- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;
- Voters
- 244. You may not vote on this poll
-
Σίγουρα μπορεί
141 57.79% -
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί
18 7.38% -
Δεν είμαι σίγουρος/η
85 34.84%
Results 251 to 260 of 497
Thread: Τι είναι η Αστρολογία
-
10-10-2006, 01:39 PM #251
Re: Τι είναι η Αστρολογία
Ωραία μπράβο,
Μπειτε να δείτε την αλήθεια!
Δεν ειμαι σταυροφόρος ουτε Superman, Απλα ρίχνω προβληματισμούς.
Το οτι γουστάρουν την αστρολογία ειναι ωραίο γιατι ασχολείσαι με κάτι. Οτι γουστάρουν όμως οχι πλεον τρόπος ζωής....
Και δεν έχω σκοπο να προσβάλω κανενα και ζητω για άλλη μια φορα συγγνώμη, δε εχω τέτοιο σκοπο. Ομως η κατάσταση έχει ξεφύγει επικίνδυνα και βαδίζει αλλου, dell piero εισαι πανεξυπνος τα βλεπεις αυτα που λεω.
over and out, προς το παρών
-
10-10-2006, 01:40 PM #252
Λοιπόν αφού συμφωνούμε γιατί μου το γυρίζεις πάλι στην κατήχηση? Αφού εγώ η ίδια σου λέω ότι το ψάχνω, γιατί πιστεύεις ακόμα πως χρειάζομαι καθοδήγηση? Όλοι έχουμε κρίση. Και ακριβώς αυτό λέω, ότι έχω όσο το δυνατόν αφήσει τον εαυτό μου ελεύθερο. Προκατάληψη θεωρώ εγώ προσωπικά το να αποκλείω κάτι επειδή δεν το καταλαβαίνω ή μου δημιουργεί ερωτηματικά και να περιμένω μοιρολατρικά να δω τί έχει προνοήσει η φύση. Όταν μιλάμε για έρευνα δεν αποκλείουμε τίποτα μέχρι να αποδείξουμε ότι δεν υπάρχει.
-
10-10-2006, 01:47 PM #253
-
10-10-2006, 02:08 PM #254
-
10-10-2006, 03:38 PM #255
Βλέπω πάντως ότι κανείς δεν απάντησε στο δικό μου σχόλιο, εκτός του erastron που δεν είπε και τίποτα το ιδιαίτερο. Γιατί;
Dell Piero, αν το έκανες ("Θα μπορούσα να "στήσω ένα τόπικ" και να γράφω για nerds με γυαλάκια και τηλεσκόπια που βαράνε μύγες και να μαζευτούμε 2-3 και να κοροιδεύουμε. Το κάνω; Αναρωτιέσαι γιατί δεν το κάνω;") απλώς θα γελιοποιούσες τον εαυτό σου. ¶λλο να περιγελά κανείς μια τέχνη απλώς λόγω διαφοράς στην ιδεολογία και άλλο να περιγελά μια επιστήμη και αυτούς που ασχολούνται με αυτήν. Είμαι σίγουρος ότι δεν είσαι τέτοιο άτομο.
Κατά τα άλλα νομίζω ότι κάποια μέλη της "παρέας" στην οποία αναφέρεστε (δεν είναι πραγματική παρέα, απλώς μοιράζονται κάποια κοινά ενδιαφέροντα, στα οποία μετέχω και εγώ) παρασύρθηκαν λίγο, ίσως όχι και τελείως αδικαιολόγητα. Αντιδρούν ίσως στα σημεία που ανέφερα στο προηγούμενο post μου και τα οποία καταστρατηγούνται τελείως από κάποια μερίδα "αστρολόγων".
-
10-10-2006, 03:50 PM #256
Μπηκα στο link που παρατεθηκε και διαβασα -βιαστικα- οσα γραφτηκαν στο forum.
Εχω να συμφωνησω με πραγματα και να διαφωνησω με αλλα. Η διαμαχη των μεν με τους δε, ειναι γνωστη και καθολου αδιαφορη.
Η αστρονομια σιγουρα δεν ειναι αστρολογια. Οσοι τις μπερδευουν ειναι απλως ασχετοι. Το βασικο προβλημα εδω στο συγκεκριμενο thread, ειναι η επιθετικοτητα που επιδειχθηκε εξ αρχης απο ατομα, υπο την σημαια της επιστημης, της λογικης, και απο καποιο σημειο κι επειτα του φυλου.
Ειλικρινα, αν ελλειπε αυτη η επιθετικοτητα και η αγενεια, που προκαλεσε ανακλαστικη αντιδραση -ηπιοτερη απ οτι αξιζε- θα ειχε πραγματικα ενδιαφερον η συζητηση.
Το γεγονος οτι ο ανθρωπος εχει ΕΜΦΥΤΗ αναγκη να στηριχτει καπου περα απο την λογικη του -οπως εγραψες στο astrovox, φιλε Παναγιωτη ή εσυ Pentraks;- δεν σημαινει οτι δεν εχει κριση ή λογικη.
Οταν ομως φτυνετε μια ολοκληρη κοινοτητα, που ασχολειται επειδη το γουσταρει, χωρις να ενοχλει κανεναν, και που εχει επιλεξει αυτον τον τροπο να διασκεδαζει -στο κατω-κατω-, χανετε το οποιο δικιο εχετε.
Αν ξαναδιαβασετε τα ποστ απο την αρχη, ισως να διαπιστωσετε οτι εκτος απο λιγες αστρονομικες πληροφοριες και μπολικο θρασος, πολυ λιγα συνεισφερατε σε εναν διαλογο, στην λογικη και στους στοιχειωδεις κανονες επικοινωνιας.
Το τι κρινει ως σωστο ο καθενας, απ αυτα που διαβαζει, θα μου επιτρεψετε να σας πω οτι αφορα τον ιδιο.
Δεν γουσταρω να απολογουμαι για λογαριασμο ολων των μελων, δεν γουσταρω να αναγκαζομαι να υπερασπιστω πραγματα που δεν "πιστευω", μονο και μονο επειδη δεχεται επιθεση ενα site, του οποιου το μεγαλο προτερημα ειναι το φιλικο περιβαλλον, και στο οποιο ειμαι μελος.
Δεν γουσταρω να κρινουν καποιοι αλλοι αν εχω λογικη, κριση, μορφωση, ποια ειναι τα ενδιαφεροντα μου κλπ. Και βεβαιως δεν περιμενω να τα ανακαλυψω μεσα απο την αστρολογια, η απο τα αρθρα αστρολογων. Το γιατι με γοητευει, οσο με γοητευει η αστρολογια, δεν αφορα ΚΑΝΕΝΑΝ εκτος απο μενα. Οπως δεν αφορα ΚΑΝΕΝΑΝ, αν διαβαζω στο Περισκοπιο της Επιστημης αρθρα αστροφυσικης, αν εχω γνωσεις παλαιοντολογιας, αν εχω μελετησει ιστορια, θρησκειολογια ή αν ειμαι πιλοτος -αν ημουν αστροναυτης, το συζηταμε! :toung: -
Παρεπιπτοντως, πραγματι λειπει η Παιδεια σημερα, λειπει η καλλιεργεια και κυριως η ευγενεια. Βγαζω το καπελο σε οσους μπορουν να επιχειρηματολογησουν χωρις να προσβαλλουν. Ουτε εδω ειδα να συμβαινει κατι τετοιο απο την πλευρα σας, ουτε στην συζητηση του astrovox. Aντιθετως κατηγορησατε ατομα οτι ΣΑΣ προσβαλλουν, αντιστρεφοντας την πραγματικοτητα!!
Υ.Γ. Παρεπιπτοντως, θεωρειτε οτι η κοινωνιολογια, η ψυχολογια, η ψυχαναλυση, η γλωσσολογια, η φιλολογια, η θεολογια, η φιλοσοφια πληρουν τους ορους ωστε να θεωρουνται επιστημες; -Το ερωτημα μου επ ουδενι εχει σχεση με την αστρολογια και με το αν ειναι επιστημη ή οχι.-
***Στα παραπανω εξαιρω τον dkef.
***Πολυ ενδιαφεροντα τα θεματα του astrovox. Και δεν τα μπερδευω με την αστρολογια!!Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....
-
10-10-2006, 03:53 PM #257
Συμφωνω απόλυτα στο 2 και συμπληρώνω στο 3 !
Ειπα την αποψη μου και σε προηγούμενο πόστ μου, οτι η αστρολογία είναι μία "τεχνη"και όχι επιστήμη.
Για την εξαγωγή των όποιων συμπερασμάτων πχ απο εναν γενεθλιο χαρτη χρησιμοποιούνται εκτος των διαφόρων συστηματων και κανόνων της και διάφορες επιστήμες.
Φιλικά,
Φωτεινήεπικοινωνία:
horarycraftsman@gmail.com
https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370
Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/
'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'
-
10-10-2006, 04:01 PM #258
Μπράβο για τον ορθό λόγο σου. Δυστυχώς οι επιστήμες που αναφέρεις είναι τέτοιες μόνο όταν υπηρετούνται από ανθρώπους που τηρούν τις επιστημονικές μεθοδολογίες και ηθικές. Ξέρω από πρώτο χέρι πως και σ' αυτές τις επιστήμες, παρόλο που δεν θα 'πρεπε, υπάρχουν τσαρλατάνοι, υποκριτές, κλέφτες και εκμεταλευτές, αν και συνήθως αυτοί αργά ή γρήγορα τοποθετούνται στο περιθώριο. Δυστυχώς κάποιοι από αυτούς έχουν προσχωρήσει σε τέχνες όπως η αστρολογία, ακριβώς γιατί δεν μπορούν να "σταθούν" σε αμιγές επιστημονικό περιβάλλον.
-
10-10-2006, 04:05 PM #259
Πριν πολλοί από την παρείτσα σας αποκτήσετε υπολογιστή εγώ είχα 2 πανεπιστημιακά πτυχία. Λοιπόν μη μπούμε σε προσωπικές αντιπαραθέσεις και φιγούρες. Το παρακουράσατε παιδιά. Είπατε την άποψή σας την διαβάσαμε, δεν δεχτήκατε όσους σας πρότειναν να σας εξηγήσουν κάποια πράγματα...
Από εκεί και πέρα που το πάτε;
Με δυο τρία πατηματα σε λινκ διαγράφεστε και τελειώνει το ντου και το πανηγύρι σας. Θέλετε ένα thread να εκτονωθείτε περισσότερο; Ανοίχτε το και θα υπάρχει και μαλλί της γριάς.
Διαφορετικά το πολύ το κυρ ελέεισον το βαριέται και ο Θεός. Καλό στην αστρονομία και τους φίλους της κάνατε με το δόγμα που προβάλλετε; Ευτυχώς που οι επιστήμονες δεν υπήρξαν αιρετικοί γι αυτό και θαυμάσαμε τα επιτεύγματά τους.Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
10-10-2006, 04:10 PM #260
Θα σε συμβούλευα να μην αυτο-προβάλεσαι έτσι. Δεν ξέρεις με ποιον μιλάς. Διάγραψε όποιον θες, δικαίωμά σου. Εγώ πάντως, όπως λένε και άλλοι εδώ μέσα, κάνω πολιτισμένο διάλογο, συζήτηση και κριτική. Μπορείς να δεις και το αντίστοιχο post μου στο ...άλλο forum. Αν όμως θες να είσαι αυταρχικός με μένα, προχώρα, σε θέλει όλη η χώρα. Εφ' όσον όμως το κάνεις, παρακαλώ να παραθέσεις ακριβώς ποιο σημείο του κανονισμού του forum παραβίασα.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 56 users browsing this thread. (0 members and 56 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.