s
Γάμος και γενέθλιος χάρτης - Page 3
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3
Results 21 to 28 of 28
  1. #21
    Join Date
    Apr 2010
    Όνομα:
    Κάτια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,256

    Re: Γάμος και γενέθλιος χάρτης

    Quote Originally Posted by christianna825 View Post
    Νάι όντως έχω Πλούτωνα στο Ζυγό και στον γενέθλιο τοποθετημένο στον 6ο ( ο οποίος αρνητική οψη μόνο με το μεσουράνημα κάνει), καθώς επίσης και Κρόνο και Δία στις ίδιο ζώδιο και οίκο.
    Κοίτα αυτό που έχω παρατηρήσει είναι ότι μπορεί να ανέχομαι πράγματα αν και μπορεί να γκρινιαζω, άλλα ότι κι εγώ περιμένω από τον άλλο να καταλάβεί τι θέλω ( ούσα ιχθείς ), που το καταλαβαίνει δηλαδή, αλλά όταν βλέπω ότι ό άλλος, ας το πούμε λαϊκά, δεν μου κάνει το χατήρι, που μπορεί να είναι κάτι της στιγμής ή κάτι βασικό για την ίδια την σχέση. αρχίζω και συσωρρεύω πράγματα, και αντιδρώ σαν το μικρό που παιδί που του πήραν το παιχνιδι και γίνομαι Ταύρος από τον ωροσκόπο εν υαλοπωλείο και φυσικά απο την σύνοδο Σελήνης/ Άρη, δρώντας νευρικά και συναισθηματικά. 'Ακόμα ένα αρνητικό που θα μπορούσα πω είναι ότι θέλω να έχω μία όσον τον δυνατό μεγαλύτερη σύμπλευση απόψεων σε διάφορα θέματα με τους άλλους και όταν βλέπω ότι αυτό δεν ισχυεί κάτι στραβώνει μέσα μου. Είμαι ανέξάρτητη στο βαθμό που δεν θέλω να μου επιβάλλουν πράγματα γενικά ή για να θεωρούν ότι ασκούν την επιρροή και εγώ υποτάσσομαι, αυτό με κάνει έξαλλη, για αυτό και εκέι παίζει το "τώρα ποιου θα περάσει το δικό σου ή το δίκό μου" και όχι όσον αφορά την ίδια την δέσμευση ως δεσμευση. Παρ΄όλα αυτά έχω καταλήξει έπειδή ειμαι ολιγον ξεροκέφαλη κι εγωίστρια (να μήν δικαιωσω και τον ωροσκόπο μου; ) ότι οι άλλοι γενικά έχουν τον πρόβλημα, γιατί δεν ψάχνονται καν όπως εμείς εδώ, οπότε δεν ενδιαφέρονται να δουν και μέσα στον άλλο, αλλά στέκονται στην επιφάνεια του εαυτού του άλλου, ενώ εγώ παρά το ότι μπορεί να με ενοχλούν να αντιδρώ σε πράγματα, δικαιώνω αυτό που είπε η Κάτια για τον Ουρανό στον 7ο, ότι δηλαδή θα κάτσω και θα τον αναλύσω τον άλλο, τι κάνει και γιατί το κάνει, ειδικά αν με ενδιαφέρει πολύ. Κάτι που ακόμα μέ έχει προβληματίσει είναι οτι ενώ λόγω αφροδίτης στον 11ο ευννούνται οι φιλίες, κοινωνική ζωη κλπ., κι έτσι είμαι κι εγώ, χανόνται και επέρχεται μία ερημιά και επίσης οι πολλοί πλανήτες στον 12ο με κάνουν τελικά να απομονόνωμαι γιατί έχει φοβηθεί το μάτι μου το χαρακτήρα πολλών ανθρώπων, αλλα δεν με ευνοούν και οι συγκυρίες, οι καταστάσεις και το timing ( και αστρολογικά). Τέλος πάντων, μια Αφροδίτη στους Ιχθεις πάντα θα αναζήτα το τέλειο αλλά από τη Σελήνη σε τετράγωνο με τον Ποσειδώνα θα απαγοητεύεται. Αυτά για τώρα. Όσον αφορά αυτό που είπες για την αναγέννηση και τις στάχτες: 'Όχι άλλο κάρβουνο! Ευχαριστώ πολύ που μου έγραψες
    “… και αντιδρώ σαν το μικρό που παιδί που του πήραν το παιχνιδι…”
    Και βέβαια αντιδράς σαν μικρό παιδί που του πήραν το παιχνίδι, αφού έχεις σύνοδο Άρη\Ήλιου και από όσο μπορώ να καταλάβω, αν η Σελήνη σου απέχει μέχρι 10ο , τότε έχεις τριπλή σύνοδο εκεί. Ο ωροσκόπος σου στον Ταύρο δεν έχει καμία δουλειά με αυτό το πείσμα που περιγράφεις. Το πώς εκφράζεται ο ωροσκόπος σου θα το δεις από το που βρίσκεται ο κυβερνήτης του. Εδώ έχουμε μια Αφροδίτη στους Ιχθείς. Λες να έρχεται από εκεί; Δεν νομίζω… Από την άλλη, ο Ήλιος κυβερνά την αυτοέκφρασή σου και ο Άρης τις σχέσεις σου. Πως σου φαίνεται αυτό; Μήπως ταιριάζει καλύτερα σε αυτό ποτ περιγράφεις; Μάλλον. Αν αυτή η σύνοδος ήταν σε άλλο ζώδιο, ας πούμε στον Κριό, τότε θα αντιδρούσες ακόμα πιο παρορμητικά, μόνο που δεν θα έδινες δεκάρα για το πώς το παίρνουν οι άλλοι και δεν θα το συζητούσαμε τώρα.
    Ωστόσο, έχεις Ήλιο, Σελήνη, Άρη, Αφροδίτη στους Ιχθείς και μόνο η Αφροδίτη είναι στον 11ο. Όλα τα άλλα στον 12ο . Ο μόνος προσωπικός σου πλανήτης που δεν είναι στα ψάρια, είναι ο Ερμής. Πιο Ιχθείς, πεθαίνεις! Τώρα, το γεγονός ότι τα φώτα και ο Άρης είναι στον 12ο , είναι ένα θέμα. Για να μην πω ότι αυτό είναι ΤΟ θέμα. Σε αυτό να επικεντρωθείς και εκεί να ψάξεις το τι γίνεται.

    “…θέλω να έχω μία όσον τον δυνατό μεγαλύτερη σύμπλευση απόψεων σε διάφορα θέματα με τους άλλους και όταν βλέπω ότι αυτό δεν ισχυεί κάτι στραβώνει μέσα μου….” Εννοείται! Ήλιος ,Άρης και Σελήνη μαζί , δεν είναι καθόλου δύσκολο να «στραβώσεις» όταν δεν συμπλέουν όλοι μαζί σου. Αλλά η ανάγκη για κοινές απόψεις προκύπτει και από την θέση της Αφροδίτης στον 11ο .
    “παίζει το "τώρα ποιου θα περάσει το δικό σου ή το δίκό μου" …” Μυρίζει Ήλιος/Άρης από χιλιόμετρα!
    “…Κάτι που ακόμα μέ έχει προβληματίσει είναι οτι ενώ λόγω αφροδίτης στον 11ο ευννούνται οι φιλίες, κοινωνική ζωη κλπ., κι έτσι είμαι κι εγώ, χανόνται και επέρχεται μία ερημιά και επίσης οι πολλοί πλανήτες στον 12ο με κάνουν τελικά να απομονόνωμαι γιατί έχει φοβηθεί το μάτι μου το χαρακτήρα πολλών ανθρώπων, αλλά δεν με ευνοούν και οι συγκυρίες…” Όταν έχεις Ουρανό στον 7ο, είναι κάτι το αναμενόμενο να πάνε και να έρχονται οι άνθρωποι που έχεις κοντινή σχέση μαζί τους. Αυτό δεν το κάνει ο Ουρανός ή οι άνθρωποι που έχεις γύρω σου. Αυτό το κάνει η ανάγκη σου για μια σχετική απόσταση και καινούργιες εμπειρίες (Ουρανός στον 7ο ). Ο Ουρανός και κάθε πλανήτης, δεν βρίσκεται εκεί για να προκαλέσει κάτι, αλλά για να δείξει κάτι που ήδη ισχύει. Η ερημιά που περιγράφεις είναι απόλυτα φυσική με τόσο 12ο . Και πάλι όμως, ο γεμάτος 12ος δεν είναι κάποιου είδους κατάρα, αλλά η ένδειξη για μια βασική πλευρά της προσωπικότητάς σου.
    Σιγουρέψου ότι τα μηνύματα που στέλνεις στους άλλους δεν είναι δυσδιάκριτα ή ασαφή. Ελπίζω να έχεις έναν καλό Ερμή και αφού έχεις βιώσει ήδη την πρώτη επιστροφή του Κρόνου, στο πρώτο τετράγωνο προς την γενέθλια θέση του ,μετά την επιστροφή, θα έχεις την ευκαιρία να καταλάβεις περισσότερα και να πραγματοποιήσεις τις απαραίτητες ρυθμίσεις.
    Μην ασχολείσαι τόσο πολύ με τους άλλους. Ασχολήσου με τον εαυτό σου και να σκέφτεσαι πως όταν κάτι συμβαίνει συνέχεια, τότε το λάθος το κάνουμε εμείς και όχι οι άλλοι.
    Σου τα λέει ένας Ιχθύς με Αφροδίτη στον 11ο και Ουρανό στον 7ο , με τετράγωνο Σελήνης /Άρη και σύνοδο Σελήνης /Πλούτωνα στην ακμή του 7ου . Να θυμάσαι ότι εκεί που ο χάρτης δείχνει το «πρόβλημα», εκεί γνωρίζουμε και την μεγάλη εξέλιξη, κυρίως αν έχουμε βοηθητικό 3ο ή καλοβαλμένο Ερμή. Τίποτα δεν αλλάζει αν δεν έχουμε την δυνατότητα να το σκεφτούμε-επεξεργαστούμε διανοητικά. Όταν ψάχνουμε ένα θέμα, δεν πετάμε τίποτα έξω από τον χάρτη. Δεν κολλάμε μόνο στους δείκτες ενδιαφέροντός μας. Ο χάρτης είναι μια ολότητα και έτσι εξελίσσεται στον χρόνο. Ως ολότητα.
    Αν κοιτάξεις την υπογραφή μου λέει: «Αυτό που έψαχνα, είμαι». Αυτό ισχύει πάντα για όλους. Αυτό που ψάχνουμε στους άλλους , είναι οι ανέκφραστες ιδιότητες που έχουμε μέσα μας.
    Στο προηγούμενο ποστ σου γράφω για τον Ποσειδώνα και για να μην παρερμηνευτώ, εξηγώ. Με τόσους πλανήτες στον 12ο και Ιχθείς, το πέρασμα του Ποσειδώνα θα διογκώσει ότι δυνητικά υπάρχει και μέχρι όταν ολοκληρωθεί η διέλευσή του , τότε θα μπορείς να γυρίζεις πίσω και να αντλείς χρήσιμες πληροφορίες για τον εαυτό σου. Από αυτή την οπτική γωνία μιλώ.

    Με τόσο 12ο και Ιχθείς, ο Κρόνος σου στην έξαρση του Ζυγού, είναι μεγάλη ευλογία!

    Καλή συνέχεια.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

  2. #22

    Re: Γάμος και γενέθλιος χάρτης

    Καλό απόγευμα!
    Last edited by destiny845; 13-08-2014 at 05:05 PM.

  3. #23
    Join Date
    Apr 2010
    Όνομα:
    Κάτια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,256

    Re: Γάμος και γενέθλιος χάρτης

    Quote Originally Posted by christianna825 View Post
    Καλό απόγευμα!
    Έχεις διέλευση Κρόνου στον 7ο καλό μου παιδί. Αυτό είναι ένα γερό μάθημα πάνω στις σχέσεις. Είναι επόμενο να σε απασχολούν. Κάθε άλλο θα μου φαινόταν παράξενο. Όταν ο Κρόνος ολοκληρώσει την πορεία του μέσα στον 7ο , τότε θα έχεις μια διαφορετική άποψη για όλα. Μάλιστα, όσο θα είναι στον 7ο , θα κάνει και τετράγωνο από τον Τοξότη σε όλα αυτά που έχεις στους Ιχθείς (?) . Ο Κρόνος φέρνει δομή και ρεαλισμό, κάτι που τα ψάρια το χρειαζόμαστε απελπισμένα.

    Καλό Κρόνο να λες...
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

  4. #24

    Re: Γάμος και γενέθλιος χάρτης

    Καλησπέρα σας,
    διάβασα την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτησή σας,η οποία με αφορά σε έναν ικανό βαθμό αφού έχω επίσης ωροσκόπο ταύρο και αφροδίτη στον 11ο..
    Αναφορικά με το τελευταίο post περί του διελαύνοντα κρόνου στον 7ο,ήθελα να ρωτήσω το εξής:δεδομένου ότι έχω επιστροφή κρόνου(γεννημένη 3/1/85,ώρα 13:30) και στον 7ο οικο,μπορείτε να μου πείτε τι να περιμένω πάνω-κάτω;

  5. #25
    Join Date
    Apr 2010
    Όνομα:
    Κάτια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,256

    Re: Γάμος και γενέθλιος χάρτης

    Quote Originally Posted by mary_ View Post
    Καλησπέρα σας,
    διάβασα την πολύ ενδιαφέρουσα συζήτησή σας,η οποία με αφορά σε έναν ικανό βαθμό αφού έχω επίσης ωροσκόπο ταύρο και αφροδίτη στον 11ο..
    Αναφορικά με το τελευταίο post περί του διελαύνοντα κρόνου στον 7ο,ήθελα να ρωτήσω το εξής:δεδομένου ότι έχω επιστροφή κρόνου(γεννημένη 3/1/85,ώρα 13:30) και στον 7ο οικο,μπορείτε να μου πείτε τι να περιμένω πάνω-κάτω;
    Καλημέρα και καλό 15Αύγουστο να έχουμε.
    Θα ήθελα να σου εξηγήσω κάτι πολύ βασικό. Το ότι έχεις ωροσκόπο Ταύρο και Αφροδίτη στον 11ο , σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι έχεις πολλά κοινά με οποιοδήποτε άλλο άτομο έχει ωροσκόπο Ταύρο και Αφροδίτη στον 11ο . Δεν στο λέω σαν δασκαλίστικη παρατήρηση, αλλά ως υποχρέωση να μην σε αφήσω να παραμείνεις στην λάθος εντύπωση.

    Τόσο το θέμα της επιστροφής του Κρόνου, όσο και της διέλευσης του Κρόνου από τον 7ο οίκο μας, είναι ένα θέμα που μια αναζήτηση στην βιβλιοθήκη του site ή ένα απλό σερφάρισμα στο διαδίκτυο θα σε καλύψει πλήρως! Ωστόσο, για να μην νιώσεις «ριγμένη» θα σου πω ότι το πέρασμα του Κρόνου από τον 7ο είναι μία σημαντική εποχή στη ζωή μας . Ο 7ος οίκος είναι ένας γωνιακός οίκος και όπως όλοι οι γωνιακοί (1ος, 4ος, 7ος , 10ος ) η επιρροή τους γίνεται αισθητή στη ζωή μας , καθώς υπάρχει η τάση να εκδηλώνονται γεγονότα (παρορμητική ποιότητα). Ο 7ος έχει έναν ιδιαίτερο κραδασμό , επειδή βρίσκεται απέναντι από τον ωροσκόπο και ταυτόχρονα εγκαινιάζει το ταξίδι του Κρόνου πάνω από τον ορίζοντα του χάρτη μας (ορίζοντας είναι ο άξονας 1ου /7ου . Αν τους ενώσεις με μία νοητή γραμμή, τότε αυτή η γραμμή χωρίζει τον χάρτη στο Βόρειο –πάνω μέρος του χάρτη και Νότιο –κάτω μέρος του χάρτη). Σε χοντρές γραμμές, το Βόρειο τμήμα του χάρτη μας έχει μία πιο πνευματική υπόσταση και οι εμπειρίες μας σε αυτό, σχετίζονται περισσότερο με την κατανόηση της μεγαλύτερης εικόνας του κόσμου μας και του προσωπικού μας σκοπού , ως μέρος αυτού του κόσμου.

    Καταλαβαίνοντας ότι εδώ το θέμα είναι ο γάμος και οι σχέσεις δεν θα επεκταθώ, παρά το γεγονός ότι συμβουλευτικά σας λέω πως αν δεν βάλετε τη σκέψη σας σε ένα τέτοιο μοτίβο προσέγγισης, ποτέ δεν θα μπορέσετε να κατανοήσετε σε ικανοποιητικό βαθμό την λειτουργία και το νόημα της αστρολογίας. Επιστρέφοντας λοιπόν στις μικρότερες ανησυχίες (καθόλου ευκαταφρόνητες) , όταν περνά ο Κρόνος από τον 7ο σηματοδοτεί μια εποχή που βλέπουμε τις σχέσεις μας με μεγάλη σοβαρότητα και ρεαλισμό. Ο Κρόνος αποκαλύπτει την αλήθεια, έτσι όπως αυτή είναι. Αν η αλήθεια είναι ευχάριστη, ο πλανήτης δεν έχει λόγους να δείξει κάτι άλλο. Αν είναι δυσάρεστη, δεν θα ντραπεί να το πει.
    Ο Κρόνος στον 7ο δεν σημαίνει ότι θα στερηθούμε τις σχέσεις. Σημαίνει όμως πως δεν υπάρχει η διάθεση για επιπόλαιες σχέσεις . Είναι εποχή που σαθρές σχέσεις διαλύονται και όσες αξίζουν επανεκτιμάται η αξία τους. Σχέσεις που δημιουργούνται με Κρόνο στον 7ο , έχουν την τάση να αντέχουν στον χρόνο, αφού τα κριτήρια είναι αυστηρά και οι απαιτήσεις ξεκάθαρες. Το μεγάλο όφελος με το πέρασμά του από τον 7ο οίκο, είναι ότι γίνεται ένα μεγάλο ξεκαθάρισμα των κοντινών μας σχέσεων και πετάμε τις άχρηστες επαφές. Το ακόμα μεγαλύτερο όφελος, είναι ότι κατανοούμε περισσότερο τι ακριβώς θέλουμε και ποιες είναι οι ανάγκες μας μέσα στη σχέση. Μην ξεχνάτε ποτέ ότι ο 7ος είναι ένας καθρέφτης που ο ωροσκόπος καθρεφτίζεται πάνω του για να δει πως φαίνεται και να διορθώσει τις ατέλειές του. Αν δεν υπήρχες εσύ (7ος) , δεν θα ήξερα ποιος είμαι εγώ (1ος) . Όταν κρεμάς ένα πίνακα, νομίζεις ότι είναι ίσιος όσο στέκεσαι μπροστά του. Όταν πας απέναντι όμως, τότε καταλαβαίνεις ότι είναι θεόστραβος και αναρωτιέσαι πως δεν το κατάλαβες από την αρχή. Με τον μεγάλο δάσκαλο στον 7ο , βλέπεις με μεγαλύτερη ακρίβεια την θέση σου στον τοίχο και αναζητάς εκείνους που σε βοηθούν να την ισιώσεις. Δεν είναι ότι πιο ευχάριστο, αλλά σε αυτή τη φάση τείνουμε να αποζητούμε δομή και τάξη. Νιώθουμε έτοιμοι και αποφασισμένοι να περπατήσουμε τον δύσκολο δρόμο , ανακαλύπτοντας αργότερα ότι ήταν ο πιο γρήγορος . Ο Κρόνος έχει να κάνει με την κατανόηση της αξίας του χρόνου. Ο πλανήτης αυτός δεν έχει χρόνο για άλλο πόνο, που έλεγε και ο Χατζηγιάννης. Αν δεν υπήρχε, θα νομίζαμε πως είμαστε αιώνιοι και θα εξακολουθούσαμε να κάνουμε σχέσεις με κριτήριο κάτι όμορφα μάτια , ακόμα και αν αυτά δεν μπορούν να δουν ποια πληγή της ψυχής μας θέλει αγάπη και φροντίδα.

    Τώρα, το τι έχεις να περιμένεις εσύ - προσωπικά- από τον Κρόνο, εξαρτάται από το τι όψεις θα κάνει στο πέρασμά του με τους γενέθλιους πλανήτες σου, ποια είναι η γενέθλια κατάστασή του και τι φαίνεται στον προοδευτικό σου χάρτη.
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

  6. #26

    Re: Γάμος και γενέθλιος χάρτης

    Γεια σου Κατια!Εκτος θεματος ειμαι αλλα μου εκανε κλικ αυτο που εγραψες οτι ''Το πώς εκφράζεται ο ωροσκόπος σου θα το δεις από το που βρίσκεται ο κυβερνήτης του''.Μπορεις να επεκταθεις λιγο αν θες,να δωσεις και κανενα παραδειγμα?

  7. #27
    Join Date
    Apr 2010
    Όνομα:
    Κάτια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,256

    Re: Γάμος και γενέθλιος χάρτης

    Quote Originally Posted by memember View Post
    Γεια σου Κατια!Εκτος θεματος ειμαι αλλα μου εκανε κλικ αυτο που εγραψες οτι ''Το πώς εκφράζεται ο ωροσκόπος σου θα το δεις από το που βρίσκεται ο κυβερνήτης του''.Μπορεις να επεκταθεις λιγο αν θες,να δωσεις και κανενα παραδειγμα?
    Αγαπητή μου, είμαστε εκτός θέματος και μόνο που μια τέτοια μέρα έχουμε μια τέτοια συζήτηση, αλλά νομίζω πως θα το αντέξουμε να ζήσουμε με αυτό…

    Θα απαντήσω στο ερώτημά σου , γιατί είναι μια καλή ερώτηση, αλλά θα παρακαλέσω τους υπόλοιπους να μην επανέλθουν με περεταίρω ερωτήσεις επί του θέματος (εν ολίγοις, μην το ξεφτιλίσουμε στο εκτός θέματος).

    Πάμε λοιπόν…
    Έστω ότι έχουμε έναν χάρτη με ωροσκόπο στον Ταύρο. Έχουμε ένα γήινο , σταθερό ωροσκόπο και μια προσωπικότητα που εμφανίζεται με αυτές τις ιδιότητες. Το εύκολο είναι να πει κανείς ότι είναι ένας πεισματάρικος χαρακτήρας (το πρώτο πράγμα που ακούς όταν κάποιος πει κάτι για Ταύρους). Το δύσκολο είναι να σκεφτεί για ποιο λόγο οι Ταύροι έχουν αυτή τη φήμη. Ας το δούμε από πιο κοντά…
    Ο Ταύρος είναι το φυσικό ζώδιο του 2ου οίκου που σχετίζεται με τις προσωπικές μας αξίες και ο φυσικός κυβερνήτης του 2ου /Ταύρου είναι η Αφροδίτη. Ένα τέτοιο σταθερό ζώδιο , έχει σταθερές αξίες και δύσκολα μπορεί να μετακινηθεί από αυτές. Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ο Ταύρος έχει τέτοια φήμη. Την φήμη του αμετακίνητου πεισματάρη… Ξεροκέφαλου κτλ.
    Αν τώρα στον ωροσκόπο (Ταύρο) και στον 1ο οίκο γενικότερα, δεν έχουμε κάποιο πλανήτη που να διαφοροποιεί την έκφραση του ωροσκόπου, τότε πάμε να δούμε που είναι η Αφροδίτη (κυβερνήτης ωροσκόπου) για να δούμε το στοιχείο και την ποιότητα μέσα από τα οποία θα εκφραστεί. Ας απομονώσουμε το ξακουστό του γνώρισμα , το πείσμα (φρικτό στερεότυπο, αλλά ας το κάνουμε για να γίνει η συζήτηση):

    Τι βαθμό πείσματος θα δίναμε σε μια Αφροδίτη στον Σκορπιό (σταθερό/υδάτινο) ;
    Τι βαθμό πείσματος θα δίναμε σε μια Αφροδίτη στον Λέοντα (σταθερό/Πύρινο) ;
    Τι βαθμό θα δίναμε σε μια Αφροδίτη στους Διδύμους (μεταβλητό/αέρινο) ;

    Με ευκολία θα μπορούσε κάποιος να πει πως η Αφροδίτη στον Σκορπιό θα τόνιζε την φήμη του πείσματος περισσότερο. Σταθερό ζώδιο … Αφροδίτη σε πτώση… Όχι και τόσο κακή σκέψη, αλλά θεωρητικά έχουμε μια Αφροδίτη στον 7ο. Μια Αφροδίτη στον 7ο (ακόμα και στον Σκορπιό) είναι στον οίκο κυριαρχίας της ,(7ος /Ζυγός) τείνει προς την διπλωματία και τις γλυκές σχέσεις με τους άλλους. Θέλει να βλέπει και την οπτική γωνία των άλλων , όσο δύσκολο κι αν είναι για μια Αφροδίτη στον Σκορπιό να εγκαταλείψει ή έστω να τροποποιήσει τις απόψεις της. Η θέση της στον 7ο θα λειτουργήσει και το όποιο πείσμα της δεν θα είναι το κύριο γνώρισμα της έκφρασης του ωροσκόπου. Από την άλλη, ποτέ δεν μπορούμε να είμαστε σίγουροι, γιατί αν ο κυβερνήτης αυτής της Αφροδίτης στο Σκορπιό (Άρης/Πλούτωνας) σχηματίζουν μια σκληρή όψη μαζί της , αμέσως-αμέσως έχουμε ένα διαφοροποιημένο αποτέλεσμα του συνδυασμού των δεδομένων.

    Θα μπορούσαμε να πούμε πως η θέση της στους Διδύμους, ένα μεταβλητό και αέρινο ζώδιο, θα έδινε μια κάποια ευελιξία και έναν αέρα λιγότερο βαρύγδουπο . Καλή σκέψη, αλλά αν σκεφτούμε ότι θεωρητικά έχουμε μια Αφροδίτη στον 2ο οίκο, τότε θα έπρεπε να προβληματιστούμε λιγάκι. Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου θα εκφραστεί μέσα από το φυσικό του σπίτι. Εδώ, έχουμε μια «ύπουλη» περίπτωση, μια και θα μπορούσαμε να μπερδευτούμε χαλαρά. Στην πραγματικότητα, εύκολα θα μπορούσε να προκύψει ένας τύπος που του αρέσει να μαθαίνει , να επικοινωνεί , να ενημερώνεται και στο τέλος , να υπερασπίζεται τις αξίες του χωρίς καμία διάθεση να μετακινηθεί , αλλά να επιχειρηματολογεί μιλώντας ακατάπαυτα για αυτές. Και μάλιστα με μεγάλη του χαρά! Στην περίπτωση αυτή, για το που θα πάει η ιστορία , εξαρτάται από το που θα βρίσκεται ο Ερμής (ο κυβερνήτης της Αφροδίτης στους Διδύμους) και ποια η σχέση της μαζί του.

    Η περίπτωση της Αφροδίτης στον Λέοντα μας λέει πολλά. Σταθερό, πύρινο και θεωρητικά ο 4ος από τον ωροσκόπο. Αρκετά εγωίστρια και αυτάρεσκη Αφροδίτη, στον 4ο οίκο της ανάγκης για ασφάλεια και γνώριμων συνθηκών. Τα σταθερά δεν αγαπούν αλλαγές και ο 4ος μιλά για βαθειά εδραιωμένα μοτίβα. Αν μιλάμε για πείσμα, φτάσαμε στην πλατεία πείσματος και ισχυρογνωμοσύνης γωνία!

    Ακόμα κι έτσι όμως, για τις παραπάνω περιπτώσεις υπάρχουν δεκάδες ενδείξεις που πρέπει να συνυπολογίσουμε μέχρι να φτάσουμε σε κάποιο συμπέρασμα. Τα κλισέ είναι μεγάλες παγίδες που μας εμποδίζουν από την αναζήτηση της γνώσης και της αλήθειας.

    Αν φύγουμε από τις παραπάνω γενικότητες, αυτό που θα έπρεπε να καταλαβαίνουμε είναι ότι το πώς εκφράζεται ο ωροσκόπος είναι ένα θέμα που θέλει αρκετά προσηλωμένη μελέτη. Όπως και να έχει, το ζώδιο του κυβερνήτη του θα εμπλουτίσει την έκφρασή του με τις ιδιότητές του. Αν είμαι ωροσκόπος Κριός και έχω τον κυβερνήτη ( Άρη) στον Αιγόκερω, τότε κάποια γνωρίσματα της προσωπικότητάς μου θα φέρουν στοιχεία Αιγόκερου. Θεωρητικά, ο Αιγόκερως θα είναι ο 10ος οίκος μου και αυτό θα δώσει έναν άνθρωπο που όλοι τον βλέπουν σαν κάποιο που ασχολείται σοβαρά με την καριέρα του, τον ενδιαφέρει να ξεχωρίζει (μεσουράνημα) και επιδεικνύει μεγάλη αντοχή και υπομονή , προκειμένου να πετύχει τους μακροπρόθεσμους στόχους του. Σημαίνει και πολλά άλλα, αλλά νομίζω πως καταλάβαμε τι θέλουμε να πούμε. Από εκεί και μετά, αρχίζουν οι όψεις προς τον κυβερνήτη , οι οίκοι, η θέση του Ήλιου, η θέση της Σελήνης κτλ.

    Ελπίζω να βοήθησα
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

  8. #28

    Re: Γάμος και γενέθλιος χάρτης

    Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση!

 

 
Page 3 of 3 FirstFirst 1 2 3

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads