s
Equal Ascendant (Μέρος 2ο)
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 5 1 2 3 4 5 LastLast
Results 1 to 10 of 43
  1. #1
    Join Date
    Jan 2005
    Όνομα:
    Χρήστος
    Location
    Αθήνα
    Posts
    84

    Post Equal Ascendant (Μέρος 2ο)

    Συμπλήρωμα για τον Eq στον Καρκίνο
    Το ζώδιο στο οποίο βρίσκεται η Σελήνη δείχνει τον τομέα του σπιτιού (οικογένειας) που θα παρουσιάσει τα προβλήματα. Αν είναι στον Καρκίνο, προβλήματα με τη μητέρα. Αν είναι στον Λέοντα προβλήματα με τον πατέρα ή με την καρδιά του σπιτιού, στην Παρθένο το σπίτι μαστίζεται από αρρώστιες, στο Ζυγό διαζύγιο, νομικά θέματα, απουσία αισθητικής στο σπίτι, δυσαρμονία. Αν είναι στον Σκορπιό θάνατοι συνεχόμενοι στο σπίτι, έντονη ύπαρξη αρνητικής ενέργειας, μαγεία στο σπίτι. Στον Τοξότη προβλήματα με συγγενείς. Στον Αιγόκερω πρόβλημα με πατέρα και μετά πιο ηλικιωμένα μέλη της οικογένειας, πρόβλημα επίσης με τη σταθερότητα του σπιτιού. Στον Υδροχόο απουσία ανεξαρτησίας των μελών που εξαφανίζονται στα πλαίσια της χοάνης οικογένειας. Στους Ιχθείς προβλήματα πάλι με υγεία, κυρίως ψυχολογική, φτώχεια μεγάλη στο σπίτι και γενικότερα φαινόμενα κρυμμένων μυστικών στο σπίτι. Στον Κριό προβλήματα με τα βρέφη της οικογένειας. Στον Ταύρο προβλήματα με τα οικονομικά και τέλος στους Διδύμους προβλήματα με αδέλφια, ξαδέλφια και περίγυρο.

    Με Eq στο Ζυγό τεράστια προβλήματα σε θέμα σχέσεων, οι σχέσεις είτε δεν είναι όπως τις θέλει το άτομο είτε αν είναι, εύκολα χάνονται, πολλές φορές χωρίς και το ίδιο να καταλαβαίνει το γιατί. Κίνδυνος περιπλοκής σε συνεργασίες ακατάλληλες, στις οποίες το άτομο μπορεί να υποστεί τη μεγαλύτερη δυνατή εξαπάτηση. Ο γάμος σπάνια διαρκεί αλλά ποτέ δε φεύγει από τη μνήμη και ακόμα κι αν λήξει συνδέει τα άτομα με νομικό τρόπο.

    Με Eq στο Σκορπιό μπορεί να φέρει προβλήματα σεξουαλικής φύσεως, μπορεί το άτομο να μην μπορέσει ποτέ να εκδηλώσει την ακόρεστη σεξουαλικότητά του. Θάνατοι στο γύρω περιβάλλον του κυριολεκτικοί και μεταφορικοί, επαφή με κακής ποιότητας μεταφυσική, μεγάλοι κίνδυνοι από ψυχικές ασθένειες. Εσωστρέφεια τεράστια, τρικυμισμένο υποσυνείδητο. Μεγάλα προβλήματα με οικονομικά, κίνδυνος, κάποια στιγμή, απώλειας της μέχρι τούδε περιουσίας. Προβλήματα μεγάλα με τα ανατομικά μέρη του Σκορπιού (γεννητικά όργανα, πρωκτός), μπλοκαρισμένη ενέργεια επικίνδυνη που παράγει, στην καλύτερη περίπτωση, κυκλοθυμική συμπεριφορά. Κοινό στοιχείο με την Παρθένο η παρά φύσιν συνουσία.

    Ο Eq στον Τοξότη μπορεί να δώσει κακοδαιμονία σε σπουδές, σπάνια το άτομο της ολοκληρώνει τουλάχιστον στο βαθμό που αυτό θα ήθελε. Δυσκολίες στο να προχωρήσει σε ανώτερη γνώση όποια κι αν είναι αυτή. Προβλήματα με συγγενείς, προβλήματα με το εξωτερικό ή προβλήματα με ανθρώπους που συνδέονται με το εξωτερικό. Μεγάλος κίνδυνος φανατισμού ή θύμα φανατισμού, επίσης μπορεί να υποστεί ταλαιπωρία από άτομα φύσεως Τοξότη, όπως δικαστές, παπάδες, δασκάλους και καθηγητές. Μεγάλα προβλήματα αιματολογικής φύσεως και ευάλωτο το άτομο σε ασθένειες του ήπατος.

    Ο Eq στον Αιγόκερω δίνει ότι και στον Λέοντα, εξασθενημένο το πατρικό πρότυπο, αυτό που οι Licaniennes λείπει το «όνομα του πατρός». Χωρίς πατρικό πρότυπο το άτομο αναζητά πάντοτε την πατρική φιγούρα και πάντα είναι το «αιώνιο παιδί», ουσιαστικά ποτέ δεν ενηλικιώνεται. Μεγάλη η κρίση ταυτότητας, γι� αυτό στριφογυρίζει σε διάφορους χώρους, αλλάζει επαγγέλματα συνεχώς, ψάχνοντας να βρει αυτό το οποίο ουσιαστικά θα γου διαμόρφωνε την ισορροπία. Επειδή δεν έχει πρότυπο πατέρα, αν είναι γυναίκα το μεταθέτει στο σύζυγο, αν είναι άντρας το μεταθέτει σε άτομα του ιδίου φύλου τα οποία εξιδανικεύει και προσπαθεί να μιμηθεί. Πάντα προβλήματα με εξουσίες κάθε μορφής. Στην προσπάθειά του το άτομο να καλύψει το κενό του χαμένου πατέρα και να κρύψει το τραυματισμένο παιδί προβάλλει ένα υπεραιγοκερίσιο προσωπείο με το οποίο θέλει να φαίνεται ακλόνητος και αναίσθητος, για να μη φανεί η αδυναμία και ο σπαραγμός.

    Με Eq στον Υδροχόο υπάρχει αδυναμία αποδοχής της ελευθερίας λόγω της ευθύνης που αυτή συνεπάγεται. Μεγάλα προβλήματα με φιλίες, οι οποίες δεν έχουν διάρκεια συνήθως, δυσκολία συμμετοχής σε συλλογικούς χώρους ή πλήρη απορρόφηση από αυτούς. Στόχοι και ιδανικά δύσκολα πραγματοποιούνται ή εύκολα αλλάζουν. Καλό είναι το άτομο να αποφεύγει συμμετοχή σε άκρως ακτιβιστικές οργανώσεις γιατί θα είναι το πρώτο θύμα εκτός αν έχει το σύνδρομο του ήρωα.

    Ο Eq στους Ιχθείς μπορεί να κάνει ευάλωτο το άτομο σε κάθε μορφής εξαπάτησης, θυματοποίησης λόγω εξαιρετικής αφέλειας, που αγγίζει τα όρια της βλακείας. Κίνδυνος να εμπλακεί σε χώρους μεταφυσικής όπου στην καλύτερη περίπτωση θα έχει μόνο οικονομικές απώλειες. Εύκολα ενστερνίζεται ανθρωπιστικές ιδεολογίες ή ανθρωπιστικές συμπεριφορές χωρίς να ψάχνει περισσότερο το background τους Προβλήματα με ασθένειες του ανοσοποιητικού, διαταραχή του ανοσοποιητικού μετά από συναισθηματικό σοκ, εύκολη σωματοποίηση ψυχικών συμβάντων. Γενικά το άτομο είτε αφήνεται εύκολα σε πρόσωπα και καταστάσεις είτε έχει δισταγμούς στο να αφεθεί. Ροπή προς επικίνδυνα υποκατάστατα.

    Κλείνοντας αυτή τη σύντομη εισαγωγή για το East Point (γιατί αυτό είναι ο Equal Ascendant, Eq) θέλουμε να πούμε πως αστρολογικά αυτό το σημείο προκύπτει μόνο με το σύστημα του Μεσημβρινού (Meridian) και η διαίρεση των οίκων γίνεται όχι στην εκλειπτική αλλά στον Ισημερινό.


    Θα επανέλθουμε σύντομα σε αυτό το θέμα...

  2. #2
    Join Date
    Dec 2004
    Όνομα:
    Φυλλένια
    Location
    Πέρα από τους μύθους
    Posts
    969

    Re: Equal Ascendant (Μέρος 2ο)

    Αν πω πως δεν μας "ανάψατε" φωτιές, ψέμματα θα είναι!!!
    Μάλλον θα πρέπει να επανέλθετε, κε Καθηγητά!
    Tsunami, Προφητεία 2012, Χίτλερ, Equal Ascendant... σε κάρβουνα αναμμένα καθόμαστε!

    Φυλλένια
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

  3. #3
    Join Date
    Dec 2004
    Όνομα:
    Φυλλένια
    Location
    Πέρα από τους μύθους
    Posts
    969

    Re: Equal Ascendant (Μέρος 2ο)

    Κε Παϊζη,

    Επανέρχομαι στο "καυτό" θέμα. Η ζωδιακή θέση του Ε.Α που περιγράφετε στο άρθρο σας, αφορά την περίπτωση ταύτισης του Ωροσκόπου με το East Point;
    Αν όχι,
    1. Η παρακάτω υπόθεση είναι σωστή;
    - Ωροσκόπος 26 27' Σκορπιός
    - East Point 11 34 Τοξότη
    - Ακμή 2ου 23 15 Τοξότη
    - Ακμή 12ου 00 39 Σκορπιού
    - Ποσειδώνας 13 36 Τοξότη, 1ος οίκος........East Point σε σύνοδο με τον Ποσειδώνα?

    2. Το άτομο εμπίπτει στην ερμηνεία που δίνετε για τον Τοξότη? Ο Ποσειδώνας του "απορροφάται" από τον Εqual ?

    Ρωτώ γιατί η συμπεριφορά του είναι αρκετά συγκεχυμένη, αν και έχω υπόψη μου πως ο Ποσειδώνας ήδη κάνει ζημιά στον 1ο. Συμπληρωματικά, ο 7ος (και 6ος, 00 39" Ταύρος) δεν έχει κανένα πλανήτη και η ακμή του είναι 26 27' Ταύρου.

    Ελπίζοντας πως δεν σας κούρασα, ευχαριστώ,

    Φυλλένια
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

  4. #4
    Join Date
    May 2005
    Όνομα:
    Αντωνία
    Location
    ΑΘΗΝΑ
    Posts
    423

    Re: Equal Ascendant (Μέρος 2ο)

    Πολύ πολύ αξιοδιάβαστο και αυτό το άρθρο σας. Όσο για τις φωτιές που αναφέρεται η fillenia....αυτές υπήρχαν....και μάλλον με την βοήθειά σας ανακαλύπτουμε τις πηγές τους....
    Αυτό που είναι δύσκολο είναι να θυμάσαι κι όταν θα φύγεις από δω , ποιός είσαι και τι σου ταιριάζει και μην περιμένεις να σ' το πει κανείς, ο καθένας θα σου λέει άλλα. Γιατί αλήθεια ;;; Γιατί ο καθένας έχει τα μάτια που του ταιριάζουν. (Από την ιστορία του Χόμυ της Θεοδώρας Φασιανού -Ντάκου )

  5. #5
    Join Date
    Jan 2005
    Όνομα:
    Wind
    Location
    Αθηνα
    Posts
    35

    Re: Equal Ascendant (Μέρος 2ο)

    Καταπληκτικά και τα δύο άρθρα σας και σας ευχαριστούμε. Ευτυχώς έλειπα κάποιες μέρες και έτσι δεν με έφαγε η αγωνία για τη συνέχεια. Περιμένω ανυπόμονα το επόμενο άρθρο σας...
    Ο χρόνος φανερώνει τα πάντα..... Είναι ένας γεροφλύαρος που μιλάει συνέχεια, ακόμα κι όταν δεν τον ρωτάνε........
    Ευριπίδης

  6. #6

    Re: Equal Ascendant (Μέρος 2ο)

    πολυ ωραίο άρθρο, αλλά πρέπει να έχουμε κάποιες εξηγήσεις παραπάνω
    για να καταλάβουμε και να το υπολογίσουμε ο καθένας στο χάρτη του

  7. #7
    Join Date
    Jul 2005
    Όνομα:
    Φωτεινή
    Location
    thessaloniki
    Posts
    3,068

    Exclamation Re: Equal Ascendant (Μέρος 2ο)

    Quote Originally Posted by Χρήστος Παΐζης
    Ο Equal Ascendant υπολογίζεται με το σύστημα οικοθεσίας Meridian (Μεσημβρινού).
    Το σύστημα οικοθεσίας Μεσημβρινού συνδέεται με την έννοια της διαίρεσης των ενδιάμεσων οίκων στον Ισημερινό αντί στην Εκλειπτική. Με άλλα λόγια προσθέτουμε δυο ώρες της ορθής αναφοράς στον Αστρικό χρόνο του Τοπικού Μεσημβρινού. Κάθε ακμή οίκου υπολογίζει αρχικά τον τοπικό Αστρικό χρόνο και βρίσκουμε το Mc. Είναι η ακμή του 10ου οίκου.
    Σε αυτόν τον αστρικό χρόνο προσθέτουμε δυο ώρες και βρίσκουμε ξανά το αντίστοιχο Mc. Μέσα σε ένα πίνακα οίκων αυτό το Mc είναι η ακμή του 11ου οίκου.
    Συνεχίζοντας έτσι φτάνουμε στην ακμή του 1ου οίκου που είναι ο Equal Ascendant, συντομογραφία του Equatorial Ascendant ή αλλιώς το περίφημο East Point (Ισημεριανός Ωροσκόπος) αν θα θέλαμε να το πούμε στα Ελληνικά.
    Πιστεύω να καλύπτει την απορία σας!
    επικοινωνία:
    horarycraftsman@gmail.com
    https://www.facebook.com/pages/The-H...38930886253370

    Starwalk στον http://www.e-star.gr κάθε Πέμπτη 21:00-23:00
    Aρχείο εκπομπών : http://www.mixcloud.com/Fotini_Chris/

    'Το πληγωμένο μάτι γιατρεύεται ευκολότερα απο το πληγωμένο μυαλό'

  8. #8

    Re: Equal Ascendant (Μέρος 2ο)

    Συγχαρητήρια κυριε Παϊζη!
    Πολυ ενδιαφερον και το πρωτο κομμάτι και το 2ο κομματι του Equal Ascendant.
    Πάντως η θέση του EqAsc σε κάθε ζώδιο μου φαίνεται κάπως απαισιόδοξη. Αλλά το καταλαβαίνω μιας τα άλλα δυο σημεία που αναφέρατε στο πρώτο μέρος του άρθρου σας έχουν την ίδια κακοδύναμη υφή.

    Quote Originally Posted by Χρήστος Παϊζης
    Θεωρείται, από τους αστρολόγους που το έχουν μελετήσει, ισοδύναμης κακοδύναμης υφής ή και με περισσότερο με 2 άλλα σημεία, το Νότιο Δεσμό και τη Μαύρη Σελήνη.
    Ενδεχομένως αν δε σχηματίζονται δύσκολες όψεις, να μην είναι τόσο τραγικά τα πράγματα.

    Περιμένουμε και αλλη ανάλυση επί του συγκεκριμένου θεματος.

  9. #9
    Join Date
    Oct 2006
    Όνομα:
    Διονυσία
    Location
    Δυτική Αττικκ
    Posts
    326

    Re: Equal Ascendant (Μέρος 2ο)

    έχει βάσης το άθρο

  10. #10
    Join Date
    Jan 2007
    Όνομα:
    Γεωργία
    Location
    Αθήνα
    Posts
    131

    Re: Equal Ascendant (Μέρος 2ο)

    Σας παρακαλω πολυ, επειδή εγώ μπερδεύτηκα μπορεί να μου πει καποιος που βρίσκεται ο eq. Ascendant στο δικό μου χαρτη? 14/09/1969 στις 14:30 Αγρίνιο. Εχω κατι υποψιν μου ΄διαβαζοντας το άρθρο και ανησυχώ........

 

 
Page 1 of 5 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads