s
[Συζήτηση] Τι είναι η Αστρολογία - Page 10
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;

Voters
244. You may not vote on this poll
  • Σίγουρα μπορεί

141 57.79%
  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί

18 7.38%
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

85 34.84%
Page 10 of 50 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 20 ... LastLast
Results 91 to 100 of 497

Re: Τι είναι η Αστρολογία

Quote Originally Posted by erastros View Post
    Ακριβώς - με το αζημίωτο φυσικά.
    Νομίζω ότι προσβάλεις κόσμο, χωρίς να παραθέτεις αποδείξεις. Δεν λέει κανείς ότι όλοι οι αστρολόγοι είναι άγιοι, αλλά σε ποιό τομέα ισχύει εξ' άλλου αυτό. Έχεις την τάση να γενικεύεις να κολλάς ετικέτες και να κλείνεις μάτια και αυτιά σε ότι δεν καταλαβαίνεις, πεπεισμένος ότι αφού ΕΣΥ δεν συμφωνείς με κάτι, τότε αυτό ή δεν υπάρχει καθόλου ή είναι το εκ του πονηρού κατασκεύσμα κάποιων που θέλουν οποσδήποτε να σε εκμεταλευτούν.
    Προσπάθησε να έχεις πιο ανοιχτό μυαλό και μην αντιμετωπίζεις τους άλλους εξ αρχής σαν εχθρούς, μέχρι να σου αποδείξουν το αντίθετο, ότι συμφωνούν δηλαδή μαζί σου.

Όνομα:
    Μαρία

Αυτό σε μάρανε τώρα; Όχι, δε γράφει erastros. Σε κάλυψα;
    Όσον αφορά την απορία για το που βασίζεται η Αστρολογία, για μένα είναι ξεκάθαρο ότι είναι μια μορφή θρησκείας για τους οπαδούς της, αφού αναφέρεται απροκάλυπτα σε επιδράσεις Θεών στη ζωή των ανθρώπων (Αφροδίτη, Δίας, ¶ρης, κλπ κλπ). Κι αυτοί, ως πιστοί οπαδοί, το πιστεύουν, περιμένουν πώς και πώς να διαβάσουν το ζώδιό τους για να δούν τι τους επιφυλάσσει η Μοίρα!!!
    Δε νοιάζονται όπως λένε για "βράχους" αλλά το τι συμβολίζει ο βράχος. Γι αυτό και δεν ενδιαφέρει καθόλου η αστρονομική θέση των ουρανίων αντικειμένων, παρά μόνο οι διαθέσεις, οι ορέξεις, τα πάθη, και οι ανάδρομες πορείες των Θεών τους.
    Τι λετε για αυτήν την άποψη, pentraks, Ξέρξη?
    Αγαπητέ erastros, σε έχω ρωτήσει και άλλες δύο φορές, απάντηση δεν έχω πάρει ακόμη... δε θέτω ρητορική ερώτηση αυτή τη στιγμή. Θα ήθελα μιας και όλοι μας εδώ είμαστε νοήμονα άτομα, που έχουμε απολυτήριο δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου, πανεπιστημιακά διπλώματα, μάστερ και διδακτορικά, να μου αναπτύξεις το συλλογισμό σου.

Ποια είναι τα τεκμήρια, σύμφωνα με τα οποία υποστηρίζεις ότι η αστρολογία είναι μια θρησκεία, που ασχολείται με επιδράσεις των θεών (του Ολύμπου) στη ζωή όσων τους πιστεύουν;;;;

Τουλάχιστον από τα μέχρι τώρα διαβάσματά μου, γιατί και γω απλά μελετώ, δεν βλέπω πουθένα να γίνεται λόγος για ΘΕΟΥΣ και για επιδράσεις θεών. Αυτό πέρα του ότι είναι άκρως μοιρολατρικό, να ορίζει ότιδήποτε είναι αυτό την πορεία κάθε ανθρώπου, είναι εντελώς άτοπο.

Αν η αστρολογία επικεντρωνόταν και μελετούσε την θέση των ουράνιων σωμάτων, δε θα λεγόταν αστρολογία, αλλά αστρονομία, πώς διανέμονται τα άστρα στον ουράνιο θόλο. Το θέμα είναι ότι, όπως έχουν αναφέρει και άλλα μέλη εδώ, δεν μιλάμε για ταύτιση αστρολογίας και αστρονομίας. Η αστρονομία είναι μια επιστήμη που βασίζεται στην παρατήρηση κλπ κλπ, η αστρολογία παρόλο που έχει μια συγκεκριμένη μεθοδολογία και εργαλεία, δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, κατ' εμέ, ως επιστήμη. Κάθε ενασχόληση έχει διαφορετικό σκοπό, κάτι τέτοιο λοιπόν συμβαίνει και με τα δύο αυτά αντικείμενα.

Αφροδίτη - Πλανήτης του Έρωτα και της Ομορφιάς
    http://www.myhoroscope.gr/%E1%ED%E1%...E9%DC%F2-1349/

Oι Δώδεκα θεοί του Ολύμπου στο ζωδιακό κύκλο
    http://www.myhoroscope.gr/%DC%F1%E8%...%EA%EB%EF-798/

ΗΡΑ - Ο αστεροειδής του γάμου και της αντιζηλίας
    http://www.myhoroscope.gr/%F0%EB%E1%...DF%E1%F2-2385/

Akoma den katalabeni i kiria me to didaktoriko? i kani pos den katalabeni?
    "Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
    Πλάτων.

Όνομα:
    Μαρία

Αφροδίτη - Πλανήτης του Έρωτα και της Ομορφιάς = http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=1349

http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=798

Akoma den katalabeni i kiria? i kani pos den katalabeni?
    Η ΚΥΡΙΑ καταλαβαίνει απόλυτα διότι σκέφτεται πριν απαντήσει.

Εγώ έχω να σου κάνω την εξής πρόταση: όταν διαβάζεις ένα άρθρο και έχεις άγνωστες λέξεις, να ανοιγεις ένα λεξικό, προτού προβείς σε συμπεράσματα.
    Αυτά περί συμβολισμού.

Μα το Δία! Ποια λέξη πιστεύετε ότι δεν ξέρω, DrMaroulita?
    Εσείς μπορείτε να μου πείτε κάτι συγκεκριμένο από την προσωπική εμπειρία σας ή τις γνώσεις σας που να δείχνει ότι η Αστρολογία έχει νόημα για σας προσωπικά;
    Προσπαθείστε να περιγράψετε με σαφήνεια μια συγκεκριμένη περίπτωση παρακαλώ, για να καταλάβουμε τα υπόλοιπα μέλη ότι θα πρέπει να θεωρούμε αξιόπιστη την Αστρολογία. Ας πούμε κάτι σαν case study.
    Φιλικά.
    "Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
    Πλάτων.

Παρακολουθώ την όλη συζήτηση αλλά λόγω συγκεκριμένων γνώσεων που έχω πάνω στο αντικείμενο (δεν είμαι αστρολόγος), αυτό που έχω να πω καταρχάς είναι το εξής:

βλέπω μια συμπεριφορά από τον φίλο μας erastro που με παντίους τρόπους προσπαθεί να μας επιβάλλει την άποψη του. Δεν λέμε να μην ακούγονται όλες οι γνώμες επί του θέματος αλλά όχι με την υπερβολική επίθεση που εσύ επιδεικνύεις και το ειρωνικό υφάκι που χρησιμοποιείς προσβάλλοντας έτσι όσα μέλη έχουν πει την άποψή τους και επειδη δεν είσαι σύμφωνος με την όποια άποψη. Ποτέ δεν επιβάλλαμε εμείς την γνώμη μας σε σένα ...προσπαθούμε να κάνουμε διάλογο.... Αλλά όταν αυτός ο διάλογος χαρακτηρίζεται από αρνητικό, εκ μέρους σου, ύφος και επίθεση, θα πρέπει να δεχτείς και την άμυνα! Αν αφήσεις στην άκρη την ειρωνία που χρησιμοποιείς σε κάθε ποστ σου, τότε μπορεί να γίνει μια σωστή συζήτηση και να αναπτυχθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος δίχως επιθετικό κλίμα.

Δεύτερον, και επί της παρατιθέμενης πρότασής σου

Ακριβώς - με το αζημίωτο φυσικά.
    Όσοι ασχολούνται με την αστρονομία ποτέ δεν πρόκειται να δεχτούν ότι η αστρολογία είναι μια τέχνη....και αυτό γιατί το μυαλό τους (σας) το έχετε πάντα στα οικονομικά οφέλη που μπορεί κάποιος, που φέρει την ιδιότητα του αστρολόγου, να έχει. Συνδέετε την αστρολογία αποκλειστικά με το χρήμα και τον κομπογιανιτισμό....και εδώ είναι το μεγαλύτερο λάθος σας γιατί πλέον υπάρχει αυτή η τάση λόγω εποχής. Δε λέω ότι δεν υπάρχουν και αυτοί, οι οποίοι το εκμεταλλεύονται αλλά υπάρχουν και εκείνοι οι αστρολόγοι που το έχουν μελετήσει το θέμα και είναι γνώστες χωρίς να έχουν κάποιο οικονομικό όφελος. Εδώ πρέπει να γίνει αυτός ο διαχωρισμός....και να τον εμπεδώσετε!

ΟΚ, Kia,
    Είμαι έτοιμος να ακούσω από τα άλλα μέλη τι καλό μας προσφέρει η Αστρολογία. Και εν πάσει περιπτώσει τι τους γοητεύει στην Αστρολογία.
    Επίσης, τι έχω να ωφεληθώ αν αλλάξω τακτική, και ασχοληθώ σοβαρά με την Αστρολογία.
    Πλάτων.

Όνομα:
    Λίλιαν

http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=1349

http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=798

http://myhoroscope.gr/showthread.php?t=2385

Akoma den katalabeni i kiria me to didaktoriko? i kani pos den katalabeni?
    Η εμμονή στην στείρα αντιπαράθεση, δεν κατανοώ γιατί οφελεί ένα σάιτ που λειτουργεί με αγάπη και μεράκι εδώ και δύο χρόνια. Δεν υποχρεώνεται κάποιος να ασπαστεί την άποψη των άλλων, αλλά τουλάχιστον δεν νομίζω πως η ειρωνία είναι επίπεδο διαλεκτικής και συζήτησης. Αν η "κυρία" είμαι εγώ, δεν διαθέτω διδακτορικό, αλλά άλλα πανεπιστημιακά πτυχία που δεν έχουν να κάνουν με την αστρολογία. Ωστόσο, δεν ξέρω τι θα πρέπει να καταλάβω σε ένα ντελίριο επιθέσεων...
    Αν κάποιος δεν συμφωνεί με την λογική της αστρολογικής γνώσης, απλά μπορεί να μην ασχολείται. Εκτός κι αν έχει για χόμπι την επιθετικότητα μέσω της ανωνυμίας ενός φόρουμ!

Όσο για την Φάλκονερ, δεν την αμφισβητούν στον χώρο της κι έχει καταθέσει καλές και αξιόλογες εργασίες. Μήπως στο σάιτ που μόλις ανακαλύψατε δεν είδατε τη σωστή σελίδα, αλλά παλιό κείμενο?
    Επίσης θα αμφισβητήσετε και την πολυετή έρευνα της Demetra George, που τα βιβλία της είναι οδηγός για τους αστεροειδείς?
    Ή μήπως θα αμφοσβητήσετε και την αυθεντία του Νικόλαου Μαργιωρή? Αν νομίζετε πως είστε στο ύψος του, εγώ τουλάχιστον δεν είμαι και στέκομαι με σεβασμό μπροστά σε τέτοια προσωπικότητα και επειδή δεν υπάρχει λόγος ανταπάντησης στο μέλλον, απλά σιωπώ....

Λίλιαν Σίμου

Όνομα:
    Μαρία

Μα το Δία! Ποια λέξη πιστεύετε ότι δεν ξέρω, DrMaroulita?
    Εσείς μπορείτε να μου πείτε κάτι συγκεκριμένο από την προσωπική εμπειρία σας ή τις γνώσεις σας που να δείχνει ότι η Αστρολογία έχει νόημα για σας προσωπικά;
    Προσπαθείστε να περιγράψετε με σαφήνεια μια συγκεκριμένη περίπτωση παρακαλώ, για να καταλάβουμε τα υπόλοιπα μέλη ότι θα πρέπει να θεωρούμε αξιόπιστη την Αστρολογία. Ας πούμε κάτι σαν case study.
    Φιλικά.
    Μα τον Τουτάτη, να σας εξηγήσω αγαπητέ μου!

Στα άρθρα που παραθέσατε γίνεται λόγος για μυθολογικά στοιχεία, αντιστοιχίες με χαρακτηριστικά που αποδίδονταν στους ολύμπιους θεούς και για συμβολισμό όσον αφορά τους πλανήτες, δε γίνεται λόγος για ταύτιση θεών-πλανητών, άρα επήρειας του καθενός πάνω στους ανθρώπους.
    (Τώρα το αν κάποιος θέλει να πιστεύει ότι οι θεοί του ολύμπου ή οι όποιοι άλλοι θεοί οριζουν και κυβερνούν τη ζωή του είναι προσωπικό θέμα του καθενός και έχει να κάνει με την κοσμοθεωρία και τη γενικότερη αντίληψή του. Δεν το κρίνω αυτό και ούτε έχω τέτοιο δικαίωμα.)

Εγώ αυτό που λέω είναι ότι η αναφορά στους θεούς γίνεται πάντα ως προς τις ιδιότητες που είχαν αποδοθεί σε αυτούς από τους ανθρώπους. Γι' αυτό γίνεται λόγος για σύμβολα, για αρχέτυπα, για συγκεκριμένα μοτίβα που έχουν να κάνουν με την ανθρώπινη συμπεριφορά. Οταν π.χ. λέμε ότι η Αφροδίτη είναι ο πλανήτης της ομορφιάς και της αγάπης, δε λέμε ότι η θεά Αφροδίτη σκορπά αγάπη στους πιστούς της, ούτε κάτι άλλο τέλος πάντων που να έχει σχέση με τη θεά (που δεν ξέρουμε αν ποτέ υπήρξε, αν ήταν απλά ένα δημιούργημα του αρχαίου έλληνα για να φτιάξει κατ' εικόνα και καθ'ομοίωσή του κάτι ανώτερο από αυτόν κλπ κλπ). Μιλάμε για το τί αντιπροσωπεύει η θεά. Τί έχει αποδοθεί σ'αυτήν, ύστερα από τις παρατηρήσεις και τις συγκριτικές μελέτες που έκαναν οι χιλιάδες χρόνια πριν μελετητές.

Τώρα... ως προς το αλλο ερώτημα που θέτετε... τί νόημα έχει για μένα, σύμφωνα με τις γνώσεις μου και τις εμπειρίες μου, η αστρολογία, το θέμα δεν είναι αυτό. Και δεν υπεκφεύγω αυτή τη στιγμή, αλλά δεν έχει νόημα να πω εγώ προσωπικά τί νόημα έχει για μένα η αστρολογία. Αν προσέξετε τα προηγούμενα λόγια που έχω γράψει, θα καταλάβετε γιατί ίσως ασχολούμαι.

Υ.Γ. Κα Σίμου, η αναφορά για το διδακτορικό δεν έχει να κάνει με εσάς.

Αρχικά Δημοσιευμένο απο erastros
    http://www.myhoroscope.gr/%E1%ED%E1%...E9%DC%F2-1349/

http://www.myhoroscope.gr/%DC%F1%E8%...%EA%EB%EF-798/

http://www.myhoroscope.gr/%F0%EB%E1%...DF%E1%F2-2385/

Αυτά τα links τα παρέθεσα για να δείξω στη DrMaroulita
    Ποια είναι τα τεκμήρια, σύμφωνα με τα οποία υποστηρίζω ότι η αστρολογία είναι μια θρησκεία, που ασχολείται με επιδράσεις των θεών (του Ολύμπου) στη ζωή όσων τα πιστεύουν", απαντώντας σε ερώτησή της.
    Δεν εννούσα εσάς προσωπικά. Ξέρετε και ξέρω ότι ένα διδακτορικό δεν εξασφαλίζει την επιστημονική αυθεντία κάποιου προσώπου, είναι απλώς ένα τεκμήριο κύρους μέχρις αποδείξεως τουναντίον.

Σχετικά με τη Falconer, είδα πρόσφατο κείμενο που αναφερόταν στον Οκτώβριο του 2006.
    Σχετικά με τον κ. Νικόλαο Μαργιωρή, έχει ήδη γραφτεί σε αυτό το φορουμ ότι η άποψή του ότι ο αστεροειδής Έρως είναι ο μεγαλύτερος αστεροειδής, είναι λανθασμένη. Γιατί να τον θεωρώ αξιόπιστο; Φυσικά και αμφισβητώ την αυθεντία του.
    Πλάτων.

Page 10 of 50 FirstFirst ... 6 7 8 9 10 11 12 13 14 20 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 104 users browsing this thread. (0 members and 104 guests)

Tags for this Thread