- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία;
- Voters
- 18. You may not vote on this poll
-
Γιατί η αστρολογία είναι θρησκεία
0 0% -
Γιατί η αστρολογία είναι επιστήμη
5 27.78% -
Γιατί έτσι γουστάρω να επιλέγω
6 33.33% -
Να μη σε νοιάζει
2 11.11% -
Για να κάνω ΝΤΟΥ (με την καλή έννοια πάντα)
4 22.22% -
Για να σας ανοίξω τα μάτια και να σας σώσω
1 5.56%
Results 1 to 10 of 71
-
09-10-2006, 05:38 PM #1
Γιατί συμβουλεύεστε την αστρολογία;
Αφού τα άλλα σημεία του forum είναι κλειδωμένα, τουλάχιστον για εμένα, το βάζω εδώ κ περιμένω απαντήσεις σοβαρές κ με επιχειρήματα.
-
09-10-2006, 05:46 PM #2
Re: Γιατί πιστεύετε στην αστρολογία;
Συγγνώμη ρε παιδιά αλλά μην αρχίσουμε πάλι με μομφές. Ποια άλλα σημεία είναι κλειδωμένα;
Αφήστε να δω και λίγο τα παιδάκια μου :bigsmile: μη παίζουμε κυνηγητό μέσα στο φόρουμ να εξηγώ τα αυτονόηταΓίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
09-10-2006, 05:47 PM #3
-
09-10-2006, 06:03 PM #4
-
09-10-2006, 06:23 PM #5
Παιδιά sorry, απλά δεν έχω σηνυθήσει στο πως λειτουργει το forum και μπερδεύτικα. ΟΚ τώρα.
Με την ερώτησή μου εννοώ για ποιο λόγο ασχολείτε ο καθένας με ζώδια, ανάδρομους πλανήτες, κτλ. Τι περιμένετε να σας δώσει, στον καθ'ένα προσοπικά, η αστρολογία. Διευκρινίστικε;
-
09-10-2006, 08:34 PM #6
Εγώ περιμένω από την αστρολογία να μου δώσει "ένα χέρι βοήθειας" όσον αφορά τους ανθρώπους, την προσωπικότητά τους καθώς και τις τάσεις που "παίζουν" σε διάφορες χρονικές περιόδους. Επίσης, χρησημοποιώ την αστρολογία στο να δω κάποια ελαττώματα στον εαυτό μου και να τα διορθώσω.
Τώρα, επιχειρήματα για αυτά δεν έχω. Εκτός και εάν εννοείς για ποιόν λόγο πιστεύουμε ότι η αστρολογία "ισχύει".Ετεη δε ουδεν ιδμεν εν βυθω γαρ η αληθεια...
-
09-10-2006, 09:52 PM #7
Η λεξη «πιστευω» στην αστρολογια δεν με εκφραζει προσωπικα. Δεν ειναι θρησκεια, δεν είναι θεος για να πουμε οτι ΠΙΣΤΕΥΟΥΜΕ. Πιο καλα διατυπωμενη η ερωτηση θα ηταν «γιατι συμβουλευεστε την αστρολογια».
Προσωπικα, την ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΟΜΑΙ γιατι ετσι μπορω να ερμηνευσω καποια παραπανω πραγματα για τον εαυτο μου και να συνδεσω γεγονοτα που εχουν συμβει ή να δικαιολογησω συμπεριφορες που εκφραζω. Και αυτα παντα βαση του γενεθλιου ωροσκοπιου μου μιας και οι ελαχιστες γνωσεις που εχω πανω σε αυτο το θεμα δεν μου επιτρεπουν να δω τασεις που ισως να εκφρασω, με την βοηθεια ενος προοδευμενου, ετησιου κλπ κλπ ωροσκοπιου! Χρειαζεται συστηματικη μελετη και βιβλιογραφια για να φτασω σε ενα επιθυμητο επιπεδο γνωσεων. Προς το παρον τα ελαχιστα που εχω μαθει με βοηθουν να ερμηνευσω τον εαυτο μου.
-
10-10-2006, 11:23 AM #8
Παναγιώτη,
προσωπικά εγώ ασχολούμαι με την αστρολογία για να καλυτερεύσω τον εαυτό μου. Είναι πολλά πράγματα στον χαρακτήρα μας που δεν τα γνωρίζουμε ή δεν θέλουμε να τα γνωρίζουμε γιατί μας πονάνε.
Και εγώ επιφυλακτικά ξεκίνησα, μελετώντας αρχικά τον χάρτη μου (γενέθλιο), και είδα ότι τα περισσότερα στοιχεία που είχα στον χαρακτήρα μου έμοιαζαν πάρα πολύ με τα στοιχεία που εξέδιδε ο κάθε πλανήτης στην θέση που είχε και στην όψη που σχημάτιζε. Αυτό που κατάφερα, λοιπόν, ήταν να διορθώσω τα ελαττώματά μου. Δεν περιμένω από την αστρολογία να μου πει πως θα κινηθώ στη ζωή μου και τι θα αποφασίσω, απλά μου δίνει τα "εφόδια" στο να κάνω τις σωστές επιλογές
Ελπίζω να σε κάλυψα
Φιλικά
ΙουλίαI disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
Voltaire
-
10-10-2006, 01:33 PM #9
Λοιπόν...
Η αλήθεια είναι ότι η επαφή που είχα με την αστρολογία μέχρι πρότινος ήταν αυτή που έχουμε όλοι μας, είτε ασχολούμαστε μ' αυτήν είτε όχι. Αν έπεφτε δηλαδή κάποιο περιοδικό ή εφημερίδα στα χέρια μου, από περιέργεια θα διάβαζα το ζώδιό μου, όχι όμως για να μάθω τί θα μου συμβεί! Τώρα συνειδητοποιώ ότι δεν ήξερα για ποιο λόγο το έκανα, ουσιαστικά δεν το λάμβανα υπόψη μου! Να' ναι κατι υποσυνείδητο; Δεν ξέρω!!!
Το θέμα είναι ότι όταν άρχισα σιγά σιγά να διαβάζω κάτι παραπάνω, να ψάχνω στο ιντερνετ είδα κάπως τί παίζει. Είδα λοιπόν ότι με βάση τα στοιχεία γέννησής μου, δημιουργείται ένας γενέθλιος χάρτης, ο οποίος δείχνει κάποια πράγματα: θετικά και αρνητικά χαρακτηριστικά του καθενός, κλίσεις, τάσεις. ¶λλα τα βλέπω και τα παρατηρώ πάνω μου (και μάλιστα εκείνη την ώρα, είπα: "αν είναι δυνατόν..."), άλλα όχι. Δε λέω όμως μεγάλα λόγια, αποκλείοντας τα πάντα, απλά ξέρω ότι όλοι μας αλλάζουμε, και ίσως κάποια στιγμή κάτι φανεί, που αρχικά δεν το'χαμε συνειδητοποιήσει. Δεν είναι η αστρολογία αυτή που μου υποδεικνύει το οτιδήποτε, αλλά γενικώς έχω αυτή τη τάση να μην δαιμονοποιώ,αλλά ούτε και να θεοποιώ το οτιδήποτε.
Οπως λοιπόν καταλαβαίνεις, Παναγιώτη, δεν ακολουθώ, ούτε εξαρτάται η ζωή μου από την αστρολογία.
ΕΓΩ είμαι που κάνω τις επιλογές μου,
ΕΓΩ είμαι που ενεργώ,
ΕΓΩ είμαι που δέχομαι τις συνέπεις των πράξεων μου.
Αν μου συμβεί κάτι, δε ρίχνω την ευθύνη σε κανέναν, παρά μόνο σε μένα την ίδια!:bigsmile:Πολλοί καιροί με δέρνουνε μα οι κλώνοι μου δε σπούνε
γιατί 'χω ρίζες δυνατές στη γη και με κρατούνε... (Χαΐνηδες)
-
10-10-2006, 04:37 PM #10
Εγω συμφωνω με τη χρηση του ρηματος "πιστευω" που εβαλε ο Παναγιωτης.
Η αστρολογια βασιζεται στην πιστη (δυναμεις που ουτε τις μετραμε ουτε ξερουμε απο που προερχονται και παρολα αυτα τις δεχομαστε) καθ οτι δεν ειναι επιστημη ουτε θεμελιωνεται με παρατηρησεις ουτε καν με στατιστικες.
Απο την αλλη δυστυχως περιδιαβαινοντας το παρον forum ειδα να εκφερονται αποψεις που ειναι επιστημονικα εντελως ανακριβεις απο ατομα που υποτιθεται ειναι ειδικοι στην αστρολογια πραγμα που προβληματιζει καθε καλοπιστο ανθρωπο.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.