s
[Συζήτηση] Oι δώδεκα θεοί του ολύμπου στο ζωδιακό κύκλο - Page 2
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast
Results 11 to 20 of 46
    Όνομα:
    Λίλιαν

Re: Oι Δώδεκα θεοί του Ολύμπου στο ζωδιακό κύκλο

Η κεντρική ιδέα εκείνης της διάλεξης με θέμα "Τα δώδεκα ζώδια και οι άθλοι του Ηρακλή" είναι ήδη στο φόρουμ, αλλά στα άρθρα μεταφυσικής, καθώς μιλούν για εσωτερική ανάπτυξη.
    Για να τα δεις, όπως και κάθε ενδιαφερόμενος, μπορείς να πατήσεις εδώ κι εδώ

ευχαριστώ για όσα μου γράφεις.

Παρ'όλο που δεν ασχολούμαι "επαγγελματικά" με την αστρολογία (δηλ. δεν έχω διαβάσει (ακόμα) πολλά βιβλία και συγγράμματα) και τα συμπεράσματά μου βγαίνουν κυρίως βιωματικά (που νομίζω ότι είναι μια καλή αρχή), θεωρώ τον Σκορπιό το πλέον αρσενικό ζώδιο. Και πρίν πέσουν οι ντομάτες :amuse: να πω ότι δεν το λέω για την ψυχοσύνθεσή του τόσο (δεδομένου ότι η "υπονομευτικότητα" και οι υποσυνείδητες διεργασίες θεωρούνται θυλικά γνωρίσματα) όσο για την γενικότερη εικόνα τού. Οι άντρες Σκορπιοί θεωρούνται από πολλούς (ή μάλλον "πολλές") ως "το απόλυτο αρσενικό": το βλέμμα τους μαγνητίζει, έχουν μια περίεργη ομορφιά που δεν μπορείς να αντισταθείς, αλλά και μια "μαχητικότητα" (όχι με την έννοια ενός Κριού, αλλά σε πιο εσωτερικό επίπεδο: ένας Σκορπιός πάντα δείνει την αίσθηση ότι "κοιτάει μπροστά") και μια τάση για κατάστηση (συναισθηματική αλλά και γενικότερη). [Σημείωση ότι αυτά ισχύουν για τους άντρες, ενώ για τις γυναίκες όχι και τόσο.] Όλα αυτά με κάνουν και μένα να πιστεύω ότι ο σκορπιός είναι όχι μόνο αρσενικό ζώδιο, αλλά από τα "πλέον αρσενικά". Και πιστεύω ότι ο Άρης του ταιριάζει.

Αυτά....

Όνομα:
    Βασίλης

Καλημέρα... Τυχαία έπεσα πάνω σε αυτό το forum και σαν απλό μέλος έμεινα έκπληκτος με τις ανταλλαγές μηνυμάτων... Γιατί τόσο πάθος; Όλες οι πλευρές θεωρώ από τα γραφόμενα τους ότι γνωρίζουν κάποια πράγματα. Δεν υπάρχει η δυνατότητα ομαλής διαλεκτικής προσέγγισης; Εκτός από τη γνώση δεν έχουμε ευθύνη να οδηγήσουμε και σε ένα πιο ανεκτικό τρόπο συμπεριφοράς; Απλά αναρωτιέμαι...

Όνομα:
    Βασίλης

Θα ήθελα να πω επίσης ότι έπεσε στην αντίληψη μου ότι κυκλοφορεί ένα βιβλίο στα ελληνικά που αναφέρεται στη συσχέτιση των δώδεκα θεών με τα ζώδια. Δεν έχω κρατήσει τα στοιχεία του δυστυχώς. Το είχα δει στο υποκατάστημα του Ελευθερουδάκη στο Village Centre του Ρέντη. Μια και δε θυμάμαι τα στοιχεία του βιβλίου ίσως δεν έχει και πολύ εγκυρότητα η άποψη του, αλλά για να υπάρχει και μία εναλλακτική αντιστοίχιση να πω ό,τι θυμάμαι από αυτό, καθώς το είχα ξεφυλλίσει και είχα κοιτάξει τις βασικές αντιστοιχίες... Από ό,τι θυμάμαι λοιπόν η αντιστοίχιση που πρότεινε είναι η εξής:
    1. Κριός -> Αθηνά
    2. Ταύρος -> Ήφαιστος
    3. Δίδυμοι -> Απόλλων
    4. Καρκίνος -> Ερμής
    5. Λέων -> Δίας
    6. Παρθένος -> Δήμητρα
    7. Ζυγός -> Αφροδίτη
    8. Σκορπιός -> Άρης
    9. Τοξότης -> Άρτεμη
    10. Αιγόκερως -> Εστία
    11. Υδροχόος -> Ήρα
    12. Ιχθείς -> Ποσειδών

Αυτό που μου άρεσε στην αντιστοίχιση αυτή είναι ότι έχει κάποιες καλές πολικότητες. Ή πολικότητα Λέων -> Υδροχόος ταιριάζεται με την πολικότητα Δία -> Ήρας και η πολικότητα Δίδυμοι -> Τοξότης με την πολικότητα Απόλλωνα -> Άρτεμης...

Πέραν αυτού δεν έχω κάποια προσωπική άποψη για το αν αυτή είναι πιο σωστή αντιστοίχιση από αυτή της Κας Σίμου. Φαντάζομαι ότι και η Κα Σίμου θα έχει μελετήσει αρκετά το θέμα και η άποψη της δείχνει καλά τεκμηριωμένη.

Φιλικά
    Βασίλης

Όνομα:
    ΕΦΗ

Quote Originally Posted by Vassilis13
    Θα ήθελα να πω επίσης ότι έπεσε στην αντίληψη μου ότι κυκλοφορεί ένα βιβλίο στα ελληνικά που αναφέρεται στη συσχέτιση των δώδεκα θεών με τα ζώδια. Δεν έχω κρατήσει τα στοιχεία του δυστυχώς. Το είχα δει στο υποκατάστημα του Ελευθερουδάκη στο Village Centre του Ρέντη. Μια και δε θυμάμαι τα στοιχεία του βιβλίου ίσως δεν έχει και πολύ εγκυρότητα η άποψη του, αλλά για να υπάρχει και μία εναλλακτική αντιστοίχιση να πω ό,τι θυμάμαι από αυτό, καθώς το είχα ξεφυλλίσει και είχα κοιτάξει τις βασικές αντιστοιχίες... Από ό,τι θυμάμαι λοιπόν η αντιστοίχιση που πρότεινε είναι η εξής:
    1. Κριός -> Αθηνά
    2. Ταύρος -> Ήφαιστος
    3. Δίδυμοι -> Απόλλων
    4. Καρκίνος -> Ερμής
    5. Λέων -> Δίας
    6. Παρθένος -> Δήμητρα
    7. Ζυγός -> Αφροδίτη
    8. Σκορπιός -> Άρης
    9. Τοξότης -> Άρτεμη
    10. Αιγόκερως -> Εστία
    11. Υδροχόος -> Ήρα
    12. Ιχθείς -> Ποσειδών
    λίγο πρόχειρη αντιστοίχιση μου φαίνεται...
    δηλαδή σαν να παίρνει κάπως τη φήμη κάθε ζωδίου και κάθε θεού και να κάνει ζεύγη..
    ετσι μου φαίνεται εμένα αλλα θα ήθελα να διαβάσω την άποψη της κας Σίμου που έχει ασχοληθεί με το ζήτημα!

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by stabie
    λίγο πρόχειρη αντιστοίχιση μου φαίνεται...
    δηλαδή σαν να παίρνει κάπως τη φήμη κάθε ζωδίου και κάθε θεού και να κάνει ζεύγη..
    ετσι μου φαίνεται εμένα αλλα θα ήθελα να διαβάσω την άποψη της κας Σίμου που έχει ασχοληθεί με το ζήτημα!
    Ναι, έτσι δείχνει... Δε βασίζεται τόσο σε εσωτεριστικά / αστρολογικά κριτήρια όσο στη λειτουργία του Θεού στην αρχαία Ελλάδα. Και μη έχοντας και το βιβλίο στα χέρια μου δεν μπορώ και να την αναλύσω δυστυχώς... Το κατέγραψα απλά σα μία εναλλακτική προσέγγιση... Θα προσπαθήσω να βρω το βιβλίο πάντως για να το παρουσιάσω πιο σωστά...

"4. Καρκίνος -> Ερμής" ?

Δεν νομίζω: ο Ερμής είναι της επικοινωνίας και του εμπορίου, κατ'εξοχήν ιδιότητες του Διδύμου (που μάλλον εκλήπουν στον καρκίνο...).

Ο καρκινος σε καλη θεση, παντα αναζητα την επικοινωνια (Σεληνη=το κοινο, ο κοσμος, οι γυναικες) αλλα μεσα στον δικο του χωρο!!

Όνομα:
    Ιουλία

Quote Originally Posted by Αγγελικη
    Ο καρκινος σε καλη θεση, παντα αναζητα την επικοινωνια (Σεληνη=το κοινο, ο κοσμος, οι γυναικες) αλλα μεσα στον δικο του χωρο!!
    Αγγελική,

είναι εύκολο να το ξαναεξηγήσεις .. γιατί δεν κατάλαβα ακριβώς τι εννοείς?
    I disapprove of what you say, but I will defend to the death your right to say it.
    Voltaire

Όνομα:
    Βασίλης

Quote Originally Posted by Deodonus
    "4. Καρκίνος -> Ερμής" ?

Δεν νομίζω: ο Ερμής είναι της επικοινωνίας και του εμπορίου, κατ'εξοχήν ιδιότητες του Διδύμου (που μάλλον εκλήπουν στον καρκίνο...).
    Καλημέρα... Ο Ερμής έχει το στοιχείο της ρευστότητας (υδράγυρος). Με την έννοια αυτή ταιριάζει στον Καρκίνο. Εμείς στη μοντέρνα αστρολογία θεωρούμε τον Ερμή πλανήτη καθαρά διανοητικό. Για τους αρχαίους ο Ερμής είχε κι άλλες όψεις. Είχε σχέση με νύμφες, με στοιχεία της φύσης... Ήταν πιο κοντά στο νερό. Στην κινέζικη αστρολογία υπάρχουν πέντε στοιχεία αντί για τέσσερα. Είναι το νερό, η φωτιά, το ξύλο, το μέταλλο και η γη. Σύμφωνα με κάποιους δυτικούς αστρολόγους, τα στοιχεία αυτά αντιστοιχούν, όχι στα στοιχεία της δυτικής αστρολογίας αλλά στους παραδοσιακούς πλανήτες. Και εκεί ο Ερμής αντιστοιχεί στο νερό (στη γη ο Κρόνος, στο μέταλλο η Αφροδίτη - την οποία οι ασιάτες θεωρούσαν πολεμική θεά ίσως επειδή το πάθος φέρνει βία -, στη φωτιά ο Άρης και στο ξύλο ο Δίας)...

Γενικά οι αρχαίοι έβλεπαν τους θεούς τους και από άλλες όψεις που σε μας έχουν ξεφύγει. Ο Ερμής απέκτησε αυτήν την καθαρά εμπορική - συναλλακτική χροιά στο μεσαίωνα... Αυτά έτσι για να γίνει διάλογος...
    Για βιβλία αστρολογίας και μεταφυσικής επισκεφτείτε το IL_PICCOLO εναλλακτικό βΙβλιοπωλείο. Βενιζέλου 29, στη Νέα Χαλκηδόνα. Εκμεταλλευτείτε τις προσφορές και την γνώση μας πάνω στο εναλλακτικό βιβλίο. Παραγγελίες και με Αντικαταβολές στο 210-2527690.

Page 2 of 5 FirstFirst 1 2 3 4 5 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 11 users browsing this thread. (0 members and 11 guests)