s
[Συζήτηση] Τι είναι η Αστρολογία - Page 18
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;

Voters
244. You may not vote on this poll
  • Σίγουρα μπορεί

141 57.79%
  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί

18 7.38%
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

85 34.84%
Page 18 of 50 FirstFirst ... 8 14 15 16 17 18 19 20 21 22 28 ... LastLast
Results 171 to 180 of 497
    Όνομα:
    Κορίνα

Re: Τι είναι η Αστρολογία

Νομιζω πως διαβαζετε αυτο που σας συμφερει να διαβασετε.....και κατανοειτε αυτο που σας συμφερει να κατανοειτε.....
    Εφοσον εχετε απο την αρχη δηλωσει οτι δεν πιστευετε οτι η αστρολογια δινει τασεις.....δεν προκειται ποτε να αλλαξετε τη γνωμη σας, ακομη και αν παρετε στοιχεια.

Βασικά βρήκα το πρόβλημα.
    Αρκεί να ξεκαθαριστεί ότι η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Ας είναι ότι θέλει κ ας την πιστεύει όποιος θέλει. Δεν υπάρχει όμως επιστημονική έρευνα κ πείραμα, συνεπώς η ορθότητά της είναι στον αέρα.

Κάτι άλλο, αυτό με τα κληρονομικά χαρίσματα τι _____ είναι;

Δεν έχει έρευνα και πείραμα;;; Τον προσδιορισμό της επιστημονικότητας όσον αφορά αμφότερα, τον συζητάμε.

Προφανώς, 18 σελίδες απαντήσεων πάνε περίπατο..

Δεν μπορεί να καταλήξει κάπου η συζήτηση, όσο υπάρχει δογματική επιμονή και παρωπιδισμός από τους πολύ διασκεδαστικούς κατά τ' άλλα "φίλους μας".
    Φαίνεται ότι θέλουν να πιστεύουν, και είναι βέβαια δικαίωμά τους, μόνο σ' ότι βλέπουν με τα μάτια τους. Θεωρούν δε ότι τους οφείλουν εξηγήσεις και απολογία κάποιοι, μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν τις ίδιες πεποιθήσεις.
    Μπορούμε λοιπόν και μεις οι υπόλοιποι να πιστεύουμε για εκείνους ακριβώς ότι βλέπουμε.
    erastros, πραγματικά δεν ξέρω αν έχεις τετράγωνη λογική και μυαλό, όπως διατείνεσαι, γιατί απλά δεν φαίνεται δια γυμνού οφθαλμού!

Όνομα:
    Κορίνα

Quote Originally Posted by Παναγιώτης View Post
    Αρκεί να ξεκαθαριστεί ότι η αστρολογία δεν είναι επιστήμη.
    αυτο νομιζω εχει ξεκαθαριστει απο την αρχη :blink: ...δεν το βλεπετε; Ειπαμε ειναι τεχνη.

Όνομα:
    Κωστής

Quote Originally Posted by erastros View Post
    Δηλαδή Dell Piero μου απαντας ότι αν σου έλεγε η κοπέλα σου "Μωράκι μου χωρίζουμε γιατί όταν άρχισε η σχέση μας είχα Σελήνη κενή πορείας"
    Θα της απαντούσες:
    "Πορτοκαλί!"

Είναι κι αυτό μια άποψη.
    ¶κου τι θα έκανα εγώ. Θα της έλεγα τα πράγματα σταράτα, και το ότι αν ταιριάζουμε ή όχι εξαρτάται από το τι κάνουμε για τη σχέση μας, όχι από τα φούμαρα που διάβασε.
    Όπως βλέπεις, δεν έχω πρόβλημα να πάρω θέση. ίσως γιατί δε φοβάμαι να χάσω τη δουλειά μου όπως εσύ. Αυτό το κατανοώ.
    Είδες πως λειτουργείς; Κάνεις υποθέσεις και απαντάς μόνος σου σε αυτές. Αν ερχόταν η κόπέλα μου.... Όταν θάρθει η κοπέλα μου θα σου γράψω τι θα της απαντήσω. Μέχρι στιγμής πάντως η νόμιμη σύζυγός μου δεν ήρθε να με ρωτήσει.

Ούτε εγω φοβάμαι μη χάσω τη δουλειά μου. Πριν 3 μήνες μάλιστα πήρα και μια καλή προαγωγή που τριπλασίασε το εισόδημά μου :bigsmile:
    Συν τα έξτρα που παίρνω από το myhoroscope και άλλο ένα τεχνολογικό site που είμαι διαχειριστής.
    Είμαι σε οικονομική θεση να αγοράσω το Sky-Watcher 130 9ΕQ2
    Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook

Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.

Μη με αποπαίρνεις έτσι ρε Μαρίνα, κατά βάθος είμαι ευαίσθητος άντρας! Τα επιχειρήματά σου με συγκλονίζουν συθέμελα!!!
    Θα επικαλεστώ το φίλο μου το Dell Piero να με προστατέψει ως διαχειριστής!!!

Dell Piero,
    Αυτό είναι το καλύτερο που έχω ακούσει από σένα μεχρι στιγμής!
    "Είμαι σε οικονομική θεση να αγοράσω το Sky-Watcher 130 9ΕQ2"
    Επειδή εμείς είμαστε πραγματικοί γνώστες του ουρανού, για ό,τι θές εδώ είμαστε. Ειλικρινά, Καλή αρχή!
    "Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
    Πλάτων.

Quote Originally Posted by Παναγιώτης View Post
    Βασικά βρήκα το πρόβλημα.
    Αρκεί να ξεκαθαριστεί ότι η αστρολογία δεν είναι επιστήμη. Ας είναι ότι θέλει κ ας την πιστεύει όποιος θέλει. Δεν υπάρχει όμως επιστημονική έρευνα κ πείραμα, συνεπώς η ορθότητά της είναι στον αέρα.
    Μα βρε Παναγιώτη, δε νομίζω να έχει μιλήσει κανείς για την επιστημονικότητα της αστρολογίας, όπως ορίζεται ως τώρα ο όρος "επιστήμη".

Επιστήμη είναι σύνολο γνώσεων, ταξινομημένων, που έχουν γενικό κύρος. Στηρίζεται στις λογικές γνώσεις, που έχουν αποδειχτεί με το πείραμα (θετικές επιστήμες).
    Πέρα από τις θετικές επιστήμες υπάρχουν και οι ανθρωπιστικές επιστήμες, που δε στηρίζονται στο πείραμα, θεωρούνται όμως επιστήμες γιατί προσπαθούν να απαντήσουν σε ερωτήματα για την αρχή και την ουσία της ζωής, το νόημα και τον προορισμό της ύπαρξής μας (φιλοσοφία), προσπαθούν να κατανοήσουν τα κοινωνικά φαινόμενα κλπ (κοινωνιολογία) κλπ.

Οσοι επίσης ασχολούνται με την επιστήμη θεωρούν ως δεδομένο ότι κάτι είναι επιστημονικά ορθό, μέχρι να έρθει κατι άλλο που θα το αντικαταστήσει. Ετσι λετουργεί η επιστήμη. Τίποτα δεν είναι απόλυτο. Κάτι στηρίζεται, μέχρι να έρθει κάτι άλλο να το ρίξει.
    Πολλοί καιροί με δέρνουνε μα οι κλώνοι μου δε σπούνε
    γιατί 'χω ρίζες δυνατές στη γη και με κρατούνε... (Χαΐνηδες)

Είμαστε άποιστοι Θωμάδες. Πιστεύουμε ότι βλέπουμε. Ακριβώς. Αυτό είναι το θέμα μας. ΘΕΛΟΥΜΕ να πιστεύουμε ότι υπάρχουν εξωγήινοι πχ. Θα το πιστέψουμε, όμως, μόνο όταν τους δούμε.

Δεν νομίζω ότι τα 4 διασκεδαστικά άτομα στα οποία αναφέρεσε είναι κάτι σαν κλόουν. Αν θες μπορώ κ εγώ να σας πω διασκεδαστικούς που πιστεύετε σε αυτά.

Φιλικά

Page 18 of 50 FirstFirst ... 8 14 15 16 17 18 19 20 21 22 28 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 50 users browsing this thread. (0 members and 50 guests)

Tags for this Thread