s
Ήλιος τετράγωνο Σελήνη - Page 4
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 4 of 4 FirstFirst 1 2 3 4
Results 31 to 38 of 38
    Όνομα:
    Σωκράτης

Re: Ήλιος τετράγωνο Σελήνη

Η Σελήνη έχει έξαρση στον Ταύρο - απόλυτη στην 3η μοίρα - και κυριαρχία στον Καρκίνο. Που αλλού θα μπορούσε να "προστατευτεί" η γλυκιά μας Σελήνη; Σε αυτά τα ζώδια. Αμοιβαίες υποδοχές έχουμε και από κυριαρχίες και από εξάρσεις.

Σε ρωτάω τώρα. Εχουμε αμοιβαία υποδοχή;

Αν δεν μου απαντήσεις σωστά θα αναλάβει η πρωινή βάρδια των αστρολόγων γιατί η δικιά μου τελείωσε και απολύομαι
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

Η νέα σελίδα του myHoroscope στο Facebook

οποτε ειναι μικτη υποδοχη???????εεεεεεεεεε???????

Όνομα:
    Σωκράτης

Εσύ με δουλεύεις ε; Ξέρεις πιο πολλά από μένα (σε πειράζω για το κοροιδεύεις).

Κρατάμε στο μυαλό μας ότι 2 πλανήτες "υποδέχονται" ο ένας τον άλλο με βάση τον ίδιο θεμελιωδη τίτλο = αμοιβαία υποδοχή
    Ηλιος στον Καρκίνο και Σελήνη στον Λέοντα

Δυο πλανήτες κάνουν το ίδιο μέσα από διαφορετικές θεμελιώδεις δυνάμεις = μεικτές
    Ηλιος στον Αιγόκερω και Αρης στον Κριό

Να βάλουμε στο παιχνίδι και άλλες τεχνικές ;; Θέλεις το ξέρω
    Αμοιβαίες υποδοχές από κυβερνήτες τριπλότητας και από όρια

Να το χοντρήνουμε;
    Αμοιβαίες υποδοχές μεταξύ προοδευμένου χάρτη και γενέθλιου

(και θα με κράξει ο Αντωνιάδης επειδή σε μπερδεύω και στα γράφω ακαταλαβίστικα. Το ξέρω το ριζικό μου)
    De profundis: Οι ανόητοι λυπούνται για τα λόγια τους και οι σοφοί για την σιωπή τους

Όνομα:
    Δημήτρης

Νομίζω ότι ο ScP μας μπορεί να αναλάβει την αστρολογική βάρδια σε 24ώρη βάση.

Σχετικά με τις εξάρσεις τώρα, ουσιαστικά κανείς δεν ξέρει από πού έχουν προκύψει οι μοίρες της «απόλυτης έξαρσης». Υπάρχει μια θεωρία για σύνοδο των πλανητών με απλανείς που παρατήρησαν οι αρχαίοι αιγύπτιοι (η θέση των απλανών ήταν αρκετά διαφορετική μερικές χιλιάδες χρόνια πριν) αλλά σε αυτή την περίπτωση εγείρεται το ερώτημα αν μας ενδιαφέρει η συγκεκριμένη θέση ή η σύνοδος με τον «ευεργέτη» απλανή. Υπάρχει άλλη θεωρία για ναούς στην αρχαία Βαβυλώνα όπου οι πλανήτες εμφανίζονταν στις συγκεκριμένες θέσεις από ορισμένα «παρατηρητήρια» του ναού αλλά αυτό δεν μπορεί να αποτελεί λόγο έξαρσης. Υπάρχει και η λογική ότι τουλάχιστον οι συγκεκριμένες ζωδιακές θέσεις (κι όχι απαραίτητα οι μοίρες) είναι ευνοϊκές ως προς το ζώδιο, όπως αναφέρει ο ScP μας για Ήλιο και Σελήνη. Αλλά κι έτσι δεν μπορεί να εξηγηθεί η έξαρση του Ερμή στη Παρθένο, λες και δεν του έφτανε η κυριαρχία στο ζώδιο αυτό.

Το σίγουρο είναι ότι οι εξάρσεις μας έρχονται από την αρχαιότητα και είναι μια θεωρεία που έχει δοκιμαστεί στην πράξη όπως και αυτή της αμοιβαίας υποδοχής, χωρίς απαραίτητα να σημαίνει κάτι ιδιαίτερο η συγκεκριμένη μοίρα.

Είναι μάλιστα τέτοια η αποδοχή των θεωριών αυτών που κάποιοι έχουν ορίσει ζώδια έξαρσης και για τους νεότερους εξωκρόνιους πλανήτες, κάτι που προσωπικά με βρίσκει πολύ επιφυλακτικό. Υποθέτω ότι ο ορισμός έγινε στη βάση ότι το συγκεκριμένο ζώδιο «ταιριάζει» στο συγκεκριμένο πλανήτη αλλά αυτό (εκτός του ότι σηκώνει πολύ κουβέντα) δεν είναι αρκετό για να μιλήσουμε για έξαρση.

Να πω ακόμα ότι για την ερμηνεία του τι σημαίνει έξαρση / πτώση καλό θα είναι να διαφοροποιήσουμε την περίπτωσή του ωριαίου χάρτη από την ανάλυση ενός γενέθλιου χάρτη. Στην ωριαία που ψάχνουμε για πολύ συγκεκριμένες απαντήσεις, ακόμα και για ένα «ναι ή όχι», μπορεί ίσως μια πτώση ενός πλανήτη να θεωρηθεί κάτι απλά κακό ή δύσκολο και να οδηγηθούμε στην αντίστοιχη απάντηση. Η περίπτωση του γενέθλιου χάρτη είναι πιο πολύπλοκη και εκεί μια πτώση / αδυναμία μπορεί να είναι μια πρόκληση που κάνει τον άνθρωπο να ξεπεράσει τον εαυτό του (έχω πολλά παραδείγματα σπουδαίων ποδοσφαιριστών με Άρη στον Καρκίνο).

Κατά τα άλλα, καλό θα είναι βέβαια να μένουμε στα βασικά και να αφήσουμε στην άκρη τις τριπλότητες, τα όρια και τις υποδοχές με προοδευμένους.

Εκτός κι αν κάποιος είναι τόσο φανατικά Παρθένος που τρελαίνεται να ψάχνει την τελευταία λεπτομέρεια. Ή, εκτός κι αν κάποιος έχει αϋπνίες και στις 3 τη νύχτα ψάχνει την έξαρση και την υποδοχή.
    Last edited by Atrapos; 06-10-2014 at 05:31 PM.

χαχαχα αν θες να ψαξεις βρισκεις πολλα μαλλον....εγω προς το παρον εχω 4 υποδοχες στον γενεθλιο μου(2 μικτες 2 αμοιβαιες), ας μην ψαξω καλυτερα για τριπλοτητες και προοδευμενους γιατι θα χασω τα αυγα και τα πασχαλια...
    να υποθεσω οτι
    α)οι αμοιβαια υποδοχη ειναι πιο ισχυρη και αντιληπτη απο τη μικτη ε?
    β)με οψη των 2 πλανητων ισχυροποιηται η υποδοχη η μια υποδοχη προυποθετει οψη?

Δεν ξαναρωταω το υποσχομαι

Όνομα:
    Σωκράτης

Αγαπητή μας φίλη σε λίγο καιρό (ας όψεται η αναβλητικότητά του "έκπτωτου" Αρη μου), που ωστόσο είναι πιο δραστήριος από κάποιον σε έξαρση (10 πόντους για την εξυπνάδα που κατεγράφη) θα έχουμε μια ενότητα όπου θα αναλύονται χάρτες μελών μας.

Αν κάνεις λίγο υπομονή θα χαρώ να δούμε τον χάρτη σου από τους πρώτους που θα αναλυθούν.

Μμμμ τελεια ιδεα! Θα μου αρεσε πολυ!!!
    Αναρωτιεμαι ωστοσο πως θα την παλεψετε βρε παιδια με τετοιο εγχειρημα! Καλα κουραγια

Όνομα:
    Φωτεινή

Quote Originally Posted by bubbleboo View Post
    Σε ευχαριτω για την απαντηση!!!!!!!!Δεν το γνωριζα καθολου γιατι στις θεμελιωδεις δυναμεις δεν το αναφερει, μενει κενο το κουτακι της εξαρσης.
    Οποτε για να κλεισει το θεμα:
    Ηλιος στον Ταυρο (τετραγωνο) Σεληνη στον Λεοντα ΔΕΝ ειναι αμοιβαια υποδοχη, σωστα?
    bubbleboo Εχουμε μια πολύ ισχυρή αμοιβαία υποδοχή: Η Σελήνη βρισκεται στο ζώδιο του Ήλιου και ο Ήλιος στην έξαρση της Σελήνης. Αρα ο ένας βλέπει τον άλλο με εξαιρετικό ενδιαφέρον και συμπάθεια ας πούμε στα θέματα που κυβερνά. Η σχέση αυτή επίσης σε εσωτερικό επίπεδο δηλώνει ότι η φύση σου σαν άτομο (το εγώ σου) εξυψώνει/έχει σαν πρώτη προτεραιότητα τον συναισθηματικό κόσμο, και αντιστοιχα η συναισθηματική φύση, το 'εγώ' σου. Και φυσικά τα θέματα που αυτοί κυβερνούν στον χάρτη σου 'συνεργάζονται με αρμονία' για το καλύτερο ή οχι αναλόγως τους οίκους. Αρα ειναι ένα τετράγωνο που μπορεί να λειτουργήσει πολύ καλά, διότι οι εμπλεκόμενοι πλανήτες ΘΕΛΟΥΝ να δράσουν υπέρ του άλλου, ας πούμε ότι θέλουν πολύ να τα βρούνε μεταξύ τους. Αυτά πολύ γενικά φυσικά!

Φιλικά,
    Φωτεινή

Page 4 of 4 FirstFirst 1 2 3 4

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 9 users browsing this thread. (0 members and 9 guests)

Tags for this Thread