπελίστα που ρωτα αν ειχε κενή πορειας η σελήνη οτα έκανε τι σχέση της και ΗΔΗ ανυσηχει. Ε βεέβαια τώρα έχει την προδιάθεση και την τάση να μην παει καλά και το πιθανότερο αν όντως δε παει τι θα φταει? η Σελήνη, Η προδιάθεση της οτι δεν θα παει καλα και γιαυτο δεν πήγε? ή το εντελώς τυχαιο και ανθρώπινο γεγονός οτι δεν ταίριαξαν? Γιαυτο το θέμα πιστης εδω παει περίπατο....

Όνομα:
    Κωστής

Quote Originally Posted by tilpanos View Post
    Γεια σας,
    Παρακολουθώ τη συζήτηση αυτή εδώ και λίγες μέρες, και έχω να πω το εξής:
    Το πρωτεύον θέμα για μένα είναι η ελευθερία του λόγου, αυτό είναι το βασικό.
    Η παρέα από το άλλο φορουμ καλώς επιμένει σε μερικά πράγματα που αποδυκνύονται επιστημονικά. Καλώς.
    Αλλά ο άνθρωπος δεν είναι μόνο επιστήμη. Αν κάποιος πιστεύει σε νεράιδες, δεν έχει δικαίωμα να το κάνει; Στον 21ο αιώνα δε ζούμε; Πιστεύω πως πρέπει να σεβόμαστε την ΚΑΘΕ άποψη, όσο και αν μας ξενίζει. Αν νομίζουμε ότι τα πάντα είναι επιστήμη και έχουν επιστημονική εξήγηση, χάνουμε την ουσία.
    Από την άλλη μεριά όμως, όσοι πιστεύουν σε νεράιδες δεν πρέπει να επικαλούνται images από εικόνες δορυφόρων που απεικονίζουν νεράιδες. Αυτό για μένα είναι ζήτημα πίστης, όχι επιστήμης. Γι αυτό και υπάρχει μια σύγκρουση εδώ.
    Ξαναλέω ότι η ελευθερία του λόγου και της γνώμης είναι το ύψιστο θέμα εδώ. Και παρακαλώ τους φίλους αστρονόμους να επανεξετάσουν τη στάση τους.
    Όποιος θέλει να πιστεύει σε νεράιδες έχει δικαίωμα να το κάνει. Ας συμφωνήσουμε σε κάτι επιτέλους!
    Μα τα εγγεγραμμένα μέλη που κάνουν το χόμπυ τους ή γουστάρουν την αστρολογία από τα πρώτα ποστ άρχισαν να αντιδρούν όχι ως υπερασπιστές της αστρολογίας αλλά ως άνθρωποι που κάποια ομάδα παρομητικών ανθρώπων που δεν ξεκίνησαν για να βοηθήσουν αλλά να επιτεθούν ασχέτως αν στη συνέχεια σύρθηκαν και ανασκέυαζαν συνεχώς, θέλησαν να έχουν το δικαίωμα να πιστεύουν σε νεράιδες.
    ΟΤΑΝ όμως άρχιζαν να χαρακτηρίζονται χαζογκόμενες και εμέσσως καταθληπτικές ή αμόρφωτες ή όταν ο συγκεκριμένος δικτυακός τόπος κατηγορήθηκε για οικονομικά συμφέροντα τι στιγμή που και ο ιδιοκτήτης και κάποιος αστρολόγος έστρψσαν τραπέζι συζήτησης και συνέχισε η παρέα να γράφει ότι οι άνθρωποι είναι για γέλια τι θα κάνατε εσείς ως διαχειριστής ή ως ενεργό μέλος αυτής της μεγάλης κοινότητας;
    Η περίεργη εμμονή να απαγορευθεί δια ροπάλου από μια ομάδα η νεραιδοχώρα και τα παραμύθια μου θυμίζει τη σημερινή νεολαία που απομακρύνθηκε από την εκκλησία εξαιτίας της συμπεριφοράς κάποιων ιερέων.

Να δεχθούμε τα πιστεύω του καθενός είναι το ζητούμενο. Αν θέλουν κάποιοι να κυνηγήσουν τους κομήτες που δηλώνουν αστρολόγοι, μάγοι, καφεντζήδες, μελλοντολόγοι και εμπορεύονται τον ανθρώπινο πόνο και που χώρα μας είναι γεμάτη από τέτοιους ας τους βρουν και να το κάνουν. Όχι όμως αιρετική συζήτηση. Όχι αυτό το μηδενιστικό όλοι οι πολιτικοί είναι ίδιοι, όλοι οι αστρολόγοι είναι ίδιοι κ.οκ.

Δεν υπάρχει καμία διαμάχη αστρολογίας, αστρονομίας και επιστημών. Τουλάχιστον όχι σε αυτό το σάιτ. Στο κάτω κάτω δεν έχει το δικαίωμα ο κάθε κρυπτόμενος πίσω από έναν υπολογιστή να μέμφει συνεχώς τους διαφωνούντες με την πίστη ή τα χόμπυ του. Και δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να απαντά σε κανέναν συνεχώς.
    Σου απαντούν η αστρολογία δεν είναι θρησκεία και όμως συνεχίζεις να λες είναι. Σου απαντούν άνοιξε μερικά βιβλία αστρολογίας και όμως δεν τα ανοίγεις.

Σε αυτά πρέπει να συμφωνήσουν αυτοί που αγαπούν τη γνώση. Η πρώτη πυρηνική βόμβα που ισοπέδωσε πόλεις και χωριά και ήταν δημιούργημα επιστημόνων δεν εμπόδισε άλλους να δημιουργούν εμβόλια και να σώζουν πληθυσμούς.

Μέση νοημοσύνη χρειάζεται, σεβασμός στη διαφορετικότητα και όχι να ενθαρρύνονται κάποιοι και ανεξέλεγκτα να προσβάλλουν. Θεωρώ κατάντια έλληνες "αστρολόγοι" ή αστρολόγοι να λειτουργούν με φανατισμό όπως έχω διαβάσει με τα μάτια μου σε άλλα 2 φόρα, άνθρωποι αμόρφωτοι που στις κάρτες τους γράφουν καθηγητής αστρολογίας (που μωρέ; σε ποια έδρα κακομοίρηηηηη Καραμήτρο), αλλά θεωρώ ισάξια κατάντια ανθρωποι που δεν έχουν διαβάσει 2-3 βιβλία αστρολογίας να έχουν γνώμη και άποψη.
    Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook

Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.

Page 27 of 50 FirstFirst ... 17 23 24 25 26 27 28 29 30 31 37 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 83 users browsing this thread. (0 members and 83 guests)

Tags for this Thread