- ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΕΛΩΝ
- Οι χάρτες σας
- Υπολογίστε ένα νέο χάρτη
- ΥΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ για όλους
- Ο Ουρανός τώρα
- Αστρολογικές εφημερίδες
- Εκλείψεις 1500 - 2099
- Σελήνη Κενή Πορείας
- Πλανητικές ώρες
- Χάρτης για όποια μέρα
- Γενέθλιος χάρτης 360 μοιρών
Results 1 to 10 of 18
-
16-05-2012, 05:15 PM #1
Η Έκλειψη του Μαΐου. Όταν το Σκοτάδι στον Ουρανό Φωτίζει όσα Θέλαμε να Κρύψουμε
Ανάμεσα στους συνεχείς κύκλους των πλανητών και τις όψεις που σχηματίζουν κατά τις διελεύσεις τους στο ζωδιακό κύκλο, υπάρχουν κάποια σημεία όπου φαίνεται η δράση να σταματά. Σαν κάποιος να κατεβάζει τους διακόπτες και ο ουρανός να σκοτεινιάζει. Το φαινόμενο αυτό που ονομάζεται έκλειψη, είναι γνωστό από την αρχαιότητα και πάντα προκαλούσε το δέος και τον φόβο των ανθρώπων. Έτσι, η ανάλυση των εκλείψεων είναι ένας από τους τρόπους με τους οποίους προσπαθούμε να αποκρυπτογραφήσουμε τα μηνύματα κάθε καινούργιας χρονιάς. Ας δούμε όμως καταρχήν τι είναι οι εκλείψεις.
Γράφει ο Δημήτρης Αντωνιάδης
Αστρονομικά έχουμε έκλειψη Ήλιου ή Σελήνης όταν τα δύο ουράνια σώματα, γνωστά και σαν Φώτα, βρίσκονται στην ίδια ευθεία με τη Γη. Όταν η Γη βρίσκεται ανάμεσα στα Φώτα ρίχνει τη σκιά της στη Σελήνη με αποτέλεσμα να έχουμε έκλειψη Σελήνης. Όταν η Σελήνη βρίσκεται ανάμεσα στη Γη και τον Ήλιο, τότε αυτή κρύβει το φως του Ήλιου που δεν φτάνει πια στη Γη με αποτέλεσμα να έχουμε έκλειψη του Ήλιου. Οι εκλείψεις του Ήλιου χωρίζονται σε ολικές, μερικές και δακτυλιοειδείς, όταν παραμένει ένας φωτεινός δακτύλιος γύρω από το σκοτεινό κέντρο. Μία τέτοια δακτυλιοειδείς έκλειψη Ηλίου θα γίνει αυτόν τον Μάιο. Η πρώτη έκλειψη της χρονιάς.
Από αστρολογικής άποψης, μία έκλειψη Ήλιου είναι καταρχήν σύνοδος Ήλιου - Σελήνης που συμβαίνει πάνω στην εκλειπτική, δηλαδή πάνω στη φαινόμενη τροχιά του Ήλιου γύρω από τη Γη. Είναι χαρακτηριστικό ότι η τροχιά αυτή ονομάστηκε «εκλειπτική» ακριβώς επειδή εκεί πάνω συμβαίνουν οι εκλείψεις. Αυτό το «πάνω στην εκλειπτική» με άλλα λόγια σημαίνει κοντά στους Δεσμούς της Σελήνης, που είναι τα νοητά σημεία στα οποία η τροχιά της Σελήνης τέμνει την τροχιά του Ήλιου. Όσο πιο κοντά είναι, τόσο πιο πλήρης είναι η έκλειψη.
Ήλιος και Σελήνη συναντιούνται κάθε μήνα στο ουρανό, όταν έχουμε τη «νύχτα χωρίς φεγγάρι» αφού το φως του Ήλιου σκεπάζει τη Σελήνη, όπως κάνει και με κάθε άλλο σώμα που θα βρεθεί κοντά του. Η Νέα Σελήνη που έχουμε τότε είναι η αρχή του σεληνιακού μήνα, ένα πολύ σημαντικό γεγονός από μόνο του για τον άνθρωπο που θέλει να ζει σε συντονισμό με το σύμπαν. Όμως κάποιες από αυτές τις συναντήσεις είναι ιδιαίτερες αφού η ευθυγράμμιση με τη Γη κρύβει το φως και σκοτεινιάζει τον ουρανό. Τι μπορεί να σημαίνει αυτό από αστρολογικής άποψης;
Η έκλειψη είναι ένα φαινόμενο που δεν μπορεί να αγνοηθεί. Η ευθυγράμμιση των δύο Φώτων τονίζει τη συγκεκριμένη περιοχή του ζωδιακού κύκλου δημιουργώντας ένα προσωρινό, ευαίσθητο σημείο που χρήζει ιδιαίτερης προσοχής. Γνωρίζουμε ότι στην Αστρολογία λαμβάνουμε υπόψη μας, εκτός από τα φυσικά ουράνια σώματα που είναι οι πλανήτες, και υποθετικά σημεία που υπολογίζονται είτε σαν τομή δύο τροχιών (π.χ. οι Δεσμοί της Σελήνης) είτε καθαρά αλγεβρικά (π.χ. οι Κλήροι). Τέτοιο υποθετικό σημείο είναι και η μοίρα της έκλειψης. Είναι μια πύλη ενέργειας απ’ όπου μπορούμε να γίνουμε αποδέκτες των κοσμικών επιδράσεων, ανάλογα με τον τομέα / οίκο όπου θα συμβεί και τις όψεις που θα σχηματίσει με τους πλανήτες του ωροσκοπίου. Μόνο που δεν έχει μόνιμο χαρακτήρα. Η ισχύς της θεωρείται ανάλογη της διάρκειας της έκλειψης, ενώ παραδοσιακά το πέρασμα του Κρόνου σε σύνοδο ή αντίθεση με τη μοίρα της έκλειψης, θεωρείται ότι κλείνει την πύλη αυτή ολοκληρώνοντας της επίδραση της.
Μετά από αυτά τα γενικά ας εξετάσουμε τώρα συγκεκριμένα την πρώτη έκλειψη της χρονιάς
Δακτυλιοειδής Έκλειψη Ηλίου στις 21 Μαΐου 2012
Η πρώτη Ηλιακή έκλειψη του χρόνου συμβαίνει στην πρώτη μοίρα των Διδύμων. Να θυμίσουμε εδώ ότι η προηγούμενη Ηλιακή έκλειψη έγινε το Νοέμβριο του 2011 στο αντιδιαμετρικό σημείο, την αρχή του Τοξότη. Έτσι, ουσιαστικά αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης προσθέτοντας σε ένταση στην αρχή των Μεταβλητών ζωδίων.
Η έκλειψη αυτή χαρακτηρίζεται ως δακτυλιοειδής γιατί ενώ συμβαίνει αρκετά κοντά στους Δεσμούς της Σελήνης (που σημαίνει ότι Ήλιος – Σελήνη – Γη ευθυγραμμίζονται σε μεγάλο βαθμό) κι έτσι θα μπορούσε να είναι ολική, ωστόσο η Σελήνη δεν βρίσκεται κοντά στο περίγειο της (την μικρότερη απόσταση της από τη Γη). Συνεπώς δεν είναι αρκετά μεγάλη σε μέγεθος για να καλύψει πλήρως τον Ήλιο και αφήνει έναν φωτεινό, εξωτερικό δακτύλιο.
Πριν αναλύσουμε τον χάρτη αξίζει να αναφέρουμε ότι με την έκλειψη αυτή ολοκληρώνονται για την τρέχουσα περίοδο οι Ηλιακές εκλείψεις στον άξονα Διδύμων - Τοξότη αφού πλέον οι Δεσμοί της Σελήνης μετακινούνται σε Ταύρο - Σκορπιό. Οι Δεσμοί χρειάζονται κάτι λιγότερο από 19 χρόνια για μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Ζωδιακό κύκλο που σημαίνει ότι κάθε 19 χρόνια οι εκλείψεις συμβαίνουν στο ίδιο περίπου σημείο. Έτσι, η αρχή αυτού του 19ετούς κύκλου, κάτω από την επίδραση του Ερμή (πλανήτη της επικοινωνίας), ήταν το 1993 και μπορούμε να θυμηθούμε ότι τότε το διαδίκτυο έκανε τα πρώτα του βήματα για να προσεγγίσει το ευρύ κοινό.
Σήμερα, 19 χρόνια μετά, τα sites κοινωνικής δικτύωσης έχουν γίνει πλέον καθεστώς. Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε ότι ένας καινούργιος 19ετής κύκλος ξεκινάει και μάλλον κανένας δεν μπορεί να προβλέψει πως θα είναι η επικοινωνία των ανθρώπων σε περίπου δύο δεκαετίες από σήμερα. Πάντως ο σύνοδος Ήλιου / Σελήνης γίνεται στον Νότιο Δεσμό που σημαίνει ότι η συσσωρευμένη ενέργεια πρέπει να εκδηλωθεί και η ανθρωπότητα φαίνεται να είναι έτοιμη για νέες καινοτομίες στο χώρο της επικοινωνίας.
Βέβαια το 1993 εκτός από την έκλειψη Ηλίου στην αρχή των Διδύμων είχαμε και τη σημαντική σύνοδο Ουρανού - Ποσειδώνα στον Αιγόκερο. Δηλαδή τέτοια ξεκινήματα που έχουν καθοριστικές επιπτώσεις στην ανθρωπότητα, δεν προκαλούνται απλά από μια έκλειψη αλλά πρέπει να υποστηρίζονται και από τις κινήσεις των εξωκρόνιων. Μια τέτοια όψη, αυτή τη φορά ανάμεσα σε Ουρανό και Πλούτωνα, σχηματίζεται και στην έκλειψη του 2012 αφού οι δύο πλανήτες κινούνται προς το πρώτο τετράγωνο ακριβείας τους μετά τη σύνοδό τους στα μέσα της δεκαετίας του ΄60 στην Παρθένο, δηλαδή πάλι κάτω από την επίδραση του Ερμή.
Ανάλυση του Χάρτη της Έκλειψης
Καταρχήν βλέπουμε στον χάρτη που φτιάχνεται με τοποθεσία την Αθήνα, ότι Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται κάτω από τον ορίζοντα, κάτι που σημαίνει ότι με ώρα Ελλάδας συμβαίνει τη νύχτα και συνεπώς δεν θα είναι ορατή στη χώρα μας.
Όσο αναφορά στην ανάλυση του χάρτη, να σημειώσουμε καταρχήν ότι έχουμε κυριαρχία των μεταβλητών ζωδίων, αφού εκτός από τους Δεσμούς της Σελήνης, έχουμε εκεί τους 5 από τους 10 πλανήτες, τις γωνίες του χάρτη αλλά και τον πολύ ισχυρό Ποσειδώνα στους Ιχθείς, σαν μοναδικό εκπρόσωπο του στοιχείου του Νερού. Αυτό ο κυρίαρχος Ποσειδώνας είναι κυβερνήτης του Ωροσκόπου και σχηματίζει τετράγωνο με τη σύνοδο των δύο Φώτων.
Ο Ερμής, κυβερνήτης της έκλειψης, βρίσκεται σε σύνοδο με το Δία και μαζί του σε κάπως μακρινή σύνοδο με τα δύο Φώτα. Επίσης, βρίσκεται σε αμοιβαία υποδοχή με την ανάδρομη Αφροδίτη στους Διδύμους. Για την Αφροδίτη αξίζει να σημειώσουμε ότι βρίσκεται κοντά στην μέγιστη απόκλιση της από τον Ισημερινό της Γης, σε βόρειο γεωγραφικό πλάτος +26ο39'. Οι πλανήτες φτάνουν σε τέτοια ακραία γεωγραφικά πλάτη συνήθως όταν βρίσκονται κοντά στα ηλιοστάσια, όπως συμβαίνει τώρα με την Αφροδίτη. Η θέση αυτή δείχνει τη λειτουργία του πλανήτη εκτός των πλαισίων του Ήλιου (ο Ήλιος φτάνει μέχρι ±23ο26'), δηλαδή η ενέργεια του μπορεί να εκδηλωθεί ανεξάρτητα και χωρίς τους περιορισμούς του Ήλιου. Επίσης, η Αφροδίτη σχηματίζει τρίγωνο ακριβείας με τον Κρόνο στο Ζυγό.
Όπως αναφέραμε, ο σχηματισμός μιας έκλειψης δημιουργεί ένα ευαίσθητο σημείο στο ζωδιακό κύκλο που για κάποιο χρονικό διάστημα είναι ευάλωτο στις όψεις των πλανητών. Έτσι είναι χρήσιμο να σημειώσουμε ότι ο Άρης θα σχηματίσει αντίθεση με την πρώτη μοίρα των Διδύμων τον Οκτώβριο του 2012. Ο Ποσειδώνας τετραγωνίζει την έκλειψη από την πρώτη μοίρα των Ιχθύων τον Σεπτέμβριο του 2012 και μέχρι το τέλος του έτους.
Το σύμβολο Sabian για την πρώτη μοίρα των Διδύμων είναι «Μια βάρκα με γυάλινο πάτο σε ήρεμα νερά» που δείχνει τη δυνατότητα να δούμε και κατ' επέκταση να αποκτήσουμε επίγνωση του βάθους που υπάρχει κάτω από την επιφάνεια της καθημερινότητάς μας. Το ζητούμενο λοιπόν είναι η διεύρυνση της αντίληψης και η επαφή με όσα κρύβονται στον ασυνείδητο κόσμο μας.
Για να δείτε πώς θα λειτουργήσει η έκλειψη αυτή στο γενέθλιο χάρτη σας, καταρχήν θα πρέπει να βρείτε σε ποιον οίκο θα σχηματιστεί. Ουσιαστικά σε ποιον οίκο του γενέθλιου χάρτη σας βρίσκεται η πρώτη μοίρα των Διδύμων. Τα θέματα αυτού του οίκου θα έρθουν στην επιφάνεια.
Στη συνέχεια θα πρέπει να δείτε τις σημαντικές όψεις που σχηματίζει η σύνοδος Ήλιου / Σελήνης με τους γενέθλιους πλανήτες σας. Κυρίως συνόδους, αντιθέσεις και τετράγωνα, αφήνοντας μια μικρή ανοχή, μέχρι 3 μοίρες. Δηλαδή, ουσιαστικά τους πλανήτες που έχετε στην αρχή των μεταβλητών ή στο τέλος των σταθερών ζωδίων. Οι θέσεις των πλανητών αυτών θα ενεργοποιηθούν από την έκλειψη. Και να θυμόμαστε ότι μιλάμε για έντονο μεταβλητό στοιχείο, τετράγωνο από τον Ποσειδώνα και μια Αφροδίτη ισχυρή αλλά ανάδρομη. Δεν χρειάζονται ούτε μεγάλες αποφάσεις, ούτε τραγικά γεγονότα. Το ζήτημα είναι να δούμε ό,τι θέμα μας απασχολεί από διαφορετικές οπτικές, να μην περιοριστούμε στα γνωστά & δεδομένα κι όπου χρειαστεί να μη διστάσουμε να επαναπροσδιορίσουμε τις αξίες μας.
Η Έκλειψη του Ήλιου στον Χάρτη της Ελλάδας
Πέρα από την προσωπική επίδραση της έκλειψης στον καθένα μας, μια επίδραση που αφορά όλους μας είναι αυτή στον χάρτη της Ελλάδας. Στο ακόλουθο διπλό έχουμε το ωροσκόπιο της Ελλάδας στον εξωτερικό δακτύλιο και τον χάρτη της έκλειψης στον εσωτερικό κύκλο.
Βλέπουμε ότι η σύνοδος Ήλιου – Σελήνης βρίσκεται στον 12ο οίκο της Ελλάδας και σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο της. Στον ίδιο οίκο βρίσκεται ο Ερμής, κυβερνήτης της έκλειψης, και ο Δίας. Επίσης ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης στην ανάδρομη κίνηση του, κατευθύνεται προς τον ορίζοντα (άξονα 1ου – 7ου οίκου) του γενέθλιου χάρτη.
Εκτός από τον 12ο γενέθλιο οίκο και ο 11ος έχει την τιμητική του αφού εκεί ο γενέθλιος Πλούτωνας δέχεται τη σύνοδο του Ουρανού και το τετράγωνο του transit Πλούτωνα, ενώ η γενέθλια Αφροδίτη δέχεται το τετράγωνο της ανάδρομης transit Αφροδίτης και την χιαστί από τον ανάδρομο Κρόνο, ο οποίος θα μείνει για αρκετό καιρό ακόμα στον 6ο γενέθλιο οίκο ανατρέποντας πολλά ακόμα δεδομένα στις εργασιακές σχέσεις.. Επίσης στον 11ο οίκο βρίσκεται ο Ωροσκόπος της έκλειψης ενώ και ο transit Χείρωνας βρίσκεται πάνω στην ακμή του. Με την έμφαση στον 11ο, η προσοχή στρέφεται βέβαια στον κοινοβούλιο της χώρας που είναι το καυτό θέμα της περιόδου. Ωστόσο επηρεάζονται και οι σχέσεις με τις φιλικές χώρες που είναι τώρα υπό αμφισβήτηση, όπως επίσης η αναζήτηση νέων ελπίδων και ονείρων αφού διαψεύστηκαν τα παλιά.
Κατά τα άλλα ο κυρίαρχος Ποσειδώνας βρίσκεται σε τετράγωνο με το γενέθλιο Ωροσκόπο, όψη που θα γίνει ακριβείας καθώς ο πλανήτης του ονείρου και της αυταπάτης θα γυρίσει ανάδρομος, δυσκολεύοντάς μας να χαράξουμε μια συγκεκριμένη προοπτική. Τέλος ο Άρης, ορθόδρομος πια, έχει επιστρέψει στον 5ο οίκο για έναν ακόμα γύρο ενεργοποίησης του γενέθλιου Σταυρού στα μεταβλητά, αυτή τη φορά μαζί με την Αφροδίτη από τους Διδύμους. Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χάρτη της έκλειψης, ο Άρης βρίσκεται σε χιαστί απόλυτης ακριβείας με το γενέθλιο Μεσουράνημα, όψη ενδεικτική της ακυβερνησίας την τρέχουσα περίοδο, λόγω έλλειψης συνεννόησης και κοινών στόχων.
Προφανώς, η κατάσταση στην Ελλάδα είναι ιδιαίτερα ρευστή, όπως έχουμε τονίσει επανειλημμένα. Η έκλειψη τόσο κοντά στον Ωροσκόπο έρχεται να τονίσει τη διαδικασία αλλαγών στην οποία έχει εισέλθει η χώρα. Η έμφαση στο μεταβλητό στοιχείο δείχνει ότι δεν πρέπει να μείνουμε σε ό,τι θεωρούσαμε δεδομένο στο παρελθόν. Αν και να θέλαμε να αγνοήσουμε την ανάγκη των αλλαγών, αυτές έχουν γίνει πλέον αναπόφευκτες. Ας εκμεταλλευτούμε λοιπόν την ενέργεια της μοίρας της έκλειψης και ας σταματήσουμε να εθελοτυφλούμε.
Βέβαια, η έμφαση στον 12ο οίκο δείχνει ότι συμβαίνουν πολλά που δεν βγαίνουν στη δημοσιότητα. Επίσης η επίδραση των τριών εξωκρόνιων πλανητών σε σημαντικά σημεία του γενέθλιου χάρτη είναι ενδεικτική καταστάσεων που μας ξεπερνάνε. Δηλαδή δεν αφορούν τον προσωπικό μας μικρόκοσμο και γι’ αυτό δεν έχουμε τον πλήρη έλεγχο. Τουλάχιστον αν καταλάβουμε ότι βρισκόμαστε στο μέσο της φουρτούνας και πλέον δεν υπάρχει επιστροφή, θα έχουμε κάνει ένα βήμα για να πλησιάσουμε στο ασφαλές λιμάνι που ακόμα δεν διακρίνεται στον ορίζοντα.
-
16-05-2012, 09:12 PM #2
Re: Η Έκλειψη του Μαΐου. Όταν το Σκοτάδι στον Ουρανό Φωτίζει όσα Θέλαμε να Κρύψουμε
Πολύ ωραίο άρθρο!
Θα ήθελα να ρωτήσω πόσο περίπου θα διαρκέσει η επιρροή αυτή για όλους εμάς που επηρεαζόμαστε πολύ από όψεις αντιθέσεων ήλιου - asc - σελήνης
και έχουμε και έναν άρη να μας ταλαιπωρεί τόσο καιρό......
πραγματικά μου λείπει λίγη προσωπική πλανητική ηρεμίακαταλαβαίνεις ότι μεγάλωσες όταν κοιμάσαι στον καναπέ και ξυπνάς στον καναπέ...
-
17-05-2012, 01:45 AM #3
Re: Η Έκλειψη του Μαΐου. Όταν το Σκοτάδι στον Ουρανό Φωτίζει όσα Θέλαμε να Κρύψουμε
Κε Αντωνιάδη, πολύ σαφές το άρθρο.
Η Αστρολογία δουλεύει πολύ καλά τελικά.
Για να σας δωσω ένα πρακτικό παράδειγμα,
η έκλειψη λαμβάνει χώρα στον 5ο οίκο (το παιδί μου), στο ζωδιο των Διδύμων (επικοινωνία/εκπαίδευση). Στης κόρης μου η έκλειψη λαμβάνει στο 10ο οίκο της.
Αυτές τις μέρες με προβληματίζει έντονα η εγγραφή της μικρής μου ψαρίνας στον Παιδικό σταθμό, η οποία έχει πεισμώσει απίστευτα. Το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τα Φωτα,προφανώς μου δείχνουν τη στεναχώρια του παιδιού, καθως δείχνει να μην θέλει με τίποτε να φύγει από κοντά μου.
Το μόνο παρήγορο είναι αυτό που γράφετε σχετικά με το "παροδικό" των γεγονότων, λόγω μεγάλης παρουσίας στα μεταβλητά.
Ας ελπίσουμε πως θα ηρεμήσουν τα πράγματα.
Ευχαριστούμε και πάλι.Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
17-05-2012, 02:40 AM #4
Αυτές τις μέρες με προβληματίζει έντονα η εγγραφή της μικρής μου ψαρίνας στον Παιδικό σταθμό, η οποία έχει πεισμώσει απίστευτα. Το τετράγωνο του Ποσειδώνα με τα Φωτα,προφανώς μου δείχνουν τη στεναχώρια του παιδιού, καθως δείχνει να μην θέλει με τίποτε να φύγει από κοντά μου.
τί θέλεις και εμπλέκεις τα παιδιά με τις εκλείψεις???
Όλα τα παιδάκια ανεξαιρέτως, βιώνουν το άγχος του αποχωρισμού σε τέτοιες σημαντικές περιόδους της ζωής τους. Ας μη κάνουμε τέτοιους παραλληλισμούς σε σχέση με τα παιδιά. Δώσε της αγάπη, τόνισέ της το "εγώ" και όλα θα πάνε καλά!
Ευχαριστούμε για το άρθρο!!Δ.Κ
-
17-05-2012, 08:45 AM #5
Γεια σου Δήμητρα!
Σαφως και δεν εμπλέκονται τα παιδάκια, αλλά σίγουρα εμπλέκεται ο 5ος μου, ο οποίος μεταξύ άλλων αφορά και μια έκλειψη στους Διδύμους, οπου "φωτογραφίζεται" και το θέμα του σχολικού περιβάλλοντος.
Τουλάχιστον, από τα λίγα που ξέρω, ο άξονας Διδύμων/Τοξότη αφορά και θεματα εκπαίδευσης.Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
17-05-2012, 12:57 PM #6
Έρρικα, όπως αναφέρει το άρθρο μέχρι το τέλος του χρόνου ο Ποσειδώνας και ο Άρης θα σχηματίσουν τετράγωνο και αντίθεση αντίστοιχα με τη μοίρα της έκλειψης. Ειδικά ο Άρης θα σε αφορά άμεσα αφού πολύ γρήγορα θα βρεθεί στον Τοξότη. Οπότε για το 2012 τουλάχιστον δεν προβλέπεται η «πλανητική ηρεμία» που αποζητάς.
Ταυρίνα, είμαι σίγουρος πως όταν έχεις παιδιά έχεις συνέχεια σχετικά θέματα να σε απασχολούν, είτε συμβαίνει έκλειψη στον 5ο σου είτε όχι. Κάπως περισσότερο βέβαια όταν πράγματι συμβαίνει. Φυσικά, μια έκλειψη στους Διδύμους είναι μια πρόκληση για όλους μας σχετικά με το πως επικοινωνούμε και συναναστρεφόμαστε στο περιβάλλον μας. Και για ένα παιδάκι ο παιδικός σταθμός μπορεί να είναι ένας άλλος άγνωστος κόσμος. Αλλά όπως είπε και η Δήμητρα, ψυχραιμία και όλα θα γίνουν.
Ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια.
-
17-05-2012, 04:29 PM #7
Ταυρίνα
εκεί που σταματά η αστρολογία υποδεικνύοντας το πεδίο ενεργοποίησης του χάρτη σου, ξεκινά η ψυχολογία για να φωτίσει τις αιτίες που προκαλέιται μια κατάσταση αλλά και τον τρόπο με τον οποίο θα την διαχειριστείς. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα τα εξής βιβλία:
1. Τα έξι πρώτα χρόνια της ζωής, της Λουκίας Δημητρίου Χατζηνεοφύτου, από τις εκδόσεις Ελληνικά Γράμματα, το οποίο συμπεριλαμβάνεται στα διδακτικά συγγράματα πολλών σχολών ψυχολογίας αλλά και παιδαγωγικών τμημάτων.
2. Μικρά προβλήματα, μεγάλα βάσανα για γονείς παιδιών έως 7 ετών, της Christine Brune και Anne -Cecile Sarfati, από τις εκδόσεις Πατάκη, είναι ένας πολύ καλός πρακτικός οδηγός.
Απόλυτα δικαιολογημένος ο φόβος σου, δεν είχα πρόθεση να σε κρίνω κι είμαι σίγουρη ότι τα βιβλία αυτά θα σε βοηθήσουν πολύ. Άλλωστε η ουσία της αστρολογίας έγκειται στο να μας δίνει τη δυνατότητα της αυτογνωσίας και της γνωστής ρήσης "Συν Αθηνά και χείρα κίνει".
Υπομονή κι επιμονή με τα παιδάκια σου εύχομαι
Ζητώ την κατανόησή σας για το off topicΔ.Κ
-
18-05-2012, 12:00 AM #8
Σ'ευχαριστω πολύ για τις επισημάνσεις σου.
Το σχόλιό μου, ήρθε αυθόρμητα σε μια περίοδο της ζωής μου, που κατανοώ πως η μητρότητα αλλά και η ανατροφή των παιδιών, είναι κάτι που ΔΕΝ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ, αλλά έρχεται φυσικά και απλά, με γνώμονα το ένστικτο και τη Μητέρα Φύση.
Αντιθέτως, η προσχολική εκπαίδευση των νηπίων είναι κάτι που υποχρεωτικά ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ όχι από εμένα αλλά από τους παιδαγωγούς, οπότε αφήνω τα όποια συγράμματα και βοηθήματα σε εκείνους που ξέρουν καλύτερα.
Όσον αφορά την αστρολογία ευθαρσώς δηλώνω πως με βοηθά και με καθοδηγεί πολύ πιο εύκολα από οποιοδήποτε εγχειρίδιο, "ειδικό για γονείς".Αυτή είναι η γνώμη μου καλώς ή κακώς, και δεν αλλάζει. Και αυτό γιατί όσο διαβάζω, τοσο μαθαίνω.
Με αφορμή το όμορφο άρθρο του Κου Αντωνιάδη,όπου μεταξύ άλλων επισημαίνει τόσο απλά και κατανοητά τον τρόπο που θα ερμηνεύσουμε μια έκλειψη σε έναν χάρτη, διαπίστωσα σχεδόν αμέσως πως η έκλειψη αυτή, πράγματι ευαισθητοποιεί θέματα εκπαίδευσης, αφού εμπλέκεται άμεσα ο άξονας Διδύμων/Τοξότη, τα φωτα, οι Δεσμοί, και η Αφροδίτη.
Επομένως, διαβάζοντας το εν λόγω άρθρο, αυθόρμητα μοιράστηκα μαζί σας ένα συμβάν, που για κάποιον επαγγελματία της εκπαίδευσης μπορεί να φαντάζει χαζό, αλλα για μια μαμά που τυχαίνει εκτός από τα παιδιά της να αγαπά και την αστρολογία, ήταν κάτι που επαληθεύτηκε, για αυτό και σας μετέφερα αυτή τη διαπίστωση.
Δεν είχα κανέναν σκοπό ούτε να "μπλέξω" το παιδί μου στο φόρουμ, ούτε να ζητήσω βοήθεια σε αστρολογικό ιστότοπο για κάτι που συμβαίνει στα 99 από τα 100 νήπια. Και είναι ελαφρώς προσβλητικό για μένα, για να πω και την αλήθεια.
Είναι κρίμα μετά από τόσο καιρό που έχουμε να σε "δούμε", να δημιουργείται "θέμα" εκ του μη όντος, μόνο και μόνο από μια απλή ανάλυση ενός 5ου οίκου που εμπεριέχει Ταύρο και Δίδυμο, και δέχεται απλώς μια έκλειψη.Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
-
18-05-2012, 01:03 AM #9
Πριν τοποθετηθώ αστρολογικά πάνω στο άρθρο για την έκλειψη , να κάνω ένα σχόλιο γιατί υπάρχει ένα κλίμα παρεξήγησης χωρίς να υπάρχει αντικείμενο παρεξήγησης. Τόσο η taurine, όσο και η Δήμητρα, ορθώς τοποθετήθηκαν από το πρίσμα τους και δεν νομίζω ότι υπάρχει λόγος για τόσα πολλά λόγια επεξηγήσεων.
Taurine, πιστεύω ότι οι συνειρμοί σου είναι σωστοί, αλλά νομίζω ότι η έκλειψη στον 5ο σου είναι κάτι παραπάνω από αυτό που αντιμετωπίζουν όλες οι μαμάδες που πρόκειται να γράψουν τα παιδιά τους για πρώτη φορά σε κάποιο σταθμό. Επειδή τυχαίνει να έχουμε πει 5 πράγματα παραπάνω και να έχω κάποιες γενικές πληροφορίες της ζωής σου, περισσότερο νομίζω πως συνδέεται με το γεγονός ότι η έκλειψη σημειοδοτεί την έννοια σου για τα παιδιά σου και ένα κύκλο ψυχικών διεργασιών μπροστά στον καινούργιο ρόλο σου ως μητέρα δύο παιδιών. Στην τρέχουσα χρονιά που θα επιστρέψεις στην εργασία σου, θα πρέπει να έχεις φροντίσει την καθημερινότητα δυο παιδιών (το ένα βρέφος) και αυτό είναι κάτι που πρέπει να το σκέφτεσαι από τώρα , με αφορμή την περίοδο των εγγραφών , την επιλογή σταθμού κλπ.
Δεν νομίζω ότι απαξίωσε κανείς τους συνειρμούς σου. Αντίθετα. Η αγωνία σου είναι απολύτως δικαιολογημένη και η Δήμητρα με την παρόρμηση της επαγγελματικής της ιδιότητας εξέφρασε μια εμπειρική άποψη. Προσωπικά βρήκα και τις δύο σας απολύτως κατανοητές.
Δημήτρη, σε ευχαριστούμε για το άρθρο σου και την καλή σου διάθεση να μοιραστείς μαζί μας τις γνώσεις σου.
Το μόνο που θα ήθελα να προσθέσω , αν μου επιτρέπεις, είναι ότι στο βαθμό που οι εκλείψεις είναι ισχυρά σημεία καμπής στη ζωή μας, όπου χρειάζεται να πάρουμε μεγάλες αποφάσεις, η σημασία της συνόδου της έκλειψης με τον νότιο δεσμό, έχει μια μεγαλύτερη διάσταση και το γεγονός ότι συμπίπτει με την ανάδρομη Αφροδίτη να πρωταγωνιστεί στον χάρτη της έκλειψης (αμοιβαία υποδοχή με τον κυβερνήτη της έκλειψης) και να κάνει τρίγωνο με τον επίσης ανάδρομο Κρόνο , έχει ένα μήνυμα να μας μεταφέρει.
Η έκλειψη στον νότιο δεσμό μας λέει ότι για να προχωρήσουμε μπροστά και να πάρουμε σωστές αποφάσεις, πρέπει να «σπάσουμε» δεσμούς του παρελθόντος και να δώσουμε στην σκέψη μας (Δίδυμοι\ 3ος ) τον αέρα της συναισθηματικής αποστασιοποίησης που χρειάζεται. Άλλωστε ο Κρόνος στην 150άρα με τον Ερμή (κυβερνήτη της έκλειψης) και στο τρίγωνο με την Αφροδίτη, δείχνει την ανάγκη της ώριμης σκέψης και του ώριμου συναισθήματος. Η ανάδρομη κίνηση Αφροδίτη\Κρόνου ουσιαστικά τονίζουν διπλά την ανάγκη να αναθεωρήσουμε, μα επανεξετάσουμε και τελικά ο νότιος δεσμός την ανάγκη να εγκαταλείψουμε, ώστε να πάμε ένα βήμα μπροστά.
Γνώμη μου είναι ότι η πικρή επίγευση της απογοήτευσης που βάζει μέσα σε όλο αυτό το τετράγωνο του Ποσειδώνα, λειτουργεί συμπληρωματικά στην απομυθοποίηση αυτού που πρέπει να εγκαταλείψουμε, ότι κι αν είναι αυτό για τον καθένα.Last edited by katiakiss; 18-05-2012 at 01:14 AM.
« Αυτό που έψαχνα, είμαι! »
-
18-05-2012, 01:28 AM #10
Αναφορικά με την ανάδρομη κίνηση Αφροδίτης/Κρόνου και την όψη τριγώνου που σχηματίζεται μεταξύ τους,φαίνεται πως "κάτι" τρέχει στη σύγκριση με το χάρτη της Ελλάδας.
Η διέλευση αυτή φαίνεται πως εμπλέκει 1ο και 6ο οίκο, οπότε αυτό που λες Κάτια, ίσως και να αφορά τα εργασιακά,και γενικά όσα θεματα απτονται του 6ου οίκου, που δυστυχως πρεπει να ξεχάσουμε.
Η εκλειψη στον 12ο της χωρας,μάλλον κατι "μαγειρεύει", όχι και τόσο νόστιμο...Τα κορίτσια μου...
Όλη η ζωή μου..!!!!
Thread Information
Users Browsing this Thread
There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)
Διαφήμιση
Χορηγός
Συνδεθείτε μαζί μας
© Copyright 2004-2022 myHoroscope.gr. All rights reserved.