s
[Συζήτηση] Τι είναι η Αστρολογία - Page 6
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;

Voters
244. You may not vote on this poll
  • Σίγουρα μπορεί

141 57.79%
  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί

18 7.38%
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

85 34.84%
Page 6 of 50 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 16 ... LastLast
Results 51 to 60 of 497

Re: Τι είναι η Αστρολογία

Προσωπική άποψη πάντα και σύμφωνα με αυτά που έχω διαβάσει:
    Αρκεί και μόνο να θυμηθούμε ότι η Αστρολογία πρωτοξεκίνησε από τα αρχαία χρόνια και οι πρόγονοί μας μιλούσαν για το Λόγο των ¶στρων ως Αστρολογία.
    Η αστρολογία έδωσε τις βάσεις πάνω στις οποίες αναπτύχθηκε η αστρονομία και το μεγαλύτερο μέρος των αστρονομικών γνώσεων της αρχαιότητας οφειλόταν στην παρατήρηση του ουρανού από τους Χαλδαίους αστρολόγους ενώ ακόμη και διάσημοι αστρονόμοι έβρισκαν ευχαρίστηση στην αστρολογία.

roadrunner...

Βλέπω ότι δεν έχεις να απαντήσεις τίποτα σε αυτά που σου γράφω ότι ο ήλιος ήταν στους Διδύμους όταν γεννήθηκες. Ούτε λες ότι θα είχες ενδιαφέρον να το ψάξεις... Μάλλον σε βολεύει ο πλαστός κόσμος που έχουν χτίσει κάποιοι στο μυαλό σου. Δε μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό.
    Αν πάλι βαριέσαι να περιμένεις το καλοκαίρι, σε πληροφορώ ότι ο ήλιος αυτές τις μέρες είναι στην Παρθένο. Δηλαδή, αν γεννηθεί κάποιος σήμερα, είναι Παρθένος (όχι ότι έχει καμιά απολύτως σημασία, είπαμε, αλλά για το τυπικό της υπόθεσης).
    Αυτό μπορεί να το ελέγξει ο καθένας, αν θέλει να βγει από τη Νιρβάνα του!

Το ότι επικαλείσαι "ιστορία χιλιάδων ετών,ανθρώπους πολλών εθνικοτήτων...είναι μερος της ιστορίας κάποιων πολιτισμών" δε μου λέει τίποτα, και το θεωρώ και φαινόμενο δογματισμού και μοιρολατρίας να το επικαλείσαι.

Η λογική με προτρέπει να μη δεχτώ επίσης και το ότι η Γη είναι το Κέντρο του Κόσμου και ότι ο Ήλιος κινείται γύρω της. Εσύ το δέχεσαι; Επίσης το ότι η Γη δημιουργήθηκε το 4.096 πΧ το απορρίπτω, παρ΄όλο που ήταν για χιλιάδες χρόνια το μοτο της εκκλησίας.

Ξυπνήστε και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει!!!
    "Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
    Πλάτων.

Όνομα:
    Φωτεινή

Quote Originally Posted by erastros View Post
    roadrunner...

Βλέπω ότι δεν έχεις να απαντήσεις τίποτα σε αυτά που σου γράφω ότι ο ήλιος ήταν στους Διδύμους όταν γεννήθηκες. Ούτε λες ότι θα είχες ενδιαφέρον να το ψάξεις... Μάλλον σε βολεύει ο πλαστός κόσμος που έχουν χτίσει κάποιοι στο μυαλό σου. Δε μπορώ να κάνω κάτι γι αυτό.
    Αν πάλι βαριέσαι να περιμένεις το καλοκαίρι, σε πληροφορώ ότι ο ήλιος αυτές τις μέρες είναι στην Παρθένο. Δηλαδή, αν γεννηθεί κάποιος σήμερα, είναι Παρθένος (όχι ότι έχει καμιά απολύτως σημασία, είπαμε, αλλά για το τυπικό της υπόθεσης).
    Αυτό μπορεί να το ελέγξει ο καθένας, αν θέλει να βγει από τη Νιρβάνα του!

Το ότι επικαλείσαι "ιστορία χιλιάδων ετών,ανθρώπους πολλών εθνικοτήτων...είναι μερος της ιστορίας κάποιων πολιτισμών" δε μου λέει τίποτα, και το θεωρώ και φαινόμενο δογματισμού και μοιρολατρίας να το επικαλείσαι.

Η λογική με προτρέπει να μη δεχτώ επίσης και το ότι η Γη είναι το Κέντρο του Κόσμου και ότι ο Ήλιος κινείται γύρω της. Εσύ το δέχεσαι; Επίσης το ότι η Γη δημιουργήθηκε το 4.096 πΧ το απορρίπτω, παρ΄όλο που ήταν για χιλιάδες χρόνια το μοτο της εκκλησίας.

Ξυπνήστε και βάλτε το μυαλό σας να δουλέψει!!!
    Αγαπητέ μου φίλε,
    η απαντησή μου είναι η τελευταία μου πρόταση απο το προηγούμενο πόστ μου.
    Δηλαδή οτι δεν υιοθετώ καμία άποψη και δεν απορρίπτω καμία αποψη.Που σημαίνει πως οτι διαβάζω οταν βρώ χρόνο το ψάχνω!Ελπίζω να εγινα σαφής επ αυτου!

Κατά δευτερον το ότι καποιος εχει διαφορετικά πιστευω ,απόψεις ,φιλοσοφία δεν σημαίνει οτι κοιμάται!

Τρίτον νομίζω πως δογματικός είναι α)αυτός που δεν δέχεται άλλες απόψεις πέρα από την δική του β)προσπαθεί να επιβάλλει τις αποψεις του στους άλλους.Δεν νομίζω πως διέκρινες κάτι τέτοιο σε κανένα πόστ μου.

Η συζήτηση είναι εποικοδομητική εφόσον όλες οι πλευρές τηρούν τους κανόνες ευγενείας και διαθέτουν σεβασμο στις απόψεις των αλλων όσο διαφορετικές,ή εξωπραγματικές κι αν φαίνονται.

Φιλικά,
    Φωτεινή
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

Όνομα:
    Κυριακή

Δεν εχω πει την αποψη μου μεχρι τωρα, γιατι, δεν ξερω τι ειναι η αστρολογια.
    Το να γραψω οτι ειναι κατι που με γοητευει, ή οτι σε γενικες γραμμες ειναι κατι που βαζει σε ταξη το χαος που ειναι ο ανθρωπος, δεν συγκαταλεγεται στις "πραγματικες" απαντησεις.
    Ωστοσο αναρωτιεμαι, τι δουλεια εχει καποιος που απορριπτει παντελως την αστρολογια, να μετεχει σε ενα αστρολογικο site! Για να μας κανει να ξυπνησουμε;
    Γιατι; Δεν νομιζω οτι το χρωσταμε σε κανεναν. Και οπωσδηποτε οι κρισεις του -μια και λιγο εως πολυ οι περισσοτεροι ειμαστε πολιτισμενοι- οφειλουν να διαθετουν την στοιχειωδη ευγενεια.
    Και η παρατηρηση μου απευθυνεται σε οποιονδηποτε νομιζει, οτι μπορει να καταστρατηγει τους ορους χρησης του site που οι υπολοιποι τηρουν!
    Ονειρευόμουν απέραντες θάλασσες και ανοιχτούς ορίζοντες...
    ... οταν αρχισε να χτυπαει το ξυπνητήρι....

Αγαπητή φίλη,

Σέβομαι την άποψή σου. Ίσως ήμουν λίγο υπερβολικός, αλλά ξέρεις, απορώ με τη στάση κάποιων που δέχονται δόγματα. Δεν εννοούσα προσωπικά εσένα. Κατανοώ ότι δεν έχει νόημα να πείσεις κάποιον με το ζόρι, ούτε να επιβάλλεις τις απόψεις σου στους άλλους. Το ξυπνήστε ήταν λίγο παιχνιδιάρικο, όχι ειρωνικό.
    Πιστεύω ότι οι άνθρωποι συνεννοούνται καλύτερα αν χρησιμοποιούν τη λογική τους.
    Πάντως, αν θες την άποψή μου, η παρατήρηση του έναστρου ουρανού, έστω και δια γυμνού οφθαλμού, είναι από μόνη της γοητευτική ενασχόληση, αυθεντική απόλαυση, έστω και αν δεν πρόκεται να σε βοηθήσει να βρεις τι χρώμα βρακί να βάλεις για να βρεις γκόμενο/γκόμενα ή πότε ευνοούν τα άστρα καλύτερες πιθανότητες να χτίσεις κοτέτσι!!!

Αν κάποτε δεις πόσο ωραίος αστερισμός είναι οι Δίδυμοι, που σε προτρέπω να τον δεις,αν δεν το έχεις ήδη κάνει, θα με θυμηθείς!
    Φιλικά,
    erastros
    "Aστέρας εισαθρείς. Aστήρ εμός. Είθε γενοίμην ουρανός, ως πολλοίσ΄ όμμασιν εις σε βλέπω"
    Πλάτων.

Quote Originally Posted by erastros View Post
    Αγαπητή φίλη,

Σέβομαι την άποψή σου. Ίσως ήμουν λίγο υπερβολικός, αλλά ξέρεις, απορώ με τη στάση κάποιων που δέχονται δόγματα. Δεν εννοούσα προσωπικά εσένα. Κατανοώ ότι δεν έχει νόημα να πείσεις κάποιον με το ζόρι, ούτε να επιβάλλεις τις απόψεις σου στους άλλους. Το ξυπνήστε ήταν λίγο παιχνιδιάρικο, όχι ειρωνικό.
    Πιστεύω ότι οι άνθρωποι συνεννοούνται καλύτερα αν χρησιμοποιούν τη λογική τους.
    Πάντως, αν θες την άποψή μου, η παρατήρηση του έναστρου ουρανού, έστω και δια γυμνού οφθαλμού, είναι από μόνη της γοητευτική ενασχόληση, αυθεντική απόλαυση, έστω και αν δεν πρόκεται να σε βοηθήσει να βρεις τι χρώμα βρακί να βάλεις για να βρεις γκόμενο/γκόμενα ή πότε ευνοούν τα άστρα καλύτερες πιθανότητες να χτίσεις κοτέτσι!!!

Αν κάποτε δεις πόσο ωραίος αστερισμός είναι οι Δίδυμοι, που σε προτρέπω να τον δεις,αν δεν το έχεις ήδη κάνει, θα με θυμηθείς!
    Φιλικά,
    erastros

δόγμα το [δ&oacute;γma] O48 : 1. θεμελιώδης αρχή που δεν υπόκειται σε έλεγχο ή σε κριτική και που γίνεται υποχρεωτικά δεκτή. α. (θεολ.) οι εξ αποκαλύψεως αλήθειες στις οποίες στηρίζεται η πίστη. || (ειδικότ.) καθένα από τα άρθρα της χριστιανικής διδασκαλίας, όπως διατυπώθηκαν στις οικουμενικές συνόδους: Tο ~ της Aγίας Tριάδος. || Aνατολικό / δυτικό ~, το σύνολο των δογμάτων της ανατολικής ορθόδοξης ή της δυτικής εκκλησίας και η πίστη σ΄ αυτά: Aνήκει στο ~ των Διαμαρτυρομένων. β. (φιλοσ.) αξίωμα που δεν υπόκειται σε επιστημονικό έλεγχο: Tα δόγματα των Στωικών. γ. (μειωτ.) άποψη, ισχυρισμός του οποίου η ορθότητα και η αλήθεια δεν μπορεί να αποδειχθεί και στον οποίο μένει κάποιος πεισματικά προσηλωμένος. 2α. βασική κατευθυντήρια γραμμή που διατυπώνεται και εξαγγέλλεται από μια πολιτική ή στρατιωτική προσωπικότητα και που εφαρμόζεται από ένα κράτος, κόμμα κτλ.: Tο ~ Tρούμαν, για την οικονομική υποστήριξη ξένων κρατών. Tο ~ Mονρόε. Aμυντικό ~. β. βασική αρχή που ακολουθεί κάποιος στην ατομική του ζωή και την οποία δεν παραβαίνει σε καμιά περίπτωση: Tο έχει ως ~ στη ζωή του, να μη φανατίζεται. [λόγ.: 1β: αρχ. δόγμα• 1α: ελνστ. σημ.• 1γ: σημδ. γαλλ. dogme (στη νέα σημ.) < λατ. dogma < ελνστ. δόγμα• 2α: σημδ. αγγλ. doctrine• 2β: με βάση τη σημ. 2α]

Πάλι με παράθεση ξεκινώ γιατί πρέπει να έχουμε τουλάχιστον μια κοινή βάση.:bigsmile:
    Erastros, νομίζω ότι υπάγεσαι στην κατηγορία των δογματικών και όχι σε αυτήν των ερευνητών-αναζητητών. Επιμένεις σε ζητήματα που απαιτούν όχι μόνον αριστοτέλεια λογική αλλά και φαντασία. Φαντασία που είμαι σίγορος ότι έχεις αλλά δεν την αφήνεις να πετάξει.

Έγραφα στο 1ο μου ποστ ότι η αστρολογία εμπεριέχει και στοιχεία μεταφυσικής που είναι απαραίτητα για την κατανόησή της αλλά και για την λειτουργία της (αν υπάρχει βέβαια). Πρέπει να κατανοήσεις ότι δεν μπορείς να εξηγήσεις ζητήματα υπερβατικά με τον ορθολογισμό της δυτικής επιστήμης.
    Για μένα προσωπικά η αστρολογία είναι μαντική τέχνη με στοιχεία επιστημονικά. Δεν είναι επιστήμη, με την έννοια που είναι αποδεκτή κοινώς.
    Αν κάποια στιγμή αποδειχθεί και πειραματικά η σχέση της της πλανητικής δραστηριότητας με την ανθρώπινη λειτουργία τότε θα μπορούμε να μιλάμε για την επιστήμη της αστρολογίας. Έως τότε μένουμε στο μεταφυσικό και υπερβατικό. Αν θέλει κάποιος το αποδέχεται, αν δεν θέλει το αφήνει. Μπορεί και να το ψάξει, μπορεί και να το παραμερίσει.

Γεγονός είναι πάντως ότι πολλές από τις επιστημονικές δοξασίες που ισχύαν, με την ανάπτυξη της έρευνας αναθεωρηθήκαν και αντικατασταθήκαν. Παραδείγματα υπα΄ρχουν πολλά και σε όλες τις επιστήμες. Για τον λόγο αυτό δεν πρέπει ούτε να είμαστε απόλυτοι σε θέματα που εξελίσσονται ούτε να λοιδορούμε απόψεις που φαινομενικά είναι εξωπραγματικές.

Είναι άλλο πράγμα να θες να ανακαλύψεις το τι συμβαίνει (αν συμβαίνει) και άλλο να κατέχεις μια αλήθεια (από τις πολλές που υπάρχουν) και να επιχειρηματολογείς υπέρ της όχι με σκοπό να δεις αν υπάρχει και κάτι άλλο αλλά για να αποδείξεις ότι η δική σου αλήθεια είναι η ορθή. Μου δημιουργήθηκε η εντύπωση ότι έχεις στο μυαλό σου κάτι συγκεκριμένο και αυτό επιδιώκεις να επιβάλεις, δεν έχεις διάθεση να "γνωρίσεις" αλλά έχεις διάθεση να "αποδείξεις".
    Φιλικά, Μητσάκος
    Τα ξαναλέμε...:bigsmile:

ΥΓ: Σίγουρα οι άνθρωποι συνεννοούνται καλύτερα χρησιμοποιόντας την λογική τους, όμως νομίζω ότι φτάνουν μακρύτερα αν μαζί με την λογική χρησιμοποιήσουν και την φαντασία τους.
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Αγαπητέ Μητσάκο,

Δε χρειάζεται να κάνεις κήρυγμα περί δογματισμού! Σου επιστρέφω το χαρακτηρισμό. Πιστεύω ότι τα άλλα μέλη ξέρουν να διαβάζουν και να κρίνουν τις διάφορες απόψεις που εκφράζονται εδώ.
    Έστω ότι είναι όπως τα λες, και είμαι εγώ ο δογματικός. Εγώ όμως σου παρουσιάζω μια πρόταση που δεν έχεις ίσως ξανακούσει άλλη φορά στη ζωή σου.

Πρόταση: "Ο Ήλιος σήμερα και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα είναι στον αστερισμό της Παρθένου και όχι στον αστερισμό του Ζυγού". Την πρόταση αυτή σε καλώ να την ελέγξεις. Επιζητώ την κριτική σου.

Το έχεις ξανακούσει ποτέ αυτό; Είναι δογματικό ή ριζοσπαστικό; Μπορείς να ελέγξεις με έρευνα-αναζήτηση και να κρίνεις από μόνος σου αν είναι σωστό ή λάθος; Εγώ πάντως μπορώ.

Αν θές να διευκολύνεις το φόρουμ αυτό, τσέκαρε τον ουρανό και πές μου ότι ξέρεις, κύριε, κάνεις λάθος, είναι στο Ζυγό. Και αν είναι έτσι, θα το παραδεχτώ. Ποιος είναι ο δογματικός, Μητσάκο; Δες καλύτερα το λεξικό σου!
    Πλάτων.

Επειδή κρίνουμε ιδέες και όχι ανθρώπους. Διαβάζω τα ποστ σου φίλε erastros και τα ποστ του Μητσάκου, Ο άνθρωπος παραθέτει απόψεις και των αστρολόγων του σάιτ αλλά και μας δίνει την ετυμολογία του δογματισμού, Ο Μητσάκος ξεκάθαρα όπως το δηλώνει άλλωστε ούτε γνωρίζει αστρολογία και δεν έχει διάθεση να τη στηρίξει. Σε αντίθεση με την άλλη άποψη που στην αρχή την χλευάζει και μάλιστα και τους ανθρώπους που την πιστεύουν, κατόπιν ανασκευάζει ότι τάχαμ ήταν αστεϊσμός και τέλος «ρίχνει» ένα πηxαίο τίτλο χωρίς να κάνει το ρεπορτάζ με στοιχεία να καταλάβουμε και οι υπόλοιποι που θέλουμε να παρακολουθήσουμε τους συλλογισμούς αμφοτέρων και να κρίνουμε ή να εμπλουτίσουμε τις όποιες γνώσεις μας.
    Πρόταση: Γιατί δεν μας κάνεις ένα άρθρο ίσης έκτασης με της συγγραφέως περί αστρολογίας Λιλιαν Σίμου με την ριζοσπαστική άποψη να βοηθηθούμε;
    Συμπληρωματικά να γράψω ότι στην αστρολογία δεν πιστεύω με την έννοια ότι μπορεί να καθορίσει τη ζωή μας αλλά σε βάση τάσεων και προδιαθέσεων κάτι υπάρχει εκεί............

Φίλτατε erastros :bigsmile:

Γράφεις: Αγαπητέ Μητσάκο,
    Δε χρειάζεται να κάνεις κήρυγμα περί δογματισμού! Σου επιστρέφω το χαρακτηρισμό. Πιστεύω ότι τα άλλα μέλη ξέρουν να διαβάζουν και να κρίνουν τις διάφορες απόψεις που εκφράζονται εδώ.

Ακράδαντα πιστεύω και εγώ ότι τα άλλα μέλη ξέρουν να διαβάζουν και να κρίνουν. Και φυσικά μπορούν να καταλάβουν αν κάποιος είναι προσκολλημένος σε στερεότυπα και ανελαστικές προσεγγίσεις που προέρχονται από αντιλήψεις που δεν επιδέχονται τίποτε άλλο πέρα από ό,τι βλέπουν με τα μάτια τους και μόνον.

Γράφεις: Έστω ότι είναι όπως τα λες, και είμαι εγώ ο δογματικός. Εγώ όμως σου παρουσιάζω μια πρόταση που δεν έχεις ίσως ξανακούσει άλλη φορά στη ζωή σου.

Καλέ μου άνθρωπε, θα μας έπαιρνε καιρό (και θα βγαίναμε εκτός θέματος), αν απαριθμούσα σε εσένα και στα μέλη που παρακολουθούν την κουβέντα τα πόσα έχω άκουσει και "ακούσει". Πίστεψέ με, τίποτα στον κόσμο δεν θα με συγκλόνιζε αρκετά πια, είμαι και κάποιας ηλικίας ξέρεις , μην παρασύρεσαι από το εύθυμο της διάθεσης που έχω.

Γράφεις: Πρόταση: "Ο Ήλιος σήμερα και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου θα είναι στον αστερισμό της Παρθένου και όχι στον αστερισμό του Ζυγού". Την πρόταση αυτή σε καλώ να την ελέγξεις. Επιζητώ την κριτική σου.

Προφανώς αναφέρεσαι στην αναντιστοιχία μεταξύ ζωδίων και αστερισμών. Δεν έχω να ελέγξω τίποτα, γιατί απλώς συγκρίνουμε την Ελβετία με την Νέα Ελβετία του Παγκρατίου Τα 12 ζώδια συνδέονται με το εαρινό σημείο της 0ο Κριού και η αστρολογία είναι περισσότερο «εποχολογία», γι' αυτό και δε νοιάζεται για την ακριβή αντιστοιχία αστερισμού και ζωδίου. Ο Κριός, π.χ., συνδέεται με την 21η Μαρτίου και όχι με τον αστερισμό των Ιχθύων. Τα ζώδια για την αστρολογία (τη Δυτική) είναι μια «αεί οσαύτων έχουσα» οντότητα, άμεσα συνδεδεμένα με τη Γη και τις εποχές της και όχι με κάποιους αστερισμούς. όπως λέει και ο αγαπητός κ. Χρήστος. Δεν τίθεται θέμα ελέγχου, αφού με βάση την αστρονομία έχεις απόλυτο δίκιο. Σε πιστεύω και καταλαβαίνω τι θέλεις να πεις (και τα άλλα μέλη φαντάζομαι :bigsmile. Το ζήτημα είναι, μάλλον, πως εσύ δεν καταλαβαίνεις εμένα όταν σου γράφω ότι για να κατανοήσεις την λειτουργία και την λογική της αστρολογίας πρέπει να ανοίξεις και το πνεύμα σου και όχι μόνον το μυαλό σου (που, πέρα από την πλάκα, εμφανέστατα διαθέτεις. Συνήθως δεν δεν πέφτω έξω, έχω αναπτύξει με τον καιρό πολλές ιδιότητες )

Γράφεις: Το έχεις ξανακούσει ποτέ αυτό; Είναι δογματικό ή ριζοσπαστικό; Μπορείς να ελέγξεις με έρευνα-αναζήτηση και να κρίνεις από μόνος σου αν είναι σωστό ή λάθος; Εγώ πάντως μπορώ.
    Ναι, το άκουσα πολλές φορές. Ούτε δογματικό ούτε ριζοσπαστικό, απλώς στερεότυπο και στεγνό. Είπαμε, έχεις δίκιο, αστρονομικώς είσαι ορθώς! Δεν είναι λάθος! Είμαι σίγουρος ότι μπορείς και ξέρω και το συμπέρασμα , Εχω όμως επιφυλάξεις για το αν εσύ μπορείς να κολυμπήσεις στον ωκεανό της απεραντοσύνης, αν μπορείς να ονειρευτείς ξύπνιος, αν μπορείς να πετάξεις μέσα σου :unsure:

Γράφεις: Αν θές να διευκολύνεις το φόρουμ αυτό, τσέκαρε τον ουρανό και πές μου ότι ξέρεις, κύριε, κάνεις λάθος, είναι στο Ζυγό
    Είπαμε, έχεις δίκιο (αστρονομικώς, βεβαίως βεβαίως), μην συγχύζεσαι, δεν υπάρχει λόγος!
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

Όνομα:
    Μαρία

Αγαπητέ erastros,

χωρίς να θέλω να υποδείξω κάτι, θα ήθελα απλά να επισημάνω ότι για να ασκήσουμε κριτική σε κάτι, πρέπει πρώτα να το μελετήσουμε λιγάκι. Αλλιώς πώς θα σχηματίσουμε άποψη;

Πιστεύω πως αυτό που σου παραθέτω από το άρθρο του Κου Παϊζη Αστρολογία, τα πρώτα στοιχεία ίσως απαντήσει στην πρόταση που έχεις θέσει υπό έλεγχο. (οι υπογραμμίσεις δικές μου)

[...] Συνεχίζοντας λοιπόν, το πρώτο «κλειδί» της Αστρολογίας είναι οι πλανήτες. Όμως, πλανήτης είναι και η Γη, στην οποία όμως βρισκόμαστε και γι' αυτό δεν την υπολογίζουμε στην εξωτερική τουλάχιστον Αστρολογία. Η Γη όμως περιβάλλεται από μια φανταστική ζώνη εκατέρωθεν της εκλειπτικής, τον περίφημο ζωδιακό, με τα 12 ζώδια. Τα ζώδια είναι κάτι το φανταστικό, μη απτό.

Παλιά υπήρχε αντιστοιχία ζωδίου και αστερισμού, αλλά σήμερα αυτό πια δεν υπάρχει, λόγω της μετατόπισης των ισημεριών. Δηλ. παλιά ο αστερισμός των Ιχθύων αντιστοιχούσε στο ζώδιο των Ιχθύων, ενώ σήμερα αυτό το ζώδιο, στο μεγαλύτερο τμήμα του, αντιστοιχεί στον αστερισμό του Υδροχόου. Γι' αυτό πολλοί λοιδορούν την Αστρολογία, γιατί «δουλεύει» με κάτι το φανταστικό. Όμως ξεχνούν πως τα 12 ζώδια συνδέονται με το εαρινό σημείο της 0ο Κριού και η Αστρολογία είναι περισσότερο «εποχολογία», γι' αυτό και δε νοιάζεται για την ακριβή αντιστοιχία αστερισμού και ζωδίου.

Ο Κριός συνδέεται με την 21η Μαρτίου και όχι με τον αστερισμό των Ιχθύων. Τα ζώδια για την Αστρολογία (τη Δυτική) είναι μια «αεί οσαύτων έχουσα» οντότητα, άμεσα συνδεδεμένα με τη Γη και τις εποχές της και όχι με κάποιους αστερισμούς.[...]

Επίσης, επειδή σε ρώτησα και σε άλλο ποστ, θα μπορούσες να μου στοιχειοθετήσεις με λογικά επιχειρήματα από πού συνάγεις την άποψη ότι όσοι πιστεύουν/ συμβουλεύονται ή τέλος πάντως ασχολούνται με την αστρολογία στην ουσία πιστεύουν ότι ο Θεός Ερμής, Αφροδίτη κ.ο.κ. ασκεί επίδραση πάνω τους;

Page 6 of 50 FirstFirst ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 16 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Tags for this Thread