- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 3 of 3
Thread: Ο Ερμής και το Νευρικό Σύστημα
-
06-02-2014, 02:43 PM #1
Ο Ερμής και το Νευρικό Σύστημα
Ο Ερμής είναι ο αγγελιοφόρος των θεών, ο πλανήτης που ενώνει και δημιουργεί συνδέσεις. Στην ιατρική αστρολογία, ο Ερμής είναι ο φυσικός κυβερνήτης του νευρικού συστήματος. Η θέση του στο ωροσκόπιο κάποιου είναι ένας σημαντικός σημειοδότης της υγείας και της ανθεκτικότητας του νευρικού του συστήματος όπως επίσης και του πώς ανταπεξέρχεται σε πιεστικές και στρεσογόνες καταστάσεις
Το νευρικό σύστημα μεταφέρει πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση του σώματος στον εγκέφαλο. Εν συνεχεία, τις επεξεργάζεται και απαντάει με εντολές που μεταφέρονται από τον εγκέφαλο στο υπόλοιπο σώμα, εντολές σχετικές με την λειτουργία αυτού. Ο Ερμής επιβλέπει το φιλτράρισμα και την σύνθεση των πληροφορίων αυτών, και είναι ο κοινός συνδετικός παράγοντας ανάμεσα στα συστήματα του σώματος. Η λειτουργία της αναπνοής κυβερνάται επίσης από τον Ερμή.
Θα τα παρατήσω όλα και θα γίνω πριγκίπισσα!
-
06-02-2014, 03:37 PM #2
Re: Ο Ερμής και το Νευρικό Σύστημα
Ευχαριστούμε whisperer!
Ακριβέστατο το άρθρο για τον Ερμή στον Υδροχόο στην περίπτωσή μου.
Δύο απορίες έχω...αν μπορεί κάποιος να με διαφωτίσει θα ήμουν ευγνώμων!
Αν ο Ερμής είναι ανάδρομος στο γενέθλιο ωροσκόπιο, αλλάζει κάτι απ'όλα αυτά;
Και
Σε όσα αναφέρονται στις όψεις Ερμή- Άρη, ποιες είναι οι δύσκολες και ποιες οι διεγερτικές;
Ευχαριστώ
-
07-02-2014, 01:39 PM #3
Re: Ο Ερμής και το Νευρικό Σύστημα
Καλησπέρα Laparisienne
Οι ερμηνείες του Ερμή σε κάθε ζώδιο έχουν να κάνουν με το μέρος του σώματος που θεωρείται ότι κυβερνάει το κάθε ζώδιο. Συνεπώς δεν αλλάζει κάτι με το αν είναι ανάδρομος. Αντίστοιχα και για τις όψεις. Βέβαια, η ανάδρομη κίνηση, όπως και άλλοι παράγοντες του χάρτη, και η εσωστρέφεια που συνήθως αυτή φέρνει είναι κάτι που θα πρέπει να ληφθεί υπόψη σε μια ολοκληρωμένη ανάλυση των επιπτώσεων του Ερμή στο νευρικό σύστημα και γενικότερα στην υγεία του ανθρώπου.
Όσο αναφορά στις όψεις, δεν μπορώ να είμαι στο μυαλό του συγγραφέα αλλά δύσκολες όψεις παραδοσιακά θεωρούνται το τετράγωνο και η αντίθεση ενώ αρμονικές (διεγερτικές) το εξάγωνο και το τρίγωνο. Η σύνοδος είναι σίγουρα έντονη όψη αλλά εξαρτάται το που θα την κατατάξεις. Μια σύνοδος με την Αφροδίτη είναι τελείως διαφορετική από μια σύνοδο με τον Κρόνο.
Ελπίζω να βοήθησα.
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.