s
Μια...προσωπική ταξηνόμηση των ζωδίων. - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast
Results 11 to 20 of 28

Re: Μια...προσωπική ταξηνόμηση των ζωδίων.

Όταν λέω "δεν κατέχουν καλά το στοιχείο τους", εννοώ ότι, λ.χ. ο ταύρος ως σταθερό ζώδιο της γης, είναι υλιστής,"αργόστροφος" και κληστόμυαλος: η σταθερότητα του γήινου στοιχείου δεν "διευκολύνεται" καθόλου από τον σταυρό που ανοίκει, ενώ αντίθετα, η παρορμητική φύση του Αιγώκερου του επιτρέπει να χρησημοποιεί την λογική και τον υλισμό για την δημιουργεία, δεν τον "κρατάνε δέσμιο". Αντίστοιχα, ο μεταβλητός και αέρινος δύδημος είναι "τόσο προσαρμοστικός που χάνει τον εαυτό του": μεταβάλει την συμπεριφορά του ανάλογα το περιβάλλον τόσο πολύ, που στο τέλος έχει ένα τεράστιο μπέρδεμα στο κεφάλι του από ιδέες κλπ, που και από μόνες τους δεν είναι ιδιαίτερα σταθερές, και "δεν ξέρει τί του γίνεται". Ενώ, ο σταθερός Υδροχόος έχει ξεκάθαρα μεσ'το μυαλό του κάποια πράγματα και ιδέες και μπορεί και τις επεξεργάζεται, καθώς η σταθερή του φύση τον βοηθάει να συγκρατεί τις ιδέες, που από την φύση τους είναι κάπως "φευγάτες".

Αν το πιάσουμε λίγο πιο βαθιά πού ολοκληρώνεται η γνώση του στοιχείου; Με βάση τις εσωτεριστικές παραδόσεις της αστρολογίας η εμπειρία του στοιχείου ξεκινά πάντα στο μεταβλητό σταυρό όπου ο άνθρωπος άγεται και φέρεται μέσα στο στοιχείο του (άρα τα πιο παιδικά ζώδια είναι τα μεταβλητά). Στη συνέχεια ο άνθρωπος ανεβαίνει στον παρορμητικό σταυρό, όπου μαθαίνει να διοχετεύει την ενέργεια του στοιχείου του στο περιβάλλον του, να τη χειρίζεται. Στο τέλος ο άνθρωπος ανεβαίνει στο σταθερό σταυρό κι εκεί μαθαίνει να μη δρα, να μένει σιωπηλός, να μην ωθείται σε δράση από το στοιχείο του, αλλά απλά να είναι...
    Αλήθεια; Εγώ ξέρω ότι το "ταξίδι" αρχίζει από τους παρορμιτικούς, σταθεροποιήται στους σταθερός και προσαρμόζεται στους μεταβλιτούς. Όταν μιλάω για "γνωση του στοιχείου" εννοώ να μπορείς να το "κουμαντάρεις", να εξουδετερώσεις τα αρνιτικά στοιχεία και να δουλέψεις με τα θετικά.
    Ετεη δε ουδεν ιδμεν εν βυθω γαρ η αληθεια...

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Deodonus
    Όταν λέω "δεν κατέχουν καλά το στοιχείο τους", εννοώ ότι, λ.χ. ο ταύρος ως σταθερό ζώδιο της γης, είναι υλιστής,"αργόστροφος" και κληστόμυαλος: η σταθερότητα του γήινου στοιχείου δεν "διευκολύνεται" καθόλου από τον σταυρό που ανοίκει, ενώ αντίθετα, η παρορμητική φύση του Αιγώκερου του επιτρέπει να χρησημοποιεί την λογική και τον υλισμό για την δημιουργεία, δεν τον "κρατάνε δέσμιο". Αντίστοιχα, ο μεταβλητός και αέρινος δύδημος είναι "τόσο προσαρμοστικός που χάνει τον εαυτό του": μεταβάλει την συμπεριφορά του ανάλογα το περιβάλλον τόσο πολύ, που στο τέλος έχει ένα τεράστιο μπέρδεμα στο κεφάλι του από ιδέες κλπ, που και από μόνες τους δεν είναι ιδιαίτερα σταθερές, και "δεν ξέρει τί του γίνεται". Ενώ, ο σταθερός Υδροχόος έχει ξεκάθαρα μεσ'το μυαλό του κάποια πράγματα και ιδέες και μπορεί και τις επεξεργάζεται, καθώς η σταθερή του φύση τον βοηθάει να συγκρατεί τις ιδέες, που από την φύση τους είναι κάπως "φευγάτες".

Αλήθεια; Εγώ ξέρω ότι το "ταξίδι" αρχίζει από τους παρορμιτικούς, σταθεροποιήται στους σταθερός και προσαρμόζεται στους μεταβλιτούς. Όταν μιλάω για "γνωση του στοιχείου" εννοώ να μπορείς να το "κουμαντάρεις", να εξουδετερώσεις τα αρνιτικά στοιχεία και να δουλέψεις με τα θετικά.
    Χμ... μήπως θες να μας πεις λίγο τι βιβλία έχεις διαβάσει για να συγκρίνουμε πηγές; Εγώ έχω διαβάσει κυρίως βιβλία του ¶λαν Λίο και της Alice Bailey. Σε ό,τι αφορά του σταυρούς η Alice Bailey περιγράφει πολύ αναλυτικά πώς γίνεται το ταξίδι διαμέσου των ποιοτήτων... Ο ¶λαν Λίο λέει επίσης στην Εσωτερική Αστρολογία που έχει γράψει ότι τα μεταβλητά ζώδια αντιστοιχούν στον Τρίτο Λόγο της εκδήλωσης, τα Παρορμητικά στο Δεύτερο Λόγο και τα Σταθερά στον Πρώτο Λόγο... Επειδή η πορεία της ψυχής για την επανένωση γίνεται αντίστροφα, αντιστρέφεται η σειρά και ανεβαίνουμε από τον Τρίτο Λόγο στο Δεύτερο και από τον Δεύτερο στον Πρώτο...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Re: Μια...προσωπική ταξινόμηση των ζωδίων.

Οι Ιχθύες δεν παντρεύονται??Μάλλον οι Παρθένοι θα έλεγα...Και αυτά τα περί κοινωνικής προσφοράς θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω...Το κάνουν μόνο και μόνο για να φανούν....:bigsmile:

Γεια σου Deodonus, κι εμένα μ' αρέσει να ταξινομώ τα ζώδια, είναι κόλλημα:bigsmile:. Νομίζω ότι η ταξινόμησή σου έχει κάποια αλήθεια από την άποψη ότι τα τελευταία ζώδια έχουν κυβερνήτες μη προσωπικούς πλανήτες, αλλά δε θυμάμαι πώς λέγονται, αν έχει κανείς κανένα link..

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by tannia
    Γεια σου Deodonus, κι εμένα μ' αρέσει να ταξινομώ τα ζώδια, είναι κόλλημα:bigsmile:. Νομίζω ότι η ταξινόμησή σου έχει κάποια αλήθεια από την άποψη ότι τα τελευταία ζώδια έχουν κυβερνήτες μη προσωπικούς πλανήτες, αλλά δε θυμάμαι πώς λέγονται, αν έχει κανείς κανένα link..
    Καλημέρα... Δεν ξέρω αν εννοείς αυτό, αλλά ο Σκορπιός έχει κυβερνήτη τον Πλούτωνα, ο Τοξότης το Δία, ο Αιγόκερως τον Κρόνο, ο Υδροχόος τον Ουρανό και ο Ιχθύς τον Ποσειδώνα...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by Vassilis13
    Καλημέρα... Δεν ξέρω αν εννοείς αυτό, αλλά ο Σκορπιός έχει κυβερνήτη τον Πλούτωνα, ο Τοξότης το Δία, ο Αιγόκερως τον Κρόνο, ο Υδροχόος τον Ουρανό και ο Ιχθύς τον Ποσειδώνα...
    Βασίλη, προφανώς θα εννοεί ότι επειδή τα συγκεκριμένα ζώδια έχουν κυβερνήτες αργούς πλανήτες, θα υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος όρος για την ομαδοποίηση αυτών των ζωδίων.

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by DrMaroulita
    Βασίλη, προφανώς θα εννοεί ότι επειδή τα συγκεκριμένα ζώδια έχουν κυβερνήτες αργούς πλανήτες, θα υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος όρος για την ομαδοποίηση αυτών των ζωδίων.
    Ναι, ονομάζονται εξωτερικοί πλανήτες...

Όνομα:
    Μαρία

Quote Originally Posted by Vassilis13
    Ναι, ονομάζονται εξωτερικοί πλανήτες...
    Ναι... μήπως υπάρχει όρος για την ομάδα των ζωδίων που κυβερνώνται από τους εξωτερικούς πλανήτες...

Όνομα:
    DR WHO

Δεν συμφωνω και τοσο με αυτο το αρθρο βασικα

- Τους\Τις ποιος εγωιστες που λειτουργουν με το εγω του ζωδιακου θεωρω οτι ειναι οι Λεοντες
    και λιγοτερο οι Διδυμοι Κρυοι και Ταυροι
    αν και εχουν και αυτοι μια ταση στον εγωισμο με τιποτα ομως δεν φτανουν τους Λεοντες σε οτι αφορα αυτο

Οι Διδυμοι και ισως και οι Κρυοι ειναι απο τα πιο ανωριμα και απιστα συνηθως ατομα σε οτι αφορα σχεσεις

-Επισης "Παιδια" του ζωδιακου εχω ακουσει οτι ειναι Τοξοτες, εχουν επισης και αυτοι την ταση να νομιζουν οτι τα ξερουν ολα.... Ξερολες ενα πραγμα
    οποτε δεν τους θεωρω ουτε και αυτους και τοσο ωριμους για να τους καταταξει καποιος σε αυτην την ομαδα....

Τελοσπαντων αυτη ειναι η δικη μου αποψη μου που δεν με βρισκει και τοσο συμφωνω με το παραπανω αρθρο

Quote Originally Posted by DrMaroulita View Post
    Ναι... μήπως υπάρχει όρος για την ομάδα των ζωδίων που κυβερνώνται από τους εξωτερικούς πλανήτες...
    Ναι, κάτι τέτοιο εννοώ.
    Ταιριάζει με την προσωπική ταξινόμηση στο ότι τα είπε πανανθρώπινα, κάπως έτσι..

Page 2 of 3 FirstFirst 1 2 3 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)