- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;
- Voters
- 244. You may not vote on this poll
-
Σίγουρα μπορεί
141 57.79% -
Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί
18 7.38% -
Δεν είμαι σίγουρος/η
85 34.84%
Results 121 to 130 of 497
Thread: Τι είναι η Αστρολογία
-
09-10-2006, 01:09 AM #121
-
09-10-2006, 01:40 AM #122
Re: Τι είναι η Αστρολογία
Γεια χαρά pentraks :bigsmile:
Φυσικά και δεν μπορεί να εξακριβωθεί ένα όνομα. Όμως όταν 3 επώνυμοι (εξακριβωμένα) αστρολόγοι συζητούν με ανώνυμους που συνεχώς έχουν μια τάση να απορρίπτουν και ο ένας εκ των αστρολόγων επιθυμεί γόνιμο διάλογο δεν νομίζεις ότι αν δεν αποδεχτείτε την πρόσκληση αυτόματα χάνετε όποιο δίκιο μπορεί να έχετε και οι αναγνώστες δεν κερδίζουν τίποτα; Εγώ δήλωσα αμφισβητίας της αστρολογίας και το ποστ μου έχει καταγραφεί σε αυτό το θέμα αλλά σε σε άλλα φόρα.
Αυτόματα λοιπόν με κάνεις να αισθάνομαι ότι 3-4 άτομα που τυχαία ανακαλύψατε το συγκεκριμένο thread και από την πρώτη δημοσίευση εμφανίζεστε ως φιλαράκια γραφτήκατε για πλακίτσα. ¶ρα ή ανοίγουμε νέο θέμα και γράφουμε ότι μας γουστάρει και κοροιδεύουμε τους πάντες γιατί είμαι κι εγώ γνωστός εγώ μέσα για το στυλ μου είτε σας αντιμετωπίζω ως διαχειριστής με ότι αυτό συνεπάγεται.
Αν τα άλλα φόρα που είσαι γραμμένος είναι "άλλη φάση" και αυτό που σκιζόμαστε κάποιοι και είδες τι υλικό έχουμε συγκεντρώσει που στην πλειοψηφία αρέσει τότε δέξου ότι και εδώ είναι μια "άλλη φάση" και θα τη σεβαστούμε.
Να είσαι καλά
ΚωστήςΓίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
09-10-2006, 02:01 AM #123
Γεια χαρά Κωστή!
η "αλλη φάση" ειναι φυσικά η ¨οικία¨ οπου συναναστρέφομαι 6 χρόνια τώρα.
Αν ειμαι εδω σε 6 χρόνια το πιθανότερο να γράφω ενυπόγραφα και οποιος θέλει ας πιστεψει το όνομα που θα γράφω.
Το ότι έχετε κάνει κόπο ειναι άξιο λόγου και μπράβο σας!!!
Δε νομίζω όμως οτι "χαλάμε" την μαγιά της παρέας επειδή έχουμε αλλη άποψη και δε βλέπω το λόγο γιατι λες οτι δεν τη σεβόμαστε (Αν κατάλαβα σωστα)
Το ότι εχω nickname δε νομίζω οτι ειναι λογος να μην υπάρχει επικοδομητικός διάλογος. Σε αμέτρητα fora επι παντός θεματολογίας υπαρχουν εξαιρετικά δείγματα που το αποδεικνύουν αυτο.
Με τους λοιπούς συνforumίτες που τυγχάνει να έχουμε κοινούς προβληματισμούς σε διαβεβαιω πως ΔΕΝ ειμαστε φιλαράκια και ΟΥΤΕ κάνουμε την πλακίτσα μας. Και δεν νομίζω οτι είμαστε off topic η παραβιάζουμε καποιο όρο κε Διαχειριστα για να επέμβεται....
Απλα προσπαθούμε να πάρουμε απαντήσεις οι οποίες δε έρχονται.....
Επαναλαμβάνω οτι δεν επιθυμώ ισοπέδωση απλα την ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ τι είναι τελος πάντων η ΑΣΤΡΟ-ΛΟΓΙΑ, πως λειτουργεί και που βασίζονται τα εξαγώμενα των συμβουλών/υποδείξεων/οπως θέλετε πειτε το.
that simple!
-
09-10-2006, 02:35 AM #124
Ας βαλουμε μια σειρα...
Η αστρολογια σιγουρα δεν ειναι επιστημη.. δεν διδασκεται σε καποιο πανεπιστημιο δεν χρησιμοποιει οργανα για να κανει παρατηρησεις και μετρησεις, δεν στηριζεται καν σε στατιστικα δεδομενα.
Θρησκεια; οχι δεν θα μπορουσε να πει κανεις πως ειναι, αν και αναμφισβητητα εχει καποια θρησκευτικα χαρακτηρηστικα οπως: πιστη σε μυστηριωδεις δυναμεις που δεν προσδιοριζονται ουτε μετρωνται ουτε γνωριζουμε απο που προερχονται και το κυριοτερο οι οπαδοι της εχουν πολλες φορες την ταση του "πιστευε και μη ερευνα" παροτι πολλα πραγματα μπορουν να ερμηνευθουν με ορθολογιστικο τροπο.
Παραδειγμα ο Ερμης ειναι πλανητης που κινειται γρηγορα διοτι ειναι ο πιο κοντινος στον ηλιο, λογικα οι αρχαιοι εδωσαν το ονομα του αγγελιαφορου των θεων, η Αφροδιτη ειναι το πιο ομορφο καταλευκο αστρο στον ουρανο λογικο να παρει το ονομα της θεας της ομορφιας και του ερωτα και αναλογες εξηγησεις μπορουμε να δωσουμε και στις ονομασιες των υπολοιπων πλανητων γνωστων απο την αρχαιοτητα.
-
09-10-2006, 03:56 AM #125
Γειά! Είμαι νεο μέλος και ο μόνος λόγος για τον οποίο έκανα register στο forum σας είναι αυτό το συγκεκριμένο thread! Καταρχήν θα ξεκινήσω λέγοντας οτι η αστρολογία για μένα είναι ΤΡΙΧΕΣ! Το μεγάλο κακό σε ολη αυτή την ιστορία είναι οτι μεγάλη πλειοψηφία ατόμων πιστεύει σε αυτά τα πράγματα την στιγμή που δεν έχει ιδέα πως έχει η πραγματικότητα.Δεν ξέρουν τι είναι τα αστέρια,δεν αντιλαμβάνονται την αίσθηση του χώρου και του χρόνου που μας περιβάλλει και προπαντώς αγνοούν το γεγονός οτι εμείς οι άνθρωποι δεν είμαστε τίποτα περισσότερο απο μια σταγόνα σε ολόκληρο τον ατλαντικό! Πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πως στο καλό ολα αυτά θα μπορούσαν να επηρεάσουν την καθημερινή μας ζωή.Οπότε έχουμε και λέμε:
1) Τα αστέρια δεν είναι τίποτα περισσότερο απο πύρινες μπάλες που βρίσκονται μακριά μας (το κοντινότερο είναι σε απόσταση 4,3 έτη φωτός)
2) Όπως προείπαν κάποιοι φίλοι, ναι μεν οι πλανήτες αλλάζουν αστερισμούς αλλά χρειάζεται χρόνος για να γίνει κάτι τέτοιο (δεν αλλάζουν απο την μια μέρα στην άλλη)
3) Οι ίδιοι οι πλανήτες περιστρέφονται γύρω απο τον Ήλιο μας με μεγάλη ακρίβεια οπότε δεν τίθεται θέμα να ευνοούν συγκεκριμένα ζώδια σε ανάλογα διαστήματα.
Μπορώ να καταλάβω οτι σε στιγμές αδυναμίας διάφοροι άνθρωποι μπορεί να στραφούν στην αστρολογία την στιγμή που είναι απελπισμένοι αλλά το να γίνεται συστηματικά και να ακολουθήται τυφλά αυτό το πράγμα, ε συγγνώμη αλλά είναι τελοίως ηλίθιο! Σκεφτείται λιγάκι πρίν πράξετε!
-
09-10-2006, 10:24 AM #126
Γεια σου Dell Pierro!
Πώς κρίνεις εσύ, ως τεχνικός δικτύων, επιστήμων, πιθανότατα απόφοιτος πολυτεχνείου, αυτό το μαργαριτάρι που υπάρχει στο site που με τόσο κόπο χτίσατε; (και προφανώς με τη δική σου τεχνική υποστήριξη)
"Το ιερογλυφικό του (ΣΣ: του αστεροειδούς 5261 Eureka) μοιάζει κατά άλλους με μία μπανιέρα, από όπου βγαίνουν υδρατμοί, κατά άλλους με την κορώνα του Αρχιμήδη, που ήταν η αφορμή κάνει την ανακάλυψή του.
Είναι σημαντικό σημείο και τονισμένο σε μαθηματικούς, εφευρέτες, αλλά και όσους έχουν έφεση στο να συλλαμβάνουν ιδέες και να ανακαλύπτουν.
Πρωτοπόροι, αναμορφωτές, όσοι επιτυγχάνουν κατορθώματα μετά από μεγάλες προσπάθειες, έχουν τονισμένο τον «Εύρηκα».
....
Ο Κασπάροφ, ο σπουδαίος αυτός σκακιστής, έχει τον «Εύρηκα» στον 6ο οίκο και σε τετράγωνο με τον Πλούτωνα στον 9ο οίκο, σε τετράγωνο με τον Χείρωνα στον 3ο οίκο. Επίσης ο «Εύρηκα» κάνει εξάγωνο με τον ¶ρη στον 8ο οίκο και διάμετρο με τη Σελήνη του. Ένα διερευνητικό μυαλό, με σοφία, που ανακαλύπτει και σκέπτεται (Χείρωνας και Πλούτωνας). Ζει την καθημερινότητά του (6ος οίκος) δουλεύοντας με στρατηγικές ικανότητες (¶ρης), έμπνευση και φαντασία γόνιμη (Σελήνη).
Σε όλα αυτά, έρχεται να προσθέσει ο «Εύρηκα» την δύναμη και την μαθηματική του αντίληψη, ώστε να ανακαλύπτει νέους τρόπους, νέες τεχνικές και ικανότητες για να κερδίζει στους αγώνες, αλλά και στον υπολογιστή (ΣΣ: Deep Blue, της IBM) που κέρδισε τη μία από τις δύο φορές, όταν αναμετρήθηκε!"
Σε κάποιο άλλο ποστ ο κ. ¶ρχος "Η Αστρολογία, η επιστημονική πραγματικότητα και το ηθικό δίλημμα του ανθρώπου" μιλάει για ηθικά διλήματα της εποχής μας, για "ηθικό- επιστημονικό πρόβλημα που θα οδηγήσει σε καταστροφές ανυπολόγιστες την ανθρωπότητα", περί γνώσεως του καλού και του κακού, κριτικάρει την επιστήμη και τους επιστήμονες για την αρνητική συμβολή τους σε θέματα όπως η γεννετική μηχανική, η κλωνοποίηση, η χρήση της ατομικής ενέργειας προσθέτω εγώ, κλπ, κλπ
Μήπως τελικά έχει δίκιο ο κ. ¶ρχος; Μήπως οι επιστήμονες έχουν μεγάλη ευθύνη - ακόμα και παιδαγωγική-ψυχοπλαστική - και δεν το έχουν συνειδητοποιήσει; Ποιος θα διαπαιδαγωγήσει τις μάζες αν οι ίδιοι οι επιστήμονες συντηρούν το σκοταδισμό; Οι αυτόκλητοι σωτήρες της ανθρωπότητας;"Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
Πλάτων.
-
09-10-2006, 11:03 AM #127
Δες τι εννοώ:
"Μήπως θα μπορουσατε να με βοηθήσετε ενημερώνοντάς μου αν στις 8-9-2006 βραδυ προς 9-9-2006 είχαμε κενή πορεία σελήνης? διότι εκείνη την ώρα ξεκίνησα μια σχέση κ ανυσηχώ τωρα...
ευχαριστώ!"
Πραγματική αγωνία ταλαίπωρου κοριτσιού από ποστ στο site."Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
Πλάτων.
-
09-10-2006, 12:12 PM #128
Φαντάζομαι επειδή είμαι και καλός άνθρωπος και όχι καχύποπτος δεν έχετε καμία σχέση με αυτό που γράφει η φωτογραφία που παραθέτω και είναι απλώς μια σύμπτωση....
Γίνετε φίλοι μας στη νέα μας σελίδα στο Facebook
Παρακαλώ σιγουρευτείτε ότι ακολουθείτε τους όρους χρήσης του site - forum που είστε μέλος και έχετε αποδεχθεί κατά την εγγραφή σας.
-
09-10-2006, 12:24 PM #129
Να μην είσαι καχύποπτος να παραθέσεις ΟΛΟ το URL για να δεις τι ακριβώς εννοούμε ΚΑΙ φυσικά να μην μένεις σε "λέξεις" που πιθανό να ερμηνευτούν ΛΑΘΟΣ αν δεν είναι ολο το κείμενο.
Το ντου φυσικά αφορα τον ΔΙΑΛΟΓΟ οπως προσπαθούμε να κάνουμε αλλα ανταπόκριση δεν υπάρχει. Και μαλιστα ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΕΤΕ στο thread.
Mην τα μπλέκουμε λοιπόν.
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ κακός σκοπός, το έχω τονίσει πολλές φορές, ΑΛΗΘΕΙΕΣ ζητάμε
Ο συντάκτης φυσικά ΕΙΜΑΙ εγώ δε το κρύβω, εξάλλου αν ήθελα να δράσω υποχθόνοια θα το έκανα με άλλο nick και ΟΧΙ με αυτο που το χρησιμοποιώ σε 10 περίπου ΕΛΛΗΝΙΚΑ fora ιδιο ακριβώς.
Αυτα προς αποκατάσταση της αλήθειας και τωρα ΑΝ θέλουν και οι λοιποι συνforumίτες να συνεχιστεί ο Διάλογος επι του ΘΕΜΑΤΟΣ παρακαλώ.
-
09-10-2006, 12:26 PM #130
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 110 users browsing this thread. (0 members and 110 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.