- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 6 of 6
Thread: Παρτίδα σκάκι
-
13-02-2014, 02:58 PM #1
Παρτίδα σκάκι
Εγώ είμαι ο Βασιλιάς-Ήλιος των Λευκών. Βρίσκομαι περιστοιχισμένος από τον πιστό μου στρατό που προσφέρει προστασία και σιγουριά ενώ μπροστά μου απλώνεται όλο το πεδίο δράσης χωρισμένο σε 64 ασπρόμαυρα τετράγωνα. Στ’ αριστερά μου στέκεται περήφανη και πάνοπλη η Βασίλισσα-Σελήνη, έτοιμη να αναλάβει τις πιο δύσκολες αποστολές για το χατίρι μου. Νοιώθω πράγματι μεγάλη σιγουριά όσο την έχω στο πλευρό μου αφού χωρίς αυτήν θα ήμουν ιδιαίτερα ευάλωτος. Μ’ αρέσει να σκέφτομαι ότι πρόκειται για το θηλυκό alter ego μου, μια άλλη προσωπικότητα που με συμπληρώνει αρμονικά.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Παρτίδα σκάκι
-
13-02-2014, 06:40 PM #2
Re: Παρτίδα σκάκι
Μπράβο σου, Δημήτρη!!! Φανταστικό άρθρο... Βρήκα τις ομοιότητες πολύ ενδιαφέρουσες και κατά κάποιο τρόπο αυτονόητες. Το όλο ζήτημα αποπνέει μια λογική, σαν να ήταν πάντα έτσι και περίμενε κάποιον να το ανακαλύψει. Συγχαρητήρια!
-
14-02-2014, 12:37 PM #3
Σ’ ευχαριστώ Λεμονιά για την ενθουσιώδη υποδοχή, να ‘σαι καλά.
Είναι αλήθεια ότι δεν ήμουν σίγουρος αν θα ‘πρεπε να ανεβάσω ένα τέτοιο κείμενο. Διαφέρει πολύ απ’ ό,τι συνήθως ψάχνει ο κόσμος σ’ ένα αστρολογικό site. Μου φαινόταν υπερβολικά προσωπικό αλλά τελικά χαίρομαι που το μοιράστηκα μαζί σας.
Το σκάκι είναι κι αυτό μια μικρογραφία της κοινωνίας μας. Ένα πεδίο όπου ο άνθρωπος προβάλει ιεραρχία, ιδιότητες, χαρίσματα και όλα όσα συναντάει στην πραγματική του ζωή. Μόνο που εκεί προβάλλονται πιο ξεκάθαρα, απαλλαγμένα από τον θόρυβο και τη σύγχυση της πραγματικότητας. Κάτι σαν την αστρολογία δηλαδή.
Σ’ ευχαριστώ και πάλι.
-
17-02-2014, 02:26 PM #4
πολυ ωραιο αρθρο κ αυτο που μουρχεται στο μυαλο ειναι οτι η ζωη μου ειναι μια παρτιδα σκακι που δεν εχει τελειωσει ακομα ......................... ειδωμεν/?
-
17-02-2014, 05:07 PM #5
Σ’ ευχαριστώ Λίλλιαν.
Ευτυχώς μετά από κάθε μάχη τα πιόνια ξανασηκώνονται, παίρνουν τις θέσεις τους και είναι έτοιμα για την επόμενη. Έτσι, καμία ήττα δεν είναι οριστική και η προσπάθεια συνεχίζεται….
-
14-05-2015, 08:46 PM #6
Ωραία η σύνδεση του με τους πλανήτες
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.