s
Ονομασίες απλανών αστέρων; - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2
Results 11 to 13 of 13
  1. #11
    Join Date
    Oct 2005
    Όνομα:
    Μαρία
    Location
    37°N58' - 023°E43'
    Posts
    1,963

    Re: Ονομασίες απλανών αστέρων;

    Quote Originally Posted by iliou View Post
    Συμφωνω οτι δεν εχουν ολοι οι αστερες θετικη επιρροη αλλα ακουγοντας οτι ο ενας ανηκει στο λεοντα ζωδιο του ηλιου και το αλλο στην παρθενο ζωδιο που σχετιζεται περισσοτερο με την αγνοτητα , τη γη, τον ανθρωπο θεωρησα οτι οι αστερισμοι αυτοι οι συγκεκριμενοι που ανεφερα εχουν θετικη ανταποκριση στον ανθρωπο. ακομη και το kaus Australious που σας ρωτησα τι ειναι μου ειπατε οτι ειναι ο σιριος, ο σιριος λεγεται οτι ειναι το αστρο τησ ελλαδος και επισης σχετιζεται με την φωτινοτητα ΑΡΑ πρεπει να εχουν θετικη επιρροη. Γι αυτο συμπερανα ετσι
    Αγαπητή iliou,

    το θέμα των απλανών αστέρων και συγκεκριμένα το θέμα της θετικής ή της αρνητικής υφής και επιρροής που μπορεί να έχουν είναι ένα ευρύτατο θέμα, αν σκεφτείς ότι ο αριθμός των απλανών αστέρων είναι αρκετά μεγάλος. Υπάρχουν σχετικά βιβλία τα οποία πραγματεύονται το θέμα των απλανών.

    Πάντως, απ' όσο παρατήρησα από τα παραπάνω ποστ δεν υπήρξε ταύτιση ανάμεσα στον kaus australis και τον sirius, είναι διαφορετικοί αστέρες.

    Αυτά!

  2. #12

    Re: Ονομασίες απλανών αστέρων;

    Λοιπόν iliou τελικά, απ' ότι φαινεται, όντως έχεις κάνει ένα λαθάκι ως προς την ορθότητα του mirsam. Λέγεται mizram και ανήκει στον αστερισμό του Μεγάλου Κύνα.

  3. #13
    Join Date
    Oct 2004
    Όνομα:
    Λίλιαν
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,323

    Re: Ονομασίες απλανών αστέρων;

    Αγαπητά μέλη

    Επειδή υπάρχουν σε διάφορα σημεία διάφορες ερωτήσεις πάνω στους απλανείς ή σταθερούς αστέρες, επαναλαμβάνω κι εδώ, την διευκρίνηση.
    Κατ' αρχήν τα ονόματα αυτά είναι από αστέρια που ανήκουν σε αστερισμούς (σύνολα, όπως οι Πλειάδες κ.ά). Από την αρχαιότητα ως σήμερα, κυρίως την εποχή των διωγμών της γνώσης στην Ευρώπη (Βυζάντιο και Μεσαίωνας), οι ¶ραβες μελέτησαν την επιρροή κάποιων από αυτά και ανέπτυξαν θεωρίες πάνω στην ερμηνεία τους.

    Τα ονόματα δεν έχουν απαραίτητα ελληνική απόδοση, συχνά είναι αραβικά και τα γνωρίζουμε έτσι. Εξ άλλου δεν έχει σημασία το ξένο ή το ελληνικό όνομα, αλλά η ερμηνεία του αστέρα. ¶λλα είναι θετικά, άλλα αρνητικά, άλλα ουδέτερα. Όλα όμως έχουν σύνδεση με την φύση κάποιων πλανητών και ανάλογα με τον γενέθλιο πλανήτη που αγγίζουν, φέρνουν στην επιφάνεια μία ακόμη πληροφορία.
    Γνωρίζω πως ετοιμάζεται άρθρο που θα αναφέρεται αρκετά το θέμα. Πολλά από όσα ρωτάτε όμως, δεν παρουσιάζονται σε ένα φόρουμ, όσο ευρύ κι αν είναι, αλλά διδάσκονται σε σειρές μαθημάτων. Αλλιώς δεν γίνονται κατανοητά.

    φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

 

 
Page 2 of 2 FirstFirst 1 2

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads