s
«Ποσειδώνας τρίγωνο Κρόνος: Χτίζοντας το όνειρο»
Καλωσήλθατε στην αστρολογική μας κοινότητα! αστρολογία στην ελλάδαΕΔΩ ΧΤΥΠΑ Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΑΣ
Register

Αξιόπιστο! Έγκυρο, ΔΩΡΕΑΝ αστρολογικό πρόγραμμα online!

ΔΩΡΕΑΝ γενέθλια ανάλυσή, προσωπικές διελεύσεις, ερωτικές προβλέψεις κάθε μέρα!

ΓΡΑΠΤΕΣ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ ΣΤΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΙΜΕΣ! Τις βρίσκετε ΜΟΝΟ στο νέο μας site. Πατήστε εδώ
Βρείτε μας στο Facebook Βρείτε μας στο Twitter Επικοινωνήστε μαζί μας
Page 1 of 6 1 2 3 4 5 ... LastLast
Results 1 to 10 of 54
  1. #1
    Join Date
    Apr 2010
    Όνομα:
    Κάτια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,256

    «Ποσειδώνας τρίγωνο Κρόνος: Χτίζοντας το όνειρο»

    Ο Ποσειδώνας από την κυριαρχία του στους Ιχθείς και ο Κρόνος σε έξαρση στον Ζυγό, έκαναν ουσιαστικά την πρώτη τους συνάντηση στις αρχές του Φεβρουάριου του 2012. Ο κυβερνήτης των Ιχθύων, εγκαταλείποντας οριστικά το ζώδιο του Υδροχόου, είχε ήδη στις «αποσκευές» του ένα τρίγωνο με τον Κρόνο στον Ζυγό και περνώντας στην θέση της κυριαρχίας του, η πρώτη του όψη εξακολουθούσε να είναι αυτό το τρίγωνο, αφού τους δύο πλανήτες τους χώριζε λιγότερο από μία μοίρα ανοχή, για να σχηματίσουν το πρώτο τους ασύμβατο τρίγωνο. Σαν ένα δώρο της αέρινης πνευματικότητας προς τον υδάτινο συναισθηματισμό, πριν ο Κρόνος πάρει την σκυτάλη από τη θέση του στον Σκορπιό. Με δεδομένο ότι ο Κρόνος δεν χαρίζει αλλά ανταμείβει, το Φεβρουάριο του 2012 το σχέδιο κάποιου ονείρου με τη χάρη ενός παντοδύναμου Ποσειδώνα -βασιλιά των ονείρων- έβαλε τα Κρόνια θεμέλιά του.


    Συγχωνεύοντας τις αρχές των δύο πλανητών, πολλοί μιλούν για προοπτική στο όνειρο, για ιδεαλισμό (Ποσειδώνας) με βάσεις (Κρόνος), για ρεαλισμό (Κρόνος) στο όραμα (Ποσειδώνας), για αντοχή (Κρόνος) στο όνειρο (Ποσειδώνας). Ένας από τους μεγαλύτερους οραματιστές της σύγχρονης παγκόσμιας ιστορίας, ο Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ (Αιγόκερως), πέρασε στην μνήμη μας με την χαρακτηριστική του φράση “I have a dream..” / «Έχω ένα όνειρο…» και στον γενέθλιο χάρτη του είχε Ποσειδώνα τρίγωνο Κρόνο. Ο πύρινος λόγος του νομπελίστα οραματιστή, έκανε τον γύρω του κόσμου με αυτή την φράση να επαναλαμβάνεται σαν επωδός σε μια εμπνευσμένη ομιλία για τα ανθρώπινα δικαιώματα, που συντάρασσε τα πλήθη την 10ετία του 60’ και αποτελεί σημείο αναφοράς μέχρι τις μέρες μας. «Έχω ένα όνειρο…»

    Συνηθίζεται τα άρθρα για ένα πλανητικό γεγονός να γράφονται λίγο πριν το δρώμενο φτάσει σε όψη ακριβείας, αλλά νομίζω πως η φύση αυτού του τριγώνου στο υδάτινο στοιχείο Ιχθύων\Σκορπιού, με τον Ποσειδώνα στην κυριαρχία του και τον Κρόνο να βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με τον Πλούτωνα, κουβαλά μια δυναμική ενέργεια που αξίζει να την παρακολουθήσει ο καθένας από την αρχή , βγάζοντας τα προσωπικά του συμπεράσματα για τον τρόπο που αυτό λειτουργεί στον προσωπικό του χάρτη. Η βιωματική παρατήρηση στην αστρολογία, είναι ο ιδανικός τρόπος κατανόησης των πιο δυσνόητων επιρροών της, αρκεί να τηρείται η προϋπόθεση της αντικειμενικότητας.

    Ποιοι βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της θετικής επιρροής του τριγώνου:

    Επειδή μιλάμε για αργούς πλανήτες που η επίδρασή τους γίνεται πιο αντιληπτή σε συλλογικό επίπεδο, εκείνοι που έχουν περισσότερες πιθανότητες να βιώσουν με έναν πιο προσωπικό τρόπο την επιρροή αυτής της συνάντησης, είναι τα υδάτινα ζώδια με τον Ήλιο τους από 0ο ως 5ο μοίρες (+/- 1ο30΄), ενώ σε δεύτερο επίπεδο τα ζώδια της γης*, με τον Ήλιο τους στις ίδιες μοίρες.

    Σημαντική όψη όμως, θα είναι και για όλα τα ζώδια που έχουν την Σελήνη τους, προσωπικούς πλανήτες (πολύ περισσότερο αν αυτοί κυβερνούν γωνιακούς οίκους) και τις ακμές των γωνιακών τους οίκων από την μηδενική ως την 6η μοίρα των υδάτινων και των γήινων ζωδίων.

    Επίσης, για όσους ο Ποσειδώνας ή ο Κρόνος κυβερνά κάποιον γωνιακό οίκο και για όσους το τρίγωνο αυτό πραγματοποιείται με έναν (ή και τους δύο σε κάποιες περιπτώσεις) από τους δύο εμπλεκόμενους πλανήτες να βρίσκεται σε γωνιακό οίκο.

    Μία ακόμα ομάδα ζωδίων που είναι πιθανό να βιώσει πιο προσωπικά την όψη αυτή, κατά την περίοδο του πρώτου τριγώνου, είναι όλα τα αέρινα ζώδια που έχουν τον ήλιο τους στην 29η μοίρα , την Σελήνη ή κάποιο άλλο από τους προσωπικούς πλανήτες, ιδιαίτερα αν αυτοί κυβερνούν γωνιακούς οίκους.

    *Σημαντικό είναι να διευκρινίσουμε ότι από τα ζώδια της γης, ο Ταύρος και η Παρθένος αποτελούν μία εξαίρεση στον ευνοϊκό τρόπο της επιρροής του τριγώνου, αφού οι δύο αυτές θέσεις βρίσκονται σε διάμετρο (αντίθεση) με τα ζώδια που φιλοξενούν τους εν λόγω πλανήτες, Σκορπιό και Ιχθείς αντίστοιχα. Μία επίσης ξεχωριστή επιρροή δέχονται όσοι έχουν τον Ήλιο, την Σελήνη ή προσωπικούς πλανήτες στην 29η μοίρα του Λέοντα (αφορά στην πρώτη συνάντηση των δύο πλανητών στην 0ο μοίρα Ιχθύ\Σκορπιού).

    Σε αυτό το άρθρο θα αφήσουμε το μεγάλο και παγκόσμιο νόημα της σημαντικής αυτής όψης , για να ασχοληθούμε με τον τρόπο που μπορεί να βιωθεί στη ζωή του κάθε ανθρώπου ξεχωριστά.


    Χρονολόγιο:

    Τυπικά, το πρώτο τρίγωνο ακριβείας Ποσειδώνα \Κρόνου στο υδάτινο στοιχείο, θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2012, στην 0ο μοίρα των Ιχθύ\Σκορπιού και θα επαναληφθεί άλλες δύο φορές στις 30 Μαΐου του 2013 στην 5η και στις 19 Ιουλίου 2013 στην 4η μοίρα των ίδιων ζωδίων. Αξίζει να πούμε ότι στην τελευταία όψη ακριβείας εμπλέκεται και ο μεγάλος ευεργέτης του ζωδιακού, ο Δίας, από την νέα και ευνοϊκή του θέση στον Καρκίνο, δίνοντας πραγματικά φτερά σε όσα όνειρα έβαλαν τον σπόρο τους δειλά, τον Φεβρουάριο του 2012.

    Πέρα από την όψη ακριβείας, εκείνο που έχει σημασία, είναι πως οι δύο αυτοί αργοί πλανήτες θα σχηματίζουν ένα ενεργό τρίγωνο για αρκετά μεγάλα διαστήματα, επιτρέποντάς μας , αν το θέλουμε, να «εκμεταλλευτούμε» την εποικοδομητική τους ενέργεια προς όφελός μας. Έτσι, οι περίοδοι των συναντήσεων των δύο πλανητών, χωρίζονται σε δύο μεγαλύτερες, χρονικές σφαίρες επιρροής τους:

    1) 27 Σεπτεμβρίου 2012 ως 25 Οκτωβρίου 2012 με όλη την δυναμική να συγκεντρώνεται στην 0ο μοίρα. Στις 11 Οκτωβρίου γίνεται ακριβείας και είναι το τρίγωνο αυτό, από το οποίο μπορούν να ωφεληθούν και τα αέρινα ζώδια της 29ης μοίρας ή με Σελήνη και προσωπικούς πλανήτες στην ίδια θέση.

    2) 12 Μαΐου 2013 ως 18 Αυγούστου 2013. Σε αυτή την χρονική περίοδο έχουμε την δυναμική της ενέργειας να επικεντρώνεται στην 4η και 5η μοίρα Σε αυτή τη φάση επί της ουσίας έχουμε δύο κορυφές ακρίβειας. Η πρώτη είναι στις 12 Ιουνίου στις 5ο 22΄ Ιχθύ - Σκορπιού, ενώ στην δεύτερη κορυφή μπαίνει στο χορό και ο Δίας από τον Καρκίνο, σχηματίζοντας ένα πραγματικά ευλογημένο τρίγωνο για όσους επηρεάζονται από αυτό και μπορούν να στρέψουν την ενέργειά του προς όφελός τους. Η επιρροή του μεγάλου αυτού τριγώνου Ποσειδώνα\Κρόνου\Δία , θα διαρκέσει από 9 Ιουλίου ως 27 Ιουλίου 2013 . Οι τρεις αυτοί πλανήτες όμως, θα βρεθούν πραγματικά μαζί, στην 4η μοίρα των υδάτινων στις 16 Ιουλίου 2013 και όσοι έχουν Ήλιο\Σελήνη ή προσωπικούς πλανήτες σε αυτές τις μοίρες των υδάτινων, είναι η φάση από την οποία μπορούν να περιμένουν ένα πραγματικό άγγιγμα καλής τύχης, για όσα έχουν προσπαθήσει μέσα στον προηγούμενο ενάμιση χρόνο.




    ΕΞΗΓΩΝΤΑΣ ΤΟ ΤΡΙΓΩΝΟ

    Η ονειροπαγίδα του Κρόνου

    Καθώς σκεφτόμουν τη φύση αυτού του τριγώνου και τον ρόλο του Κρόνου από την δύσκολη θέση του στο ζώδιο του Σκορπιού, στο μυαλό μου ήρθε η παραδοσιακή ονειροπαγίδα των Ινδιάνων. Οι Ινδιάνοι έφτιαχναν αυτά τα πανέμορφα χειροτεχνήματα και τα κρεμούσαν στο προσκεφάλι των παιδιών τους για να παγιδεύσουν τα άσχημα όνειρα και να επιτρέψουν στα όμορφα όνειρα να τα πλησιάσουν.

    Ο συνειρμός μου προκύπτει από το γεγονός ότι ο Σκορπιός και ο 8ος οίκος σχετίζονται με το υποσυνείδητο και τα απωθημένα, εκεί όπου βρίσκεται θαμμένο το υλικό των ονείρων που βλέπουμε κατά την διάρκεια του ύπνου μας. Στον 8ο οίκο, το σπίτι του Σκορπιού, βρίσκονται οι μοχλοί των ανεξέλεγκτων δυνάμεων της ψυχής μας. Των παρορμήσεων και των αντιδράσεων πάνω στις οποίες δεν έχουμε κανέναν σχεδόν έλεγχο. Εκεί βασιλεύει ο φόβος της απώλειας σε όλες τις μορφές της. Εκεί είναι που οι άνθρωποι καλούμαστε να νικήσουμε τον υποσυνείδητο εαυτό μας. Ο Κρόνος σχετίζεται με περιορισμούς, απωθημένα και φοβίες. Θα έλεγα ότι η θέση του στον Σκορπιό (φυσικό 8ο), είναι μία δύσκολη ως και ακατάλληλη θέση. Μπορεί ο φυσικός κυβερνήτης του 8ου να είναι ο Πλούτωνας, όμως ο τρόπος που βιώνουμε τον Κρόνο, σύμφωνα με την θέση του μέσα στον χάρτη μας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με το υλικό που τελικά θα φτάσει στο σκοτεινό υπόγειο του 8ου οίκου μας και θα αποτελέσει το υλικό από το οποίο είναι φτιαγμένος ο υποσυνείδητος εαυτός μας.

    Αυτός ο εαυτός πάνω στον οποίο έχουμε ελάχιστη εξουσία, αφού στην ουσία υπάρχει και αποφασίζει σχεδόν ερήμην μας. Αυτός ο εαυτός στην ψυχολογία , είναι γνωστός και σαν το «αυτό». Είναι τα βιώματα και οι καταγραφές από την παιδική μας ηλικία, οι αξίες των άλλων που επηρεάζουν την ζωή μας και όλα όσα διαμορφώνουν τελικά τον τρόπο που αντιδρούμε στα όποια ερεθίσματα Το «αυτό» με το οποίο καλούμαστε να έρθουμε αντιμέτωποι, βρίσκεται μέσα στον 8ο οίκο μας. Έτσι, ο Πλούτωνας, ο φυσικός κυβερνήτης του 8ου και πλανήτης της μεταμόρφωσης μέσα από το «θάνατο» του παλιού, είναι ο Πλανήτης που μας βοηθά, ανάλογα με το πόσο καλά τοποθετημένος είναι μέσα στον χάρτη μας , να «σκάψουμε» μέσα μας ανακαλύπτοντας το «αυτό» που μας βασανίζει. Το «αυτό» που στην ουσία καθορίζει τις επιλογές μας, αλλά και τα όνειρά μας. Αν δεχτούμε ότι αυτό που ζούμε, δεν είναι άλλο από αυτό που ονειρευόμαστε, τότε μπορούμε να φανταστούμε πόσο σημαντικό είναι να έχουμε πραγματικά τον έλεγχο των ονείρων μας, έξω από φόβους, έξω από απωθημένα, έξω από επίκτητους περιορισμούς και λογοκρισίες. Έτσι όπως μόνο ο Ποσειδώνας μπορεί να ονειρευτεί, μέσα στο υδάτινο παλάτι του.
    «…Παράμ, παράμ, παράμ - παραμυθένιο
    ναυάγιο μες στα σύννεφα η σελήνη,
    κορμί του Ποσειδώνα σιδερένιο,
    ποιο πέτρινο μουσείο να σε κλείνει ; …»
    (Λ. Νικολακοπούλου)

    Πόσο εφικτό μπορεί να θεωρηθεί όμως κάτι τέτοιο, με τον Κρόνο να κινείται στο ζώδιο του Σκορπιού; Με ευκολία θα έλεγα πως κάτι τέτοιο θα ήταν αρκετά δύσκολο , ίσως και επώδυνο, αν δεν είχαμε την τύχη το πέρασμα του Κρόνου από τον Σκορπιό να συμπίπτει με το πέρασμα του Πλούτωνα από τον Αιγόκερω. Αυτή η σημαντική αμοιβαία υποδοχή των δύο πλανητών είναι η αιτία που αναβαθμίζεται η ποιότητα και η αξία του τριγώνου Κρόνου - Ποσειδώνα, έχοντας σαν βάση την θέση κυριαρχίας του Ποσειδώνα στους Ιχθείς.

    Είναι πραγματικά δύσκολο να αξιολογήσει κανείς την ανυπολόγιστη ενέργεια που προκύπτει από την συνεργασία του Κρόνου με τον Πλούτωνα. Η εξουσία\Κρόνος και η Ισχύς\[Πλούτωνας, είναι δύο πρωταρχικές έννοιες που δεν δείχνουν να συμβιβάζονται ώστε να γίνει «ευχάριστα» αυτό που οι θέσεις αμοιβαίας υποδοχής υπόσχονται. Καταστροφή και ανοικοδόμηση. Παρά την ευνοϊκή θέση εξαγώνου στην οποία βρίσκονται, έχουν να εργαστούν πάνω σε ένα δύσκολο πρόγραμμα συνεργασίας , όπου η «βαριά» δυναμική αυτής της ενέργειας αλληλεπιδρά με την δυναμική της ενέργειας του Ποσειδώνα στους Ιχθείς. Εκεί που καταλύονται τα όρια και αποκτιέται η αίσθηση μιας μεγαλύτερης εικόνας της ουσίας της ύπαρξης και του Όλου.

    Η υδάτινη φυσικοί οίκοι της τριάδας των Καρκίνου\4ος , Σκορπιού\8ος, Ιχθείς - 12ος, ονομάζονται και «ψυχικοί οίκοι». Είναι αλήθεια πως τόσο ο Σκορπιός , όσο και οι Ιχθείς, είναι ζώδια που σχετίζονται με την εσωτερική μας ζωή και ένας Κρόνος στον Σκορπιό μοιάζει να επιβάλει –με τον δύσκολο δρόμο- την αποκάλυψη και ανάδειξη των βαθύτερων αναγκών-προβλημάτων της ψυχικής ζωής μας, αλλά όχι δίχως κόστος. Η επιρροή αυτού του εξαγώνου αμοιβαίας υποδοχής, σε όποιους τομείς του ωροσκοπίου μας κι αν βρεθεί, θα επιβάλει καταστροφή και ανοικοδόμηση. Μια επίπονη, αλλά απαραίτητη διεργασία.

    Η δουλειά του Κρόνου με την ενέργεια της αμοιβαίας υποδοχής αποκτά έναν κεντρικό ρόλο μια και γίνεται πρεσβευτής των καρπών της συνεργασίας του με τον Πλούτωνα, μεταφέροντας την ενέργειά τους στην συνάντησή του με τον Ποσειδώνα. Η σχέση Κρόνου - Πλούτωνα, «πέφτει» σαν μια βαριά πέτρα στα σκοτεινά νερά του Σκορπιού , απαιτώντας δομικές αλλαγές που δεν εγγυούνται κανενός είδους ασφάλειας, έτσι όπως την είχαμε συνηθίσει τουλάχιστον. Ο εξαναγκασμός μας να φτάσουμε στον πυρήνα των προβλημάτων και να εργαστούμε με αυτά βρίσκοντας λύσεις , θα είναι άμεσα συνδεδεμένος με τις ανάγκες και την μετάλλαξη ολόκληρου του κοινωνικού πλαισίου (Πλούτωνας στον Αιγόκερω).

    Οι υποσυνείδητες καταγραφές μας (Κρόνος στον Σκορπιό) δεν θα είναι πια λειτουργικές κάτω από το βάρος των αλλαγών της ουσίας των κοινωνικών δομών (Πλούτωνας στον Αιγόκερω - Ουρανός στον Κριό). Ο ρεαλισμός , ο πραγματισμός και η ανάγκη μιας στερεής ανοικοδόμησης εκείνων των πλαισίων που εντός των τειχών τους θα προσφέρουν ασφάλεια, συναντά τον Ποσειδώνα στο ζώδιο από το οποίο έχει την άνεση να λειτουργήσει χαρισματικά , συντονισμένος με όνειρα, επιθυμίες και ιδανικά. Πανίσχυρος από την θέση κυριαρχίας του, δεν πρέπει να υποτιμάμε την δύναμή του και να νομίζουμε πως ο Κρόνος είναι εκείνος που μπορεί να βάλει όρια στην ρευστή και δυσνόητη φύση του.

    Αντίθετα, ο Ποσειδώνας από την ευλογημένη αυτή θέση του, μπορεί να μεταγγίσει αρκετή συμπόνια , παρηγοριά, ανθρωπιά και ενότητα στους στόχους της σκληρής δουλειάς του Κρόνου στον Σκορπιό. Κατά μία έννοια «μαλακώνει» την τραχύτητα του Κρόνου που προτιμά να χτίζει από το να οραματίζεται. Όμως σε αυτή την συνεργασία Ποσειδώνα \Κρόνου, η ονειροπαγίδα του μεγάλου επόπτη του ζωδιακού, μόνο τα ανέφικτα όνειρα μπορεί να αιχμαλωτίσει. Όσα όνειρα έρχονται κατευθείαν από το άπειρο της εσωτερικής μας ζωής, με πίστη και θεία φώτιση (Ποσειδώνας στους Ιχθείς) είναι η δύναμη που ενεργοποιεί τον Κρόνο να κάνει αυτό που γι’ αυτό είναι προορισμένος. Να εργαστεί, να χτίσει, να αναλάβει την ευθύνη. Η συνεργασία των δύο αυτών πλανητών δεν είναι απλή, καθώς ενώνει το υπερβατικό με το πραγματικό. Την ενότητα μέσω της κατάλυσης των ορίων (Ποσειδώνας) με τον περιορισμό και τα όρια (Κρόνος).


    Ποσειδώνας: Φως στα νερά του εσωτερικού μας κόσμου

    Όλοι έχουμε πασχίσει να κατανοήσουμε σε βάθος τον ρόλο του Ποσειδώνα μέσα σε ένα ωροσκόπιο. Συχνά του αποδίδεται ένας «μαγικός τρόπος» που λειτουργεί στα πράγματα. Ίσως όμως να λέγεται «μαγικός» , ακριβώς επειδή είναι ο πλανήτης του συλλογικού ασυνείδητου , όπου εκεί υπάρχει πληθώρα εντυπώσεων , αλλά καμία βεβαιότητα για το πώς γίνονται τα πράγματα. Είναι ο φυσικός κυβερνήτης του 12ου οίκου, ένας οίκος με μια δική του, μυστική υπόσταση.

    Ο σύγχρονος άνθρωπος γνωρίζει ότι πολλά συμβαίνουν ασυνείδητα, αλλά τίποτα δεν γίνεται «μαγικά». Όπως το ασυνείδητό μας, έτσι και ο Ποσειδώνας έχει την δυνατότητα να συγκεντρώνει εικόνες, εντυπώσεις, ανεπαίσθητες αισθήσεις, συμβολισμούς , κώδικες και ασυνείδητα μηνύματα. Μπορεί να συντονιστεί με την υπό σχηματισμό τάση των ανθρώπων να κινηθούν προς μία πνευματική κατεύθυνση , εκφράζοντάς την μέσα από την τέχνη, τον έρωτα, την έμπνευση.

    Την τελευταία φορά που πέρασε ο Ποσειδώνας από τους Ιχθείς, πριν 165 χρόνια, γεννήθηκε στην τέχνη ο Ιμπρεσιονισμός (όρος που προέρχεται από την λέξη impression = στιγμιαία εντύπωση). Τον 19ο αιώνα οι Ιμπρεσιονιστές προσπαθούσαν να αποτυπώσουν στον καμβά τους την «εντύπωση» της στιγμής, δίνοντας έμφαση στις φωτοσκιάσεις. Στην λογική του Ποσειδώνα και του Ιμπρεσιονισμού, ο φυσικός κόσμος δεν είναι ένα σύνολο από σταθερά και αμετακίνητα μεγέθη, αλλά μια κινούμενη ολότητα με άπειρες χρωματικές διαβαθμίσεις. Υπάρχει αλληλοδιείσδυση φωτός και φόρμας, εγκατάλειψη κλειστών περιγραμμάτων, ρευστότητα και κατάφαση στη χαρά της ζωής, μέσω της συνεκτικότητας.

    Τον 19ο αιώνα, υπήρχε μία περιρρέουσα ανάγκη να αποτυπωθεί η αλήθεια όσο πιο ρεαλιστικά γινόταν, αλλά πίσω από αυτή την καλλιτεχνική έκφραση κρυβόταν η πραγματική συλλογική ανάγκη εκείνης της εποχής που ο δυτικός κόσμος βίωνε τραυματικά την ασφυξία των πρώτων αστικών κέντρων με τα μουντά χρώματα, την μαζική παραγωγή, την ταξική πάλη και την απομυθοποίηση της καπιταλιστικής κοινωνίας.

    Ο κύριος όγκος του λαού ήταν απλοί εργάτες, χωρίς κανένα από τα γνωστά στις μέρες μας εργατικά δικαιώματα. Η ζωή τους ήταν άθλια, με ατέλειωτες ώρες χαμηλά αμειβόμενης εργασίας και υπό το βάρβαρο καθεστώς ενός επόπτη εργασίας που γι’ αυτόν η ανθρώπινη αξία, ήταν συνήθως μία άγνωστη έννοια. Μιλάμε για την ίδια εποχή που συντάχτηκε το κομουνιστικό μανιφέστο, με την είσοδο του Ποσειδώνα στους Ιχθείς.

    Επιστρέφοντας εκεί από όπου αρχίσαμε, καταλήγω να πω ότι οι ζωγράφοι εκείνης της περιόδου, όπως ο Μονέ, ο Ρενουάρ, ο Σίσλευ, ο Ντεγκά ή ο Σεζάν, δεν ζωγράφιζαν με σκοπό να περάσουν στην ιστορία σαν οι θεμελιωτές του Ιμπρεσιονισμού. Ζωγράφιζαν απλώς αυτό που η ψυχή τους ονειρευόταν «κρυφά». Αυτό που είχε ανάγκη το συλλογικό ασυνείδητο και το μετέτρεπε πάνω στον καμβά , σαν μία κωδικοποιημένη διαμαρτυρία. Εντελώς ασυνείδητα, εντελώς πηγαία. Περισσότερο χρώμα, σχεδόν εξάλειψη του μαύρου από την παλέτα τους, κατάργηση της περιοριστικής φόρμας , θέματα σε ανοιχτούς χώρους , ζωηρά και με έντονα χρώματα. Οι πινελιές έπαψαν να είναι συγκεκριμένες στην αποτύπωση λεπτομερειών του θέματος αλλά έδιναν γενικά χαρακτηριστικά . Μια γενική εντύπωση- impression, δηλαδή ό,τι συνιστά τις βασικές έννοιες του Ποσειδώνα. Βλέπουμε αυτό που θέλουμε τόσο πολύ να δούμε, όπως οι Ιμπρεσιονιστές ζωγράφιζαν αυτό που ήθελαν τόσο πολύ να βιώσουν οι ίδιοι, αλλά και ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούσαν. Μια πιο φωτεινή ζωή, χωρίς αβάσταχτους περιορισμούς. Αυτό λαχταρούσε η ψυχή τους και ο Ποσειδώνας στην κυριαρχία του υπήρξε η ιδανική θέση ώστε οι άνθρωποι να αποχτήσουν έναν ισχυρό σύνδεσμο με το ασυνείδητο της εσωτερικής τους ζωής.

    Ο Ποσειδώνας στο ζώδιο των Ιχθύων, ταρακουνά και φωτίζει την εσωτερική μας ζωή. Μας συνδέει με την πνευματικότητά μας . Μας δίνει την δυνατότητα να συνδέσουμε τα σκόρπια κομμάτια του ασυνείδητου και να δούμε την εσωτερική μας εικόνα. Να αφουγκραστούμε όχι μόνο το συλλογικό, αλλά και το προσωπικό μας όνειρο. Και αφού ο Κρόνος από την θέση του στον Σκορπιό και υπό την επιρροή της αμοιβαίας υποδοχής με τον Πλούτωνα στον Αιγόκερω μιλά για καταστροφή και ανοικοδόμηση, τι είδους μηνύματα μεταφέρει σε αυτόν τον κυρίαρχο Ποσειδώνα, μέσω του Τριγώνου τους;


    Από το τελευταίο πέρασμα του Ποσειδώνα στους Ιχθείς μέχρι τις μέρες μας, φαίνεται πως η ανθρωπότητα δεν κατάφερε να βρει λύσεις στα πάγια ανθρώπινα προβλήματα. Αντίθετα, η διαφθορά βαθαίνει και η υποκρισία δεν μπαίνει πια στον κόπο να κρατά τα προσχήματα. Το σύστημα που μας έφερε μέχρι εδώ καταρρέει , ενώ οι άνθρωποι ψάχνουμε κάποιον ή κάτι να πιστέψουμε. Κάτι που θα μπορούσε να τονώσει την ελπίδα μέσα μας. Ακόμα κι αν εγκαταλείψουμε το συλλογικό για χάρη του προσωπικού τρόπου που μπορεί να βιωθεί αυτό το τρίγωνο, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κάθε πλανητική σχέση ή θέση, εκδηλώνεται σύμφωνα με το πλαίσιο του περιβάλλοντος που καλείται να εκδηλωθεί.

    Είναι αλήθεια ότι αυτός ο Ποσειδώνας μπορεί να βοήθησε ή να βοηθήσει τον καθένα μας να ανασύρει από μέσα του έναν εμπνευσμένο εαυτό, ικανό να φτιάξει το δικό του όραμα και να το ακολουθήσει με πίστη. Όμως το πλανητικό πλαίσιο επιβάλει σεμνότητα, λιτότητα και επαφή με την πραγματικότητα, έτσι ώστε το κάθε δημιουργικό όνειρο, να αξιωθεί την εκπλήρωσή του.

    Αν ευνοείστε από αυτό το τρίγωνο, εμπιστευτείτε την διαίσθησή σας και επενδύστε στα δημιουργικά σας σχέδια, ιδιαίτερα σε αυτά που κάνουν την ψυχή σας να «πετάει» από χαρά και βασίζονται στις προσωπικές σας προσπάθειες. Με την βοήθεια του Κρόνου, τίποτε δεν είναι αρκετά μεγάλο, ώστε να αποτελεί εμπόδιο για την ισοπεδωτική ενέργεια της αμοιβαίας υποδοχής του με τον Πλούτωνα. Καταστροφή και ανοικοδόμηση πάνω σε καινούργια βάση, την βάση που θα έχει αποφασίσει ο αρμονικός συντονισμός σας με τα μηνύματα του εσωτερικού σας κόσμου.

    Φτάνοντας στο τέλος αυτής της προσέγγισης , το ίδιο το νόημα του τριγώνου Ποσειδώνα\Κρόνου, καθώς και η ιδιαίτερη φύση του, δεν μπορεί παρά να μας γεμίζει ελπίδα πως η συλλογική μας κατεύθυνση οραματίζεται έναν καλύτερο κόσμο. Ένα κόσμο δικαιοσύνης , συμπόνιας, αλληλεγγύης (Ποσειδώνας). Έναν κόσμο που δεν φοβάται την λιτότητα, την προσπάθεια, την ανάληψη ευθυνών (Κρόνος). Δεν φοβάται να πληρώσει το κόστος του ονείρου μιας κοινωνίας με ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης για όλους.

    Ίσως να φαντάζει σαν επίλογος μαθητικής έκθεσης, αλλά η αλήθεια είναι πως όλες οι μεγάλες αλλαγές, αρχίζουν όπως ακριβώς ο λόγος του Μάρτιν Λούθερ Κίνγκ : “I have a dream..” / «Έχω ένα όνειρο…» …

    "...Τίποτα δεν χτίζεται πάνω στην πέτρα
    όλα πάνω στην άμμο χτίζονται
    Μα εγώ θα χτίζω πάνω στην άμμο
    σαν να ήταν η άμμος πέτρα..."
    (Χρ. Θηβαίος )


    Κάτια Κ.
    Attached Thumbnails Attached Thumbnails Click image for larger version. 

Name:	cl_.jpg 
Views:	18104 
Size:	24.6 KB 
ID:	4322  
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

  2. #2
    Join Date
    Oct 2011
    Όνομα:
    ΕΛΕΝΗ
    Posts
    273

    Re: «Ποσειδώνας τρίγωνο Κρόνος: Χτίζοντας το όνειρο»

    Πολύ ωραίο το άρθρο σας...
    Από ότι φαίνεται τα επόμενα χρόνια θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ανθρωπότητα και θα διαμορφώσουν το αύριο αφού έχουμε πολύ γερές όψεις μεταξύ των πλανητών.
    Αμοιβαία υποδοχή Κρόνου - Πλούτωνα, οι όψεις μεταξύ Κρόνου - Ποσειδώνα και
    η όψη Πλούτωνα - Κρόνου - Δία στις 21 Δεκεμβρίου και άλλες που προφανώς δεν θυμάμαι και δεν ξέρω...
    Θα ήθελα να ρωτήσω τι επιρροή ασκεί η όψη αυτή όταν έχεις κάποια ακμή οίκου σε ζώδια του νερού. Από όσο ξέρω επηρεάζει τα θέματα του οίκου και προκειμένου να δούμε αν έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο κοιτάμε τον κυβερνήτη και τις όψεις που κάνει!
    Εγώ προσωπικά έχω Λίλιθ στις 2 μοίρες των Ιχθύων στον 3ο και τον 12ο οίκο μου στις 5 περίπου μοίρες του σκορπιού και τον κυβερνήτη του οίκου Πλούτωνα επίσης στον σκορπιό στον 12ο, αλλά προς τις τελευταίες μοίρες σε σύνοδο με ωροσκόπο. Αυτό θα μπορούσε να δείξει ότι η επίδραση της όψης εκτός από τον 12ο οίκο επηρεάζει και τον 1ο;

  3. #3
    Join Date
    Oct 2008
    Όνομα:
    Δημήτρης
    Location
    Αθήνα
    Posts
    549

    Re: «Ποσειδώνας τρίγωνο Κρόνος: Χτίζοντας το όνειρο»

    Ο Αύγουστος είναι κατάλληλος μήνας για όνειρα και ακόμα καλύτερα αν το χτίσιμό τους δεν περιορίζεται στα κάστρα της άμμου.

    Νομίζω Κάτια ότι έδωσες μια νότα αισιοδοξίας για τους επόμενους 12 μήνες, με τη γνωστή βέβαια ψυχολογική εμβάθυνση και το πολλή ψάξιμο στις κοινωνικές προεκτάσεις.

    Νομίζω ότι οι διάφορες φάσεις του κύκλου Κρόνου / Ποσειδώνα μας βοηθάνε να επαναπροσδιορίσουμε το όνειρο σε σχέση με το τι είναι εφικτό και να απορρίψουμε κάτι που έχει υλοποιηθεί πέρα από την επιθυμία μας. Βέβαια ο τωρινός κύκλος τους ξεκίνησε με τη σύνοδο του 1989 στον Αιγόκερο, δηλαδή ο Κρόνος έχει το πάνω χέρι και τουλάχιστον μέχρι τώρα η έμφαση ήταν στο εφικτό κι όχι στο ιδεατό. Ας ελπίσουμε πως ο κυρίαρχος πλέον Ποσειδώνας θα επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες.

    Πιστεύω ότι σίγουρα θα το κάνει αλλά και πάλι το θέμα είναι αν η αμοιβαία υποδοχή Κρόνου / Πλούτωνα (που είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της) θα ασχοληθεί με το χτίσιμο ή με το γκρέμισμα. Ο Κρόνος δεν θα ένοιωθε καθόλου καλά στα βαθιά νερά του Σκορπιού αλλά η αμοιβαία υποδοχή τον βοηθάει να «επιπλεύσει». Όσο όμως ο Κρόνος θα βρίσκεται στο Σκορπιό, ο Πλούτωνας θα είναι «απασχολημένος» με το τετράγωνό του με τον Ουρανό. Δεν ξέρω αν είναι εποχή χτισίματος ή γκρεμίσματος.

    Συμφωνώ πάντως ότι το αρχικό διάστημα της εισόδου του Κρόνου στον Σκορπιό με το τρίγωνο στον Ποσειδώνα είναι αχτίδα αισιοδοξίας μέσα στο δύσκολο πλανητικό σκηνικό και μάλλον η πιο ευοίωνη περίοδος για να διεκδικήσουμε το όνειρο μας.

    Σ’ ευχαριστούμε Κάτια.

  4. #4
    Join Date
    Apr 2010
    Όνομα:
    Κάτια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,256

    Re: «Ποσειδώνας τρίγωνο Κρόνος: Χτίζοντας το όνειρο»

    Quote Originally Posted by ΕΛΕΝΗ1 View Post
    Πολύ ωραίο το άρθρο σας...
    Από ότι φαίνεται τα επόμενα χρόνια θα έχουν σημαντικό αντίκτυπο στην ανθρωπότητα και θα διαμορφώσουν το αύριο αφού έχουμε πολύ γερές όψεις μεταξύ των πλανητών.
    Αμοιβαία υποδοχή Κρόνου - Πλούτωνα, οι όψεις μεταξύ Κρόνου - Ποσειδώνα και
    η όψη Πλούτωνα - Κρόνου - Δία στις 21 Δεκεμβρίου και άλλες που προφανώς δεν θυμάμαι και δεν ξέρω...
    Θα ήθελα να ρωτήσω τι επιρροή ασκεί η όψη αυτή όταν έχεις κάποια ακμή οίκου σε ζώδια του νερού. Από όσο ξέρω επηρεάζει τα θέματα του οίκου και προκειμένου να δούμε αν έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο κοιτάμε τον κυβερνήτη και τις όψεις που κάνει!
    Εγώ προσωπικά έχω Λίλιθ στις 2 μοίρες των Ιχθύων στον 3ο και τον 12ο οίκο μου στις 5 περίπου μοίρες του σκορπιού και τον κυβερνήτη του οίκου Πλούτωνα επίσης στον σκορπιό στον 12ο, αλλά προς τις τελευταίες μοίρες σε σύνοδο με ωροσκόπο. Αυτό θα μπορούσε να δείξει ότι η επίδραση της όψης εκτός από τον 12ο οίκο επηρεάζει και τον 1ο;
    Ελένη, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά μάλλον θα σε δυσαρεστήσω ως προς το πρώτο σκέλος της ερώτησης. Δεν είμαι από την μερίδα εκείνων που δίνω κάποια σημασία στη Λίλιθ. Άλλωστε στο άρθρο μιλώ για φώτα (Ήλιο\Σελήνη), προσωπικούς πλανήτες (Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) και γωνιακές ακμές (Ωροσκόπος-1ος \κατερχόμενος-7ος και Ζενίθ-10ος\Ναδίρ-4ος ). Είναι θέμα προσωπικής αντίληψης αν θα συμπεριλάβει κάποιος την Λίλιθ σαν μία παράμετρο αξιολόγησης ή όχι. Προσωπικά επιλέγω να μην ασχολούμαι μαζί της καθόλου. Δεν λέω ότι αυτό είναι το σωστό, αλλά είναι αυτό που επιλέγω, όπως και πολλοί άλλοι. Μελετώντας αστρολογία κάποια στιγμή θα αποχτήσεις μία δική σου άποψη και τότε θα κάνεις κι εσύ την επιλογή σου. Ωστόσο, αν κάποιος από τα μέλη ή τους αστρολόγους έχει κάτι να σου πει , ευχαρίστως θα διάβαζα μαζί σου την όποια τοποθέτηση.

    Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα που θέτεις, αν κατάλαβα καλά , έχεις Σκορπιό στην ακμή του 12ου και ο Πλούτωνας (στον Σκορπιό) βρίσκεται στον 12ο , αλλά κοντά στον Ωροσκόπο.
    Θα ξεκινήσω λέγοντάς σου ότι ο 12ος δεν είναι γωνιακός οίκος, άρα δεν είναι μία ακμή που από την ενεργοποίησή της μπορεί να βιώσεις την επίδραση του τριγώνου σε πιο προσωπικό επίπεδο. Το ότι ο Πλούτωνας είναι προς τις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού, δεν αλλάζει την κατάσταση.

    Αυτό που γράφεις ..."Θα ήθελα να ρωτήσω τι επιρροή ασκεί η όψη αυτή όταν έχεις κάποια ακμή οίκου σε ζώδια του νερού. Από όσο ξέρω επηρεάζει τα θέματα του οίκου και προκειμένου να δούμε αν έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο κοιτάμε τον κυβερνήτη και τις όψεις που κάνει!"…είναι πολύ σωστό , αλλά εδώ δεν ισχύει. Θα ίσχυε αν είχες Ωροσκόπο Σκορπιό σε οποιαδήποτε μοίρα και ο Πλούτωνας βρισκόταν στις μοίρες επιρροής του τριγώνου 0ο -5ο +\- 1ο 30΄ . Τότε θα λέγαμε ότι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου σου δέχεται μία σημαντική επιρροή από το τρίγωνο αυτό.

    Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις τη διαφορά
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

  5. #5
    Join Date
    Apr 2010
    Όνομα:
    Κάτια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,256

    Re: «Ποσειδώνας τρίγωνο Κρόνος: Χτίζοντας το όνειρο»

    Quote Originally Posted by Atrapos View Post
    Ο Αύγουστος είναι κατάλληλος μήνας για όνειρα και ακόμα καλύτερα αν το χτίσιμό τους δεν περιορίζεται στα κάστρα της άμμου.

    Νομίζω Κάτια ότι έδωσες μια νότα αισιοδοξίας για τους επόμενους 12 μήνες, με τη γνωστή βέβαια ψυχολογική εμβάθυνση και το πολλή ψάξιμο στις κοινωνικές προεκτάσεις.

    Νομίζω ότι οι διάφορες φάσεις του κύκλου Κρόνου / Ποσειδώνα μας βοηθάνε να επαναπροσδιορίσουμε το όνειρο σε σχέση με το τι είναι εφικτό και να απορρίψουμε κάτι που έχει υλοποιηθεί πέρα από την επιθυμία μας. Βέβαια ο τωρινός κύκλος τους ξεκίνησε με τη σύνοδο του 1989 στον Αιγόκερο, δηλαδή ο Κρόνος έχει το πάνω χέρι και τουλάχιστον μέχρι τώρα η έμφαση ήταν στο εφικτό κι όχι στο ιδεατό. Ας ελπίσουμε πως ο κυρίαρχος πλέον Ποσειδώνας θα επαναπροσδιορίσει τις προτεραιότητες.

    Πιστεύω ότι σίγουρα θα το κάνει αλλά και πάλι το θέμα είναι αν η αμοιβαία υποδοχή Κρόνου / Πλούτωνα (που είναι ένα κεφάλαιο από μόνη της) θα ασχοληθεί με το χτίσιμο ή με το γκρέμισμα. Ο Κρόνος δεν θα ένοιωθε καθόλου καλά στα βαθιά νερά του Σκορπιού αλλά η αμοιβαία υποδοχή τον βοηθάει να «επιπλεύσει». Όσο όμως ο Κρόνος θα βρίσκεται στο Σκορπιό, ο Πλούτωνας θα είναι «απασχολημένος» με το τετράγωνό του με τον Ουρανό. Δεν ξέρω αν είναι εποχή χτισίματος ή γκρεμίσματος.

    Συμφωνώ πάντως ότι το αρχικό διάστημα της εισόδου του Κρόνου στον Σκορπιό με το τρίγωνο στον Ποσειδώνα είναι αχτίδα αισιοδοξίας μέσα στο δύσκολο πλανητικό σκηνικό και μάλλον η πιο ευοίωνη περίοδος για να διεκδικήσουμε το όνειρο μας.

    Σ’ ευχαριστούμε Κάτια.
    Δημήτρη σε ευχαριστώ που με τίμησες με την τοποθέτησή σου πάνω στο άρθρο. Το σπουδαιότερο από όλα, είναι η αναφορά σου στον κύκλο επαφών των δύο πλανητών και το άνοιγμα ενός καινούργιου κύκλου στην σύνοδο του 1989 . Είναι πράγματι πολύ σημαντικό να έχουμε στο μυαλό μας την συνοχική τους εξέλιξη.

    Σχετικά με την σχέση αμοιβαίας υποδοχής των Πλούτωνα\Κρόνου και την αμφιταλάντευσή σου για το αν είναι εποχή «χτισίματος» ή «γκρεμίσματος» , νομίζω ότι έχουμε μία βασική διαφοροποίηση οπτικής γωνίας.
    Το σοβαρό έργο του Πλούτωνα από τον γωνιακό Αιγόκερω και το τετράγωνό του με τον Ουρανό από τον γωνιακό Κριό, είναι σίγουρα το βαρύ πυροβολικό αυτής της μακράς περιόδου, αλλά έχω την αίσθηση ότι δεν μπορούμε να λέμε πως η σχέση Πλούτωνα\Κρόνου θα φέρει ή το ένα ή το άλλο. Όπως αναφέρω και στο άρθρο, η συνεργασία τους και η θέση του Κρόνου στον Σκορπιό δεν είναι μια εύκολη υπόθεση, όμως οι πλανήτες θα κάνουν αυτό που είναι προορισμένοι να κάνουν και η θετική τους σχέση θα φέρει ένα καλό αποτέλεσμα, απλώς δεν θα το φέρει άνετα και χωρίς κόστος. Κάτι σαν Πύρρειος νίκη.
    Μου φαίνεται κάπως εύκολο να λέμε ότι ο Πλούτωνας θα είναι «απασχολημένος» με το τετράγωνό του με τον Ουρανό, ώστε να «ασχοληθεί» (συμπληρώνω εγώ) με το χτίσιμο ή το γκρέμισμα που επιβάλει η αμοιβαία υποδοχή του με τον Κρόνο. Αντίθετα θεωρώ ότι η σχέση τους λειτουργεί εντελώς συμπληρωματικά , αν σκεφτούμε το είδος της δουλειάς που πρέπει να γίνει, ώστε να αποκολληθεί συθέμελα το νοσηρό κομμάτι της συλλογικής μας διαφθοράς και η δυσλειτουργική φύρα από τον θώκο της εξουσίας, μέσα στην υπό κατάρρευση Βαβέλ που ζούμε . Εδώ που φτάσαμε την κοινωνία μας, δεν αρκεί μια εναλλακτική θεραπεία. Είμαστε για βαρύ και επικίνδυνο χειρουργείο. Προφανώς, αυτό που εσύ λες γκρέμισμα, εγώ το λέω ευκαιρία για χτίσιμο και το θέμα είναι αν βλέπει κανείς το ποτήρι μισογεμάτο ή μισοάδειο.
    Η «ανάσταση» που οραματιζόμαστε , προϋποθέτει «θάνατο» και η δουλειά του Ποσειδώνα είναι να ανασύρει από μέσα μας το ιδανικό εκείνο για το οποίο θα αξίζει να αντέξουμε αυτό το «θάνατο».
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

  6. #6
    Join Date
    Oct 2011
    Όνομα:
    ΕΛΕΝΗ
    Posts
    273

    Re: «Ποσειδώνας τρίγωνο Κρόνος: Χτίζοντας το όνειρο»

    Quote Originally Posted by katiakiss View Post
    Ελένη, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια αλλά μάλλον θα σε δυσαρεστήσω ως προς το πρώτο σκέλος της ερώτησης. Δεν είμαι από την μερίδα εκείνων που δίνω κάποια σημασία στη Λίλιθ. Άλλωστε στο άρθρο μιλώ για φώτα (Ήλιο\Σελήνη), προσωπικούς πλανήτες (Ερμή, Αφροδίτη, Άρη) και γωνιακές ακμές (Ωροσκόπος-1ος \κατερχόμενος-7ος και Ζενίθ-10ος\Ναδίρ-4ος ). Είναι θέμα προσωπικής αντίληψης αν θα συμπεριλάβει κάποιος την Λίλιθ σαν μία παράμετρο αξιολόγησης ή όχι. Προσωπικά επιλέγω να μην ασχολούμαι μαζί της καθόλου. Δεν λέω ότι αυτό είναι το σωστό, αλλά είναι αυτό που επιλέγω, όπως και πολλοί άλλοι. Μελετώντας αστρολογία κάποια στιγμή θα αποχτήσεις μία δική σου άποψη και τότε θα κάνεις κι εσύ την επιλογή σου. Ωστόσο, αν κάποιος από τα μέλη ή τους αστρολόγους έχει κάτι να σου πει , ευχαρίστως θα διάβαζα μαζί σου την όποια τοποθέτηση.

    Σχετικά με το δεύτερο ερώτημα που θέτεις, αν κατάλαβα καλά , έχεις Σκορπιό στην ακμή του 12ου και ο Πλούτωνας (στον Σκορπιό) βρίσκεται στον 12ο , αλλά κοντά στον Ωροσκόπο.
    Θα ξεκινήσω λέγοντάς σου ότι ο 12ος δεν είναι γωνιακός οίκος, άρα δεν είναι μία ακμή που από την ενεργοποίησή της μπορεί να βιώσεις την επίδραση του τριγώνου σε πιο προσωπικό επίπεδο. Το ότι ο Πλούτωνας είναι προς τις τελευταίες μοίρες του Σκορπιού, δεν αλλάζει την κατάσταση.

    Αυτό που γράφεις ..."Θα ήθελα να ρωτήσω τι επιρροή ασκεί η όψη αυτή όταν έχεις κάποια ακμή οίκου σε ζώδια του νερού. Από όσο ξέρω επηρεάζει τα θέματα του οίκου και προκειμένου να δούμε αν έχει θετικό ή αρνητικό αντίκτυπο κοιτάμε τον κυβερνήτη και τις όψεις που κάνει!"…είναι πολύ σωστό , αλλά εδώ δεν ισχύει. Θα ίσχυε αν είχες Ωροσκόπο Σκορπιό σε οποιαδήποτε μοίρα και ο Πλούτωνας βρισκόταν στις μοίρες επιρροής του τριγώνου 0ο -5ο +\- 1ο 30΄ . Τότε θα λέγαμε ότι ο κυβερνήτης του ωροσκόπου σου δέχεται μία σημαντική επιρροή από το τρίγωνο αυτό.

    Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις τη διαφορά
    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
    Επομένως, αν κατάλαβα καλά για να δούμε πώς θα μας επηρεάσει κάποιος πλανήτης και στη συγκεκριμένη περίπτωση η όψη Ποσειδώνα - Κρόνου μας ενδιαφέρει να κοιτάξουμε κυρίως αν οι κυβερνήτες των οίκων βρίσκονται στις μοίρες επιρροής και όχι τόσο αν οι ακμές των οίκων βρίσκονται σε αυτές τις μοίρες;

  7. #7
    Join Date
    Oct 2008
    Όνομα:
    Δημήτρης
    Location
    Αθήνα
    Posts
    549

    Re: «Ποσειδώνας τρίγωνο Κρόνος: Χτίζοντας το όνειρο»

    Δεν νομίζω ότι λέμε κάτι διαφορετικό Κάτια και δεν βλέπω κάποια «βασική διαφοροποίηση οπτικής γωνίας». Πιστεύω μάλιστα ότι με αδικείς κάπως όταν υπονοείς ότι βλέπω το ποτήρι μισοάδειο, τη στιγμή που εγώ μίλησα για αχτίδα αισιοδοξίας σ’ ένα δύσκολο πλανητικό σκηνικό ενώ εσύ μιλάς τώρα για «βαρύ και επικίνδυνο χειρουργείο» και τον απαραίτητο «θάνατο» πριν την «ανάσταση».

    Μιας και σου άρεσε όμως η αναφορά μου στον κύκλο των δύο πλανητών, να πω δυο κουβέντες ακόμα αφού μια σύντομη ιστορική αναδρομή ίσως βοηθήσει κάπως να κατανοήσουμε την όψη τους στην τρέχουσα περίοδο. Η σύνοδος τους λοιπόν είχε γίνει το 1989 στον Αιγόκερο και βέβαια τότε άλλαξε ο χάρτης της Ευρώπης με την κατάρρευση των ανατολικών καθεστώτων ενώ οι ΗΠΑ, μοναδική πλέον υπερδύναμη, επέβαλαν τη «νέα τάξη πραγμάτων» που έγινε φανερή με τον «πόλεμο του Κόλπου».

    Έχει ενδιαφέρον ότι το μέσο του κύκλου τους, η αντίθεση, έγινε το 2006, με τον Ποσειδώνα αυτήν την φορά να βρίσκεται στον Υδροχόο, σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ουρανό στους Ιχθείς, ενώ ο Κρόνος ήταν βέβαια στο Λέοντα. Κατά κάποιο τρόπο τότε έλιξε ο «πόλεμος του Κόλπου» με την εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεϊν αλλά πλέον το «παιχνίδι» αποκτούσε καθαρά οικονομική διάσταση. Η κρίση στη Δύση ήταν προ των πυλών και πολλοί την έβλεπαν αν και οι περισσότεροι την καταλάβαμε λίγο αργότερα όταν ο Πλούτωνας μπήκε στον Αιγόκερο. Ταυτόχρονα η Ρωσία άρχισε τότε τις προσπάθειες να ξαναγίνει υπερδύναμη παίζοντας ενεργειακά παιχνίδια με την παροχή φυσικού αερίου στη Δύση. Στην αντίθεσή τους, ο Ποσειδώνας ήταν αρκετά ισχυρός, λόγω της αμοιβαίας υποδοχής, αντίθετα με τον Κρόνο που παραδοσιακά είναι σε αδυναμία στον Λέοντα. Η αντίθεση είναι η στιγμή της αλήθειας και τότε άρχισε να γίνεται φανερό ότι το οικοδόμημα έχει σαθρά θεμέλια, ενώ και ιδεολογίες του παρελθόντος όπως ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» έπειθαν πλέον ελάχιστους.

    Όμως το ωραίο είναι πως το προηγούμενο τρίγωνο ανάμεσα σε Κρόνο / Ποσειδώνα, σε Δίδυμους / Υδροχόο αντίστοιχα, σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2001, λίγο πριν την επίθεση στους δίδυμους πύργους. Μέχρι την επίθεση βέβαια είχε σχηματιστεί κι ένα τετράγωνο του Κρόνου με τον Πλούτωνα, αλλά νομίζω το γεγονός αυτό είναι χαρακτηριστικό για το πόσο χτίσιμο και πόσο γκρέμισμα φέρνει η όψη αυτή. Όπως λες κι εσύ, ο Ποσειδώνας δίνει τη δύναμη να αντέξουμε ακόμα και το «θάνατο» προκειμένου να παλέψουμε για τα ιδανικά μας. Τα αποτελέσματα αυτής της πάλης δεν είναι εύκολα προβλέψιμα.

    Γενικά πιστεύω ότι η αμοιβαία υποδοχή Κρόνου / Πλούτωνα ισχυροποιεί τον τελευταίο κάτι που είναι πάντα επικίνδυνο. Ειδικά όταν υπάρχει το τετράγωνο του Ουρανού και πολύ περισσότερο όταν ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς δύσκολα θα συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από το ιδεατό. Θα μου πεις αρκετούς συμβιβασμούς έχουμε κάνει, καιρός να «καταρρεύσει η Βαβέλ» ώστε να χτίσουμε το όνειρο. Κι εγώ με το αρχικό μου ποστ, αυτήν την ανάγκη για γκρέμισμα επισήμανα.

    Με συγχωρείς που μακρηγόρησα αλλά εσύ φταις που μας δίνεις τροφή για σκέψη με τα άρθρα σου.

  8. #8
    Join Date
    Apr 2010
    Όνομα:
    Κάτια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,256

    Re: «Ποσειδώνας τρίγωνο Κρόνος: Χτίζοντας το όνειρο»

    Quote Originally Posted by ΕΛΕΝΗ1 View Post
    Σας ευχαριστώ πολύ για την απάντηση!
    Επομένως, αν κατάλαβα καλά για να δούμε πώς θα μας επηρεάσει κάποιος πλανήτης και στη συγκεκριμένη περίπτωση η όψη Ποσειδώνα - Κρόνου μας ενδιαφέρει να κοιτάξουμε κυρίως αν οι κυβερνήτες των οίκων βρίσκονται στις μοίρες επιρροής και όχι τόσο αν οι ακμές των οίκων βρίσκονται σε αυτές τις μοίρες;
    Ελένη, δεν έχουμε πια και ανάδρομο για να δικαιολογήσω αυτό που κατάλαβες...
    Λοιπόν, αν τα φώτα μας ή κάποιος προσωπικός πλανήτης βρίσκεται στην σφαίρα επιρροής του τριγώνου, τότε κοιτάζουμε σε ποιον οίκο βρίσκεται και ποιον οίκο κυβερνά , για να δούμε ποιες υποθέσεις επηρεάζει η επιρροή. Επαναλαμβάνω ότι οι γωνιακές ακμές είναι κορυφαίας σημασίας και αν βρίσκονται μέσα στην σφαίρα επιρροής του τριγώνου , εννοείται ότι λαμβάνουμε πολύ σοβαρά την επιρροή αυτή.
    Αν εξακολουθείς να έχεις απορίες, θα σε παραπέμψω στις δασκάλες του site που μάλλον θα έχουν έναν πιο μεθοδευμένο τρόπο να σου δώσουν να καταλάβεις πως λειτουργεί αυτό...
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

  9. #9
    Join Date
    Apr 2010
    Όνομα:
    Κάτια
    Location
    Αθήνα
    Posts
    1,256

    Re: «Ποσειδώνας τρίγωνο Κρόνος: Χτίζοντας το όνειρο»

    Quote Originally Posted by Atrapos View Post
    Δεν νομίζω ότι λέμε κάτι διαφορετικό Κάτια και δεν βλέπω κάποια «βασική διαφοροποίηση οπτικής γωνίας». Πιστεύω μάλιστα ότι με αδικείς κάπως όταν υπονοείς ότι βλέπω το ποτήρι μισοάδειο, τη στιγμή που εγώ μίλησα για αχτίδα αισιοδοξίας σ’ ένα δύσκολο πλανητικό σκηνικό ενώ εσύ μιλάς τώρα για «βαρύ και επικίνδυνο χειρουργείο» και τον απαραίτητο «θάνατο» πριν την «ανάσταση».

    Μιας και σου άρεσε όμως η αναφορά μου στον κύκλο των δύο πλανητών, να πω δυο κουβέντες ακόμα αφού μια σύντομη ιστορική αναδρομή ίσως βοηθήσει κάπως να κατανοήσουμε την όψη τους στην τρέχουσα περίοδο. Η σύνοδος τους λοιπόν είχε γίνει το 1989 στον Αιγόκερο και βέβαια τότε άλλαξε ο χάρτης της Ευρώπης με την κατάρρευση των ανατολικών καθεστώτων ενώ οι ΗΠΑ, μοναδική πλέον υπερδύναμη, επέβαλαν τη «νέα τάξη πραγμάτων» που έγινε φανερή με τον «πόλεμο του Κόλπου».

    Έχει ενδιαφέρον ότι το μέσο του κύκλου τους, η αντίθεση, έγινε το 2006, με τον Ποσειδώνα αυτήν την φορά να βρίσκεται στον Υδροχόο, σε αμοιβαία υποδοχή με τον Ουρανό στους Ιχθείς, ενώ ο Κρόνος ήταν βέβαια στο Λέοντα. Κατά κάποιο τρόπο τότε έλιξε ο «πόλεμος του Κόλπου» με την εκτέλεση του Σαντάμ Χουσεϊν αλλά πλέον το «παιχνίδι» αποκτούσε καθαρά οικονομική διάσταση. Η κρίση στη Δύση ήταν προ των πυλών και πολλοί την έβλεπαν αν και οι περισσότεροι την καταλάβαμε λίγο αργότερα όταν ο Πλούτωνας μπήκε στον Αιγόκερο. Ταυτόχρονα η Ρωσία άρχισε τότε τις προσπάθειες να ξαναγίνει υπερδύναμη παίζοντας ενεργειακά παιχνίδια με την παροχή φυσικού αερίου στη Δύση. Στην αντίθεσή τους, ο Ποσειδώνας ήταν αρκετά ισχυρός, λόγω της αμοιβαίας υποδοχής, αντίθετα με τον Κρόνο που παραδοσιακά είναι σε αδυναμία στον Λέοντα. Η αντίθεση είναι η στιγμή της αλήθειας και τότε άρχισε να γίνεται φανερό ότι το οικοδόμημα έχει σαθρά θεμέλια, ενώ και ιδεολογίες του παρελθόντος όπως ο «πόλεμος κατά της τρομοκρατίας» έπειθαν πλέον ελάχιστους.

    Όμως το ωραίο είναι πως το προηγούμενο τρίγωνο ανάμεσα σε Κρόνο / Ποσειδώνα, σε Δίδυμους / Υδροχόο αντίστοιχα, σχηματίστηκε το καλοκαίρι του 2001, λίγο πριν την επίθεση στους δίδυμους πύργους. Μέχρι την επίθεση βέβαια είχε σχηματιστεί κι ένα τετράγωνο του Κρόνου με τον Πλούτωνα, αλλά νομίζω το γεγονός αυτό είναι χαρακτηριστικό για το πόσο χτίσιμο και πόσο γκρέμισμα φέρνει η όψη αυτή. Όπως λες κι εσύ, ο Ποσειδώνας δίνει τη δύναμη να αντέξουμε ακόμα και το «θάνατο» προκειμένου να παλέψουμε για τα ιδανικά μας. Τα αποτελέσματα αυτής της πάλης δεν είναι εύκολα προβλέψιμα.

    Γενικά πιστεύω ότι η αμοιβαία υποδοχή Κρόνου / Πλούτωνα ισχυροποιεί τον τελευταίο κάτι που είναι πάντα επικίνδυνο. Ειδικά όταν υπάρχει το τετράγωνο του Ουρανού και πολύ περισσότερο όταν ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς δύσκολα θα συμβιβαστεί με κάτι λιγότερο από το ιδεατό. Θα μου πεις αρκετούς συμβιβασμούς έχουμε κάνει, καιρός να «καταρρεύσει η Βαβέλ» ώστε να χτίσουμε το όνειρο. Κι εγώ με το αρχικό μου ποστ, αυτήν την ανάγκη για γκρέμισμα επισήμανα.

    Με συγχωρείς που μακρηγόρησα αλλά εσύ φταις που μας δίνεις τροφή για σκέψη με τα άρθρα σου.
    Atrapotate , νομίζω πως είσαι έτοιμος για ένα άρθρο σχετικά με την αμοιβαία υποδοχή του Πλούτωνα\Κρόνου , μη μας το στερείς λοιπόν! Ως Σκορπιός με έντονο Κρόνο, έχω την αίσθηση ότι θα μας έγραφες κάτι πολύ ολοκληρωμένο και βαθύ, έτσι ώστε να νιώσουμε ότι έχουμε εμπεδώσει την σημασία και την ουσία αυτής της σχέσης.

    Για το θέμα του τριγώνου Ποσειδώνα \Κρόνου σε Υδροχόο\Δίδυμο, άνοιξες ένα μεγάλο κεφάλαιο που αν το συνεχίσουμε θα πρέπει να μιλήσουμε για την διαφορά της φύσης της όψης στο αέρινο με το υδάτινο στοιχείο που είναι τεράστια όπως ξέρεις. Όσο τεράστια είναι η διαφορά να έχουμε έναν Ποσειδώνα σε κυριαρχία, κάτι που συμβαίνει σπάνια.

    Προσωπικά, αν υπήρχε κάποιο ενδεχόμενο να με φοβίζει κάτι σε όλα αυτά, τότε είναι η ισχυρή ανάγκη που εκφράζει ο Ποσειδώνας στους Ιχθείς, να πιστέψει σε μια ιδέα, σε έναν μεγάλο ηγέτη , σε μια καινούργια κοσμοθεωρία με ιδεαλιστικό περιτύλιγμα. Από την άλλη η αμοιβαία υποδοχή συνιστά σκληρότητα και γεννά ανελέητους ανθρώπους που ξέρουν να ασκήσουν εξουσία. Από τον συνδυασμό αυτό , αν «κακοφορμίσει», διατρέχεται ο κίνδυνος οι άνθρωποι να ασπαστούν ιδέες και ανθρώπους επικινδύνους για το μακροπρόθεσμο καλό της ανθρωπότητας.

    Ωστόσο, ανεξάρτητα από τους όποιους προβληματισμούς μας, χαίρομαι που συμφωνούμε και κρατάμε το αισιόδοξο σενάριο , ένα σενάριο που υποστηρίζεται από αυτό το «σωσίβιο» του τριγώνου Ποσειδώνα\Κρόνου. Αμήν!
    « Αυτό που έψαχνα, είμαι! »

  10. #10
    Join Date
    Oct 2011
    Όνομα:
    ΕΛΕΝΗ
    Posts
    273

    Re: «Ποσειδώνας τρίγωνο Κρόνος: Χτίζοντας το όνειρο»

    Όχι εντάξει μια χαρά το κατάλαβα!
    Άλλωστε αυτό ακριβώς εννοούσα και εγώ...ίσως να μην έγινα και τόσο κατανοητή!

 

 
Page 1 of 6 1 2 3 4 5 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Διαφήμιση
ads from google
Χορηγός
google ads