s
Σύνθετο ωροσκόπιο
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast
Results 1 to 10 of 33
  1. #1

    Σύνθετο ωροσκόπιο

    Επειδή σε θέματα σχετικά με τη συναστρία παρατήρησα πολλές αναφορές στο λεγόμενο "Σύνθετο ωροσκόπιο" και νομίζω πως απασχολεί αρκετούς χρήστες, θα πρότεινα να ανοίξει μία κάπως πιο οργανωμένη συζήτηση γύρω από αυτό.

    Δεν ξέρω αν σύμφωνα με τους κανόνες του φόρουμ κρίνεται σκόπιμο να αναφερθούν ξανά πληροφορίες που έχουν δοθεί σε άλλες θεματικές ενότητες, όπως για παράδειγμα τι εκφράζει ένα σύνθετο ωροσκόπιο, πώς προκύπτει κλπ.

    Φανταζομαι όμως πως για γίνει η αρχή, μια αναφορά σε προηγούμενη δημοσίευση είναι επιβεβλημένη. Προσωπικά μου έκανε εντύπωση η δημοσίευση της κ. Σίμου όπου σημειώνει πως η ερμηνεία ενός σύνθετου χάρτη διαφέρει ποιοτικά από ένα γεννέθλιο ωροσκόπιο.

    Σχετικά με αυτό θα ήθελα αν γίνεται να δοθούν κάποιες περαιτέρω διευκρινήσεις σχετικά με τους κανόνες ερμηνείας. Επίσης θα ήθελα να ρωτήσω συγκεκριμένα εαν στο πλαίσιο των διαφοροποιημένων αυτών κανόνων ερμηνεύονται όψεις που δεν υφίστανται σε ένα γεννέθλιο ωροσκόπιο, όπως π.χ. Ήλιος αντίθεση με Αφροδίτη.

    Τέλος, συγκριτικά μεταξύ συναστρίας και σύνθετου ωροσκοπίου, τι είδους συμπεράσματα αντλούμε όταν υφίστανται αντιφατικές πληροφορίες. Για να γίνει πιο κατανοητό αυτό που θέλω να πω, ας θεωρήσουμε δύο πρόσωπα που η σχέση μεταξύ τους είναι ερωτικής φύσεως, το ένα από αυτά έχει Αφροδίτη σε σύνοδο με Άρη στο Σκορπιό στις 20 μοίρες και το άλλο έχει Αφροδίτη στον Αιγόκερω στις 20 μοίρες και Άρη στον Καρκίνο επίσης στις 20 μοίρες. Ενώ σύμφωνα με τους κανόνες της συναστρικής ανάλυσης οι πλανήτες των ατόμων συνδέονται με παραδοσιακά βοηθητικές όψεις, η σύνθεσή τους (Αφροδίτη στις 20 του Τοξότη και Άρης στις 20 της Παρθένου) δίνει μια παραδοσιακά "δύσκολη" όψη.

    Αυτά προς το παρόν. Περιμένω με ιδιαίτερο ενδιαφέρον τις απόψεις σας. Ευχαριστώ.

  2. #2
    Join Date
    Dec 2004
    Όνομα:
    Φυλλένια
    Location
    Πέρα από τους μύθους
    Posts
    969

    Re: Σύνθετο ωροσκόπιο

    Aγαπητή Κασσιόπη,

    Πράγματι η σημασία και λειτουργία του Σύνθετου ή Composite Ωροσκοπίου έχει αναφερθεί ακροθιγώς στο χώρο μας. Θα επιχειρήσω να δώσω μια συνοπτική ιδέα, γιατί από μόνος του ο Σύνθετος χάρτης αποτελεί αντικείμενο σειράς μαθημάτων.

    Ο συναστριακός χάρτης μας ερμηνεύει την σχέση μεταξύ δύο ατόμων, τώρα και βασίζεται στη σύγκριση των δύο γενέθλιων, κυρίως ωροσκοπίων. Η σύγκριση είναι επαρκής στο βαθμό που προϋπάρχει μελέτη των επιμέρους ωροσκοπίων, έχει κατανοηθεί η ατομική προσωπικότητα των ατόμων και η δυναμική της έκφρασης των ποιοτήτων της σχέσης τους (ερωτική, φιλική, συνεταιριστική, γονεϊκή κλπ).
    Στην συναστρία, οι πλανήτες του Α μέλους επιδρούν στους πλανήτες του Β μέλους και ενεργοποιούν τα θέματα ενός συγκεκριμένου οίκου.

    Ο Σύνθετος χάρτης διαφέρει, όπως ορθά επεσήμανε η κα Σίμου, ποιοτικά γιατί μας δείχνει πως θα φανεί η ένωση των δύο ατόμων στο περιβάλλον τους και τον τρόπο λειτουργίας της ως σύνολο, ως ζευγάρι. Μας δείχνει πως θα προχωρήσει η σχέση τους στο κοινωνικό γίγνεσθαι, στην απόκτηση υλικού πλούτου, στην πνευματική του επέκταση κλπ. Οι διελεύσεις δίνουν σημαντικές πληροφορίες και εν γένει λειτουργουν πολύ καλά. Η Οικοθεσία προφανώς είναι σημαντική. Πχ. ο 7ος οίκος δηλώνει τις συνεργασίες που αναπτύσσονται μέσα στο πλαίσιο της ήδη υπάρχουσας σχέσης, πως αντιμετωπίζει το ζευγάρι τους άλλους, αλλά και το βαθμό της μεταξύ τους συνεργασίας.
    Ο 1ος οίκος θα μας δείξει πως φαίνεται η σχέση προς τα έξω, ο 6ος την καθημερινή τους ζωή, τις κοινές ευθύνες και υποχρεώσεις τους.
    Ο 12ος θα δείξει τους κρυφους εχθρούς του ζευγαριού, το παρελθόν τους που επηρεάζει το παρόν και τα καρμικά τους χρέη.

    Οι όψεις ενός συναστριακού χάρτη, πχ ένα τρίγωνο ή εξάγωνο δείχνουν την δυνατότητα ανάπτυξης της οικειότητας μεταξύ δύο ανεξάρτητων ατόμων σε σχέση. Ενα τετράγωνο, την δυσκολία που ίσως θα προκύψει στο μέλλον.
    Ο σύνθετος δείχνει την ύπαρξη ή οχι της οικειότητας, έτσι όπως προβάλλεται από το ζευγάρι, ή επίσης την προβαλλόμενη αντιπαλότητά τους και το πως λειτουργούν μαζί στις προκλήσεις και τις δυσκολίες.

    Στον σύνθετο χάρτη, τα φώτα, οι πλανήτες και τα σημεία δεν διατηρούν τη ζωδιακή θέση και τη μοιροθεσία που έχουν στον συναστριακό, συνεπώς οι Σύνθετοι οίκοι δεν προκύπτουν όπως της συναστρίας. Πχ. ο Ηλιος του Α στους Διδύμους και ο Ηλιος του Β στο Ζυγό, συγκροτεί έναν Σύνθετο Ηλιο στον Λέοντα. Η Αφροδίτη Α στους Διδύμους και η Αφροδίτη Β στη Παρθένο δίνει Αφροδίτη στον Καρκίνο, κ.ο.κ.
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

  3. #3

    Re: Σύνθετο ωροσκόπιο

    Απάντηση προς fillenia (δεν παραθέτω όλη τη δημοσίευση για λόγους συντομίας)

    Η τοποθέτηση σου ήταν αρκετά κατατοπιστική σχετικά με το τι ορίζεται ως Σύνθετο Ωροσκόπιο και αρκετές από τις θέσεις που παραθέτεις δεν μου ήταν, προσωπικά τουλάχιστον, άγνωστες.

    Ωστόσο έχω κάνει τρείς συγκεκριμένες ερωτήσεις στις οποίες ομολογώ πως δεν κατάλαβα ποιά είναι η απάντησή σου. Μπορείς σε παρακαλώ να γίνεις λίγο διεξοδικότερη; Εκτός κι αν κάπου η δική μου διατύπωση δεν είναι αρκετά σαφής.

    Γενικότερα τώρα, δε θεωρώ πως ο σύνθετος χάρτης δίνει πληροφορίες που δεν μπορεί να δώσει η συναστρία. Π.χ. το πως παρουσιάζονται τα άτομα στο περιβάλλον τους είναι κάτι που καθορίζεται από τον 10ο οίκο κυρίως, τους πλανήτες που βρίσκονται εκεί και πως αλληλεπιδρούν μεταξύ των δύο ωροσκοπίων. Όπως επίσης και το πώς λειτουργούν μαζί στις προκλήσεις και τις δυσκολίες είναι κάτι που μπορεί να προκύψει από τη μελέτη της συναστρίας.

  4. #4
    Join Date
    Dec 2004
    Όνομα:
    Φυλλένια
    Location
    Πέρα από τους μύθους
    Posts
    969

    Re: Σύνθετο ωροσκόπιο

    Η διαφορά των δύο χαρτών έγκειται στον τρόπο που λειτουργούν και στην
    ποιότητα των πληροφοριών που δίνουν. Εξετάζονται ανεξάρτητα και αλληλοσυμπληρωματικά. Δίνουν διαφορετικές πληροφορίες!

    Ο συναστριακός εξετάζει τις δυνατότητες της μεταξύ τους έλξης/απώθησης.
    Ποιές είναι ποιότητες που τους χωρίζουν ή τους ενώνουν εδώ και τώρα, στη βάση των γενέθλιων χαρτών τους. Πως επιδρούν τα γενέθλια στοιχεία του ενός στα στοιχεία του άλλου. Η μελέτη είναι συγκριτική.

    Ο Σύνθετος παρουσιάζει την ποιότητα της σχέσης του ζευγαριού όπως το ίδιο την προβάλλει προς τα έξω. Εξετάζει την σχέση καθεαυτή και την προβολή της στο περιβάλλον. Π.χ η κοινωνική του εικόνα, οι κοινές επιδιώξεις, τα κοινά αποκτήματα, οι σχέσεις του ζευγαριού με τους άλλους, φίλους, συνεργάτες, εχθρούς. Επίσης οι σύνθετοι πλανήτες δεν αντιστοιχούν σε γενέθλιους πλανήτες ούτε πρέπει να μεταφράζονται έτσι, όσο κι αν ακολουθούν την παραδοσιακή ερμηνεία και μέθοδο. Η γενέθλια Αφροδίτη ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η Σύνθετη Αφροδίτη επειδή διαφοροποιούνται ποιοτικά.

    Κατά την ταπεινή μου άποψη, τα συμπεράσματα από αντιφατικές πληροφορίες (δεν θεωρώ πως υπάρχουν), και πολύ υποκειμενικά είναι και παρακινδυνευμένα και προϋποθέτουν σοβαρή και εκτεταμένη μελέτη. Τείνω να πιστεύω πως μια θετική συναστρία δίνει θετικό σύνθετο αν και κατά κανόνα οι ευνοϊκές συναστρίες μπορεί να διευκολύνουν μια σχέση αλλά δεν προσφέρουν προκλήσεις, ευκαιρίες και μαθήματα για την εξέλιξη των μελών της. Το ρίσκο της ρήξης είναι ορατό γιατί η σχέση δεν έχει συνειδητό υπόβαθρο.
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

  5. #5
    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Τα βουνα και τ
    Posts
    892

    Re: Σύνθετο ωροσκόπιο

    Υπαρχουν ηδη αρκετα τοπικ με αυτο το θεμα ανοιχτα.
    Παραθετω 2:

    Το ζωδιο μιας σχεσης
    Συναστρια

    Υ.Γ.
    Αγαπητη Κασσιοπη,
    νομιζω οτι η Φυλλενια εχει απαντησει σε ολες τις ερωτησεις σου.
    Εαν οχι, διευκρινησε τις ερωτησεις σου.

  6. #6

    Re: Σύνθετο ωροσκόπιο

    Quote Originally Posted by Αγγελικη
    Υπαρχουν ηδη αρκετα τοπικ με αυτο το θεμα ανοιχτα.
    Παραθετω 2:

    Το ζωδιο μιας σχεσης
    Συναστρια

    Υ.Γ.
    Αγαπητη Κασσιοπη,
    νομιζω οτι η Φυλλενια εχει απαντησει σε ολες τις ερωτησεις σου.
    Εαν οχι, διευκρινησε τις ερωτησεις σου.
    Έχω ήδη δει τα θέματα αυτά και ακριβώς για το λόγο αυτό άνοιξα και το συγκεκριμένο, επειδή θεωρώ πως δεν απαντάνε στις ερωτήσεις μου. Νομίζω πως ήμουν αρκετά σαφής και για το λόγο αυτό χρησιμοποίησα και παραδείγματα. Κάτι που δεν είδα στις απαντήσεις, εκτός από αρκετά - κατά τη ταπεινή μου γνώμη - γενικές αναφορές.

    Προς fillenia: Εξακολουθώ και έχω αρκετές απορίες - ενστάσεις στα όσα παρέθεσες. Επειδή όμως εαν συνεχίσω να αναφέρομαι προσωπικά σε σένα θα φανεί ότι το θέμα παίρνει διαστάσεις προσωπικής αντιπαράθεσης - πράγμα το οποίο δεν υφίσταται, η γενικότερη αιτιολόγηση του Σύνθετου δεν με πείθει κι όχι η παρουσίασή του από τη συγκεκριμένη γράφουσα - θα περιμένω να τοποθετηθούν και άλλοι χρήστες, ώστε να διατυπώσω εκεί τις απόψεις μου.

    Σε περίπτωση που αυτό δε συμβεί , fillenia, θα επανέλθω στην τελευταία δημοσίευσή σου.

    Ευχαριστώ

  7. #7
    Join Date
    Oct 2004
    Όνομα:
    Σωκράτης
    Location
    Περιστέρι
    Posts
    4,097

    Re: Σύνθετο ωροσκόπιο

    Quote Originally Posted by Κασσιόπη
    Κάτι που δεν είδα στις απαντήσεις, εκτός από αρκετά - κατά τη ταπεινή μου γνώμη - γενικές αναφορές.
    Θα έλεγα ότι μόνο γενικές αναφορές μπορεί να γράψει ένας συγγραφέας σε ΕΝΑ και μόνο άρθρο ακόμη και σε ένα βιβλίο. Αν για παράδειγμα η απάντηση που περιμένετε αφορά τις δικές όψεις μόνο με 2 τρόπους φαντάζομαι γίνεται. Ή σε πολύ καλό αστρολόγο ραντεβού ή σε κάποια σχολή πλήρης κύκλος σπουδών και πειραματισμοί σε εκατοντάδες χάρτες.
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

    Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

  8. #8
    Join Date
    Dec 2004
    Όνομα:
    Φυλλένια
    Location
    Πέρα από τους μύθους
    Posts
    969

    Re: Σύνθετο ωροσκόπιο

    Αγαπητή Κασσιόπη,

    Δεν έχουμε να μοιράσουμε τίποτα, οπότε η αντιπαράθεση δεν υφίσταται (για μένα). Αν υπάρχουν ασάφειες, πολύ λογικό άλλωστε, καλό είναι να διευκρινίζονται. Εχω σχετικη γνώση του θέματος επειδή κι εγώ απορούσα για την διαφορά μεταξύ συναστριακού και σύνθετου χάρτη. Μετά από 1 σεμινάριο σχετικό πιστεύω πως έχω καταλάβει τη διαφορά. Προσωπικά, αν θέλω να έχω σφαιρικη εικόνα μιας σχέσης μεταξύ δύο ατόμων θα κοιτάξω και τους δύο χάρτες και θα προσπαθήσω να εξαγάγω συμπεράσματα που θα προκύπτουν από την σύνθεση των δύο στοιχείων. Αυτά θα πρέπει να αντιστοιχούν και στην πραγματικότητα.
    Είμαι οπαδός του μαθηματικού αξιώματος ότι τα ετερόνυμα έλκονται και τα ομώνυμα απωθούνται. Συμβατικές σχέσεις οδηγούνται στην ανία και την ρήξη.
    Συμβατικές σχέσεις για μένα = ευνοΪκές συναστρίες, δηλαδή πολλά θετικά μαζωμένα, πολλές συμφωνίες, μεγάλη ταύτιση. Η τάυτιση δεν παράγει θετικό αποτέλεσμα, δεν παράγει γνώση, δεν παράγει εξέλιξη.
    Ωστόσο επιμένω ότι, οι συναστριακές όψεις ή ζωδιακές θέσεις δεν μπορούν να μεταφράζονται επακριβώς στις αντίστοιχες σύνθετες. Ενδεχομένως η μετάφραση να είναι εργαλείο, αλλά τίποτα παραπάνω. Μια Αφροδίτη στον Καρκίνο στην Συναστρία είναι μια ατομικη Αφροδίτη. Αντιθέτως στον Σύνθετο είναι Αφροδίτη συνθετική, προκύπτει από δύο ατομικές, είναι η ψυχική ενέργεια ενός ζευγαρίου έτσι όπως την προβάλουν μαζί σαν "όλον" στο περιβάλλον τους. Η Αφροδίτη και στις δύο περιπτώσεις εξακολουθεί να ερμηνεύει τον τρόπο που αγαπάμε - αυτό είναι και το εργαλείο. Ο σύνθετος πλανήτης είναι κατά κάποιο τρόπο τεχνητός, δεν είναι ο γενέθλιος πλανήτης που υπήρξε στον ουρανό κατά τη στιγμή γένεσης της σχέσης. Η ζωδιακή του μοίρα είναι το γεωμετρικό σημείο που συναντώνται δύο άσχετοι ζωδιακά πλανήτες, καθ υπολογισμόν της μεταξύ τους απόστασης στο ζωδιακό τόξο.
    Αναλύοντας ένα σύνθετο χάρτη μιας σχέσης κατανοείς πως λειτουργεί η σχέση, αλλά δεν μπορείς να έχεις πληροφορίες για το πως λειτουργουν μεμονωμένα τα σχετιζόμενα άτομα εντός της σχέσης, πως αντιμετωπίζουν τη σχέση τους ΣΤΟ ΠΑΡΟΝ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ, πως ενεργοποιεί και επηρεάζει το ένα μέλος τα βιωματικά πεδία (οίκοι) του άλλου.

    Αν τοποθετήσουμε την προβληματική μας στο Αριστοτελικό δίπολο, αίτιο-αποτέλεσμα, ή εν δυνάμει και ενεργεία, θα λέγαμε ότι η συναστρία είναι το αίτιο του σύνθετου, ή ο συναστριακός χάρτης εκφράζει τις δυνατότητες (εν δυνάμει) δύο ατόμων να σχετιστούν υπό κάποια μορφή και ο σύνθετος είναι η πραγμάτωση αυτών των δυνατοτήτων (ενεργεία). Ο σύνθετος χάρτης εκφράζει την ουσία της σχέσης. Οπωσδήποτε για τη μετάβαση από το αίτιο στο αποτέλεσμα χρειάζεται μια δρώσα εξωτερική δύναμη για να πραγματοποιηθεί η μεταβολή, η νέα μορφή (αποτέλεσμα). Τα εξωτερικά γεγονότα είναι αυτή η δύναμη, οι προκλήσεις και οι ευκαιρίες της ζωής.

    Οι πληροφορίες συνεπώς που παρέχουν οι χάρτες διαφέρουν ποιοτικά, μας πληροφορούν για διαφορετικές ιδιότητες των δύο ατόμων και πως αυτές κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες εκφράζονται. Δεν τίθεται θέμα ποιον από τους δύο θα χρησιμοποιούμε. Αν θέλουμε την καλύτερη δυνατή προσέγγιση προς την πραγματικότητα, και τους δύο και μάλιστα συνθετικά και όχι μόνο αναλυτικά. Γι αυτό και είπα ότι απαραίτητη προϋπόθεση είναι η καλή γνώση των δύο ανεξάρτητων γενέθλιων ωροσκοπίων.

    Φιλικά
    Bιτγκεστάϊν: "Ενα τίποτα είναι το ίδιο με ένα κάτι για το οποίο τίποτα δεν μπορεί να λεχθεί"

  9. #9

    Re: Σύνθετο ωροσκόπιο

    Quote Originally Posted by ScP
    Θα έλεγα ότι μόνο γενικές αναφορές μπορεί να γράψει ένας συγγραφέας σε ΕΝΑ και μόνο άρθρο ακόμη και σε ένα βιβλίο. Αν για παράδειγμα η απάντηση που περιμένετε αφορά τις δικές όψεις μόνο με 2 τρόπους φαντάζομαι γίνεται. Ή σε πολύ καλό αστρολόγο ραντεβού ή σε κάποια σχολή πλήρης κύκλος σπουδών και πειραματισμοί σε εκατοντάδες χάρτες.
    Θέλετε να πείτε πως ο παραδειγματικός λόγος δεν υφίσταται σε επιχειρηματολογίες που χρησιμοποιούν αθρογράφοι ή συγγραφείς βιβλίων; Δεν νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο.

    Επιπλέον, δεν νομίζω πως ζήτησα κάτι που να αφορά τις δικές μου όψεις. Δεν νομίζω ότι έχω δημοσιοποιήσει πουθενά τα στοιχεία μου ή κάτι παρόμοιο. Απλώς προσπάθησα να θέσω όσο συνοπτικότερα μπορούσα παραδείγματα που να επεξηγούν το πεδίο των προβληματισμών μου επάνω στο θέμα.

  10. #10
    Join Date
    Oct 2004
    Όνομα:
    Σωκράτης
    Location
    Περιστέρι
    Posts
    4,097

    Re: Σύνθετο ωροσκόπιο

    Quote Originally Posted by Κασσιόπη
    Θέλετε να πείτε πως ο παραδειγματικός λόγος δεν υφίσταται σε επιχειρηματολογίες που χρησιμοποιούν αθρογράφοι ή συγγραφείς βιβλίων; Δεν νομίζω πως ισχύει κάτι τέτοιο.

    Επιπλέον, δεν νομίζω πως ζήτησα κάτι που να αφορά τις δικές μου όψεις. Δεν νομίζω ότι έχω δημοσιοποιήσει πουθενά τα στοιχεία μου ή κάτι παρόμοιο. Απλώς προσπάθησα να θέσω όσο συνοπτικότερα μπορούσα παραδείγματα που να επεξηγούν το πεδίο των προβληματισμών μου επάνω στο θέμα.
    Όχι δεν θέλω να πω καθόλου αυτό και προσέχω πολύ καλά τι γράφω γνωρίζοντας την αδυναμία κάποιων ανθρώπων να επικοινωνήσουν μέσα στα πλαίσια ενός φόρουμ με γραπτό λόγο.
    Και επίσης είναι γνωστό μέσα εδώ και αρκετά ενοχλητικό ότι αν θέλω να πω σε κάποιον μη προσπαθείς να γεννήσεις αστρολογικές θεωρίες αν δεν σου "κάθεται" η συναστρία σου σου με κάποιον πρώην το λεω ευθέως και όχι ξεκινώντας "αν για παράδειγμα...."
    Με παρεξηγήσατε 2 φορές μάλλον.
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

    Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

 

 
Page 1 of 4 1 2 3 4 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads