- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 7 of 7
Thread: Δαγκώνοντας το Μήλο της Έριδος
-
08-01-2013, 02:00 PM #1
Δαγκώνοντας το Μήλο της Έριδος
Τον τελευταίο καιρό γίνεται αρκετή συζήτηση στη διεθνή αστρολογική κοινότητα σχετικά με το ρόλο των πλανητών που ανακαλύφθηκαν σχετικά πρόσφατα. Δεν είχα δώσει σημασία, κάτι όχι παράξενο καθώς ξέρω ότι ο γενέθλιος χάρτης μου με κάνει αρκετά απρόθυμο και καχύποπτο στην υιοθέτηση νέων ιδεών. Τελευταία όμως διάβασα σοβαρούς αστρολόγους να προτείνουν ότι πρέπει να αλλάξει ο παραδοσιακός κυβερνήτης του Ζυγού και η Έρις να αναγνωριστεί τουλάχιστον σαν συγκυβερνήτης του. Έχει μάλιστα γραφτεί κι ένα σχετικό βιβλίο που υποστηρίζει αυτήν τη θέση, με ανάλυση του ρόλου της Έριδος στο γενέθλιο χάρτη των Ηνωμένων Πολιτειών και τον μάλλον προκλητικό τίτλο «Yankee Doodle Discord» (σε μια ελεύθερη μετάφραση «η έριδα του χαζο-γιάνκη»). Σκέφτηκα λοιπόν ότι σοβαρεύει το πράγμα και είπα να ασχοληθώ λίγο με αυτήν τη νεοφερμένη στο ηλιακό μας σύστημα. Το πρώτο που κοίταξα ήταν η τωρινή θέση της στο ζωδιακό κύκλο και όταν είδα ότι βρίσκεται πάνω στο γενέθλιο Ωροσκόπο μου, είναι αλήθεια ότι άρχισα να νοιώθω κάπως άβολα. Φαίνεται ότι έχω ανοίξει παρτίδες με αυτήν την επικίνδυνη θέα που σπέρνει τη διχόνοια. Ίσως έχει θυμώσει που την αγνόησα επιδεικτικά και θα πρέπει τώρα να προσπαθήσω να την εξευμενίσω. Πάμε λοιπόν μαζί να την γνωρίσουμε.
Ακολουθούν απορίες και συζήτηση επί του άρθρου: Δαγκώνοντας το Μήλο της Έριδος
-
08-01-2013, 05:41 PM #2
Re: Δαγκώνοντας το Μήλο της Έριδος
Για άλλη μια φορά, Δημήτρη, καταπληκτική δουλειά!
Πάντα απολαμβάνω τέτοια άρθρα, με ιστορικές αναδρομές και αστρολογικές ερμηνείες.
Να 'σαι καλά!
-
08-01-2013, 07:16 PM #3
Πολύ καλό Δημητρη...Σ ευχαριστούμε..Την "αγνοούσα" την... κυριούλα ....τεχνηέντως...από φόβο...σε λίγα χρόνια πιάνει τον Αρη μου ...Μ'αλλον πρ'επει να καπνίσω την πίπα της ειρήνης μαζί της...
Καλή χρονιά και πάλι ευχαριστουμε!!!!!Victory
-
08-01-2013, 10:54 PM #4
Εκπληκτικό!
-
09-01-2013, 11:19 AM #5
Σας ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια και τη θερμή υποδοχή.
Λεμονιά, αν πράγματι απολαμβάνεις τις αστρολογικές αναλύσεις με ιστορικές αναδρομές, τότε ίσως έχω βρει την ιδανική αναγνώστρια των άρθρων μου. Γενικά έχω την εντύπωση ότι οι ιστορικές αναδρομές κουράζουν αφού ο περισσότερος κόσμος μπαίνει σ’ ένα αστρολογικό site για να βρει «προβλέψεις» για το μέλλον του. Ίσως κάποτε συνειδητοποιήσουμε ότι το μέλλον διαμορφώνεται κάθε στιγμή στο παρόν και το παρόν είναι άμεσο αποτέλεσμα του παρελθόντος. Είναι όμορφο να σκεφτόμαστε ότι η κάθε μέρα ξεκινάει σαν ένα άγραφτο χαρτί που μας δίνει πλήρη ελευθερία σκέψης και δράσης αλλά η αλήθεια είναι ότι σχεδόν πάντα βαδίζουμε στο δρόμο που έχουμε ήδη χαράξει. Αρκεί τουλάχιστον να βαδίζουμε κι όχι να μένουμε κολλημένοι.
Νίκη, όλοι την αγνοούσαμε και νομίζω δικαίως αφού και η ίδια έμενε κρυμμένη μέχρι πολύ πρόσφατα. Το καλό με την περίπτωσή της είναι πως κινείται τόσο αργά (ειδικά στον Κριό που βρίσκεται τώρα, κινείται εκνευριστικά αργά) που έχουμε όλο τον χρόνο να μελετήσουμε την όποια επίδρασή της. Αν λοιπόν κάποιος νοιώθει ότι του έλειπε ένας πλανήτης στον Κριό, ίσως αξίζει τον κόπο να ρίξει μια ματιά στην Έριδα.
Καλή χρονιά να έχουμε όλοι. Και όσες δυσκολίες και να έρθουν ας προσπαθήσουμε να βρίσκουμε νόημα και έμπνευση στην κάθε μέρα. Έτσι στο τέλος θα έχουμε ζήσει μια γεμάτη χρονιά. Κι αν κάποια όνειρα δεν πραγματοποιηθούν, δεν πειράζει. Σημασία έχει να υπάρχουν όνειρα κι αν βρεθεί κάποιος που μπορεί να πει ότι πραγματοποιεί όλα τα όνειρα του, τότε αυτός απλά στοχεύει πολύ χαμηλά.
-
09-01-2013, 09:49 PM #6
"Σημασία έχει να υπάρχουν όνειρα κι αν βρεθεί κάποιος που μπορεί να πει ότι πραγματοποιεί όλα τα όνειρα του, τότε αυτός απλά στοχεύει πολύ χαμηλά."
Respect!!!!!!!!
Καλό που η ..."κυριούλα" κάθεται αρκετά σε κάθε μοίρα...κακό που έχω τον Αρη μου στις 23ο του Κριού....Victory
-
17-01-2013, 02:26 AM #7
Δημητρη, το αρθρο ειναι απολυτα κατατοπιστικο και σ ευχαριστουμε πολυ.
Μ εβαλες στη πριζα, γιατι οντως ο δικος μου χαρτης χωλαινει, απο την ελλειψη πλανητων σε ζωδια της φωτιας. (τι να σου κανει ενας σκετος ωροσκοπος?).
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.