s
Χάρτης Σχέσης Davison - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast
Results 11 to 20 of 36

Re: Χάρτης Σχέσης Davison

Quote Originally Posted by Αγγελικη
    Αγαπητη Κασσιοπη,
    θεωρεις δηλαδη οτι ο χαρτης Davison ειναι ενας πραγματικος χαρτης;
    Υπό την έννοια που είναι και ένας γεννέθλιος χάρτης, ναι.

Από ότι καταλαβαίνω η άποψή σου είναι πως δεν πρόκειται για πραγματικό χάρτη, ή μήπως δεν κατάλαβα σωστά;

Quote Originally Posted by ScP
    Βιβλιογραφίες παραπομπές όχι μόνο είναι απαγορευτικές αλλά τις ενθαρρύνουμε και το ξέρουν όλοι όσοι παρακολουθούν αυτό το δικτιακό τόπο όπου και ξεκάθαρα το αναφέρει αν κάποιος θέλει να το δει. Σε αντίθεση με τη λογική κάπου είδα κάπου διάβασα κάποιος μου είπε θεωρούμε απαραίτητη τη βιβλιογραφία και τους έγκυρους δικτυακούς τόπους με παραδείγματα.
    Η αντίθεσή μας είναι μόνο στους λιγοστούς που προσπαθούν να διαφημίσουν προσωπικές ιστοσελίδες ή σελίδες με προϊόντα και υπηρεσίες εφόσον δεν πάρουν την απαραίτητη άδεια.
    Σύμφωνα με αυτό, να πω τότε πως τις σημαντικότερες αναφορές τις έχω συναντήσει στο βιβλίο του κυρίου Χρυσοστόμου "Μοντέρνα Αστρολογία". Επειδή όμως δεν το έχω μπροστά μου αυτή τη στιγμή, διατηρώ κάποιες επιφυλάξεις για τον τίτλο, αν κάποιος άλλος το γνωρίζει και θυμάται καλύτερα , ας με διορθώσει. Δυστυχώς, δεν θυμάμαι ούτε τον εκδοτικό οίκο.

Αγαπητη Κασσιοπη,

Ο συγγραφεας (Βροσγος Χρυσοστομου) στο 520 σελιδων συγγραμα του αφιερωνει 2 και μονο σελιδες στο ωροσκοπιο σχεσης ενω αναφερεται ιδιαιτερα εκτεταμενα στη συναστρια και στο συνθετο ωροσκοπιο.
    Επιπλεον ξεκαθαριζει απο την αρχη οτι η ημερομηνια συνταξης του Ωροσκοπιου Σχεσης ειναι φανταστικη. Το οτι η ημερομηνια ειναι υπαρκτη βοηθα απλως στον υπολογισμο του προοδευτικου ωροσκοπιου (βασιζομενοι στις αστρολογικες εφημεριδες). Ας μην ξεχναμε οτι την περιοδο της εκδοσης της κατα τ΄αλλα πολυ καλης προσπαθειας του συγγραφεα, ο ηλεκτρονικος υπολογιστης και το ιντερνετ δεν ηταν ευρεως διαδεδομενα στον Ελληνικο χωρο.
    Σε καμμια περιπτωση παντως δεν υποβαθμιζει την εννοια του Συνθετου ωροσκοπιου!

Αγαπητη Κασσιοπη,

Ο συγγραφεας (Βροσγος Χρυσοστομου) στο 520 σελιδων συγγραμα του αφιερωνει 2 και μονο σελιδες στο ωροσκοπιο σχεσης ενω αναφερεται ιδιαιτερα εκτεταμενα στη συναστρια και στο συνθετο ωροσκοπιο.
    Επιπλεον ξεκαθαριζει απο την αρχη οτι η ημερομηνια συνταξης του Ωροσκοπιου Σχεσης ειναι φανταστικη. Το οτι η ημερομηνια ειναι υπαρκτη βοηθα απλως στον υπολογισμο του προοδευτικου ωροσκοπιου (βασιζομενοι στις αστρολογικες εφημεριδες). Ας μην ξεχναμε οτι την περιοδο της εκδοσης της κατα τ΄αλλα πολυ καλης προσπαθειας του συγγραφεα, ο ηλεκτρονικος υπολογιστης και το ιντερνετ δεν ηταν ευρεως διαδεδομενα στον Ελληνικο χωρο.
    Σε καμμια περιπτωση παντως δεν υποβαθμιζει την εννοια του Συνθετου ωροσκοπιου!
    έχω την εντύπωση πως χρησιμοποιώ ικανοποιητικά την ελληνική γλώσσα...

Πρώτον, νομίζω ότι όρισα επακριβώς σε προηγούμενες δημοσιεύσεις το πώς προκύπτει η ημερομηνία στο χάρτη του Ωροσκοπίου Σχέσης και δεν πιστεύω πως έχει κάποια διαφορά από εκείνη που περιγράφει ο κύριος Χρυσοστόμου. Κοινώς, θεωρώ πως έχω μεταφέρει επακριβώς το ποια ορίζει ως ημερομηνία και πώς αυτή προκύπτει. Τώρα, εαν θέλεις να τη χαρακτηρίσεις ως "φανταστική" , αυτή είναι δική σου ευθύνη.

Προσωπικά σου απάντησα στην ερώτηση εαν ο χάρτης Davison είναι πραγματικός χάρτης. Και από την απάντησή σου προκύπτει ότι δεν έχεις κάτι επί της ουσίας να αντιτείνεις επ'αυτού.

Επιπλέον, δεν θυμάμαι να αναφέρει πουθενά στο κείμενο ότι ο χάρτης χρησιμοποιείται μόνο ως βοηθητικός ως προς το προοδευτικό. Αντίθετα έχει παραδείγματα του πώς προκύπτει, μπορείς να ανατρέξεις στο παράρτημα - εαν θυμάμαι καλά. Από εκεί έμαθα κι εγώ πως να κάνω υπολογισμούς χειροκίνητα. Κάτι που δεν αναιρείται ούτε από τους υπολογιστές, ούτε το διαδίκτυο. Υποβοηθάται, αλλά δεν αναιρείται.

Τώρα, όσον αφορά εαν στο συγκεκριμένο σύγγραμα, ο συγγραφέας αφιερώνει μόνο 2 σελίδες στη μία τεχνική και περισσότερες στις άλλες, κι εκεί διαφωνώ, αλλά δεν αποτελεί σοβαρή συζήτηση το να ζυγίζουμε τις σελίδες του πολύ καλού αυτού συγγράμματος. Το παρέθεσα ως μία πολύ αξιόπιστη πηγή και θα χαιρόμουν να το διαβάσουν και άλλοι χρήστες και να κρίνουν.

Και τελευταίο και σημαντικότερο... Που θεωρείς ότι χρησιμοποίησα το όνομα του κυρίου Χρυσοστόμου και επικαλέστηκα από πλευράς του ότι υποβαθμίζει την έννοια του Σύνθετου Ωροσκοπίου;;;; Αρνούμαι κατηγορηματικά πως έχω κάνει κάτι σχετικό και εαν έχεις εντοπίσει εσύ σε δημοσίευσή μου κάτι τέτοιο, να το παραθέσεις. Αλλιώς, σε παρακαλώ να ανακαλέσεις. Δεν μου αρέσει να διαστρεβλώνονται ούτε τα λόγια μου , ούτε τα γραφόμενά μου.

Τώρα, εαν θέλεις να τη χαρακτηρίσεις ως "φανταστική"
    Δεν την χαρακτηριζω εγω, αλλα ο κ. Χρυσοστομου που οσο να ΄ναι κατι παραπανω θα γνωριζει απο εμενα!

Επιπλέον, δεν θυμάμαι να αναφέρει πουθενά στο κείμενο ότι ο χάρτης χρησιμοποιείται μόνο ως βοηθητικός ως προς το προοδευτικό.
    Εχω την εντυπωση οτι διαβαζεις μονο ο,τι θελεις να διαβασεις και συνηθως ο,τι σε συμφερει.

Το παρέθεσα ως μία πολύ αξιόπιστη πηγή
    Αλλα γιατι την αναιρεις συνεχως;
    Εσυ η ιδια ειπες οτι στην ελληνικη βιβλιογραφια εινα το μοναδικο κειμενο που βρηκες το οποιο ασχολειται με το ωροσκοπιο σχεσης!!!
    Και ομως μεσα σε εκατονταδες χιλιαδες σελιδων βιβλιογραφιας, εσυ κολλησες σε αυτο!!!
    Μα τι δεν σου καθεται καλα επιτελους στο συνθετο;:bigsmile:

Και τελευταίο και σημαντικότερο... Που θεωρείς ότι χρησιμοποίησα το όνομα του κυρίου Χρυσοστόμου και επικαλέστηκα από πλευράς του ότι υποβαθμίζει την έννοια του Σύνθετου Ωροσκοπίου;;;;
    Μα τι αλλο κανεις εκτος απο το υποβαθμιζεις εσυ τοσο καιρο το Συνθετο;

Ακομη και του Βασιλη η γλωσσα μαλλιασε αλλα εσυ εχεις κολλησει βρε παιδι μου!:bigsmile: Ειτε μιλαμε ειτε οχι, ενα και το ιδιο ειναι!!! Αφου δεν ακους, τοτε γιατι ρωτας;

Αλλιώς, σε παρακαλώ να ανακαλέσεις.
    Δεν εχω να ανακαλεσω απολυτως τιποτα, αγαπητη Κασσιοπη!

Δεν την χαρακτηριζω εγω, αλλα ο κ. Χρυσοστομου που οσο να ΄ναι κατι παραπανω θα γνωριζει απο εμενα!

Εχω την εντυπωση οτι διαβαζεις μονο ο,τι θελεις να διαβασεις και συνηθως ο,τι σε συμφερει.

Αλλα γιατι την αναιρεις συνεχως;
    Εσυ η ιδια ειπες οτι στην ελληνικη βιβλιογραφια εινα το μοναδικο κειμενο που βρηκες το οποιο ασχολειται με το ωροσκοπιο σχεσης!!!
    Και ομως μεσα σε εκατονταδες χιλιαδες σελιδων βιβλιογραφιας, εσυ κολλησες σε αυτο!!!
    Μα τι δεν σου καθεται καλα επιτελους στο συνθετο;:bigsmile:

Μα τι αλλο κανεις εκτος απο το υποβαθμιζεις εσυ τοσο καιρο το Συνθετο;

Ακομη και του Βασιλη η γλωσσα μαλλιασε αλλα εσυ εχεις κολλησει βρε παιδι μου!:bigsmile: Ειτε μιλαμε ειτε οχι, ενα και το ιδιο ειναι!!! Αφου δεν ακους, τοτε γιατι ρωτας;

Δεν εχω να ανακαλεσω απολυτως τιποτα, αγαπητη Κασσιοπη!
    Τότε, μάλλον δεν είμαι εγώ που παραφράζω τα λόγια άλλων. Φανταστική ημερομηνία δεν υφίσταται. Δεν τίθεται σε κάποιο άλλο ημερολόγιο ή σε κάποιο άλλο σύστημα μετρήσεων. Είναι φανταστική υπό την έννοια ότι δεν ανήκει στην ημερομηνία γέννησης κάποιων από τα δύο άτομα. Κάτι που από την όλη διαδικασία,καθίσταται σαφές.

Βάσει και αυτού, και πολλών άλλων, αποδεικνύεται περίτρανα ποιος διαβάζει ότι τον συμφέρει. Ωστόσο, προσωπικά παρότρυνα τον κάθε χρήστη να συμβουλευτεί το κείμενο και να ανατρέξει μόνος του. Επομένως, δεν έχεις να μου προσάψεις κάτι επί της ουσίας.

Το ότι καταθέτω αξιόπιστες πηγές αναφοράς δεν σημαίνει ότι αποδέχομαι την ορθότητα των όσων τεχνικών παραθέτουν. Όπως επίσης δεν σημαίνει και αναίρεση του αξιόπιστου των πηγών, το γεγονός ότι καταθέτω κάποιους προβληματισμούς σε σχέση με κάποιες από τις τεχνικές που παρουσιάζουν. Η διαφορά, αναφορικά με τον ισχυρισμό σου, είναι εξώφθαλμη.

Τώρα, το αν εσυ ζυγίσεις τις σελίδες της βιβλιογραφίας με το κιλό, αυτό ειναι δική σου πρακτική. Επέτρεψέ μου να μην παίρνω στα σοβαρά το επιχείρημά σου. Όσον αφορά το τι δεν μου κάθεται καλά στο Σύνθετο, έχω γράψει ένα σωρό επιχειρήματα, στο θέμα που έχω ανοίξει ειδικά γι'αυτό.

Επιπλέον, σε ρώτησα που βρίσκεις ότι χρησιμοποίησα το όνομα του κυρίου Χρυσοστόμου για να υποβαθμίσω το Σύνθετο !!!!
    Και μην απαντάς με υπεκφυγές!!!

Το αν εγώ δεν πείθομαι για το Σύνθετο, είναι δική μου άποψη, την έχω καταθέσει βάσει επιχειρημάτων ή αποριών, πες το όπως θέλεις, σε άλλο θέμα. Αυτό δεν σημαίνει πως χρησιμοποίησα το όνομα κάποιου άλλου ανθρώπου γι'αυτό!!! Επιπρόσθετα, το γεγονός πως για αρκετά πράγματα στην τεχνική του δεν έχω πειστεί και το ότι τα καταθέτω, δεν σημαίνει πως το '"υποβαθμίζω"!

Όσο για το Βασίλη, εαν δεν πρόσεξες, σε πολλά από τα ερωτήματά μου είπε πως δεν έχει απάντηση και πως δεν την ξέρει. Και γι'αυτό θέλησε και να συνεχίσει τη συμμετοχή του στο θέμα. Αφού, προφανώς, δεν έχεις ιδέα του τι έχει ειπωθεί, γιατί κάνεις τέτοιου είδους άστοχες παρατηρήσεις;

Δεν έχεις να ανακαλέσεις τίποτε;;;;; Είσαι σίγουρη;;;

αν κ ο χαρτης davison ειναι πραγματικος κ το ζωδιο μιας σχεσης τοτε η διαφορα τους ποια ειναι?το ποιον της σχεσης δειχνει ο συνθετος κ τη πορεια ο davison??
    ομως κ οι προοδοι της συναστριας δεν δειχνουν τη πορεια της σχεσης?

Όνομα:
    Λίλιαν

Αγαπητή tigre

Στην αστρολογία υπάρχει ένας κεντρικός κορμός και κάποιες αποκλίσεις από "σχολές" ή σχήματα ομάδων αστρολόγων.

Η συναστρία με την αντιπαραβολή των δύο γενεθλίων χαρτών είναι βασική, όπως και ο Σύνθετος ή διαφορετικά Composite. Το Composite αναφέρεται στις προοπτικές της σχέσης και τα προβλήματα της από κοινού συνύπαρξης (η σχέση μπορεί να είναι αδελφική, συναδελφική, ερωτική, κάθε τύπου). Ο χάρτης του συστήματος Davison έχει παρόμοια τακτική. Αλλά ευρέως εξακολουθούν να δέχονται τον χάρτη του Composite πολλοί αστρολόγοι. Κάποιοι άλλοι θεωρούν προτιμότερο τον Davison.

Μπορείτε να πειραματιστείτε και με τους δύο. Η αστρολογία έχει πάντα την απόδειξη μέσω στατιστικής και με γνωστά σας ζευγάρια, θα δείτε ποιο σύστημα μπορείτε να επεξεργαστείτε καλύτερα. Ο χάρτης Davison έχει κάποιες τεχνικές δυσκολίες, όπως εξήγησε πολύ σωστά το μέλος μας Κασσιόπη.

φιλικά
    Λίλιαν Σίμου

Καλησπέρα σε όλους. Θα ήθελα να ρωτήσω για το χάρτη σχέσης davison. Πώς μπορεί να ερμηνευτεί? Υπάρχουν κάποια βασικά σημεία για να πάρουμε μια γενική ιδέα στην ανάλυσή του? Ευχαριστώ

Καλησπέρα
    Βρήκα τον χάρτη Davison και εγω και δεν μπόρεσα να καταλάβω τίποτα, γαρ αδαής με την αστρολογία. Υπάρχει κάποιος τρόπος που να μπορέσω να καταλάβω τι γράφει αυτός ο χάρτης και τι είναι αυτή η "ανοχή" που αναγράφεται παντού;

Ευχαριστώ
    Σήμερα είναι η πρώτη ημέρα της υπόλοιπης ζωής σου!

Page 2 of 4 FirstFirst 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 3 users browsing this thread. (0 members and 3 guests)

Tags for this Thread