s
[Συζήτηση] Τι είναι η Αστρολογία - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας

View Poll Results: Μπορεί η Αστρολογία να κάνει πρόβλεψη;

Voters
244. You may not vote on this poll
  • Σίγουρα μπορεί

    141 57.79%
  • Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί

    18 7.38%
  • Δεν είμαι σίγουρος/η

    85 34.84%
Page 3 of 50 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 13 ... LastLast
Results 21 to 30 of 497
  1. #21
    Join Date
    Mar 2005
    Όνομα:
    Ιουλία
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,101

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Αγαπητή lilith,

    Παρότι δεν γνωρίζω πως βγήκαν τα ονόματα, συμφωνώ και εγώ μαζί σου γιατί τη θεωρώ την πιο λογική εξήγηση!!!

  2. #22

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Αυτό που είπε η Σίλια έχω αναρωτηθεί πολλές φορές. Πώς δηλαδή αποφασίζεται για το όνομα του πλανήτη. Απ' ότι κατάλαβα τελικά μάλλον οι αστρονόμοι και αστρολόγοι παρατηρούν τον πλανήτη και με βάση τα χαρακτηριστικά του αποφασίζεται ένα όνομα. Δηλαδή ο πλανήτης Ερμής είναι ας πούμε ένας πλανήτης που τρέχει γρήγορα, ο Άρης είναι κόκκινος κλπ (χοντρικά)
    Δεν έχω καταλάβει αν υπάρχει σύνδεση μεταξύ αστρολογίας και Χριστιανισμού.. αλλά νομίζω ότι δεν υπάρχει. Απλά άκουσα στην τηλεόραση ότι παλιά η εκκλησία αποδεχόταν την αστρολογία κλπκλπ (Προσωπικά είμαι λίγο άθρησκη)





    Διόρθωση από διαχειριστή: Λόγος ομοιομορφία και καλαισθησία

  3. #23
    Join Date
    Dec 2004
    Όνομα:
    Φυλλένια
    Location
    Πέρα από τους μύθους
    Posts
    969

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Υπάρχει σχέση της Αστρολογίας με την Θρησκεία γενικότερα και τον Χριστιανισμό ειδικότερα. 1) ως μια αρχαία επιστήμη, αν και η επιστήμη είναι σύγχρονος όρος 2) ως μεταφυσική.

    1. Δεν μπορούμε να δώσουμε ακριβή ορισμό της Επιστήμης. Γνωρίζουμε όμως το αντικείμενό της, την πρακτική και το ρόλο της. Αντικείμενό της είναι η διερεύνηση του φυσικού κόσμου, η εξακρίβωση της δομής του και των κανόνων που το διέπουν, η όσο το δυνατόν επιβεβαίωση της αληθινής γνώσης. Με την έννοια αυτή, η Αστρολογία, η Αστρονομία και η Μαγεία (και η Αλχημεία) οριοθετούνται στις απαρχές της Επιστήμης, γιατί ήταν οι μόνες που απαιτούσαν συνεχή παρατήρηση του περιβάλλοντος κόσμου, λεπτομερή καταγραφή των εμπειρικών δεδομένων και μάλιστα με τη χρήση μαθηματικών και γεωμετρίας, την διεξαγωγή πειραμάτων (μάγοι, αχλημιστές) σε εποχές που το πείραμα δεν ήταν καθεστώς και θεωρούνταν πως παραβιάζει τη φύση, χρήση οπτικών οργάνων (το τηλεσκόπιο του Γαλιλαίου αντιμετωπίστηκε ως μέσον οφθαλμαπάτης). Η τακτική αυτή συνεχίστηκε αδιάκοπα από τα αρχαία χρόνια μέχρι τον 17ο αιώνα οπότε και άλλαξε το Αναγεννησιακό Υπόδειγμα του ενιαίου έμβιου σύμπαντος με το μηχανικό Υπόδειγμα (Ο φυσικος κόσμος είναι δομημένος και λειτουργεί όπως μια μηχανή). Ο Χριστιανισμός, υιοθέτησε την Αστρολογία όπως φυσικά και την Αστρονομία του Πτολεμαίου (γεωκεντρισμός). Η Αστρολογία ήταν χρήσιμη για πολλους λόγους γιατί θεωρούνταν φυσικη επιστήμη. Οι χριστιανοί θεολογοι διαφωνούσαν ως προς την χρήση της και την ικανότητά της για ακριβείς προβλέψεις (Αγιος Αυγουστίνος). Επειδή είχε ειδωλολατρικές καταβολές δεν ήταν δυνατόν να επιβάλλεται του χριστιανικού δόγματος και της αλήθειας της Βίβλου. Ο Μεσαίωνας και ειδικότερα η Αναγέννηση που απέδωσε μαγικές δυνάμεις στη Φύση που δεν πρόκειται ποτέ να εξηγήσει ο ανθρώπινος νους, την παρέσυραν στον μυστικισμό. Οι Αστρολόγοι και οι Μάγοι ήταν απαραίτητοι σύμβουλοι σε κάθε ηγεμόνα, βασιλιά ή αυτοκράτορα και αυτό δείχνει τη χρησιμότητά τους.
    Μεγάλοι Αστρολόγοι και Μάγοι και διαπρεπείς επιστήμονες ήταν ο Γαλιλαίος, ο Κοπέρνικος, ο Κέπλερ, ο Παράκελσος, ο Μπόιλ, ο Νεύτωνας και άλλοι σύγχρονοί τους. Αυτά όμως μέχρι τον 17ο αιώνα και την επιστημονική επανάσταση... Οι ίδιοι αυτοί άλλαξαν και την εικόνα που έχουμε για το σύμπαν σήμερα. Ηλιοκεντρισμός του Κοπέρνικου και Νευτώνεια φυσική. Ολοι τους ήταν ευσεβείς θρησκευόμενοι, με σημαντικές σπουδές, μερικοί ήταν και κληρικοί και το κυριότερο... η επαναστατική τους σκέψη είχε τις ρίζες της στον Μεσαίωνα, που καθόλου σκοταδιστικός δεν ήταν. Το αντίθετο... πολλοί σύγχρονοι θα ζήλευαν την χρήση της Λογικής των Σχολαστικών.
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

  4. #24

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Γειά σου Fillenia, βέβαια δε μπορώ τώρα να τα σκεφτώ ή να τα εμπεδώσω όλα αυτά τα ιστορικά αλλά κάποια απ'αυτά μου θύμισαν λίγο αυτά που άκουσα στην τηλεόραση.

  5. #25
    Join Date
    Jun 2006
    Location
    Χολαργός, Αθήνα
    Posts
    131

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Πιστεύω ότι η αστρολογία δεν προβλέπει τόσο γεγονότα, όσο τάσεις στο να συμβούν. Δεν μπορεί να σου πει "σήμερα θα πάθεις ένα σοβαρό ατύχημα", αλλά μπορεί να σου πει "πρόσεχε, γιατί σήμερα είναι πολύ πυθανό να πάθεις ένα σοβαρό ατύχημα".
    Ετεη δε ουδεν ιδμεν εν βυθω γαρ η αληθεια...

  6. #26
    Join Date
    Jun 2006
    Όνομα:
    Βασίλης
    Location
    Αθήνα - Ελλάδα
    Posts
    1,897

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Προσωπικά πιστεύω ότι η αστρολογία αν και βασίζεται σε μία πολύ καλά οργανωμένη μεθοδολογία και σε παρατηρήσεις χιλιάδων χρόνων δεν είναι ακόμη ξεκάθαρο αν είναι επιστήμη ή αν είναι τέχνη. Υπάρχουν αστρολόγοι που προσεγγίζουν τελείως μεθοδολογικά την αστρολογία και αποκλείουν παράγοντες όπως υποκειμενική πρόβλεψη ή διαισθητική ανάλυση. Η προσέγγιση αυτή γίνεται εν μέρει εξ ανάγκης για να αποκλειστούν οι ακατάλληλοι του χώρου. Από την άλλη υπάρχουν απόψεις αστρολόγων που βάζουν την αστρολογία στην ίδια κατηγορία με τα άλλα συστήματα πρόβλεψης και στην ουσία ανάγουν το ωροσκόπιο σε ένα διαλογιστικό εργαλείο, ανάλογο με τις κάρτες ταρώ ή το Ι-Τσινγκ. Δεν είναι ξεκάθαρο πιστεύω ακόμη ποια από τις δύο τάσεις θα επικρατήσει. Η πρώτη τάση ταιριάζει περισσότερο με τη νοοτροπία του δυτικού ανθρώπου, αλλά οδηγεί και σε φαινόμενα στεγνής "μηχανογραφημένης" προσέγγισης της αστρολογίας, κάτι σαν ιατρική μέσω Η/Υ... Η δεύτερη που ορίζει την αστρολογία σαν μία τέχνη είναι πιο ανεκτική στον υποκειμενικό παράγοντα χωρίς να αρνείται τη μεθοδολογική της οργάνωση (και ο γλύπτης χρησιμοποιεί τεχνολογικές μεθόδους για να λιώνει το μέταλλο, αλλά αυτό δεν τον κάνει χημικό μηχανικό). Πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια να οριστεί τι ακριβώς είναι η αστρολογία και τι όχι θα συνεχιστεί ακόμη για αρκετά χρόνια προτού καταλήξει σε ένα τελικό αποτέλεσμα... Σημαντικό ρόλο στο ποιο θα είναι το αποτέλεσμα θα παίξει πιστεύω το αν θα βρεθεί κάποτε ένα επαρκές θεωρητικό υπόβαθρο για την αστρολογία.

    Η αλήθεια είναι ότι, αν και έχουν περάσει χιλιάδες χρόνια, δεν υπάρχει επαρκής επιστημονική εξήγηση των αποτελεσμάτων που δίνει η αστρολογία... Για παράδειγμα δεν έχει εξηγήσει ακόμη κανείς γιατί στη δυτική αστρολογία παίρνουν τα σημεία των ζωδίων πάνω στην ελλειπτική κι όχι τους αστερισμούς όπως κάνει η ινδική αστρολογία... Το κάνουμε γιατί έχει αποτέλεσμα αλλά κανείς δεν μπορεί να τεκμηριώσει ακόμη επιστημονικά το γιατί. Υπάρχει κάποια ενέργεια που ρέει στα συγκεκριμένα σημεία της ελλειπτικής ή συμβαίνει κάτι άλλο; Γιατί χρησιμοποιούμε τελικά αυτή τη διαίρεση; Και στο σημείο αυτό υπάρχουν δύο τάσεις. Η μία προσπαθεί να εξηγήσει την αστρολογία τελείως επιστημονικά. Να τη μετατρέψει σε επιστήμη. Να θεωρήσει ότι οι πλανήτες όντως στέλνουν κάποιες ενέργειες στη γη. Η δεύτερη εξηγεί την αστρολογία μεταφυσικά. Τη συνδέει με τον εσωτερισμό. Σε επιστημονικό ανάλογο τη συνδέει με τη συγχρονικότητα. Κατ'ουσίαν μας λέει ότι οι θέσεις των πλανητών "συμβαίνει" απλά να έχουν τις συγκεκριμένες θέσεις, όταν οι τάσεις και οι ενέργειες στη γη είναι να συμβεί αυτό ή το άλλο... Κι αυτό μετά από παρατηρήσεις χιλιάδων χρόνων. Ή μετά από χρήση και κατασκευή αρχετύπων συλλογικού ασυνείδητου σε διάστημα χιλιάδων ετών. Κι εδώ λοιπόν υποβόσκει μία διάκριση. Η διάκριση ανάμεσα στους "επιστήμονες" αστρολόγους και τους εσωτεριστές αστρολόγους. Η δεύτερη κατηγορία των οποίων στέκεται πιο κοντά στην άποψη ότι η αστρολογία είναι ένα μαντικό σύστημα...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

  7. #27

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Ας αναζητήσουν όσοι ενδιαφέρονται με ποιον τρόπο καθορίζεται η ημερομηνία που γιορτάζουμε το πάσχα και άλλες γιορτές του Χριστιανιθσμού και ποιοι ήταν αυτοί που πρώτοι επισκεύτηκαν τον νεογέννητο Χριστό στη φάτνη. Οχι μονον υπάρχει σχέση με τον χριστιανισμό αλλά παραυπάρχει όπως και με πολλές θρησκείες.

    Οσον αφορά αυτά που γράφει ο Βασίλης 13, εγώ πιστεύω ότι πάντα θα υπάρχουν και οι δύο βασικές τάσεις που αναφέρει, η επιστημονική και η εσωτερική και εμείς θα πρέπει να κάνουμε έναν συνδυασμό. Ολα τα πράγματα έχουν πολλές οπτικές από ο΄που μπορείς να τα δεις, απλά πρέπει να διακρίνουμε τα αυθεντικά από τα σκάρτα. Πάντα υπήρχαν οι υπερμαχοι του άκρατου επιστημονισμού και οι φιλοσοφούντες και η συνισταμένη των άκρων έδινε το σωστό αποτέλεσμα
    Επίκαιρον
    Κεσάτια!
    Πάγιον
    Η αστρολογία είναι πολύ σημαντικό πράγμα, για να το αφήσουμε στα χέρια αυτών που δηλώνουν "επαγγελματίες" αστρολόγοι.

  8. #28
    Join Date
    Jul 2006
    Όνομα:
    DR WHO
    Location
    Στη Σκια
    Posts
    380

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Αναλογα τον Αστρολογο
    Γιατι ο καθενας οτι θελει γραφει παντως μερικοι πεφτουν μεσα συνηθως σε καποια πραγματα

  9. #29
    Join Date
    Oct 2004
    Όνομα:
    Λίλιαν
    Location
    Αθήνα
    Posts
    2,323

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    Αγαπητά μέλη

    Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για τις απόψεις που σίγουρα εμπλουτίζουν την έννοια 'αστρολογία".
    Ωστόσο, να προσθέσω πως παλαιότερα, αντιμετωπιζόταν σαν "πανεπιστήμη" κι ίσως εκεί πρέπει να σταθούμε και να αναλογιστούμε τι συμβαίνει. Δεν την ασκούσαν , παρά οι επιστήμονες της εποχής, που γνώριζαν φυσική, μαθηματικά, αστρονομία, φιλοσοφία κλπ. Επομένως, είχαν μία σφαιρική και βαθιά γνώση για να ερμηνεύουν να σύμβολα της αστρολογίας στο επίπεδο που της αρμόζει.
    Αυτός που "γράφει όπως θέλει" σήμερα, δεν είναι αστρολόγος, απλά το δηλώνει. Όλοι όσοι ασχολούμαστε με το αντικείμενο αυτό, θα πρέπει διαρκώς να αναζητάμε τη γνώση και τη διεύρυνση αυτής.
    Το "επιστημονική αστρολογία" είναι αρκετά στεγνό για ένα σύστημα που ασχολείται με την ανθρώπινη ψυχή. Η ανθρώπινη ψυχή δεν μπαίνει σε μικροσκόπιο, δεν αναλύεται σε κανένα τεχνικό εργαστήριο. Απλά, η μαθηματική βάση, βοηθά στη στατιστική και στους υπολογισμούς . Μετά, χρειάζεται φιλοσοφική εμβάθυνση, για να αναλυθούν τα σύμβολα και να αποκαλυφθεί το μεγαλείο της αστρολογίας.
    Δεν είναι ακριβώς μαντική τέχνη, αλλά προδιαθέτει και προειδοποιεί.
    Και φυσικά οι προβλέψεις γενικής φύσης,έδώ ή στα διάφορα έντυπα, δεν αφορούν παρά μία γενική αίσθηση και μόνο, καθώς μόνο η μελέτη ατομικά ενός χάρτη, θα έδινε, σε όσους ασχολούνται και ψάχνουν, την δυνατότητα μίας κατανόησης ολιστικής του ενδιαφερομένου.

    Αυτό προσπαθούμε να αναδείξουμε στο φόρουμ του myhoroscope, από την αρχή της δημιουργίας του.

    φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

  10. #30
    Join Date
    Sep 2006
    Posts
    6

    Re: Τι είναι η Αστρολογία

    καλημέρα! Πιστεύω πως η αστρολογία είναι όψεις, τάσεις, επιρροές. Δεν πιστεύω οτί μπορείς να δεις το μέλλον σου με ακρίβεια. Η ίδια όψη σε ένα χάρτη μπόρεί να φέρει άλλο αποτέλεσμα σε κάποιον άλλο. Δηλ να τον επιρεάσει αλλίως. Τα γενικά του στυλ "οι τοξότες σήμερα θα πάθουν αυτό ή οι παρθένοι σήμερα θα κάνουν έκεινο" παράμένουν γενικά. Ο κάθε άνθρωπος έχει τον δικό του προσωπικό αστρολογικό χάρτη και μέσα απ αυτόν μπορείς να δεις ο συγκεκριμένος τοξοτης τι θα πάθει σήμερα και αν θα πάθει.

 

 
Page 3 of 50 FirstFirst 1 2 3 4 5 6 7 13 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 13 users browsing this thread. (0 members and 13 guests)

Tags for this Thread

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads