- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 41 to 43 of 43
Thread: 3ος Οίκος.
-
24-04-2014, 01:20 AM #41
Re: 3ος Οίκος.
Διαβάζοντας και ψάχνοντας για τα θέματα του 3ου -9 ου οίκου μου δημιουργήθηκε το ερώτημα: ποιους παράγοντες θα πρέπει να μελετήσει ένας αστρολόγος για να προσδιορίσει την ευφυία ενός ατόμου? Να το θέσω διαφορετικά, υποθέτω θα μελετούσε τον 3 οικο, πλανητεσ μέσα σ΄αυτόν, τον ερμή και τις όψεις του. Ο 9ος όμως? τι ρόλο παίζει? θέλω να πω οτι ένας δυνατός 9ος οίκος, όπου δίνει σε ένα άτομο την δυνατότητα να καταπιαστεί με θέματα πέρα από τα απλά -καθημερινά και να αντιληφθεί ανώτερες έννοιες, δεν μας δίνει στοιχεία σχετικά με την οξύτητα στον τρόπο σκέψης ενος ατόμου? Αν κάποιος έχει αδυναμο 3 οικο αλλά ισχυρό 9 παύει να είναι εύστροφος? Και μια δεύτερη ερώτηση τι ποιοτικα στοιχεια θα μπορούσε να δωσει μια στενή συνοδος ουρανου - κρονου( κυβερνήτες 3ου) στον τοξότη και στον δεύτερο οίκο?
-
24-04-2014, 03:40 AM #42
Δεν είναι τόσο απλό το θεμα της ευφυίας όσο ενδεχομενως μας φαντάζει. Τι ορίζουμε ως εξυπναδα; Ένα άτομο πχ που το πνεύμα του "λάμπει" σε φιλοσοφικές συζήτησεις αλλά είναι ανίκανο να φτιάξει τη φορολογική του δήλωση είναι έξυπνο; Με είχε προβληματισει και μενα αυτό το θέμα κάποτε, το έψαξα (όχι πολύ ειν η αληθεια) και δεν μπορώ να πω ότι έβγαλα σιγουρο συμπέρασμα. Ένας Ερμης πχ σε πτώση/αδυναμία στους Ιχθείς σημαινει ότι είναι λιγότερο "εξυπνος" από εναν Ερμή στους Διδύμους; Δε νομίζω. Μάλλον λειτουργούν με διαφορετικούς τρόπους. Εχει τη σημασία της εδώ και η οικοθεσία και οι όψεις. Αυτό που μπορώ να σου πω με σχετική σιγουριά (γτ κάθε γενεθλιος είναι μοναδικός) είναι ότι κοιτώντας χαρτες γνωστών μου, που τους ξερω πολύ καλά ως χαρακτήρες, είδα ότι ένας τονισμένος 9ος οίκος δείχνει "ευφυία" αλλά και μια εγωιστική συμπεριφορά/προσέγγιση του ατόμου στις σχέσεις του με τους , μια και ο 9ος είναι ο 3ος του 7ου! Έχει ένα ωραιότατο άρθρο εδώ στο myhoroscope σχετικά για τον 9ο οίκο. Δες το, ίσως σε βοηθήσει.
ΑΥτή η οικοθεσία που λες, οι κυβερνητες του 3ου στο 2ο οίκο, εμένα μου φαίνεται ότι τονίζουν ακόμα περισσότερο τον "εγωισμό" του ατόμου, τα "δικά μου" αποκτήματα, οι "δικές μου" αξίες, μέσα απ' αυτό πρίσμα γίνεται η επικοινωνία μου. (Άσχετο: ο κυβερνητης του 3ου στο 2ο, ίσως δείχνει και οικονομικά οφέλη από επιχειρήσεις/δραστηριότητες που θα κάνεις με τα αδέρφια σου!)
-
24-04-2014, 10:43 AM #43
AMARIGE : σε ευχαριστώ πολύ για την απάντησή σου. Ετσι όπως το αντιλαμβάνομαι, η ευστροφία σχετίζεται με την ικανότητα του ατόμου να αντιλαμβάνεται γρήγορα πράγματα και καταστάσεις, να μαθαίνει εύκολα διαθέτοντας αναλυτική, κριτική σκέψη, χωρις να είναι απαραίτητη η ενασχόληση και ο προβληματισμός σε θέματα φιλοσοφικού χαρακτήρα, όπου το άτομο προσπαθεί να διευρύνει τους ορίζοντές του, και να προσεγγίσει την Αλήθεια της ύπαρξης, αδιαφορώντας όμως για την πρακτική πλευρά της ζωής Τα πρώτα χαρακτηριστικά θα τα ταξινομούσα στα του 3ου, τα τελευταία στον 9. Περισσότερο ποιοτική η διαφορα φαντάζομαι πως είναι η διαφορά 3 -9ου. Έτσι σκέφτηκα ότι καποιος που έχει έντονο 9, έστω και με αδύναμο 3, αν μη τι άλλο θα έπρεπε να διαθέτει και αντίστοιχο << μυαλό>>. Παρ' όλα αυτά σκέφτηκα ότι η αντιληπτική ικανότητα ενος ατόμου που καθορίζει την ευστροφία του, εξαρτάται απο το νευρικό κεντρικό σύστημα που λαμβάνει και μεταβιβάζει τις πληροφορίες από το εγκέφαλο. Για το νευρικό σύστημα όμως μελετάμε τον 3ο, άρα τι σκέφτηκα στο τέλος, τι δουλειά έχει ο 9? ξέρω βεβαια ότι οι οίκοι λειτουργούν αξονικά, αλλά είχα πραγματική απορία τι συμβαίνει με την ευφυία των ατόμων με αδύναμο 3 αλλά ισχυρό 9
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Tags for this Thread
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.